Autors Tēma: Barselona?  (Lasīts 5234 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Barselona?
« : 2016. gada 06. janvāris, 19:46:34 »
Laikam jau aptaujā Barselona ieņem 1.vietu.

Tagad atliek noskaidrot ieteikumus par dzīvošanu (esmu par apartamentu) un "must see" ;)

Atslēdzies reno

Re: Barselona?
« Atbilde #1 : 2016. gada 06. janvāris, 22:48:48 »
nezinu, vai atradīšu to apart firmu, bet vieta bija laba - nedaudz off no Ramblas, visi metro tuvu -transporta iespējas jau pašas galvenās. Vispirms izpēti pilsētas plānu
Must see -gaumes lieta.  Rīt ierakstīšu savas idejas

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #2 : 2016. gada 06. janvāris, 23:09:17 »
Nu "must see" jau ir visādi :) - no manas puses: Montjuic, augšā uzbraucot ar funikulieri (smuki!), lejup kājām cauri dārziem (pilnīgi nereāli, ka pilsētā tāds parks bez cilvēkiem, vismaz nesezonā) virzienā uz Mākslas muzeja pusi, takas un taciņas, visvisādas strūklakas.
Picaso muzejs, laba izmēra ekspozīcija un interesanti.
Pastaigas pa bulvāriem :) Pārējais jau atkarīgs, cik dienas tur būsiet, pamatvietas jau jebkurā pirmajā ceļvedī, ko atšķirsiet.
Gribu, gribu turp!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3 : 2016. gada 07. janvāris, 08:36:42 »
Vai ir kādi ieteikumi par rajonu, kurā meklēt apartamentu? Barselona pagaidām man tumša bilde. Parīzē man nebija šaubu, ka vēlos apartamentu tikai un vienīgi Monmartras rajonā.

Te pat nezinu ar ko sākt. Tūlīt vēlreiz pastudēšu ceļakāju, bet tur nekā daudz nav.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2016. gada 07. janvāris, 10:18:06 »
Laikam vēl būtu jāpaķer Monseratu un tad domas dalās vai ir vērts braukt uz Andoru vai Valensiju, bet kaut ko gribas arī ārpus  ...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #5 : 2016. gada 07. janvāris, 10:32:46 »
Montserrata ir must see, faktiski uz visu dienu, ja.gribas uzkāpt arī pašā augstākajā punktā - Sant Jeroni. Labā lailā moteikti ir vērts.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2016. gada 07. janvāris, 10:44:13 »
Paldies :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #7 : 2016. gada 07. janvāris, 13:00:06 »
Monseratā bija perfekta diena ( bijām febr padsmitajos datumos), bet tiešām vajag fleksibli plānot un turp braukt pēc iespējas saulainākā un skaidrākā dienā.  Otra vieta, kur likās, ka varētu braukt , bija Sitges(?), bet kalni tomēr uzvarēja iekšējā balsojumā.

Pikaso muzejs bija ļoti interesants priekš parasta cilvēka, savukārt muzejmīlim ļoti patika lielais muzejs, tas, kurš kalna galā, aiz "strūklakām".
Tā kā ietrāpījām kaut kādā Muzeju (ceturt)dienā ( 11.?12.? februāris), lielākā daļa muzeju bija par velti. Tāpēc izstaigājām arī to, kas tajā pašā ielā, kur Pikaso, tieši pretī, par ārzemju tautām un kultūrām.

Strūklakas janvārī un februārī nestrādās. Tas internetā nekur nebija pieminēts, tikai cilvēku komentāros, tāpēc cerējām, ka tomēr būs - nekā.

Un Montjuic kalns noteikti jāizstaigā. mēs ar funikulieri nebraucām, sākām ar eskalatoru augšup līdz muzejam, tad uz olimpisko stadionu, tad kalnup līdz kaktusu dārzam Jardins Mossèn Costa i Llobera (iesaku!). Tad kājām gājām līdz Ramblas galam, uz Lielo Iepirkšanās Centru. Bet varbūt labs ir fiasko ieteiktais variants no metro stacijas Paralel braukt augšup ar funikulieri un tad paieties uz dārzu. Un pēc tam iet atpakaļ uz Olimpiskā stadiona un muzeja pusi.

Mēs dzīvojām pie metro Liceu, pie Ramblas. Bija ļoti ērti, pašā vēsturiskajā centrā.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #8 : 2016. gada 07. janvāris, 13:23:49 »
hm@, Tu dzīvoji apartamentā vai viesnīcā? Ir kāds nosaukums/ adresīte saglabājusies?

