Autors Tēma: Aizliegums smēķēt automašīnā  (Lasīts 26151 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Aizliegums smēķēt automašīnā
« Atbilde #165 : 2016. gada 04. marts, 09:06:07 »
Čurā jau ar pieklājīgi ļaudis tikai šim nolūkam īpaši paredzētās vietās...

Smēķēšanu, tāpat kā čurāšanu, tam speciāli nepardzētās vietās - jā, uzskatu par urlismu.

Emīlij, par to jau nav iebildumu. Man tikai šajā gadījumā dīvains/neloģisks liekas tas, kādas vietas un kādēļ dažas vietas tiek izvēlētas par smēķēšanai nepiemērotām. Auto nedrīkst, jo...blablabla.., bet mājās drīkst, kaut arī tur teorētiski pastāv tie paši faktori, kas auto. Tā kaut kā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #166 : 2016. gada 04. marts, 09:13:29 »
Tev taču neviens nespiež pirkt ne konkrētu dzīvokli, ne auto.
Kas tas vispār par atgumentu, ka citi ar tajā auto var braukt vai to nopirkt?
Ar stobru pie galvas stāv?
Jā, pirkt nespiež. Un nepirktu es nemūžam, jo tad viss apšuvums jānoplēš un jāmaina. Ja gadījuma pēc esmu spiesta braukt/tikt vesta ar piesmirdušu mašīnu, ar riebumu, bet piecietīšu kā izņēmuma gadījumu.
 Bet kā murgu atceros to laiku, kad uz maiņām dalīju dienesta auto ar kolēģi - kaislīgu pīpmani. Ak dies, kā tā mašīna smirdēja, vienalga, cik tīrīta vai vēdināta... Un dienas beigās sajūta, ka pati smirdu... I ko padarīsi? Runāju, lūdzu - māja ar galvu, labi, nesmēķēšot mašīnā. Ha! Viņam likās, ka, ja pēdējo pusstundu logu paturēs vaļā, tad jau izvējosies un nemanīs, ka nedēļu no vietas tur ir zilināts uz nebēdu... Priekšniecībai tas šķita smieklīgi nesvarīgi. Protams, ne jau viņiem jāsēž tajā pelnutraukā. Un ko darīt, no darba iet prom? Dēļ tādām situācijām vien es esmu abām rokām par šo aizliegumu. Vismaz protestam par dienesta auto piesmirdināšanu būs kaut kāds likumisks pamats, ne tikai manas nesmēķētāja "kaprīzes".

Atslēdzies Minne

« Atbilde #167 : 2016. gada 04. marts, 09:16:07 »
Piekrītu kvadrai par dienesta auto un tamlīdzīgām lietam. Bet nekādā gadījuma par personisko īpašumu.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #168 : 2016. gada 04. marts, 09:19:45 »
Jā, pirkt nespiež. Un nepirktu es nemūžam, jo tad viss apšuvums jānoplēš un jāmaina. Ja gadījuma pēc esmu spiesta braukt/tikt vesta ar piesmirdušu mašīnu, ar riebumu, bet piecietīšu kā izņēmuma gadījumu.
 Bet kā murgu atceros to laiku, kad uz maiņām dalīju dienesta auto ar kolēģi - kaislīgu pīpmani. Ak dies, kā tā mašīna smirdēja, vienalga, cik tīrīta vai vēdināta... Un dienas beigās sajūta, ka pati smirdu... I ko padarīsi? Runāju, lūdzu - māja ar galvu, labi, nesmēķēšot mašīnā. Ha! Viņam likās, ka, ja pēdējo pusstundu logu paturēs vaļā, tad jau izvējosies un nemanīs, ka nedēļu no vietas tur ir zilināts uz nebēdu... Priekšniecībai tas šķita smieklīgi nesvarīgi. Protams, ne jau viņiem jāsēž tajā pelnutraukā. Un ko darīt, no darba iet prom? Dēļ tādām situācijām vien es esmu abām rokām par šo aizliegumu. Vismaz protestam par dienesta auto piesmirdināšanu būs kaut kāds likumisks pamats, ne tikai manas nesmēķētāja "kaprīzes".

Šo gadījumu jau iepriekš tepat runājām.
Kā arguments pilnīgi garām. Tas, par ko Tu runā, ir uzņēmuma iekšējā lieta un arī savst. cieņas jautājums, kam nav nekāda sakara ar privātīpašumu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #169 : 2016. gada 04. marts, 09:30:08 »
Ja darbotos "savstarpējā cieņa", tad likumi vispār nebūtu vajadzīgi. Man, piemēram, aizvien škitis nožēlojami, ka vajadzīgas īpašas atļaujas invalīdu stāvvietu izmantošanai. Ja pastāvētu "savstarpējā cieņa", neviens bez īpašas vajadzības tur tāpat nestātos. Toties varētu apstāties arī kāds ne-invalīds, kas pēc traumas uz kruķiem lēkā. Normāli būtu, ne?  Bet tak nevar, jo mežoņu sabiedrība. Un gaidīt, ka kāds aiz "savstarpējās cieņas" nesmirdēs tur, kur citiem jāelpo - ha!
"Uzņēmuma iekšējā lieta"... A uzņēmumam po. Uzņēmumam piederošajās kafejnīcās smēķēt pārstāja arī tikai pēc likuma pieņemšanas, kaut teorētiski to varēja aizliegt arī iepriekš.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #170 : 2016. gada 04. marts, 09:35:38 »
Interesanti... ko darīt piem. ar tiem auto, kuras no pīpmaņiem jau nopirktas
un vēl tiks tirgotas?
Tad vajadzēja arī aizliegt ievest un tirgot lietotos auto no valstīm, kurās auto drīkst smēķēt...
A zelējamo tabaku pie stūres drīkst?
Smieklīgi...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #171 : 2016. gada 04. marts, 09:39:27 »
Un kāds tam visam sakars ar liegumu man smēķēt manā mašīnā?
Mani īpaši neuztrauc, kas notiek kaut kādā kafejnīcā vai citā automašīnā. Pat vairāk - man po..pilnīgi vienalga.
Kāpēc jāierobežo manas tiesības manā īpašumā?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #172 : 2016. gada 04. marts, 09:44:28 »
vajadzēja vēlēšanās savādāk balsot, tad nebūtu tik daudz jautājumu jāuzdod. :) pats vainīgs!

