Autors Tēma: Spēlmaņu nakts 2015 - PROGNOZES  (Lasīts 12026 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Spēlmaņu nakts 2015 - PROGNOZES
« : 2015. gada 10. novembris, 14:14:06 »
Novembris rit, varam mēģināt izteikt prognozes lēnā garā!  No iepriekšēj`gada pieredzes, zinot, cik grūti ir izteikt prognozi un tai nepiejaukt savu balsojumu/favorītu, tad - prognoze pa priekšu un iekavās savi favorīti.
Un te - links uz Delfu prognožu spēli - http://www.delfi.lv/kultura/news/theatre/spelmanu-nakts-2015-prognoze-labak-par-andreju-zagaru.d?id=46685191

nosacījumi tur mistiski, bet vismaz ir balvas:)

Spēlmaņu nakts nominanti te - http://spelmanunakts.lv/nominanti

Atslēdzies hm@

Re: Spēlmaņu nakts 2015 - PROGNOZES
« Atbilde #1 : 2015. gada 11. novembris, 09:27:36 »
tātad - manas prognozes

Gada lielās formas izrāde:
    Indulis un Ārija Liepājas teātrī, režisors – Sergejs Zemļanskis (Man favorīta nav.:(

Gada mazās formas izrāde:
        Equus Dailes teātrī, režisore – Laura Groza-Ķibere; (otrs variants - Antigonei. Bet tad nebūs iespēja iedot Grozai kā režisorei. tātad - viņi dos Equus)  (Mans favorīts - Equus)

Gada režisors:

Laura Groza-Ķibere – Equus Dailes teātrī un 1984 Liepājas teātrī;  (man arī Laura)

Gada aktrise:

Maija Doveika – Antigone izrādē Antigone Latvijas Nacionālajā teātrī.  (Gunu taupīs nākamgadam - par Spīdolu)  (Mana favorīte - Guna)

Gada aktieris: - nenormāli grūtā pozīcija visiem - gan žūrijai, gan skatītājiem. Cik žūrijā ir cilvēku? Pieci. Bet seši nominanti. Tātad katram pa balsij, viens vispār paliek bez. Uzvar tas, kam būs divas...

Gundars Grasbergs – Kreons izrādē Antigone Latvijas Nacionālajā teātrī;  (Mans favorīts - Grūbe. Bet arī Žagaram un Subatniekam es gribētu pa nagliņai! )

Gada aktrise otrā plāna lomā:

Lolita Cauka – lomas izrādē Šis bērns, loma izrādē Raiņa sapņi un loma izrādē Šengenas zonas spožums un posts Latvijas Nacionālajā teātrī;
    (Mana favorīte - Segliņa)

Gada aktieris otrā plāna lomā:
    Juris Bartkevičs – Čezviks izrādē Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu Dailes teātrī.  (šī ir tā sauktā Dzelzīša nominācija. Nominācija, kur viņš bija jānominē un jau otro gadu pēc kārtas būtu pelnījis balvu - gan par Izraidītajiem, gan šogad par Billiju. Pozīcija, ko NEVIENS, kas skatās teātri, nav man teicis, nē, Dz nebija pelnījis nominēties šogad.) Iedos Čezvikam, lai kaut kā jel pateiktu, ka Dzeguze bija laba! (Mans favorīts- Andžāns)

Gada debija vai jaunais skatuves mākslinieks:
(mans favorīts - lelles no Vecās Nāves)

Gada kostīmu vai grima mākslinieks:

Kristīne Jurjāne un Sarmīte Balode – tēlu vizuālais risinājums izrādēs Divpadsmit krēsli un Aspazija. Personīgi Jaunajā Rīgas teātrī.
(bet mans viennozīmīgais favorīts - Miglas komanda!!!   un 12 krēslu grims ir tikai atblāzma no Miglas veikuma)
)
Gada gaismu un video mākslinieks:

Prognozes nav, mans favorīts ir šis-  Māris Kalve – video izrādē Zelta pods Liepājas teātrī un Bāskervilu leģenda Latvijas Nacionālajā teātrī.

Gada mūzikas autors:

Prognozes man nav, bet es gribētu, lai saņem :    Edgars Mākens – Antigone Latvijas Nacionālajā teātrī un Nāves deja Valmieras drāmas teātrī

Atslēdzies Betons

« Atbilde #2 : 2015. gada 11. novembris, 09:31:22 »
jā, te nu ir darīšana ar teātra fanātiķi ! (pozitīvi) :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2015. gada 11. novembris, 09:45:27 »
Gaidu arī pārējo prognozes un vēlmes - arī nefanātiķu:)  Atzīstu - izskatās, ka esmu pārspīlējusi ar copy-paste lietošanu , sanāca baigais palags.  Tas `ta`pec, ka es izmantoju ātrās atbildes mazo lauciņu un neredzēju kopskatu:(   toties man nežibinājās smailiji:)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2015. gada 11. novembris, 16:32:38 »
Man ir vairāki varianti:

1)      pilnīgā kreizī variantā visas balvas savāks Ķibere ar Grūbi, bet, cerams, tā nenotiks kā savulaik, kad viens teātris visas balvas savāca, un nebija interesanti. : )

2)      Raiņa gads, attiecīgs balvu sadalījums, ceru, šis variants arī nepiepildīsies.

Gada lielās formas izrāde:

1984 Liepājas teātrī, režisore – Laura Groza-Ķibere (arī mans variants)

Gada mazās formas izrāde:

Tagad ir tā, divas balvas Ķiberei nedos, ja iedod par Equus, tad nedos par 1984, ja iedod par 1984, nedos par Equus un tad, varbūt Antigone Latvijas Nacionālajā teātrī, režisors – Elmārs Seņkovs;

Gada režisors:

Laura Groza-Ķibere – Equus Dailes teātrī un 1984 Liepājas teātrī;

Gada aktrise:

Daiga Kažociņa – Vivjena Bēringa izrādē Prāts Latvijas Nacionālajā teātrī; (mans variants Guna)

Gada aktieris:

Veselais saprāts, cerams, nedod Grūbem otrreiz.

