Autors Tēma: Aizliegums smēķēt automašīnā  (Lasīts 26186 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Aizliegums smēķēt automašīnā
« Atbilde #90 : 2015. gada 10. decembris, 03:16:51 »
Parasti izmet kkādu šādu jautājumu, par ko katram ir viedoklis, lai tauta nepaamnītu, ka paralēļi tiek bīdīta netīkama premjere, konkrēti apjāta visa tauta, 80mio ziedoti airbaltc vai tml.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #91 : 2015. gada 10. decembris, 08:00:54 »
Un Tu savai kolēģei ar sīko, kura lūdz pēc darba pa ceļam aizvest, jo, piemēram, sīkais pēc vizītes pie ārsta uz 1 kājas atlecis, konkrēti pateiksi - sorī, ejiet kājām, es SAVĀ mašīnā kā gribu tā pīpēju.
Un atverot mašīnas durvis, tava cigarešu smaka kā pielīmēta turas mašīnas iekšpusē un nekādi neizgāžas uz stāvvietā blakus apstājušās mašīnas iekāpjošo pasažieri?
Tieši tik vienkārši. tava smirdēšana nudien ierobežo arī apkārtējos, lai cik tev liktos, ka "nepatīk, neosti".

Tos, kas smēķē dzīvokļos, derētu ar galvu vircas bedrē paturēt. Smaka nesēž tavās 4 sienās, smaka nepazīst zemesgrāmatu un lien svešā īpašumā. Ja cilvēciņam pašam nepielec, ka ar savu nikotīna atkarību viņš gandē pats savu (un apkārtējo) veselību un pēcāk pieprasa bezmaksas medicīnu nopīpētajam rumpim - un ne tikai no saviem nodokļiem -, tad kādam tā smirdēšana ir jāpiegriež.

Jā, protams, piekrītu, ka valsts ir dir$ā, un ka jāpiegriež skābeklis būtu, sākot no augšas, nevis no apakšas, piekrītu, ka ir svarīgākas lietas, par ko vajadzētu domāt. Piekrītu, ka tos, kam no izpūtēja gāžas melni dūmi, būtu jāaptur un jāaizsūta tālāk kājām.
Daudz kam piekrītu.
Bet nepiekrītu, ka smēķētāja tiesības smēķēt ir lielākas par nesmēķētāju tiesībām elpot.

Eu, nu šitais jau ir par traku, ja fabricē argumentus, tad vismaz stabilus.
1. Es značit vēl būšu malējais, jo redz man ir ģeniāla iespēja izpalīdzēt kolēģei, kurai acīmredzot ar visu nesmēķēšanu uz visas pasaules tikai es viens esu ar mašīnu, un tās sakropļotajam bērnam, bet ak vai - ka viņš nenomirst pa ceļam jo autiņā smird pēc nikotīna? Ak es izdzimtenis...
2. Tu galvu liec ķīlā, ka no Tevis nekas toč, toč kaitīgs nesmird, no Tava autiņa nekas nekad tieši man uz galvas neizgāžās, auto ir idealā tehniskā kārtībā? Tā visa kosmētika, balzāmi un t.t. vakarā nomazgāti nenonāk manas brokastu butes vēderā?
3. Un dienās, kad Tu cep kādam alerģiju iztaisošus sīpolus, Tevi pašu nevajag vircas bedrē paturēt? Ahreņela? Cept savā dzīvoklī? Televīzors  un lecskapis Tev ir jaunās paaudzes? Veļu negludini? Tu man ozonu nečakarē? Smaka caur sienām lien viņai. Da es uz marsa dzīvošu a Tu atradīsi kam piep!sties, jo ne jau Tu gribi dzīves uzlabojumus, bet gan riet uz mani.
4. Aha, bezmaksas medicīna pīpmaņiem, citiem pigu, bet pīpmaņiem nu tāda leiputrija un zemenes putukrējumā, ka jasadzen stadionā un jānošauj. Tikai, bez nikotīna akcīzes kur Tu rausi to stadionu? A, ja visi beigtu smēķēt un pazustu akcīze, veselības krīzes gadījumā Tu nenosprāgtu viena un bez palīdzības, jo medicīnas vispār nebūtu un tas slimais bērniņš reabilitacijas vietā vai nejauši ieejot pasportot stadionā, neiekristu vircas bedrē?

