Autors Tēma: Mētelis  (Lasīts 4560 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Mētelis
« : 2015. gada 09. novembris, 11:15:11 »
Tā nu gadījās, ka pagājušajā gadā nopirku  ziemas mēteli, garu, tumši zilu ar kapuci un tāds jauks modelis. Vienā vārdā, gandrīz paveicās. Viena vaina - tas maita pievelk sev visu drazu, kas lidinās pa gaisu. Skaidrs - tīrā sintētika, bet arī plus pie tā audums nav no gludajiem, līdz ar to visa draza ne tikai pievelkas, bet burtiski ieķeras auduma dzīlēs. Katra reize, kad jāvelk mugurā sākas ar pusstundas tīrīšanas darbiem un arī tas bez garantijas, jo dienas gaismā paskats ir tāds, ka būtu pagrabā pārnakšņojusi. Varat vēl iedomāties- mājās kaķis - un tas nozīmē, ka spalvas visu laiku lidinās pa gaisu. Esmu visu ko izprovējusi - nopirku antistatiķu, man jau ir kaudze ar speciālām birstēm un rullīšiem, esmu pat saīsinājusi mēteli līdz pusmētelim, lai tas šmuces laukums ir mazāks, vienalga izejot ārā jūtos netīra. Beigās, droši vien aiz izmisuma, ienāca prātā, ka varbūt viņu var kā raibi ietonēt, ar kādu krāsainu aerosoli (uzsmidzināt kādu sirmumu), saprotu, ka tas ir stulbuma kalngals, bet varbūt, tad tā draza tā neizcelsies. Tai pašā laikā , kur ir garantija, ka tāda krāsa turēsies un nebirs nost valkāšanas procesā? Varbūt, ar smilšpapīru apstrādāt? Varbūt ir kas, ko var iepūst un audums zaudētu to saķeri. Vispār esmu auzās. Bet modelis tik foršs un parocīgs valkāšanai. Varbūt kāds ko var ieteikt?

Atslēdzies Spārka

Re: Mētelis
« Atbilde #1 : 2015. gada 09. novembris, 11:18:26 »
Ķīmiskā tīrīšana, viņiem ir kaut kāda apstrāde, pēc kuras kādu laiku viss tik traki nelīp klāt.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2015. gada 09. novembris, 11:30:04 »
Super! Pavisam aizmirsu! Man pat kā variants nebija ienācis prātā... ir ir mums ķīmiskā tīrīšana. Noteikti ieskriešu vismaz uzprasīt Paldies  :*

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2015. gada 09. novembris, 12:25:15 »
Čerts! piezvanīju uz vietējo ķīmisko tīrītavu - nu neveic šie tādu pakalpojumu.... atkal garām ;o(  :faint:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2015. gada 09. novembris, 12:31:34 »
Tā man ar kažokādas tīrīšanu gāja..
Bet ja vnk nodod tīrīt, bez kāda specpakalpjuma, arī varbūt ir efekts uz laiku?
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 09. novembris, 12:45:40 no Spārka »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2015. gada 09. novembris, 12:40:05 »
Čerts! piezvanīju uz vietējo ķīmisko tīrītavu - nu neveic šie tādu pakalpojumu.... atkal garām ;o(  :faint:

Piezvani citai tīrītavai.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2015. gada 09. novembris, 12:57:40 »
Varbūt vieglāk spalvas notīrīt tāpat kā tīra no mēbelem,
ar putekļusūcēju, mazāku jaudu, mazo mēbeļu suku. :thinking:
Vai arī ar viegli mitru birstīti? Tiešām nezinu ko varētu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 09. novembris, 13:05:54 »
Biežāk tīri māju. Noskuj kaķi.
Vai nopērc jaunu mēteli.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2015. gada 09. novembris, 13:30:42 »
Minkam ziemā būs auksti.
Tad jau labāk mēteli rihhhtīgi izvartīt spalvās,lai izskatās pēc kažoka.
Tā teikt, defektu par efektu  :rofl:

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #9 : 2015. gada 09. novembris, 15:38:49 »
aiznes to mēteli šuvējai, nopērc normālu drēbi, lai nojem piegrieztni un uzšuj tev tādu, bet no sakarīga auduma

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #10 : 2015. gada 09. novembris, 16:25:35 »
Diemžēl ieteikt neko nevaru.Pati vnm izvairos no tumšām vienkrāsainām auduma virsdrēbēm vai balta apģērba. Tikai liekas problēmas. Vēl ir tādi stulbi audumi,kas sabumbuļojas. Ja neesi šuvēja vai audumu speciāliste,gadās nepatīkami pārsteigumi diemžēl,pat nopērkot dārgu apģērbu.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #11 : 2015. gada 09. novembris, 18:33:39 »
Es izmetu (līdzīga "liga" bija). Katru vakaru nācās ar birstīti birstēt, lai izskatītos daudz maz tīrs. Līdz ar to it kā maz valkāts, bet pēc skata nu tā... :( Parēķināju, ka ķīmiskā tīrīšana nepieciešama bieži un vairs neatmaksājas.
Tagad pirms ko pērku, ļoti rūpīgi izpētu audumu. Rezultātā jāatzīst, ka ļoti maza izvēle.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #12 : 2015. gada 09. novembris, 22:00:03 »
ugu...
*kaķim kažoku neskūšu - šis dabūs psiho traumu, a nafig man mājā nervozs kaķis?;
*kas uz šūšanu attiecās, man pirmais diploms - šūšanas tehnologs  :blushing: :blushing: :blushing: , līdz ar to, kaut ko par audumiem kādreiz mācījos, tāpēc labi atceros, ka bodē mēģināju kaut ko pīkstēt pretīm, bet  esmu neiedomājami viegli(patoloģiski) pierunājams *sievišķis uz da jeb ko (jūs neticēsiet uz kādām muļķībām :blushing: ) dzīvei tas nepalīdz, bet jautrību garantē;

*Ķīmiskā tīrītava šeit ir tikai viena, tā kā tas atkrīt...
* ārdīt un šūt no jauna - tas ir dārgāk, nekā nopirkt jaunu. Nu mēs taču visi zinām, ka tas audums no kura šūtas mūsu drēbes, veikalā maksā dārgāk, nekā tas gatavs pirkts... ahhhh...  :thinking:
Vienā vārdā - dzīve dzīve, kur tu slēpi apsolīto rožu klēpi ... :sad_smiley:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2015. gada 10. novembris, 09:59:47 »
Nopirkt patiešām labu mēteli ir grūti (manuprāt).

Es tagad ziemai gribētu mēteli:
1) ko var mazgāt,
2) lai ir garš (pāri celim nevis dibenam),
3) normālā krāsā, bet ne melnu,
4) par saprātīgu cenu,
5) bez dūnām,
6) man piestāvošu modeli (bez cakām, rišām u.tml.).

Un man nav ne jausmas, kur lai tādu atrodu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 10. novembris, 10:24:10 »
Luīzei ir mani sapņi. Tikai es varu appldināt, ka gribu nevis taisnu, bet ar iežmiegtu vidukli un no no jostasvietas uz leju diezgan pakuplu.