Autors Tēma: Latviešu valoda  (Lasīts 8768 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Latviešu valoda
« Atbilde #45 : 2016. gada 04. aprīlis, 22:59:08 »
Ja kāds te pelna kleinā tekstista balvu, tad tas nu ir  T-P-LV

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #46 : 2016. gada 04. aprīlis, 23:00:49 »
Var. Kam domāti interpunkcijas likumi? Jebšu, Tavuprāt, pieturzīmju lietojumu ir iespējams brīvi interpretēt?  :thinking:
Es domāju, ka citus vakarus nevar brīvi interpretēt, bet šovakar var. :) Es sev atļauju :)  :betons: Un tas ir atkarīgs no tā, ko tu mēģini uzrakstīt. Un jāatzīst , ari man latviešu valodā pēc augstskolas beigšanas ap sesto gadu bija posms, kad bija grūti uzrakstīt latviski tekstu pēc Endzelīna priekšrakstiem, bet gāja viens no translitiem brīvi un bez bremzēšanas. :) Un gadījumā ar oficiāliem papīriem, tā ir gana amizanta situācija, kad tu saproti kā tā nedrīkst, bet Tev ir baigi jāpiepūlas, lai neļautos, jo pareizi rakstot zūd teikuma plūsma un doma. :) Bet pateicoties automātiskajiem pareizrakstības pārbaudītājiem, esmu ar to ticis galā, nu protams, izņemot gadījumus, kad mani Camma pārbauda  :clap: :clap: :clap:   

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #47 : 2016. gada 04. aprīlis, 23:03:42 »
Ja kāds te pelna kleinā tekstista balvu, tad tas nu ir  T-P-LV
Nu ko lai saka, mana latviešu valodas skolotāja tev tikai piekristu - balvu studijā! Ja ir lieta no kā es nekad neatsakos, tad no balvām :) :) :)   :beer:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #48 : 2016. gada 04. aprīlis, 23:11:17 »
 jo pareizi rakstot zūd teikuma plūsma un doma.
 :rat: :rat: :rat: :rat: :rat:

Vai arī - Tu esi politiķis. Tiem arī gadās piemuldēt baisu kaudzi dokumentu, kur viss ir gramatiski pareizi, bet neviens mirstīgais jēgu izlobīt nevar.
Visus sakost!

RaFix

• Viesi
« Atbilde #49 : 2016. gada 04. aprīlis, 23:16:56 »
Es domāju, ka citus vakarus nevar brīvi interpretēt, bet šovakar var
Tev tas ir stihiski.
pareizi rakstot zūd teikuma plūsma un doma.
Rakstot nepareizi, vienīgais, kas to uzrakstīto domu spēs uztvert, būsi Tu pats. Citi Tevi visu laiku pārpratīs.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #50 : 2016. gada 04. aprīlis, 23:32:50 »
jo pareizi rakstot zūd teikuma plūsma un doma.
 :rat: :rat: :rat: :rat: :rat:

Vai arī - Tu esi politiķis. Tiem arī gadās piemuldēt baisu kaudzi dokumentu, kur viss ir gramatiski pareizi, bet neviens mirstīgais jēgu izlobīt nevar.
Zini, kas mani pārsteidza pēdējās dienās - izrādās Ojārs Vācietis ir savus dzejoļus rakstījis 1 reizi un bez labošanas. Proti, viņš tos dzejoļus dzejoja galvā, un kad nu viņš bija gatavs viņš viņus pierakstīja savās skolas burtnīcās. Es tā nevaru, man patīk dripselēties un raustīties domās, kā puņķim uz drāts,- novirzīties un ar slaidu loku atgriezties, ko patiesībā nekur nevajag pierakstīt. :) Mjā, stingra kārtība nav mana stiprā pusē, man vairāk patīk ļauties anarhistiskai iedvesmai. :)

Tev tas ir stihiski. Rakstot nepareizi, vienīgais, kas to uzrakstīto domu spēs uztvert, būsi Tu pats. Citi Tevi visu laiku pārpratīs.
Savā ziņa, es ar sev rakstu, lai varētu vēlreiz apdomāt un pieslīpēt domu. Lai viņa būtu normāli paužama, nevis stihiski spļaujama ārā jēla un vēl nenobriedusi. Un mani neuztrauc, ka cilvēkiem, kuriem tas patiesībā neinteresē, mani nesaprot, - es  neesmu pravietis. :) Tas savā ziņā ir tests domai, ja neviens par viņu neinteresējās - vai nav vienalga kā viņa ir pausta, ja kādam tas interesē - pārjautās tak, ja kautrējas - tā nav mana bēda vienalga. :) Tā kā nekautrējieties, drošajiem pieder pasaule!     

Atslēdzies Camma

« Atbilde #51 : 2016. gada 05. aprīlis, 00:38:05 »
Ok. Ja sev, tad sev.
Ļoti reti, kad labas idejas atrodamas vārdiskā miskastē. Lakonisks un skaidrs izklāsts ir talanta un pat ģenialitātes pazīme. Visbiežāk. Jo mazāk saprot citi, jo lielāka varbūtība, ka rakstītājam putra galvā un mazāka vajadzība, ka pārējiem būtu jāpiepūlās kādu domugraudu izkašājot.
Kāpēc man būtu savas smadzenes jāpižģī? Nu lūk, tā nu sanāk, ka lasītāji būs vien daži... Es - nebūšu.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #52 : 2016. gada 05. aprīlis, 08:48:06 »
tad jau tu kā Gundega Repše -nevienu domu nevar skaidri iesākt un mierīgi pabeigt :rofl: