Filozofēju. Tāpēc tēma ielikta šeit.
Es sakārt meklēju vai nevar ielikt sarunu "latviešu valoda" sadaļā mistika. Jo latviešu valodas izcelsme ir ļoti mistika. Pilnīgi skaidrs ka 13 gs mūsdienu latviešu valodu neviens īsti nesaprastu, līdz pat tam ka pat vārdi ir mainījuši nozīmi, no 'draugs', kas 13gs bija analogs 'draudam' līdzīgi svešajiem, līdz mūsdienu viņa izpratnei. :bunny:
Un latviešu rakstu valodu izveidoja vācu mācītāji, lai latvieši neiedomātos, ka viņi ir lietuvieši, kurus līdzīgi apstrādāja poļi. Un droši vien tā ari ir īpatnība, ka latvieši, kad nav par ko strīdēties, strīdas par valodu un tas tā sakot ir ielikt latviešu valodai šūpulī:
Bez apsūdzības izskatīšanas, bija arī pārmetums kamdēļ Reiters peļot Georga Manceļa tulkojumu, uz ko Reiters nekavējoties atbildējis: tāpēc ka Manceļa grāmatās neesot nevienas lapas, kurās nebūtu latviešu valodas kļūdas.
https://lv.wikipedia.org/wiki/Jānis_Reiters un runa iet par ~1665. gadu
Līdzīgi ir izteicies arī Jānis Rainis: "man kauns latviešiem paskaidrot viņu pašu valodu. ..latviešu valoda ir bagātā, un, kas viņas neprot, lai mācās, bet lai nelielas ar savu nezināšanu un nabadzību."
Un ja es kaut ko uzrakstu nepareizi, es reti kad kādam skaidroju, ka tas ir nepareizi es esmu kļūdījies, bet gan vainu noveļu un viņa latviešu valodas neprasmi, jo kurš gan zin visas lokālizrunas.

Un man dzīve, bez mācībām Kārļa Mīlenbaha vidusskola, ir iemācījusi, ka pareizā latviešu laterālā valodā runā tikai "krievi' proti, t.i. kas viņu ir iemācījušies, jo normāls latvietis runā kaut kāda "mājas dialektā".

Tā kā latviešu valodai nav robežas!!!