Autors Tēma: Jāņonkulis JRT  (Lasīts 1365 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Jāņonkulis JRT
« : 2015. gada 19. novembris, 10:36:30 »
noskatījos - daļēji ar dziļu interesi, daļēji tamborēšanas fonā. Mango, gaidu tavu jautājumu!

Manas emocijas:
Pats galvenais ieguvums- Tēvoča Vaņas satura atsvaidzināšana. Un tieši noskatoties šo izrādi, manās acīs vēl augstāku novērtējumu guva Ģertrūdes ielas teātra izrāde Vaņa, kura ir pēc Tēvoča Vaņas motīviem, resp, saīsināta versija četriem aktieriem (Helēna, Sofija, Vaņa, Astrovs), ar kustību partitūru kā tēlu palīglīdzekli. Un tik precīzi, tik ļoti atbilstoši Čehovam ĢITa Vaņā  viss notiek!

Par JRT Jāņonkuli - pēc Ķimeles teiktā par veltījumu savai lauku tantei tā arī skatījos uz izrādi, tāpēc pieņēmu aktieru cenšanos "runāt mēlēs", kurās konsekvenci izturēja tikai Keišs, nenorāvās un nesāka bez akcenta runāt. Keišs man patika visvislabāk, vispār tā varētu būt viena no viņa labākajām lomām. (p.s. Trīszvaigžņu ordeņa kavalieris, apsveicu!)

Vecās tantiņas nebija diez ko izdevušās, balto trusi man bija žēl, Isajevu, lai piedod man visi visi, es vienkārši nevaru izturēt, viņš visās lomās visos tekstos ir tieši šāds kā šajā lomā, pilnīgi vienāds.

Atslēdzies Mango

Re: Jāņonkulis JRT
« Atbilde #1 : 2015. gada 19. novembris, 10:48:43 »
Mana pirmā doma arī bija, cik forši, ka redzēju ĢIT Vaņu! Jāņonkulis ir vecišķa izrāde, kā arī man neredzot jau likās pirms tam. Vienīgais, kas patika, arī Keišs un baltais trusis, turēju īkšķus, lai aizmūk, bet Razuma noreaģēja.
Mans jautājums ir par to, kā beidzās. Man pēdējās 2-3 minūtes pazuda. Profesors aizbrauca, palicēji sakārtoja māju, Keišs ar Āboliņu apsēdās, runāja, runāja, tad pātrūka sakari. Nezinu gan, varbūt te nevajag rakstīt, vēl jau izrāde iet.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #2 : 2015. gada 19. novembris, 10:59:38 »
Atbildot uz jautājumu- var rakstīt arī te, jo izrādes beigas bija gluži kā ierastas, nekādu knifu vai pagriezienu tur nebija. Astrovs ar Vaņu runāja, teica, ka tagad brauks prom, jo slimnieki gaida(varbūt viņš to bija pateicis jau agrāk, bet doma nemainījās), iespējams, atnāca Sofija un arī satika Astrovu, kurš viņai, kā jau vienmēr nekādu uzmanību nepievērsa, viņš aizgāja, Soņa ar Jāņonkuli tāda pat noskaņā kā Vaņā izrunājās par tēmu - tā mēs te turpināsim būt, strādāt utt līdz pat nāvei un tikai tad mēs būsim laimīgi.. JA gribi precīzāk, tad es varu noskatīties vēlreiz un atreferēt.
Kas bija skaisti pašās beigās no montāžas puses - beigu skats uz Soņu, kas spēlē iedomātas klavieres, mūzika, satumst, iet titri:lomas, aktieri, tehniskie darbinieki , tad atkal gaisma un aktieri nāk paklanīties aplausos. Tas bija labi samontēts! Man vienmēr tik žēl, ja televīzija norauj klanīšanos!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2015. gada 19. novembris, 11:07:15 »
No mazajiem jaukajiem knifiņiem man patika :
1) Forši, kad autora tekstu atstāj nemainīgu, bet ar darbību to padara gluži citādu:) profesors savā pirmajā uznācienā parādās pēc pastaigas pa lauku, ar tekstu "Skaisti, nu vienkārši lieliski!" rāda uz savu mēslos nosmērēto kurpi, nevis uz ainavu aiz loga:)
2) Profesors sapulcinājis visu tautu, nokremšļojas un saka"es jūs visus esmu šeit sapulcinājis, lai paziņotu" un te pāriet no Čehova uz Gogoli un saka: "ka pie mums ir ieradies Revidents". Tas bija labs joks:) zāle gan nesmējās diži:)
3) trusis. Kad tas būris palika vaļā un trusis gandrīz izslīdēja, tā nebija Razuma, kas aiztaisīja būri. Es speciāli skatījos, kurš no aktieriem būs "visredzošs" un pamanīs situāciju. Es šādus momentus, ja pamanu, vēroju ar patiesu prieku, un  - cik labi var redzēt, kuri ir saimnieki uz skatuves, kuri prot izglābt situācijas, kuri nē. Razuma gāja tam būrim garām, kaut ko krāmēja zem būra, bet i nepamanīja, ka durvis vaļā. Isajevs ( šeit viņam no manis plusiņš!) , kuram ikdiena droši vien ir pārredzēt situāciju un palīdzēt citiem, nevis iespringt uz lomu tēlošanu, pamanīja durtiņas un aizvēra tās!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2015. gada 19. novembris, 12:52:03 »
Nē. Būs labi. Naivumā iedomājos, atskrien Helēna atpakaļ, zinu, zinu, kaut kas nereāls tādā izrādē.
Jā,  laikam bija tā gan, Razuma pienāca, kaut ko zem būra pabakstījās tikai, bet aiztaisīja Isajevs. Tas bija saspringts moments, es tik vislaik uz to trusi lūrēju.
Jā, Revidents bij labs joks, man arī patika, bet es arī nesmējos, tikai milzīgs izbrīns.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #5 : 2015. gada 19. novembris, 13:23:05 »
Varu tikai pateikt to, ka šo izrādi skatoties teātrī (Talsu ielā), tā man patika reizes 3 vairāk nekā pa tv. Manuprāt, nav pieskaitāma pie JRT šedevriem, bet ar to vien, ka latviskots Tēvoča Vaņas variants, oie tam neizgāžoties, izrāde pelnījusi savu daļu goda. Keišs kā Keišs manuprāt, labs aktieris ir visās lomās labs. tāpat kā Āboliņš, Zariņa, u.c.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2015. gada 06. decembris, 20:29:23 »
Kaut kad sen (iespējams pirms gada vai diviem) skatījos Talsu ielā ....  Tā bija viena no retajām JRT izrādēm, par kuru nodomāju, ka var skatīties un var neskatīties.
Pie televizora es to viennozīmīgi nebūtu noskatījusies ...