Autors Tēma: Kurā Latvijas vietā gribētu dzīvot?  (Lasīts 6972 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Kurā Latvijas vietā gribētu dzīvot?
« Atbilde #30 : 2016. gada 13. janvāris, 09:41:51 »
vispār jā -nopirkt mazu lētu pussabrukušu muižiņu un atlikušajam mūžam hobijs nodrošināts
Nu jā, vajadzēja rakstīt  -"un par atlikušo miljonu hobijs nodrošināts"

Man būtu viss, izņemot to miljonu...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #31 : 2016. gada 13. janvāris, 09:46:29 »
hobijs... tā var likties no dzīvokļa pa logu ārā raugoties. Veca pussabrukusi māja = mūža verdzība, totāla visu iespējamo līdzekļu izšķiešana, savas dzīves norakstīšana par labu graustam. Tur vajadzīga spēcīga motivācija

ja klāt būtu pierakstīts "veca pussabrukusi māja = MAN mūža verdzība", es varētu mierīgi izlasīt šo postu, nodomāt - nu, katram savs, un aizmirst.

protams, tas nav variants Minnei, kura grib tikai atbraukt uz apdzīvojamu mājiņu, bet ja vispār - nesaprotu es šādu kategorismu. verdzība...līdzekļu izšķiešana... Un kur tad paliek prieks par sava ieguldītā darba augļiem? Vai tiešām naudu notrallināt prestižkrāmos un gadžetos ir kautkā... es nez... "lietderīgāk"?

Atslēdzies reno

« Atbilde #32 : 2016. gada 13. janvāris, 10:30:58 »
tādos secinājumos izpaužas senie gēni  un atšķirība starp klejotājiem -medniekiem un vietsēžiem -rušinātājiem

Vieni atnāk, aiziet un nākošajā gadā zāle aug tikpat zaļa. Otri -asins pa degunu, bet vajag savu stūrīti, savu pussabrukušu muižiņu ar cauru jumtu

Atslēdzies reno

« Atbilde #33 : 2016. gada 13. janvāris, 10:32:29 »
Valkā dzīvokli var dabūt par smiekla naudu

Atslēdzies Betons

« Atbilde #34 : 2016. gada 13. janvāris, 10:35:31 »
ja klāt būtu pierakstīts "veca pussabrukusi māja = MAN mūža verdzība", es varētu mierīgi izlasīt šo postu, nodomāt - nu, katram savs, un aizmirst.

protams, tas nav variants Minnei, kura grib tikai atbraukt uz apdzīvojamu mājiņu, bet ja vispār - nesaprotu es šādu kategorismu. verdzība...līdzekļu izšķiešana... Un kur tad paliek prieks par sava ieguldītā darba augļiem? Vai tiešām naudu notrallināt prestižkrāmos un gadžetos ir kautkā... es nez... "lietderīgāk"?

to var ierakstīt pie motivācijas. Ja tas prieks atsver visas pārējās attiecības ar graustu, tad tas ir to vērts. Katram savs.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #35 : 2016. gada 13. janvāris, 11:03:06 »
tādos secinājumos izpaužas senie gēni  un atšķirība starp klejotājiem -medniekiem un vietsēžiem -rušinātājiem

Vieni atnāk, aiziet un nākošajā gadā zāle aug tikpat zaļa. Otri -asins pa degunu, bet vajag savu stūrīti, savu pussabrukušu muižiņu ar cauru jumtu

Viss, manuprāt, atkarīgs no tā, cik ir tās naudas, ko "trallināt". Pussabrukusi māja prasīs ļooooti daudz. Ir reālistiski jānovērtē savas iespējas. Ja to var "pacelt", skaisti, es tikai par. Bet, ja būsi spiests ekonomēt uz sev visnepieciešamākā, gadiem sisties ar "asinīm pa degunu", lai tikai aizlāpītu mājā kādu caurumu, un redzēsi, ka tas ir piliens jūrā, ka vajag vēl un vēl, un vēl un gala tam neredz...  Nez, cik prieka tur paliks pāri. Jāceļ to, ko var panest.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #36 : 2016. gada 13. janvāris, 11:11:10 »
Salaspils.
Liekas vienīgais miests, kur satiksme ar Rīgu, Eiropu un Lidostu būs visu diennakti. Maģistrāles uz citām pilsētām ar. Līdz ar to, visdrīzāk tur zels un plauks tusiņš. Ūdeņi - ar roku aizsniegt. Meži ar apkārt visādi. Mao ar visādi tur ganās.
Oi, kā sev rakstītu...