Strūklakām vajadzētu strādāt piektdienās un sestdienās.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #9 : 2016. gada 07. janvāris, 13:46:09 »

Strūklakām vajadzētu strādāt piektdienās un sestdienās.

Jā, baacien, tieši tāds teksts bija pirms gada- ziemas sezonā strādās piektd un sestd, no tikiem līdz tikiem. Un tikai Draugos ceļojuma aprakstā rakstītais bija sagatavojis mani uz to, ka janv/febr nav vispār. Ļaudis piektd vakarā pulcējās Strūklaku vietā kalna pakājē ap plakātu , kur arī skaidri un gaiši bija norādīts vasaras un ziemas darba laiks, nepasakot, ka jau vairākus gadus ir laiks, kad nestrādā vispār. Protams, varam cerēt, ka šogad tomēr būs.

Mana viesnīca bija - https://www.booking.com/hotel/es/hostal-europa.en-gb.html?label=gen173nr-15CAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaIoBiAEBmAEuuAEEyAEE2AED6AEB;sid=ef251723f0b4b2e7d4942ccb87bf939f;dcid=1;checkin=2016-02-23;checkout=2016-02-24;dist=0;group_adults=2;room1=A%2CA;sb_price_type=total;soh=1;srfid=e1aa3f0501166a22bfe590dd185163d6a4545884X1;type=total;ucfs=1&   - nevaru teikt, ka izcili romantiska, bet mums paveicās, ka bijām vienīgie tajā gaiteņa galā un mums bija veselas 2 vannasistabas gaitenī tikai savai lietošanai. :)

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #10 : 2016. gada 07. janvāris, 17:26:34 »
Ja jāizvēlas Andora vai Valensija - es par otro. Elpu aizraujoši skati ir tikai tik daudz, lai tiktu uz Andoru (ceļi līkumaini, aizas, kalni utt.), bet pati valsts, nu teiksim, vienas ielas garumā. Nekas cits tāds īpašs prātā nenāk.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #11 : 2016. gada 07. janvāris, 18:35:52 »
Nu jā, man jau bija tāda aizdoma ...

Paldies!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #12 : 2016. gada 08. janvāris, 08:47:16 »
hei, baacien, izskatās mājas lapā, ka  nestrādā tikai no 7.janv līdz 19.febr.  Tā ka - ja jūs braucat pēc 20.febr, tad strādās!

del 7 de gener
al 19 de febrer    Tots els dies    Tancat    Tancat per tasques
de manteniment

del 20 de febrer
al 30 de març    divendres i dissabtes    de 19:00 h a 21:00 h    Amb música i color:
19/ 19.30/ 20 /20.30 h.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2016. gada 08. janvāris, 09:10:44 »
Montserata man ļoti patika. Tur visu dienu ir ko darīt, ka tik laiks labs. Iesaku ņemt komplekso biļeti (pārdod tūrisma centrā Barselonā), kurā iekļauts gan metro, gan vilciens, gan arī visi pacēlāji Montseratā. Varēja izvēlēties, vai no vilciena uz klosteri kalnos doties ar gaisa vagoniņu (iesaku!) vai vilcienu. Pusdienas arī cenā ir iekļautas, normāli paēdām. Montseratā izstaigājām ēku kompleksu, izstāvējām rindu pie Dievmātes, izstaigajām vairākas kalnu takas, arī gar mūku eremītu mītnēm (šie tur vairs nedzīvo), Kristus ceļu. Ceru, ka nekas būtiski nav mainījies, lai gan jau vairāki gadi pagājuši.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #14 : 2016. gada 08. janvāris, 11:09:49 »
Tā kā Barselona mums bija "izaicinājuma brauciens", resp, censties ar minimālām izmaksām, tad biju izkalkulējusi, ka kompleksā biļete mums neder, ņēmām vienu biļeti "vilciens+ķēžu vilciens" un abiem pacēlājiem atsevišķas biļetes vienā (augšupejošā) virzienā.

Bet kompleksajā biļetē iekļauts arī metro, lai nonāktu vilciena izejas stacijā.

p.s. Jūsmojām par teleportācijas kabīni uz Monseratu:) Nu gluži kā Harijā Poterā no perona slepenā ieeja uz Cūkkārpas vilcienu, tā šeit Spāņu laukuma malā telefonbūda, kas tevi teleportē uz Monseratu:)

[attachment deleted by admin]