Autors Tēma: Redze  (Lasīts 8288 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Redze
« Atbilde #15 : 2014. gada 13. oktobris, 17:22:32 »
Nekaa.

Velc brilles lasot un miers.

Protams, vienmeer var veikt acu muskulatuuras vingrinaajumus, dzert vitamiinus utml., bet....novecojam.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #16 : 2014. gada 13. oktobris, 17:27:19 »
Ja pieņem ar medicīnu saistītas personas viedokli - jā, briļļuki ir normāls, dabisks variants. Redzes korekciju ar lāzeru taisa, bet gados jauniem tuvredzīgajiem vai citādi piemērotiem kadriem. Tiem, kam ir "vecums" - nav jēgas, jo dioptrijas mēdz mainīties līdzi acs anatomijai... Vieglāk un lētāk ik pēc 3-5-7 gadiem piemeklēt štengrākas brilles... Kā nu kuram...
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2014. gada 13. oktobris, 17:38:27 »
Mani doks iepriecinaaja, sakot, ka sakaraa ar autores mineeto procesu dioptrijas saaks liidzsvaroties, un mana tuvredziiba kljuushot mazaaka

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #18 : 2014. gada 14. oktobris, 12:57:20 »
Tak mani neuztrauc, ka kaads mani redzees ar brillem, bet fakts, ka redze pasliktinaas..
Nu tu gan dod(bugs ar kajam gaisa, kura te laikam nekad nebuus ),pilienus pret vecumu sagribejās  :laugh: . Man driz gribēsies jautat,kur un kaa tu vispar dzīvo, tev tik jocigas domas par daudzko  :) .

Man redze bija kā ērglim visu dzīvi. Savos 40it man piedzima sīks un tad pēkšņi vienu dienu es sapratu, ka es vairs nevaru izlasīt avīzi, neredzu burtus monitorā, ja nepalielinu utt...Izrakstīja manas pirmās vecuma brilles  :D ,ja arī man bija šoks, bet līdz tam ,ka vajadzetu pilienus gan neaizdomajos :))
es kā dura,kura neko nesaprot no brilleem pasūtīju krutās...pa 70+ ciktur... un protams pec nedēļās, kādā objektā pazaudēju,nebija tak pierasts pie tādām...
tad man pielēca,ka parastās lasaam brilles pa paris lašiem arī labi veic savu funkciju un tās nav žēl zaudēt...
nu neko ..gaaja gadi iztiku ar leetajām lasāmajām... līdz sapratu,ka atkal kkas nav oky....
nesen svaigi izstaigaju acu parbaudi- kruta  :rocking: , tagad man vajagot jau 2as briiles  :talking: , gan tuvumam,gan taalumam...
eh....
šobrīd realitate tāda,ka lasu/ rakstu ar specialām lasāmajaam(katrai acej tas stiprums atšķirīgs), ikdienaa vazajos un piemeram kartoškus mizoju ar lētajām pa1,-(taas man visās vietās saliktas ,lai nekad netrūkst) un ja gribu redzēt kas notiek ielas galaa vai baznīcu torņos palūrēt, tad man ir specialās tālās... viņu nozīmi gan es īsti neesmu izpratusi,jo man liekas,ka talumā redzu labi tāpat... varbūt delaļas atšķir ...nu, tur kokam lapas saskaitīt un tā....
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #19 : 2014. gada 14. oktobris, 13:55:44 »
Nu vo, tas, kaa tev regreseejusi redze, man liekas pilniigs vaaks. Nu bljin, viskautkas ir izgudrots, kaut kaadi ifoni un citi verkji, bet elemantaari, kaa aptureet redzes zaudeeshanu, tas akmens laikmeta liimenii. Es saakumaa tieshaam cereeju, ka man tik kaut kaada viegla acu vaina piemetusies, nevis jau vecuma marazms klaat. Vai tieshaam mediciina atpuushas un neko nepeeta, kaa noveerst redzes pasliktinaashanos liidz ar vecumu. Bet jaasaka, ka visiem cilveekiem taa redze nepasliktinaas, manai mammai nekaadas brilles nav vajadziigas, teevam ir brilles lasiishanai, es laikam teevaa iedzimusi. Vai nav peetiijumu par to, kaapeec citiem veel sirmaa vecumaa redze kaa eerglim, citi pusakli.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #20 : 2014. gada 14. oktobris, 14:18:06 »
ir pētījums  :just_popcorn: ,katrs mēs esam savadāks ...

