Un Tu savai kolēģei ar sīko, kura lūdz pēc darba pa ceļam aizvest, jo, piemēram, sīkais pēc vizītes pie ārsta uz 1 kājas atlecis, konkrēti pateiksi - sorī, ejiet kājām, es SAVĀ mašīnā kā gribu tā pīpēju.
Un atverot mašīnas durvis, tava cigarešu smaka kā pielīmēta turas mašīnas iekšpusē un nekādi neizgāžas uz stāvvietā blakus apstājušās mašīnas iekāpjošo pasažieri?
Tieši tik vienkārši. tava smirdēšana nudien ierobežo arī apkārtējos, lai cik tev liktos, ka "nepatīk, neosti".
Tos, kas smēķē dzīvokļos, derētu ar galvu vircas bedrē paturēt. Smaka nesēž tavās 4 sienās, smaka nepazīst zemesgrāmatu un lien svešā īpašumā. Ja cilvēciņam pašam nepielec, ka ar savu nikotīna atkarību viņš gandē pats savu (un apkārtējo) veselību un pēcāk pieprasa bezmaksas medicīnu nopīpētajam rumpim - un ne tikai no saviem nodokļiem -, tad kādam tā smirdēšana ir jāpiegriež.
Jā, protams, piekrītu, ka valsts ir dir$ā, un ka jāpiegriež skābeklis būtu, sākot no augšas, nevis no apakšas, piekrītu, ka ir svarīgākas lietas, par ko vajadzētu domāt. Piekrītu, ka tos, kam no izpūtēja gāžas melni dūmi, būtu jāaptur un jāaizsūta tālāk kājām.
Daudz kam piekrītu.
Bet nepiekrītu, ka smēķētāja tiesības smēķēt ir lielākas par nesmēķētāju tiesībām elpot.
Eu, nu šitais jau ir par traku, ja fabricē argumentus, tad vismaz stabilus.
1. Es značit vēl būšu malējais, jo redz man ir ģeniāla iespēja izpalīdzēt kolēģei, kurai acīmredzot ar visu nesmēķēšanu uz visas pasaules tikai es viens esu ar mašīnu, un tās sakropļotajam bērnam, bet ak vai - ka viņš nenomirst pa ceļam jo autiņā smird pēc nikotīna? Ak es izdzimtenis...
2. Tu galvu liec ķīlā, ka no Tevis nekas toč, toč kaitīgs nesmird, no Tava autiņa nekas nekad tieši man uz galvas neizgāžās, auto ir idealā tehniskā kārtībā? Tā visa kosmētika, balzāmi un t.t. vakarā nomazgāti nenonāk manas brokastu butes vēderā?
3. Un dienās, kad Tu cep kādam alerģiju iztaisošus sīpolus, Tevi pašu nevajag vircas bedrē paturēt? Ahreņela? Cept savā dzīvoklī? Televīzors un lecskapis Tev ir jaunās paaudzes? Veļu negludini? Tu man ozonu nečakarē? Smaka caur sienām lien viņai. Da es uz marsa dzīvošu a Tu atradīsi kam piep!sties, jo ne jau Tu gribi dzīves uzlabojumus, bet gan riet uz mani.
4. Aha, bezmaksas medicīna pīpmaņiem, citiem pigu, bet pīpmaņiem nu tāda leiputrija un zemenes putukrējumā, ka jasadzen stadionā un jānošauj. Tikai, bez nikotīna akcīzes kur Tu rausi to stadionu? A, ja visi beigtu smēķēt un pazustu akcīze, veselības krīzes gadījumā Tu nenosprāgtu viena un bez palīdzības, jo medicīnas vispār nebūtu un tas slimais bērniņš reabilitacijas vietā vai nejauši ieejot pasportot stadionā, neiekristu vircas bedrē?
Un aleluja, kurā vietā, parādi ar pirkstu, smēķētāji prasa/tiem ir lielākas tiesības? KUR? Jeb drusku ir sadir@ts?