Runājot par lauku miestiem - nu nosprāgtu tur no garlaicības es pašā vasaras vidū, nerunājot jau par ziemu. Neko mazāku par pilsētu es neskatītos, lai vismaz pāris forši krogi ir...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #37 : 2016. gada 13. janvāris, 11:16:04 »
Redz, cik dažādi esam - manis pēc tāds iestādījums kā krogs var vispār nepastāvēt uz zemes virsas  :) Nē, naida nav, bet vajadzības arī nekādas. :)  Ūdeņi, meži - jā, nepieciešami.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #38 : 2016. gada 13. janvāris, 11:16:13 »
Es pirktu dzīvoklīti mazdzīvokļu namiņa pēdīgā stāvā, lēnā garā sadraudzētos ar kaimiņiem, nu tur kāpņu telpu atremontētu, super gudrās ārdurvis ierīkotu, teritoriju nožogotu, un visādi citādi iztaisītos, pabāztu šiem zem deguna par labiem darbiem papīrīti parakstīt - un vo aļa, lai arhitekts sāk plānot penthausu ar terasi. I droši, i pie dabas, i modīgi, i... . Iešu siekalu noslaucīt.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #39 : 2016. gada 13. janvāris, 11:16:47 »
Mao, Salaspilī sievietēm darba netrūkst, it īpaši tur, kur satiksme ar Eiropu :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #40 : 2016. gada 13. janvāris, 11:21:09 »
Mao, Salaspilī sievietēm darba netrūkst, it īpaši tur, kur satiksme ar Eiropu :)

Nu īsti Salaspilī tā nav. Par Salaspili jāzin cits - tie ir divi ciemati. HES pusē kontingents vēl tikai lēnām atšķaidās... .

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #41 : 2016. gada 13. janvāris, 11:28:56 »
Viss, manuprāt, atkarīgs no tā, cik ir tās naudas, ko "trallināt". Pussabrukusi māja prasīs ļooooti daudz. Ir reālistiski jānovērtē savas iespējas. Ja to var "pacelt", skaisti, es tikai par. Bet, ja būsi spiests ekonomēt uz sev visnepieciešamākā, gadiem sisties ar "asinīm pa degunu", lai tikai aizlāpītu mājā kādu caurumu, un redzēsi, ka tas ir piliens jūrā, ka vajag vēl un vēl, un vēl un gala tam neredz...  Nez, cik prieka tur paliks pāri. Jāceļ to, ko var panest.

diez vai kāds par pēdējiem grašiem, ar domu visu mūžu vergot un taupīt, pērk "prieka pēc" un hobijam graustu...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #42 : 2016. gada 13. janvāris, 11:37:11 »
Pirkt varbūt arī nepirks, bet pazīstu, kas tādu mantojuši. Tēva māja. Emocionāla vērtība. Čemodāns bez roktura. Pārdot nevar, pacelt nespēj. Gadiem lāpa "ar asinīm pa degunu". Diespas no tāda mantojuma.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #43 : 2016. gada 13. janvāris, 12:34:54 »
Es atvainojos, bet, vai es teicu, ka ta bija sabrukusi, cauru jumtu?
Tā bija atjaunota, dzīvošanas kārtībā, bezgala skaista, maza, ne jau Rundāle. Cena tāpēc, ka šausmīgi tālu. Protams, tur neviens negrib.
Es gan gribētu, sākumā periodiski, pavisam pēc gadiem 16 teiksim.

Tāpat kā no despota vīra ir jāiet prom, tā arī jāatstāj tas, ko nespēj celt. Par to taču nav runa šeit.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2016. gada 13. janvāris, 12:46:00 »
Jāpērk jahta, tad var pietauvoties un padzīvoties viskautkur.