Juris Žagars – Pāvels Fjodorovičs Protasovs izrādē Saules bērni un Frenks Strengs izrādē Equus Dailes teātrī; (arī mans variants)

Jo pag.gad jau Grūbem bija, tad šogad Žagaram

Gada aktrise otrā plāna lomā:

Tikai vienu nomināciju esmu redzējusi

Indra Briķe – Dora Strenga izrādē Equus un Mamma izrādē Pusslepkava Dailes teātrī;

Gada aktieris otrā plāna lomā:

Gatis Maliks – O’Braiens izrādē 1984 un loma izrādē Mans Blasters ir izlādējies Liepājas teātrī;

Gada scenogrāfs:

Atkal Rainis?

Nē.

Mārtiņš Vilkārsis – 1984 Liepājas teātrī;

Gada kostīmu vai grima mākslinieks:

Bieži dabū kostīmi, pārmaiņus varētu grims

Ivanda Šmite, Aiga Židova, Dita Ulmane, Ligita Puišele, Līva Drešere sadarbībā ar kostīmu mākslinieci Annu Heinrihsoni –  grims izrādē Migla Latvijas Nacionālajā teātrī;

Gada kustību mākslinieks:

Liene Grava – Equus Dailes teātrī un 1984 Liepājas teātrī. (mans variants Vaņa)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #5 : 2015. gada 11. novembris, 16:37:59 »
Es nevaru prognozēt visas nominācijas, ja neesmu redzējusi visas nominētās izrādes.
Tāpēc šoreiz pavisam īsi (sajūtu līmenī): Gada režisore: Groza-Ķibere; gada mazās formas izrāde Equus, gada aktieris Žagars (kaut pelnījis būtu Grūbe). Par pārējām nom. šoreiz atturēšos iepriekš teiktā sakarā.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2015. gada 11. novembris, 16:58:08 »
Neredzu iemeslu atturēties no prognozēšanas, arī , ja nav redzētas visas izrādes. :)

Jo man kā Mango - ir aizdomas, ka vai nu 1) spiedīs uz Raiņa izrādēm, vai arī 2) iedos Antigonei visās nominācijās ( man nez kāpēc liekas, ka nebūs, ka Grozai-ķiberei iedos visu).
Bet es ļoti negribētu, lai Cerību ezers būtu Gada izrāde. Ceru, ka nebūs. 

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #7 : 2015. gada 11. novembris, 17:39:34 »
Es arī uzskatu, ka Cerību ezers nav pelnījis lielo balvu, jo brīžiem tajā izrādē man pat bija garlaicīgi. Bet Induli un Āriju neesmu redzējusi,tāpēc tiešām neņemos spriest.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #8 : 2015. gada 17. novembris, 10:39:51 »
Kamēr gaidām, vnk brīvam brīdim tests. Man sanāca Ķuzule. : )))))

http://m.delfi.lv/izklaide/article.php?id=46726439

Atslēdzies samtene

« Atbilde #9 : 2015. gada 17. novembris, 11:03:53 »
Interesants testiņš :)
Kaut pilnīgi sevi neasociēju ar šo aktrisi, man sanāca Guna Zariņa :)

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #10 : 2015. gada 17. novembris, 11:06:30 »
Interesants testiņš :)
Kaut pilnīgi sevi neasociēju ar šo aktrisi, man sanāca Guna Zariņa :)
Man arī

Atslēdzies hm@

« Atbilde #11 : 2015. gada 17. novembris, 11:11:13 »
Kaut es zinu savu viedokli par šādiem testiem, es, protams, loģiski, nenoturējos, vienkārši teātra mīlestības dēļ:)  par jēgu nezinu, bet atbildi izrēķināja man - "Ķuzule", iemesls skaidrs - es vismaz divās vietās no atbildēm ņēmu tās, kur pieminēta ģimene:)

Par Spēlmaņu nakti - nupat Kroders.lv atsvaidzināja atmiņu un ielika šo linku
http://www.kroders.lv/verte/674

ļoti interesanti pārlasīt vēlreiz!  Un pašā apakšā nebiju piefiksējusi - jautājums žūrijai, kura neiekļaušana nominācijā ir jūsu personīga sāpe? Vismaz 2 Dzelzīša pieminējumi, arī Aigars Ozoliņš kā scenogrāfs patiesi bija pelnījis nomiņešanu, utt, bet Dzeguzes neiekļaušana nominācijās nevienu nav sāpinājusi:(

Atslēdzies Mango

« Atbilde #12 : 2015. gada 17. novembris, 11:33:18 »
Laimīgās, samtene un Alstere, es cierēju uz Gunu, bet kur tad man : D nesasniedzama kā stikla kalns : D

Ļoti dīvaini, hm@, jo es tieši neizvēlējos atbildes par ģimeni...
Tikai tāpēc, ka mēs mīlam teātri, to testu ieliku šeit. : )

Atslēdzies samtene

« Atbilde #13 : 2015. gada 17. novembris, 11:56:01 »
Laimīgās, samtene un Alstere, es cierēju uz Gunu, bet kur tad man : D nesasniedzama kā stikla kalns : D

Mango, nu pamēģini vēlreiz  ;)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #14 : 2015. gada 17. novembris, 11:56:09 »
JA gribēji Gunu, tevv tagad jāpilda vēlreiz un jāņem intelektuālās atbildes uz visiem jautājumiem! jā, es tūlīt pati pamēģināšu:)