Autors Tēma: Slēpošanas paradīze  (Lasīts 9105 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Slēpošanas paradīze
« Atbilde #30 : 2016. gada 16. janvāris, 20:25:17 »
Piekrītu visiem, kam slēpošana skolā no slēpošanas atšķiras. Sen gan nav slēpots, bet visapkārt pievilcīgi kalni/lejas. Varbūt būsiet pierunājuši.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #31 : 2016. gada 16. janvāris, 23:04:44 »
Šodien divi stundas nominām distancīti. Atjēdzos, ka mežam cauri uz citu miestu izbraukts, griezām riņķī un čīgājām atpakaļ. Bija gan saule, gan vienubrīd putenis un visur viss balts balts. Zaķa pēdas, stirnas pēdas, mežacūku pēdas un vēl figviņzin kā pēdas - lapsas vai suņa..
Ļapotaaa...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #32 : 2016. gada 16. janvāris, 23:24:30 »
Tu min slidsolī vai klasiski?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #33 : 2016. gada 17. janvāris, 13:54:52 »
Es arī esmu piedzīvojusi skolas slēpošanu. Mums slēpes skolā nedeva,vajadzēja pašiem savas un beigās bija ieskaite/kross - tāds lielāks gabals, uz kuru bija speciāli kaut kur tālāk jābrauc. Nē, ne uz Šmerli. Uz stundām slēpes aizņēmos.Vienā tādā ieskaitē man slēpju nebija, nevarēju dabūt un man lika distanci .... skriet. Ar mēteli mugurā. Pa iebraukto slēpju trases malu, lai nesabojātu sliedes.

Tagad atskatoties, tiešām domāju, kas tie bija par deģenerātiem, kas kaut ko tādu varēja izdomāt. Braucu nedaudz ar kalnu slēpēm,bet tagad 3 gadi pārtraukums,  labprāt atsāktu arī ar  distancenēm.

Man jautājums - kas jāģērbj , ja grib braukt ar distancenēm, ko jūs velkat , augšā , apakšā, lai ir ērti?

Camma, kas par pacēlājiem Milzkalnē un Riekstukalnā? Kādas trases? Eh, paņemtu mani kāds līdz uz Milzkalni, nav kompānijas man un transporta! Patreizējā situācijā mani interesē zilās trases...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #34 : 2016. gada 17. janvāris, 14:14:59 »
Ja zilās - tad viennozīmīgi Riekstukalns - tur divas smukas garas zilās. Un tā sarkanā ar tāda sazilējusi :) . Pacelāji - pogas vai enkuri. Beņķi ir Žagarkalnā.
Visus sakost!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #35 : 2016. gada 17. janvāris, 17:06:45 »
Žagarkalnā beņķi??? Takš ne jau visās trasēs? Žagarkalnā es vēl pag.gad .biju. Tincinu tāpēc, ka ķirurga apstrādātā roka nevar izpildīt dažas kustības, kas vajadzīgas pie pacēlāja.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #36 : 2016. gada 17. janvāris, 22:04:06 »
Tu min slidsolī vai klasiski?
pa mežu nevar slidsolī - dziļš sniegs, pa parku varu abējādi

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #37 : 2016. gada 18. janvāris, 08:41:26 »
Man nav sliktu atmiņu par skolas slēpošanu. Slēpes man bija, arī ģimenē visi labprāt slēpoja, tā ka tā nebija problēma.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #38 : 2016. gada 18. janvāris, 08:43:01 »
Ja zilās - tad viennozīmīgi Riekstukalns - tur divas smukas garas zilās. Un tā sarkanā ar tāda sazilējusi :) . Pacelāji - pogas vai enkuri. Beņķi ir Žagarkalnā.
Beņķi, Camma, ir Ozolkalnā. Žagarā tabletes un enkuri laikam arī

Atslēdzies Betons

« Atbilde #39 : 2016. gada 18. janvāris, 08:43:58 »
vakar runāju ar igauni uz pacēlāja - šis saka - mums Igaunijā tik augstu kalnu nav, jābrauc uz Latviju :D

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #40 : 2016. gada 18. janvāris, 08:45:06 »
vakar runāju ar igauni uz pacēlāja - šis saka - mums Igaunijā tik augstu kalnu nav, jābrauc uz Latviju :D