Un aleluja, kurā vietā, parādi ar pirkstu, smēķētāji prasa/tiem ir lielākas tiesības? KUR? Jeb drusku ir sadir@ts?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #92 : 2015. gada 10. decembris, 08:01:02 »
tuk, šoreiz Tu no cita plauktiņa - ka daži ar problēmām ir "īpašāki" par vairākumu. Kas, protams, ir lieliski attiecībā pret "īpašo" indivīdu, bet neko nedod (lai neteiktu otrādi) cilvēcei kopumā. Sākotnējā tēmas griezumā - kaķi redzami ietekmē tikai organismus, kam nav viss kārtībā, atšķirībā no smēķēšanas, kas ietekmi atstāj uz visiem. Turklāt uz ielas kaķis ap sevi neizplata smaku 10 metru radiusā. :D  Ja tas tā ir, tad tas kaķis ir beigts jau pāris nedēļu un mētājas saulē.

Vēl jau ir stāsts par smirdproblēmas sastopamības biežumu. Tie smēķētāji, kas aizstāvas ar "pašas sasmaržojušās, kaimiņiene cep sīpolus" utt. - Cik reizes dienā jūs sastopat pārsmaržīgus indivīdus ar sīpolu pannu? Reizi nedēļā? Ja nepaveicas, reizi dienā? Man taciņā uz darbu/atpakaļ (2x pusstunda kājām) trāpās vismaz 8-10 smēķētāji, neskaitot tos, kas dīdās jau tamburā un aizsmēķē, knapi no vilciena izkāpuši. Pie viesnīcas strīpā smirdošie taksisti, pa ielu ejošie smakas mākoņi un pie bodes ķitelīti uzmetušās pārdevējas, kas ātri iezīž dienišķo smakas devu, pie krustojuma stāvošie autovadītāji, kas logus pavēruši, purina pelnus. Ja jāieiet veikalā - pie durvīm bariņš (aizmirstiet par 10 metriem, tā ir leģenda naivo mierinājumam). Stacijas laukums ir konkrēti piesmirdināts - tur uz soliņiem ir vienkārši smēķētava, pie Origo ieejas - smēķētava. Tik daudz odekolonu salaistījušās būtnes [man ir laba oža] es nesatieku pusgadā, cik ar cigareti vienā dienā.

Zin, man tieši tikpat "smieklīga" liekas alerģisko kaķu nīdēju ņemšanās.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #93 : 2015. gada 10. decembris, 08:22:14 »
Nē nu pisec!
A ja es sēžu kabinetā ar smirdīgu priekšnieci kopā 8 stundas??? Astoņas! Jokaina, a ja es dzīvoju barakā vai komunalkā, kur pat pusnaktī kāds cep, ka šņakst??? Visa Tava statistika ir pa kāju un falša, jo uz peroniem pīpēt nedrīkst, 10 metrus no ieejas izdomāja tādi, kā Tu, Tavā darbā pīpēt nedrīkst, pie krustojuma stāvošos pīpētājvadītājus Tu nejūti, jo logi tiem ir otrā pusē un izpūtēju dūmi ir 1000 x stiprāki, Stacijas laukumā var uzlikt šilti - NESMĒĶĒT, paliek miljoni pretīmgājēju.

Tobiš: Tev ir uzmērījumi, ka vislielākais un statistiski biežāk sastopamais gaisa bojātājs ir nikotīns? Liec galdā. Tavs deguns būs likumdevējs?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #94 : 2015. gada 10. decembris, 08:24:29 »
Mao, vai tu vari 100% apgalvot, ka no tavas privātās mašīnas tava privātā smēķu smaka nekad nekad neizplūst apkārtējā vidē?
Jā vai nē?

Un pēc tam runāsim par to, ka tava bute ir sarijusies jau tavus paša mazgāšanās līdzekļus, dezodorantu, šampūnu, mašīnas mazgāšanas līdzekļus, šaujamā smēreļļas un visu pārējo sadzīves ķīmiju, ko tu lieto. Baidos, ka es lietoju daudz mazāk par standarta sievietēm un zaudēju ķīmijas daudzumā pat salīdzinājumā ar vidusmēra vīrieti (par zilajiem šoreiz nerunāsim). Dezodorantus, starp citu, es lietoju bez smaržas, ja kas.

Tā ka uzbraucieni man šajā punktā ir absolūti nevietā.

