Autors Tēma: Apģērba ietekme uz dzīvi  (Lasīts 9301 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Apģērba ietekme uz dzīvi
« Atbilde #30 : 2015. gada 10. decembris, 20:41:06 »
Nekad netiesāju pēc apģērba, jo reizēm cilvēki ir tādās situācijas, ka mēs varam tikai domāt, ka viņam slikta gaume vai baigais nevīža ...

Tur Tev taisnība. Ceru (vispār esmu pārliecināta), ka man pietiek empātijas un pieredzes, lai to saprastu un saredzētu

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #31 : 2015. gada 10. decembris, 20:53:32 »
Te kāds kaut ko tiesā?

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #32 : 2015. gada 10. decembris, 21:03:52 »
Un kādai tādai situācijai jābūt, ka nedēļām nevar pogu piešūt vai atirušu vīli sašūt? Vai kāda situācija ir attaisnojums, ka staigā 5 dienas nemazgātā, piesmirdušā kreklā ar nospeķotu kaklasaiti??
Man šķiet, ka tas parāda attieksmi pret dzīvi.
Es, protams, nerunāju par galēju nabadzību, kad nav nekā, nu nekā un nav iespēju, bet tādus variantus es nezinu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2015. gada 10. decembris, 21:16:13 »
Ne gluži par apģērbu,bet par aksesuāriem...
Vienā no augstskolām mums, un ne vien mums bija burvīgs pasniedzējs-savas jomas fanāts,
ļoti erudīts.
Vienmēr ieradās solīdi ģērbies (vēl mierlaiku skola) BET, ar totāli apskretušu, vecu
portfelīti uz izjukšanas robežas.
Beidzoties lekciju kursam nospriedām, ka profesoram jauzdāvina jauns,
statusam atbilstošs portfelis. Profesors bija apslimis un devāmies ar dāvanu uz mājām.
 Izrādās cien, kungam vesela kolekcija... pāri 100 droši...smalki,dārgi... 
Uz mūsu samulsumu  - mīļš, ierasts man.  :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #34 : 2015. gada 10. decembris, 21:19:08 »
Es negribu te iztirzāt sīkumos, bet labi saprotu tos, kuri velk to, kas ir  - nav svarīgs krāsu salikums, ornamenti. Jā, reizēm par daudz apžmiegti vai par lielu apģērba gabali ...

Īsāk sakot, ir cilvēki, kas valkā to, kas ir (gan jau reiz kādu grāmatu sarakstīšu).
Savukārt, ja dzīves apstākļi ļauj, tad piekrītu augstāk minētajam (kā jau teicu)

Un ... bez finanšu aspekta, par tiem, kuriem riepas spiežas no apģērba -
1. ne vienmēr ķermenis, kas ir ar lieku masu, ir cilvēka nolaidība - diemžēl aizvien vairāk cilvēku tās ir veselības problēmas.

2. kā ietērpt lielu ķermeni, ja mums tirgo to, ko tirgo? Daudzi cilvēki saskaras ar to, ka viņu izmēru veikalā nav. Lielizmēru veikalos cenas ir x5. Ko šiem cilvēkiem vilkt? Ne visi var aizlidot uz Vāciju.

Jā, mani arī tracina šortotie zēni, kas zeķēs un zandalēs, bet ....  tā nav mana darīšana, jo neko nezinu par cilvēku, kas tā dara. Varbūt viņam ir iemesls.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 11. decembris, 06:30:22 no pitons »

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #35 : 2015. gada 10. decembris, 21:28:30 »
Te jau sarunas aizgājušas "ierastajās" tēmās par auseklīšu džemperiem, baltām zeķēm utml., kas mums nepatīk citos.

Bet krietni interesantāks ir tēmas pieteikums - kā apģērba maiņa var izmainīt cilvēku. Pati zinu, kas notiek, ja, teiksim, uzvelku tautastērpu - josta ap vidu tur, kur ir jostasvieta, ne 10 cm zemāk, stāja cita no tā vien. Vai kāda ir gaita un sajūta darbā, ja esmu džinsus, skrienamapavos vai svārkos ar blūzīti.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #36 : 2015. gada 10. decembris, 21:51:12 »
Kādreiz skolā mums bija stilīgs džeks, kas staigāja "kaku" biksēs .... džinsenēs, kuru dibens bija nez cik zemu ... lai bikses nenokrīt, jāstaigā platām kājām ... Un tad, pēkšņi, šis atnāk uzvalkā .... meituki elš, učenes arī ievelk elpu ... Pirmās dienās puikiņš staigā pingvīniņā, jo tā ieradis savās krītošajās džinsās ...  Uz gada beigām pieradis pie klasiskā apģērba bija pirmais džeks centra rajonā.

P.S. Ceru, ka tas nav Mao puikiņš....

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #37 : 2015. gada 10. decembris, 22:13:51 »
Bija periods, kad staigāju tikai biksēs, tādā sportiskā stilā, jo bija kompleksi par kājām.
Tiku vaļā no kompleksiem, tiku pie svārkiem un komplimentiem. Izrādās, viss galvā. Un ja tev iekšēji sajūta ir pareizā un piedevām sanāk, ka saskan gan iekšējais, gan ārējais (apģērbs, bet ne tikai), nu tad ir tiiiik forši!

