Autors Tēma: Cepeškrāsns iebūvētā  (Lasīts 3176 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Cepeškrāsns iebūvētā
« : 2015. gada 24. novembris, 23:50:03 »
Tā kā tēma pacēlās un noplaka, tad labāk vienkopus un drīzāk jāprasa kulinārēm kā tehniķiem šoreiz.

Kādu labāk?

Elektrisko vai moderno gāzes?

elektriskās ir par 200+EUR un ir par 500,600 utt Par kādām fīčām ir jēga piemaksāt, kas reāli noderēs? jo cep taču visas...
Katalītiskais kas tur, pirolīze?

Gāzes arī ir par 150eur un ir par 450... Saprotu, ka te pulcējas gāzes pretinieki, bet ja reiz gāze zāģēta nost netiks, tad varbūt ieteupīt uz cepšanu, lētāka tomēr.
padomju cepenes, kam ir, vēl kalpo ok, vizuāli novecojušas. 90tajos bija briesmīgas... tad visi izmeta, kad ieraudzīja elektriskās. Bet vai modernās ir TIK sliktas?  Arī ar ventilatoriem, regulatoriem ut.t. Kādam/ai ir atsauksmes no savas pieredzes?

Atslēdzies Trix

Re: Cepeškrāsns iebūvētā
« Atbilde #1 : 2015. gada 25. novembris, 00:09:58 »
Padomju gāzinieces reti, kad cepa vienmērīgi - tur tā problēma. Vai sāni piedega, vai viena puse utt. Par modernajām nav info. Pēc manas saprašanas - gāze tomēr atstāj smaciņu un sadegšanas produktus. Protams, varbūt a) man zaļā paranoja; b) modernajās nav viss vienā kastē, nezinu.

Elektriskajai jāskatās jauda - vai Tev drošinātāji turēs... īpaši, ja trāpīsies vienā laikā ar tējkannu un veļasmašīnu. Man ir padsmit gadus veca vislētākā ar kaut kādu mizerablu kilovatu ciparu. Negribu sameloties, bet mazāk nekā tējkannai (rīt palūrēšu). Cep labi.
Par fīčām es dunduks - kas ir, tas labi. Noder sākumlaika atlikšana un izslēgšana ar taimeri, bet tas jau laikam visām. Manai esot iespēja uzmaukt vistu uz iesma, šī tur grozās un cepas. Neesmu pat pamēģinājusi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #2 : 2015. gada 25. novembris, 00:17:48 »
Man arī ir tāds iesms, tikai pazudis, jo kkur labi noglabāju.
Bet man patiktos augša gāzes, apakša elektriskā.

Atslēdzies tex

« Atbilde #3 : 2015. gada 25. novembris, 00:33:04 »
Par to, ka virsma gāzes, jautājumu nav.

Bet no cepenēm esmu redzējusi, padomju gāzes, kas cepa. 90to gāzes, kam nepietiekama temperatūra, apakša deg, augša jēla, nekas tur nesanāk pat kulināram.
Mūsdienu Bosch elektriska 10+gadi toreiz über dārga, cep labi, bet ķēpa tīrīt. Ar pavisam modernajam pieredzes nav.
Vai tās automātiskās tīrīšanas fīčas ir efektīvas? Ventilators, ta sapratu, obligāta fīča. Cepšana no augšas un apakšas ir visām elektriskajam...

Arī gāzes nu jau mēdz but vizuāli nesliktas, piemēram http://www.vipshop.lv/LV/iebuvejama_tehnika/cepeshkr/gazes_cepeskrasnis/227864-kaiser_eg_6375_w un kW nav jāskaita, gāze lētāka...

Drošinātāji turēs ;) cepenei savs vads un automāts.
 max visam kopā 5,ciktur KW. 1f, 25A. Ar piemaksu var kļūt par 3f 16 vai 25A, bet labak bez piemaksas. Vešenes jauda dokumentos nav, uz pakaļas jāskatās, bet gan jau max kādi paris kW žāvējot.
2,5-3KW butu jabut OK. Ja māja nav slodzes krituma.... Kurš tai mājai ir svētdienas pēcpusdienās....
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 25. novembris, 00:38:52 no tex »

Atslēdzies Betons

« Atbilde #4 : 2015. gada 25. novembris, 08:48:56 »
Es ierakstos gāzes pretiniekos.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #5 : 2015. gada 25. novembris, 09:06:02 »
man ir elektriskaa, jo nemaz nepastaaveeja iespeeja uzlikt gaazes.
esmu ljoti apmierinaata, regulaari izmantoju rezjiimu "augsha/apaksha + ventilators" cepas vienmeeriigi. suudziibu nav.
pashtiiroshaa funkcija ir, bet nav laba. Tur jaakarsee uudens un tad ar sausu lupatinju jaaizslauka. Varbuut ja to dara peec KATRAS cepshanas tad arii ir taa pliits ideaali tiira, citaadi iisti nefunkcionee
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2015. gada 25. novembris, 09:18:21 »
Par to, ka virsma gāzes, jautājumu nav.

