Autors Tēma: Darva, kā notīrīt, kā izšķīdināt?  (Lasīts 6243 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Re: Darva, kā notīrīt, kā izšķīdināt?
« Atbilde #15 : 2015. gada 06. decembris, 21:14:40 »
Pārdevējs no sākuma centās pārdot ar "leģendu". S Rundaļskogo zamka, s kuhni zamka. Rundāles kompleksā ,krogā tiešām ir savākti šādi māla trauki, dekorācijai. Patiesībā esot no Rīgas, no kādas vecas,degušas mājas bēniņiem. It kā - tad jau varētu būt no jebkuras Latvijas vietas. Bet ja tā padomā, vai tad laucinieks tādu smagumu stieptu līdzi, pārvācoties uz Rīgu? Bļoda ir izteikti koniska, pilnīgi taisnām, ne liektām malām.
Veca - pirmskara noteikti , man tā šķiet, spriežot pēc glazūras.

Vispār es iegrābos, 'bļoda bija pilnīgi melna, domāju sodrēji tikai...

https://lv.wikipedia.org/wiki/B%C4%BCoda_(Latgales_keramika) Te links. Neviena no šīm formām. Kaut kas starp 2. un 3.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 06. decembris, 21:20:02 no Pūka »

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #16 : 2015. gada 06. decembris, 23:19:20 »
 Betons jau laikam jokoja par to dedzināšanu, bet varbūt tiešām pamēģini? No sākuma, kas izkusīs, uzreiz ar labi uzsūcošu lupatiņu var noslaucīt. Pārējais varbūt turpinot karsēt izkūpēs? Vajag ar gāzes deglīti.
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies Betons

« Atbilde #17 : 2015. gada 06. decembris, 23:51:49 »
Tikai nelieto taukainos šķīdinātājus a'la soļarka vai benzīns. To smaku no māla ārā nedabūsi.Soļanka pēc soļarkas smirdēs.
Ielej moš vārošu ūdeni un paskrubini - varbūt kaut kas sanāk.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #18 : 2015. gada 07. decembris, 10:16:23 »
Dzirdu un paklausu!, Beton.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #19 : 2015. gada 07. decembris, 10:30:19 »
es ņemtos mehāniski, piemēram ar urbjmašīnā liekamu drāšu birstīti. un ja nelīdz, tad ar smilšpapīru vai slīpmašīnu

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2015. gada 07. decembris, 11:51:43 »
Vēl doma, ja tas lielums jau dabūts nost,
varbūt var pamēģināt tā kā tīra kur nevajag sapilējušu  parafīnu-
ar sūcpapīru un karstu gludekli?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #21 : 2015. gada 07. decembris, 16:06:39 »
Vaispirts kauju ar veco darvu zaudēja. Protams samitrininātā vate paliek melna, pēc mega berzšanas, bet mazefektīvi. Pietiks indēties šodien! ;)

Man vajag tādu slīpejamo, pulējamo kā zobārstiem, nu vai vismaz kā pedikīra meistariem... Vot.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2015. gada 07. decembris, 18:00:38 »
nu bet es tak tieši par tādiem runāju. Pilns Depo, urbjmašīnā liekami, ar apaļiem un plakanim un sazin kādiem vēl galiem. drāšu birstītes un smilšpapīriņi

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2015. gada 07. decembris, 21:39:38 »
Šodien ikurāt sanāca runa ar kolēģi par jumta piķa notecējumu tīrīšanu - viņš teicās tīrījis ar auto motora mazgājamo šķidrumu (diemžēl oriģinālais iepakojums nav saglabājies) un viss ļoti viegli nomazgājies nost.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #24 : 2015. gada 07. decembris, 23:15:20 »
Liekas gan, ka nevajag nekādu smirdīgu ķīmiju - ja pareizi saprotu bildes, tad glazūra jau daudzviet pazudusi un jebkura smirdīga viela tad sūksies mālā iekšā.Pat, ja bļoda būtu pilnīgi tīra, zupu tur nelietu - ja nu tikai kaut ko nešķidru vai vienk. dekorācijai, jo trauks skaists.Parasti piedegumi no katla ļoti veikli pazūd, ja pavāra dzeramās sodas šķīdumu, bet kā to ar bļodu izveikt - nezinu.Es NESLĪPĒTU ne ar cik smalkiem slīpētājiem - glazūra varētu iet līdzi tam piķim.
Varbūt tomēr tev der parunāt ar kārtīgiem restauratoriem?

Atslēdzies samtene

« Atbilde #25 : 2015. gada 08. decembris, 10:50:18 »
Ja jau lielums ir dabūts nost, varbūt tad vēlreiz pārklāt ar glazūru, defektu pārvēršot par efektu? Tur gan laikam jābūt pazīstamam kādam podniekmeistaram, tikai cik tas viss beigās izmaksātu...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #26 : 2015. gada 09. decembris, 21:02:20 »
Super skaista bļoda, Gribētu tādu kā interjera priekšmetu, ēdienam gan nelietotu, ja nu kādiem āboliem.

Bet padoma nav, ienācu tikai papriecāties. Bērnībā sagandēju savas skaistās (starp citu, līdzīgā krāsā kā Tava bļoda) kurpītes, kad izdomāju vēl nesastingušas darvas peļķē iekāpt

Atslēdzies ragana

« Atbilde #27 : 2015. gada 10. decembris, 09:57:06 »
Īstenībā viss ir pavisam vienkārši. Sviests! Tieši tik elementāri. Uzsmērē, atstāj uz nakti, no rīta ar siltu ūdeni un trauku mazgājamo nomazgā. Ir pārbaudīts un pietiekami daudz reižu.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #28 : 2015. gada 10. decembris, 10:20:05 »
Es arī gribēju par sviestu teikt, bet panesās smagā artilērija, tad nu paklusēju. Ja tā darva baigi veca, varbūt nedarbojas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #29 : 2015. gada 10. decembris, 11:09:53 »
Es arī par sviestu gribēju minēt, bet noklusēju, jo manas kurpītes tas nu neglāba