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #38 : 2015. gada 10. decembris, 22:16:02 »
Te jau sarunas aizgājušas "ierastajās" tēmās par auseklīšu džemperiem, baltām zeķēm utml., kas mums nepatīk citos.

Bet krietni interesantāks ir tēmas pieteikums - kā apģērba maiņa var izmainīt cilvēku. Pati zinu, kas notiek, ja, teiksim, uzvelku tautastērpu - josta ap vidu tur, kur ir jostasvieta, ne 10 cm zemāk, stāja cita no tā vien. Vai kāda ir gaita un sajūta darbā, ja esmu džinsus, skrienamapavos vai svārkos ar blūzīti.
Piedodiet man luudzuu  tautieshi. Esmu uzvilkusii tautasteerpu vienu reizi muuzhaa. Bija spiesta lieta. Vieniigais par ko domaaju, kaut aatraak vareetu taas briesmiigaas brunjas nomest. Nejutos es labi latvieshu tautasteerpaa

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #39 : 2015. gada 10. decembris, 22:20:56 »
par tām baltajam zeķēm ..es nezinu no kurienes viņas nakušas, kā cēlušās.. :confused:
kur tā patika un nepatika radusies...??
kkad sen, laikam gadus 20it atpakļ, bija tak kruti baltās zeķēs staigāt ..vai tad ne??? toč neatceros, bet kkas tads ir palicis atmiņā
BET.. jocīgi,ka mans lielais,garais ,matainais metālists arī staigātu baltās zeķēs,ja vien es ļautu...
Un viņam bija arguments,kāpēc vinam ir baltas zekes vajadzīgas, diemžēl es to vairs neatceros..... uz katrām 2am pakam melno zeķu noteikti ir vismaz viena baltu zeķu paka... :rofl:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #40 : 2015. gada 10. decembris, 22:29:05 »
Man liekas, balto zeķu mode mums ievazājās no Rietumiem 80.gadu vidū :P Vismaz es atceros tajos retajos videoklipos, ko mūsu TV rādīja, kā smuki ārzemju puiši balinātām, kuplām čolkām, banānbiksēs un baltās zeķēs pa skatuvi ņēmās :)

Atslēdzies diddly

« Atbilde #41 : 2015. gada 11. decembris, 00:14:08 »
 stulbi pielasīts apģērbs noteikti maina dzīvi. vismaz apkārtējiem tevi uztvert.

pusmūža sievietei, ar pretenziju uz smalko stilu, lētos zābakos, krietni virs ceļa,noteikti piešķirs "eleganci,smalkumu"utt.?

baltās zeķes večiem,džemperis biksēs-tā ir modes vēsture,ne par to bija atvērta tēma?

jārunā būtu par apģērba atbilstību situācijai. nupat FB skatos paziņas "kāzu" bildes, kāzas abiem  ap 55, ar 30 gadus kopdzīvi...bet nu dresscode...garāmgājuši cilvēki...pa ceļam uz bodi,ienākuši,jezīt...līgavai mezģinu kleita,bet odere tikai virs ceļa.

Trakākais ir tas bezstils,vecuma neizjušana...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 11. decembris, 06:34:17 no pitons »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #42 : 2015. gada 11. decembris, 00:47:17 »
Kas nepatīk man, ir -  pārlieku pliki plikumi, pat ja tie visumā smuki, un kur nu vēl, ja nesmuki...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #43 : 2015. gada 11. decembris, 08:05:52 »
Vispār jau smieklīgi no otras puses - kad tev mēģina piekarināt birkas, bet neizdodas...
Sensenos laikos, kad zāle bija zaļāka, nopelnīt varēja vairāk un pie iespējas pat tīri daudz, man regulāri pa kabatu dzīvojās krietns kušķis kāposta. Pie pakaļas mobilais (tad, kad vēl NMT sistēma plauka un zēla...), bet staigāju es savos mīļajos džinsos. Tādos nomīlētos līdz skrandām. Bet jaunās, labās botās (parasti Nike). Toties bezfrizūrā (gali apgriezti, mati tīri, bet par smalkumiem nekad neesmu uztraukusies) un bez kosmētikas utt.

Kad piemetās indeve ieiet kādā veikalā, piemēram, vienreiz meklēju zolīdu kleitu, tad bija jautri. Jo pārdevējas nevarēja ieklasificēt - izsviest kā bomzi vai tomēr ne (lai gan man tā viņu mēneša alga bija labi, ja nedēļas ienākums). Tās sejas... tās sejas... Žēl, ka kleitas viņu bodē bija neglītas, būtu vēl jautrāk.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #44 : 2015. gada 11. decembris, 08:41:29 »
Piedodiet man luudzuu  tautieshi. Esmu uzvilkusii tautasteerpu vienu reizi muuzhaa. Bija spiesta lieta. Vieniigais par ko domaaju, kaut aatraak vareetu taas briesmiigaas brunjas nomest. Nejutos es labi latvieshu tautasteerpaa

Šoreiz piedosim. :) Pieļauju, ka ne jau tautastērps kā tāds bija pie vainas. Drīzāk jau tas nederēja tieši Lynxai - spieda, žmiedza, skrāpējās... [minu] Tā gadās... :)

Lynx, ja tev būtu savs personīgais tautastērps, tas būtu perfekts tieši Tavam augumam un Tu nejustos kā bruņās.