Nu ja, pa Munameģi nepaslēposi. :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #41 : 2016. gada 19. janvāris, 22:25:17 »
Šovakar Riekstukalns bija Mērkaķkalns... Nē, nē, nekā traģiska. Braļukasiem šodien civilizācija nebija no rīta izsniegta... Varbūt tvitera neesamība kaut kā ietekmē?
Uz pacēlājiem gāja jautri. Vienā brīdī vairs nenocietos un ieplāju ar nūju pa muguru nekaunīgam priekšā līdējam skuķim. Tad greizi lūrēja un šļūca ar līkumu. Otram bikses staklē saplēstas, ar interesi varēja taisīt totalizatoru, no kura āķa nenoāķēsies. Trešais mērkaķis citādi nemācēja pogu lietot, kā tikai ar rokām kā autostūrē ieķēries. Laikam nesen no Ķelnes... būs aizspriedumi pret jebko mietveidīgu starp kājām... Trešais pamanījās sapīties savās kājās un nogāzties metrus 30 līdz augšai - no pogas vaļā nelaidās un šķērseniski uz pakaļas šļūca līdz pašai augšai.
Jēzusmarija un 40 miroņi bez ruma pudeles - man tos pacēlāju dežurantus sametās žēl no visas sirc...
Visus sakost!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #42 : 2016. gada 19. janvāris, 22:41:29 »
Šovakar Riekstukalns bija Mērkaķkalns... Nē, nē, nekā traģiska. Braļukasiem šodien civilizācija nebija no rīta izsniegta... Varbūt tvitera neesamība kaut kā ietekmē?
Uz pacēlājiem gāja jautri. Vienā brīdī vairs nenocietos un ieplāju ar nūju pa muguru nekaunīgam priekšā līdējam skuķim. Tad greizi lūrēja un šļūca ar līkumu. Otram bikses staklē saplēstas, ar interesi varēja taisīt totalizatoru, no kura āķa nenoāķēsies. Trešais mērkaķis citādi nemācēja pogu lietot, kā tikai ar rokām kā autostūrē ieķēries. Laikam nesen no Ķelnes... būs aizspriedumi pret jebko mietveidīgu starp kājām... Trešais pamanījās sapīties savās kājās un nogāzties metrus 30 līdz augšai - no pogas vaļā nelaidās un šķērseniski uz pakaļas šļūca līdz pašai augšai.
Jēzusmarija un 40 miroņi bez ruma pudeles - man tos pacēlāju dežurantus sametās žēl no visas sirc...

Lūk, tāpēc neuzsāku slēpošanas gaitas ... Jo kaut kad būtu jāmācās - ne visi dzimst ar slēpēm, slidām u.t.t kājās, bet ... ko nu starp profesionāļiem maisīsies ... Nē, nopietni, lai nu kas, bet pat šie mazkalniņi var iedzīt kompleksos, kur nu tie, kas visu zina, visu prot un kuriem nekas, nekad negadās ....

P.S. Un es zinu par ko es runāju, ar prieku un pateicību atceros to dienu, kad es netiku nost no Riekstukalna bērnu (!!!) kalniņa. Paldies toreizējai kompānijai (forumiešiem), kuri nenosodīja, bet cepa desas un pacietīgi gaidīja. Kamēr tiku lejā - desas bija gatavas ;) Tās bija garšīgākās ko atceros ziemas sezonā ...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #43 : 2016. gada 19. janvāris, 22:54:40 »
Bācien - nekad neesmu teikusi, ka ar slēpēm kājās piedzimu. Viena lieta ir nemācēšana un to ļoti labi redz un palīdz - gan pacēlāja dežuranti, gan apkārt esošie, gan kompaška ar ko kopā atbraukts. Bez tam - es mācījos jau visai cienījamā vecumā - pāri 30-mit... Un ir mežoņi, kurus var iemācīt tikai sitot ar strāvu... tiem pat savējie klāt nenāk (nedomāju, ka tie leitēni vieni paši atkūlušies uz Riekstkalnu).
Visus sakost!

Atslēdzies diddly

« Atbilde #44 : 2016. gada 21. janvāris, 13:33:49 »
Paldies,Camma par iedvesmošanu! rīt,pēc vairāku gadu pārtraukuma,mēģināšu atkal pašļūkāt,cerams,ka 5dienā Riekstukalns no braļukām būs tīrāks.