Autors Tēma: Alkoholiķa aknas  (Lasīts 7844 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Alkoholiķa aknas
« : 2015. gada 08. decembris, 21:58:32 »
Njā... uzzīmējās te viens manā lokā. Dzerot jau gadus 10 bez pārtraukuma. Pa dienu uz darbu, bet vakarā atlaiž bizes.
Viņš saka, ka nācis pie prāta un grib glābt aknas, kuras viņaprāt šad tad sāpot.
Pie ārsta iet negribot, jo esot kauns un baidās skaidroties par analīžu rezultātiem. Ik dienu sola - rīt nedzeršu! Taču no darba atnākot, tas jau ir aizmirsies. Iemesli ir vienmēr un pamatojumi labu labie. Lai katram fantāzija, ko tādu izdomāt.

Bet viņa satraukums par aknām ir nopietns - gribot atmest un sākt ārstēt aknas, radīt bērnus un atdzimt kā fēnikss no pelniem. Problēma tajā, ka kautrējas citiem atklāt savu problēmu, baidās no nosodījuma. Kaut kad ir aptiekā jautājis pēc kāda medikamenta. Uz farmaceita jautājumu - kas ar aknām? Atbilde esot bijusi - C hepatīts. Farmaceits ilgi piedāvājis visādus līdzekļus, līdz beidzot pateicis - ziniet, labāk sakrājiet naudu C hepatīta ārstēšanai un netērējiet līdzekļus Dievs zina kam.

Jā, es pievienojos, bet nevaru ignorēt palīdzības lūgumu.
Zinu, ka šis cilvēks neies pie ārsta, kamēr nebūs pārliecināts, ka viņa alkoholisms neatspoguļojas aknu ķīmijas analīzēs (?).

saprotu, ka man misija vairāk psiholoģiska, bet varbūt kādi medikamenti tās aknas viņam var arī "uzlabot/ atjaunot"? Vai arī ... cilvēks jānoraksta?

Atslēdzies baaciens

Re: Alkoholiķa aknas
« Atbilde #1 : 2015. gada 08. decembris, 22:06:43 »
Paguglēju - ja aknas sāpot, tad ir baisi bēdīgi. Nevaru tak to viņam teikt.

To, ka varēs atmest, ja redzēs cerību - tas skaidrs (šķiet, ka tagad dzer, jo domā, ka ar vienu kāju jau zārkā). No ārstiem visu mūžu baidījies + tagad kauns, ka cilvēks ar tādu amatu sevi tā nolaidis. Viņš saka, ka saprot, ka nav normāli, bet baidās no moralizēšanas ārsta kabinetā un informācijas  noplūdes.

Jā, saprotu, ka tās ir viņa iedomas, bet nevaru nedzirdēt palīgā saucienu. Pagaidām baidās no visa, ka tik varētu aknu analīzes nodot labas.

Ko man viņam ieteikt? Tēvareize nelīdzēs ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2015. gada 08. decembris, 22:14:01 »
Aknu ciroze un C hepatits, vai tad nav atšķirīgas lietas?
Kur lasīju, ka aknas atjaunojas... labāk lai ārstējas no alkoholisma.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #3 : 2015. gada 08. decembris, 22:15:40 »
Īsti nesapratu, kā cilvēks grib pašārstēties, bet saprotu, ka vispirms jāsāk ar dzeršanas atmešanu, tas aknām dos atslodzi. Tad iet pie ārsta ar sūdzībām par aknu problēmu utt. Bet tā dzeršanas atmešana vissmagākā, bez speciālista palīdzības neiztikt, Minesotas programma vai kas.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #4 : 2015. gada 08. decembris, 22:26:59 »
Duraks... piedodiet... nu lai vnk nedzer, ja pie aarsta negrib iet...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #5 : 2015. gada 08. decembris, 22:29:39 »
To esmu stāstījusi krustu šķērsu, bet kā pret sienu. Interesanti, ka tad kad slimo, tad trīcēdams dzer zāles, ne alko.

Tā kā tagad ir iedomājies, ka sūdi lieli un aknas jau sāp (tā esot gaužām slikta stadija) un nosūtījums no ĢA ir tieši uz aknu ķīmiju, tad viņš cer atveļot aknas pirms šīm analīzēm.

Mana cerība viņam ieteikt labāko aknu atveseļošanai un cerēt, ka zāļu lietošanas laikā nedzers un pamazām atradināsies.

Jā, C hepatīts un ciroze nav viens un tas pats, bet viņam tak kauns aptiekā teikt, kāpēc aknas jāārstē.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2015. gada 08. decembris, 22:30:24 »
Duraks... piedodiet... nu lai vnk nedzer, ja pie aarsta negrib iet...

Duraku pilna pasaule .... a ptičku žalka ...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #7 : 2015. gada 08. decembris, 22:32:59 »
Karsilu liek dzert,piem, tubiķiem, kad tās zirga devas antibiotikas grauj iekšā, it kā palīdz aknām pārstrādāt to draņķību.Ne man tuberkuloze, ne man aknas,bet varbūt noder.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #8 : 2015. gada 08. decembris, 22:50:41 »
Karsilu liek dzert,piem, tubiķiem, kad tās zirga devas antibiotikas grauj iekšā, it kā palīdz aknām pārstrādāt to draņķību.Ne man tuberkuloze, ne man aknas,bet varbūt noder.

Vot, kā to sauca! Viens farmaceits ieteica Karsilu un tad noraustījās un tad manam dzēronim lika iet pie ārsta ... Mans pateica paldies un turpināja dzert, jo pie ārsta kauns iet, kamēr situāciju nav labojis.....

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2015. gada 08. decembris, 22:52:48 »
Pirmkārt tomēr jāpārtrauc dzert.
Zinu cilvēku, kurš vairākas reizes dzeršanas dēļ bija aknu komā,
un vienalga nespēja pārtraukt ierasto rituālu -darbs, atslodze ar alko. Pilots.
Protams, ar laiku ne darba, ne veselibas.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #10 : 2015. gada 08. decembris, 22:53:48 »
Man liekas šajā gadījumā ir vienalga, iedod kaut skaidro ūdentiņu un nosauc gudrā vārdā, placebo efekts. Galvenais, lai pārtrauc dzert un iet pie ārsta.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #11 : 2015. gada 08. decembris, 23:19:28 »
Visi hepatoprotektori ir fignja...

Negrib nodot analiizes, ar varu nedziis... kur probleema?

Smiekliigi skatiit aptiekaa tos UB pirceejus, kas cer 2 nedeeljaas aknas sachinjiit...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #12 : 2015. gada 08. decembris, 23:19:46 »
C hepatīts? Un dzer? Un neārstējas? Tad nevis par bērniem jāsāk domāt, bet par vietu kapsētā. Piedod bācien, bet tas ir vairāk kā nopietni

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #13 : 2015. gada 08. decembris, 23:31:21 »
Nav tak vinjam c hep... negrib atziities ka shmigo vnk...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2015. gada 08. decembris, 23:43:26 »
Kā tad viņš pats sev iedomājies diagnozi uzstādīt, ja nav analīzes taisītas? Tikai sāpju dēļ? Un kādēļ viņš pārliecināts, ka sāp tieši aknas? Vai tur tuvuma nav arī aizkuņģa dziedzeris, žultspūslis vai 12pirkstu zarna?

Vai nekur analīzes nevar uztaisīt anonīmi?