virsma indukcijas mīļās, indukcijas (taimeris, vienmēr tīra virsma, liela jauda, u.c.) :) gāze ir pagājušais gadsimts...

bet jautājums bija par cepenēm. Dažas elektriskās pašas tīrās - a)katalītiskajām ir speciāls sieniņu pārklājums, kurš iztvaicē uzšprikstējušos taukus un nekas nedūmo un nesmird. Ja baigi cūcīgi cep, tad aizķēpājas stikls vai ja kkas iet pāri pannai, tad cepenes dibens, tad protams jātīra. 6 gados esam tīrījuši 2x (abas pēc sīkās kulinārijas eksperimentiem). b)pirolītiskās attīrās ar lielu karstumu 500+ grādi, man no tā bail, tāpēc man ir katalītiskā (Electrolux).     

Ventilatoram jābūt, augšējam grillētājam jābūt, taimeris, temperatūras regulators, bet tas jau viss defaultā. Bērnu aizsardzība. Temperatūras tausts mētājās, nelietojam. Viņām jauda nav baigi liela 1.5-2KW (kā čaiņiks), jo viņas ir labi noizolētas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2015. gada 25. novembris, 09:41:18 »
Man mājās nav gāzes pieslēguma, bet tāpat viennozīmīgi dodu priekšroku elektriskajai cepeškrāsnij. I grādus viegli noregulēt, i kārtīgi izcept un grilēt pēc vajadzības.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #8 : 2015. gada 25. novembris, 09:46:24 »
štrunts par visu cepšanu, bet tie gāzes dzeltenie lipīgie nogulsnējumi uz visām virtuves virsmām - tas ir traģiski

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2015. gada 25. novembris, 10:06:34 »

Gāzenei izskatās ir cits trūkums http://www.kaiser.com.ua/shop/product/vstraivaemyi-gazovyi-duhovoi-shkaf-kaiser-eg-6375-w ar visu to, ka ir elektriskais grils un katalītiskā virsma... cep tikai no apakšas :(
Toties pie enerģētiskās krīzes vai citiem incidentiem nomedīto žurku varētu uzcept arī ar balongāzi :D

No elektriskajām izklausās, ka mierīgi var ņemt jebko, kam ir arī katalītiskā virsma vai tīrīšana, pārējās populārās uzskaitītās fīčas ir visām. T.i. par pirolīzēm u.c. ekstrām var mierīgi nemaksāt, tāpat 100 gadus nebūs vajadzīgas :)
Vsp tā kā sāku atcerēties, ka daudzus gadus lietotajā mikrenē arī grils ir pieminēts... un jā, uzminiet, cik reizes lietots :D tieši 0...

Gāzes priekšrocība ir zemā cena. Par cik EUR sadārdzinās ēdiens, ja tas 2h ir jācep.
ar 2kW būs 4kwh, pie 80 centiem (1kwh bija kādi daudzpadsmit centi), ja 3kw 3h, tad 9kwh un ēdiens jau ir sadārdzinājies par kkādiem 1,7EUR. JA tam vēl pieskaita produktus un gatavošanai izķērnāto laiku un visas virtuves amortizāciju, tad cena būs samērojama ar visai labu restorānu, un noteikti pārspēs ofisēdnīcu...
Aber ēdiens 1clv ir jācep gandrīz tikpat ilgi kā, ja to gatavotu 6 clv...
Ja vsp ēd 1-2 clv, tad virtuves spēja sevi atpelnīt vsp ir stipri diskutabla. Ja vēl pieskaita produktus, tad 1 clv vsp var būt pat lētāk negatavot...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 25. novembris, 10:12:38 no tex »

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2015. gada 25. novembris, 10:33:39 »
Ā un paldies daddy par info, kāpēc pavisam lētajām ir lielas jaudas - švaka izolācija :D

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2015. gada 25. novembris, 10:59:38 »
Kas ir konvektors? Un ko tas dod? Vai ir vajadzīgs?

Atslēdzies Betons

« Atbilde #12 : 2015. gada 25. novembris, 11:19:41 »
tas ir propelleris cepeškrāsns gala sienā, kas karsto gaisu maļ uz riņķi, tipa vienmērīgāk visu izcepot.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #13 : 2015. gada 25. novembris, 13:19:12 »
Tad, kad elektrība apraujas, bet ēst gribās, neeju ārā ugunskuru kurināt, bet cepinu vien uz gāzes...  Un ir romantistiskas vakariņas sveču gaismā. Tas Betonam.
Visus sakost!

Atslēdzies Broms

« Atbilde #14 : 2015. gada 25. novembris, 13:48:35 »
Gāze, gāze...
Man māja nemaz nav pie gàzes pieslēgta.
Tā ka elektrības neesamības gadījumā būtu diezgan Girsā :)