bet vispaar, ir varianti... sameklē gõglē pati,cik maksaja iesaldēšanās kkadaa tur skaabekļa kapsulā....guli un gaidi kad būs pilienii pret vecumu :D izziii!
IG- mellenessniega

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #21 : 2014. gada 14. oktobris, 14:34:13 »
Kaapeec jaasaista redzes probleemas tikai ar vecumu, slikti redz arii beerni. Taapeec jau es saku, ka vareetu tak sho lietu attiistiit, nevis ieguldiit peetiijumos par visaadu verkju izgudroshanu, pietiekami daudz  vecu cilvaeeku labi redz. Tagad es padomaaju, ka manas radu tantes, mammas maasas visas ir bez brillem.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #22 : 2014. gada 14. oktobris, 16:19:06 »
(smaiļiks,kurš noslauka pieri)...
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #23 : 2014. gada 14. oktobris, 16:38:51 »
Kaapeec jaasaista redzes probleemas tikai ar vecumu, slikti redz arii beerni. Taapeec jau es saku, ka vareetu tak sho lietu attiistiit, nevis ieguldiit peetiijumos par visaadu verkju izgudroshanu, pietiekami daudz  vecu cilvaeeku labi redz. Tagad es padomaaju, ka manas radu tantes, mammas maasas visas ir bez brillem.

[/size]Sho jau var par jebkuru organisma vietu teikt. Piem, lociitavu, dzirdes, aadas novecoshana - baigi individuaala lieta[size=78%]

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #24 : 2014. gada 14. oktobris, 17:21:28 »
Mellen, neuztraucies, es vienkaarshi nelieku vienaadiibas ziimi starp vecums un slikta redze. Nu agraak tak 40 gados jau bija menopauze lielaakajam vairumam, zobi gandriiz izkritushi utt, nu ir tach kaut kaadi preventatiivie pasaakumi. Man zobi visi, kaa tai dziesmaa.. Vot gaidu, ka kaads izgudros kaut ko redzes probleemaam..

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #25 : 2014. gada 14. oktobris, 19:35:07 »
Nē tak... es absolūti neuztraucos... vienkārši, ir gadijumi,kad man argumenti beidzas(aiz slinkuma kko pierādīt visbiežak) un taalak diskutēt zūd jēga. Piem...šajaa gadījumā mēs runajām par konkretaam vecumposma iezīmēm... Bērnu acu problēmas labo,arī citas acu kaites risina... bet šajaa gadījuma mēs tak spriedām par konkreto situaciju...nu labi... :tea:
vecums un slikta redze nav = ...bet ir pocesi, kas uzsākas liidz ar indivīdu konkreto vecumu sasniegšanu...un to..vainu pieņem vai nepieņem...
IG- mellenessniega

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #26 : 2014. gada 14. oktobris, 19:58:37 »
Nu nav vis taa. Aadas novecoshana, piemeeram, man iipashi neuztrauc. Bet citi tak njemas visaadi, lai sho procesu aizkaveetu, saakot ar visaadiem smeeriem, kreemiem, masaazhaam, proceduuraam, beidzot ar operaacijaam, stiepshanaam utt. Redz, te ir kaut kas izdomaats, par aadu man pofig, bet pusaklai, puskurlai man vecumaa negribeetos buut, taapeec arii intereseejos par to.  A visi noliedz, ka buutu kaadi panjeemieni, kaa paleeninaat sho procesu, ja ne noveerst.

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #27 : 2014. gada 14. oktobris, 21:27:25 »
Habibi, nu saki tak- cik ta tev ir gadu? 25? 35? :just_popcorn:
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #28 : 2014. gada 14. oktobris, 21:41:00 »
Nu nee tak, vai ta neredzi, ka man jau vecuma tuvredziiba un marazms ar klaat.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #29 : 2014. gada 14. oktobris, 21:57:26 »
Nu tak brilles ir mazākā no visām ķezām ar kurām, gadiem nākot, jāsastopas :)
Labi, man otrās acis tuvredzības dēļ arī jau gadus 20 visu laiku uz deguna, i neko, nekādas vainas. Un nu ir parādījušās brilles darbam ar datoru, par 0,5 dioptrijām vājākas nekā normālās.