Autors Tēma: Kurā Latvijas vietā gribētu dzīvot?  (Lasīts 6971 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Kurā Latvijas vietā gribētu dzīvot?
« : 2016. gada 12. janvāris, 14:07:56 »
Skaidrs, ka katrs slavētu savējo, bet, ja mēģinātu tā bezkaislīgi vai teorētiski - kurā LV pilsētā vai miestā jūs iegādātos nelielu īpašumu, ja tā būtu īslaicīga apmešanās vieta, atbraucot uz Latviju? Varbūt pensijas vecumā pastāvīgā dzīvesvieta.

Šobrīd pilnīga pļāpa, bet kkā galvā sāk iesēsties doma, ka varbūt vajadzētu kādu mazu dzīvoklīti kādā mīlīgā Latvijas pilsētā. Rīgu tuvākajā laikā nepavilktu, kredītus ņemt negribu. Bet kkādā rajona centrā gan jau būtu risks, ka bez pieskatīšanas izlaupītu un visādi citādi piesmietu:D

Atslēdzies Betons

Re: Kurā Latvijas vietā gribētu dzīvot?
« Atbilde #1 : 2016. gada 12. janvāris, 14:10:44 »
pilnīgi absolūti viennozīmīgi - Kuldīgā. Vai vismaz apkārtnē. Nezinu kādēļ, tur ir unikāla aura.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2016. gada 12. janvāris, 14:16:07 »
Ja man jau nebūtu vieta pie ūdeņiem, tad noteikti gribētu tādu. Un vienlaikus pietiekami tuvu/tālu no civilizācijas.
Konkrēta pilsēta varbūt pat nebūtu svarīga.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #3 : 2016. gada 12. janvāris, 14:22:51 »
Siguldā. Bet es nezinu, kā tur ar pavilkšanas lietām. Vai nav tāpat kā Rīgā.
Bet pie Lumberga dzīvoklis esot pa 200. Un arī skaista vieta. Vasarā varētu upenēs iet.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #4 : 2016. gada 12. janvāris, 14:23:44 »
Nu re, Betons arī par Lumberga pusi.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2016. gada 12. janvāris, 14:26:13 »
Pēc Minnes uzstādījuma droši vien skatītos kaut  kur Alūksnes galā. Bet, tas ir vairāk tāpēc, ka tur ir ģimenes zeme/mežs un neliels dzīvoklis centrā būtu labs variants.
No otras puses - tas ir labi tikai esot pensijā. Atbraucot uz LV īslaicīgās vizītēs, tomēr vajadzētu ko tuvāku Rīgai. Tāpēc apskatītu pierīgas pilsētas/ciemus. Šobrīd man topā ir Ogre - tuvu Rīgai, ir autobusi, vilciens. Zaļa pilsēta - ir daudz kur staigāt, braukt, Zilie kalni normāli iekopti ar dabas takām, tagad ziemā visi slēpo, šļūc no kalniņiem, kustās. Vasarā ir plašas iespējas uz piknikošanām, peldēšanas vietas (karjers, upes (Ogre, Daugava)). Ir baseins, ledus halle. Ir pieejami dažādi pakalpojumi. Paštruntīga pēc nostāstiem, bet slimnīca. Ikdienas iepirkumu vietas.
(Ogrē nedzīvoju)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #6 : 2016. gada 12. janvāris, 14:28:21 »
Alūksne ir pārāk tālu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2016. gada 12. janvāris, 14:29:02 »
Vai lumbergs nebija Liepājas pusē?

Piafa, Ogre ir viens no variantiem tieši Rīgas tuvuma dēļ. Bet kāds tur iedzīvotāju kontingents? Vai tur arī ir kkādi "labie" rajoni?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #8 : 2016. gada 12. janvāris, 14:33:35 »
Sigulda jau arī pie Rigas, un tāda romantiska vieta. Ogre man saistās ar rūpniecību, Ogres trikotāža. Bet varbūt tur smuki tagad. Lumbergs drīzāk ir Kuldīgas rajons, man domāt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2016. gada 12. janvāris, 14:37:15 »
Sigulda ir atsevišķs stāsts - mana lielā mīla :) Bet dārga.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2016. gada 12. janvāris, 14:45:46 »
Radiniece dzīvo jau ļoti daudz gadus tur. Spriežot pēc stāstiem - daudz kas atkarīgs no tā, ar ko Tu tur esi pazīstama. Ja nearvienu - lieliski. Ja iepazīsties ar labiem cilvēkiem - lieliski. Ja esi iedzimtā, tad visticamāk Tev tur ir vesela buķete ar dažādiem tipāžiem pazīstami.
Viņa dzīvo netālu no Tīnūžu ielas Cik braucam un arī ekskursējamies kopā pa Ogri, streipuļojoši alkaši nav manīti, neviens nav mēģinājis piesieties vai kā citādāk sabojāt dienu.Bišķi uz augšu var redzēt rotācijas apli - to es sev esmu pieņēmusi par pilsētas centru, jo, lai kur un kā mēs Ogrē pārvietojamies, caur to vienmēr sanāk braukt. Tas laikam arī smukākais un zaļākais rajons, kur pēc rūpnīcām ne ož, ne redz kaut ko tādu. Tuvāk Daugavai, kur stadions, tur gan tā ne ļoti mīlīgi, bet ap to apli skatoties ir ļoti ok.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #11 : 2016. gada 12. janvāris, 14:47:29 »
Dundagas mežos,un tikai.Tuvākie kaimiņi  lai 5 km attālumā.Komplektā ar labu un jaudīgu džipu.Tur pat nomirt varētu netraucēti!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2016. gada 12. janvāris, 15:00:06 »
Sigulda uz "zelta lapām" ir vieta, kur labāk nerādīties, pat dzīvojot. :D  Pilnāka par Centrāltirgu. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2016. gada 12. janvāris, 15:13:18 »
Jāņem cirkulis, kājiņa jāiedur Rīgā un jānoliek pieļaujamais attālums. Tad jāskatās vēlamie bonusi, kas kurā vietā :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2016. gada 12. janvāris, 16:13:42 »
Vispirms  -gan jau ir kāds novads, kas patīk vairāk.
Radzobei -tai, kas kritiķe- bija stāsts par vasaras dzīvokli ciemā uz Salacgrīvas pusi -šoseja ar autobusiem turpat blakus, jūra, mazdārziņš un arī ziemā silts dzīvoklis
Tādēļ māja jau ir komplicēti -apkure,remonti. Var jau dzīvot meža vidū, bet tā tāda pilsētnieku naiva iedoma. Paliksi  2 ned bez elektrības
Tādēļ es drīzāk lūkotu dzīvokli nevis pilsētā bet kādā ciematā ar ļoti labu satiksmi un pievilcīgu dabu apkārt

Bet ja pilsētu, tad laikam Liepāju. Teātris, koncertzāle, jūra, Lietuva un Zviedrija tuvu