Smēķētaji pieprasa tiesības smirdēt. Kamēr nesmēķētāji mēģina saglabāt savas tiesības elpot. Un tiesības piesārņot vidi vienmēr ir un būs otršķirīgas, salīdzinājumā ar sabiedrības veselību. Vismaz tā tam būtu jābūt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #95 : 2015. gada 10. decembris, 08:39:26 »
offtopic. ek.

no rīta bez piecām deviņos pienāku pie biroja ielas durvīm, a tur mani jau gaida kād, garšīgi sūkdams savu rīta devu, kas smird jau pa gabalu. un es zinu, ka viņš tūliņ 1) nometīs to izsmēķi zemē (jo 5 metru attālumā biskastes nav), 2) nāks iekšā, sēdēs metra attālumā, man būs jāmēģina elpot un vēl būt laipnai... un tādi ienāk dažkārt vairākas reizes dienā...

ai nu būtībā jau man vienalga, kā kurš smird savā mājā, mašīnā, ne par to manas nopūtas... bet... jūs patiešām nenojaušat laikam, kā smirdat tās pirmās minūtes pēc...

p.s. esmu izbijusi smēķētāja, kura apzinājās to smirdēšanu, un tas bija viens no iemesliem, apmēram 20%, kāpēc atmest...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #96 : 2015. gada 10. decembris, 08:40:28 »
Mao, vai tu vari 100% apgalvot, ka no tavas privātās mašīnas tava privātā smēķu smaka nekad nekad neizplūst apkārtējā vidē?
Jā vai nē?

Un pēc tam runāsim par to, ka tava bute ir sarijusies jau tavus paša mazgāšanās līdzekļus, dezodorantu, šampūnu, mašīnas mazgāšanas līdzekļus, šaujamā smēreļļas un visu pārējo sadzīves ķīmiju, ko tu lieto. Baidos, ka es lietoju daudz mazāk par standarta sievietēm un zaudēju ķīmijas daudzumā pat salīdzinājumā ar vidusmēra vīrieti (par zilajiem šoreiz nerunāsim). Dezodorantus, starp citu, es lietoju bez smaržas, ja kas.

Tā ka uzbraucieni man šajā punktā ir absolūti nevietā.

Smēķētaji pieprasa tiesības smirdēt. Kamēr nesmēķētāji mēģina saglabāt savas tiesības elpot. Un tiesības piesārņot vidi vienmēr ir un būs otršķirīgas, salīdzinājumā ar sabiedrības veselību. Vismaz tā tam būtu jābūt.

1. Kapēc man jāatbild uz Taviem jautājumiem, ja Tu neatbildi uz maniem?
2. Tava privātā dezoderanta ražošanas, lietošanas un iznīcināšanas produkti nekad nekad neizplūst apkārtējā vidē?
Jā vai nē?
3. Tu viena nelemsi, kad mēs runāsim par manu buti - reku izlīda diskusijas esence.
4. Nu re, Tu ķīmiju lieto statistiski mazāk par citiem, es nesmēķēju blakus nesmēķētājiem. Nav 1:1? Liksi mūs mierā kādu laiku? Neliksi.
5. Un visbeidzot - ko smēķētāji pieprasa? Kurā vietā? Kapēc man jāatkārtojas? Saderam, neatbildēsi?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #97 : 2015. gada 10. decembris, 08:40:49 »

Smēķētaji pieprasa tiesības smirdēt.

Kurā vietā pieprasa?
Piemini sabiedriskas vietas, kurās aizliegums smēķēt ir pamatots un saprotams.
Privāta automašīna nekādā veidā nevar būt sabiedriska vieta.
Un arguments, par to, ka kādreiz kādam varbūt būs jāiekāpj tajā auto... :)

P.S
Atkārtoju vēlreiz- mani personīgi šis iespējamais likums nekādi nekrata.
Stāsts ir par to, ka es maksāju par savu īpašumu no savas kabatas, bet valsts grib regulēt kā man tajā būs uzvesties.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #98 : 2015. gada 10. decembris, 08:46:17 »
ek.

no rīta bez piecām deviņos pienāku pie biroja ielas durvīm, a tur mani jau gaida kād, garšīgi sūkdams savu rīta devu, kas smird jau pa gabalu. un es zinu, ka viņš tūliņ 1) nometīs to izsmēķi zemē (jo 5 metru attālumā biskastes nav), 2) nāks iekšā, sēdēs metra attālumā, man būs jāmēģina elpot un vēl būt laipnai... un tādi ienāk dažkārt vairākas reizes dienā...

ai nu būtībā jau man vienalga, ko katrs dara savā mājā, mašīnā, ne par to manas nopūtas... bet... jūs patiešām nenojaušat laikam, kā smirdat tās pirmās minūtes pēc...

p.s. esmu izbijusi smēķētāja, kura apzinājās to smirdēšanu, un tas bija viens no iemesliem, apmēram 20%, kāpēc atmest...