un smēķēt IR kaitīgi! :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #173 : 2016. gada 04. marts, 09:52:12 »
Būtu smieklīgi, ja nākamais likums pīpmaņiem liktu iegādāties vien močus vai kabrioletus un pārvietoties vien saulainā laikā ar nolaistu jumtu...

Nemaz nezinu, citur  Eiropā arī ir aizliegts smēķēt auto?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #174 : 2016. gada 04. marts, 09:55:08 »
Daddy, par kaitīgumu neviens nešaubās,runa iet par privāto telpu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #175 : 2016. gada 04. marts, 10:16:52 »
pa lielam tas mani neuztrauc :)
vienīgais par ko žēl, ka tērē laiku deklaratīvu likumu pieņemšanai, kuru īstenošanu tāpat nevarēs izkontrolēt... 

Atslēdzies Mao

« Atbilde #176 : 2016. gada 04. marts, 16:15:13 »
Lab, pa manam tad sanāk, ka tāds pats urlisms ir arī lietot alkānu. Un tikai nesakat, ka tieši no Jums dvingu nenes pa kilometru un kad dzerat, visi bērni ir aiztransportēti kur citur. Un ko nozīmē nedzērājam psiholoģiski pieciest apreibinājušos apkārtējos?
Es katram no Jums atradīšu netikumu vai darbību, kuru teorētiski var aizliegt un tad Jūs bļausiet - KĀ TAD TĀ! Kad tētim ņems nost Opelīti, jo redzies dzinējs vairs neatbilst standartiem, nesakiet, ka nebrīdināju. Visiem lodžijas iestiklotas ar saskaņojumu un projektu? Un t.t. un t.j.p..

Atslēdzies Minne

« Atbilde #177 : 2016. gada 04. marts, 23:43:28 »
daddy, tad kādēļ tik kaitīgo smēķēšanu neapkaro, piem., ar vēl lielākiem nodokļiem tabakas izstrādājumiem? Tad varbūt daļa nevarētu atļauties tādu dārgu veselības bendēšanu? :P Varbūt Tev ir atbilde, kādēļ vieglāk/vienkāršāk/kādam izdevīgāk pieņemt debilu likumu, kur naudu var iekasēt no sodiem? :P

Nebūsim taču tik tuvredzīgi un naivi...veselība tur, augšā, kādu uztrauc, phe....

RaFix

• Viesi
« Atbilde #178 : 2016. gada 05. marts, 03:54:19 »
daddy, tad kādēļ tik kaitīgo smēķēšanu neapkaro, piem., ar vēl lielākiem nodokļiem tabakas izstrādājumiem? Tad varbūt daļa nevarētu atļauties tādu dārgu veselības bendēšanu? :P Varbūt Tev ir atbilde, kādēļ vieglāk/vienkāršāk/kādam izdevīgāk pieņemt debilu likumu, kur naudu var iekasēt no sodiem? :P

Nebūsim taču tik tuvredzīgi un naivi...veselība tur, augšā, kādu uztrauc, phe....
Lielāka akcīze veicina kontrobandas noietu. Chesterfields maksāja 50 santīmus, kad es teicu, ka ja pacels cenu, es nesmēķēšu. Pēdējā paciņa, ko pirku latos, maksāja 1,80. Ls. Šobrīd Chestrfields maksā 3,20 un es joprojām pērku (Nebūtu stāvējis rindā pēc cigām, jūs par mani neuzzinātu, tāpat, kā es par jums). Es varu samaksāt to veikala cenu ar akcīzi. Ir masa cilvēku, kas izvēlas akcīzi nemaksāt. Te jāsāk no cita gala. Mēs dzīvojam valstī, kur litrs alus ir lētāks par litru ūdens. Any other questions?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #179 : 2016. gada 05. marts, 07:20:22 »
Lielāka akcīze veicina kontrobandas noietu. Chesterfields maksāja 50 santīmus, kad es teicu, ka ja pacels cenu, es nesmēķēšu. Pēdējā paciņa, ko pirku latos, maksāja 1,80. Ls. Šobrīd Chestrfields maksā 3,20 un es joprojām pērku (Nebūtu stāvējis rindā pēc cigām, jūs par mani neuzzinātu, tāpat, kā es par jums). Es varu samaksāt to veikala cenu ar akcīzi. Ir masa cilvēku, kas izvēlas akcīzi nemaksāt. Te jāsāk no cita gala. Mēs dzīvojam valstī, kur litrs alus ir lētāks par litru ūdens. Any other questions?

Protams, tālāk ir jautājums - kādēļ aizvien kādam nav intereses nodarboties ar visu Tevis minēto lietu sakārtošanu daudzu, daudzu, daudzu, daudzu...gadu garumā.