Tā nu gadījās, ka pagājušajā gadā nopirku ziemas mēteli, garu, tumši zilu ar kapuci un tāds jauks modelis. Vienā vārdā, gandrīz paveicās. Viena vaina - tas maita pievelk sev visu drazu, kas lidinās pa gaisu. Skaidrs - tīrā sintētika, bet arī plus pie tā audums nav no gludajiem, līdz ar to visa draza ne tikai pievelkas, bet burtiski ieķeras auduma dzīlēs. Katra reize, kad jāvelk mugurā sākas ar pusstundas tīrīšanas darbiem un arī tas bez garantijas, jo dienas gaismā paskats ir tāds, ka būtu pagrabā pārnakšņojusi. Varat vēl iedomāties- mājās kaķis - un tas nozīmē, ka spalvas visu laiku lidinās pa gaisu. Esmu visu ko izprovējusi - nopirku antistatiķu, man jau ir kaudze ar speciālām birstēm un rullīšiem, esmu pat saīsinājusi mēteli līdz pusmētelim, lai tas šmuces laukums ir mazāks, vienalga izejot ārā jūtos netīra. Beigās, droši vien aiz izmisuma, ienāca prātā, ka varbūt viņu var kā raibi ietonēt, ar kādu krāsainu aerosoli (uzsmidzināt kādu sirmumu), saprotu, ka tas ir stulbuma kalngals, bet varbūt, tad tā draza tā neizcelsies. Tai pašā laikā , kur ir garantija, ka tāda krāsa turēsies un nebirs nost valkāšanas procesā? Varbūt, ar smilšpapīru apstrādāt? Varbūt ir kas, ko var iepūst un audums zaudētu to saķeri. Vispār esmu auzās. Bet modelis tik foršs un parocīgs valkāšanai. Varbūt kāds ko var ieteikt?