Tak viss ir saprotams, es zinu, ka tā tonna tik tak vai minton, ko es noriju, lai Jums netraucētu, neko nedod. Varbūt pat es vēl arī kādas nieres piebeidzu. Strīds ir par to, vai būs saprātīgas robežas. Nevajag man tiesības smēķēt pie durvīm, uz ielas, uz balkona, bet negrābstieties gar privātumu, vai viss beigsies ar to, ka Tu nevarēsi nopirkt zāles bērnam, jo maksājot ar pirkstu nospiedumu saņemsi atteikumu "Pilsonis kavējis darbu 3,8 sekundes, apkalpot aizliegts"...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #99 : 2015. gada 10. decembris, 09:05:56 »
Kāmēr mēs viens otram pierādām, cik lieliski vagari mēs viens otram esam, mums ar mietu pa pieri strauji pierāda, cik lieliski vergi mēs viņiem esam.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #100 : 2015. gada 10. decembris, 09:20:01 »
Man ir radinieks, vecs cilvēks, mazstaigājošs, pīpmanis. Ar smagu kauju izkaroju, pat pārējie radi bij pret mani, ka pie galda nepīpējam. Neviens. Pagājuši vairāki gadi, šis ik pa brīdim ierubī muļķi un davai kvēpināt, esmu cēlies un ar visu šķīvi tinies prom. Kaut kāda X pēc pārējo nosodošo skatu pavadīts. Šeit es saskatu tādus pašus personāžus.
Un ko man darīt? Nepaciemot, sist pa seju, saukt policiju, varot viņa slimo galvu un savu psihi?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #101 : 2015. gada 10. decembris, 09:28:31 »
nu atslābsti, atslābsti Mao, pīpē vien... vesels... un mēs arī turpināsim paciest... veseli...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #102 : 2015. gada 10. decembris, 09:34:32 »
nu atslābsti, atslābsti Mao, pīpē vien... vesels... un mēs arī turpināsim paciest... veseli...

Atslābt es varu uz viens divi. Tikai strīds ir pavisam par ko citu. Katrs no mums kaut kā piedir@ otra vidi vai galvu. Bet ļaunuma sakne ir kaut ko mūžīgi pieprasošie pīpmaņi. Un es vienmēr stāvēšu tajā pusē, kuru barā sit...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #103 : 2015. gada 10. decembris, 09:39:03 »
Strīds ir par to, vai būs saprātīgas robežas.... bet negrābstieties gar privātumu, vai viss beigsies ar to, ka Tu nevarēsi nopirkt zāles bērnam, jo maksājot ar pirkstu nospiedumu saņemsi atteikumu "Pilsonis kavējis darbu 3,8 sekundes, apkalpot aizliegts"...
Tās "saprātīgās robežas" katram ir citā vietā. Tur, kur VIŅAM ērti un netraucējoši.

Bet tendence atzīmēta pareizi - tas, uz ko mēs ejam plašiem soļiem, saucās "totālā kontrole" un nāk ne jau no austrumiem.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #104 : 2015. gada 10. decembris, 09:44:43 »
Tās "saprātīgās robežas" katram ir citā vietā. Tur, kur VIŅAM ērti un netraucējoši.

Bet tendence atzīmēta pareizi - tas, uz ko mēs ejam plašiem soļiem, saucās "totālā kontrole" un nāk ne jau no austrumiem.

Labāk civilizācija būtu palikusi hipiju ērā - pīpējusi un dzērusi, dziedājusi un dejojusi, smējusies un ķīvējusies, gulējusi zem zvaigznēm un kopojusies. Nekas slikts nebūtu noticis.
Nē, nebūtu.
Jā, pīpējusi, arī visādus draņķus.
Nē, nav pierādīts.
Da ZB - lasiet vēlreiz tekstu par vagariem un vergiem...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 10. decembris, 09:51:52 no Mao »