Autors Tēma: Asins donori  (Lasīts 7047 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Asins donori
« : 2016. gada 14. janvāris, 07:25:27 »
Raksts: https://www.fenikssfun.com/raksti/esi-donors-2743

Un kā ir ar jums? Esat ziedojuši asinis?

Atslēdzies Nāra

Re: Asins donori
« Atbilde #1 : 2016. gada 14. janvāris, 07:40:03 »
Ziedoju regulāri,cik zinu,kolēģi arī, bet tas vairāk saistīts ar to,ka tad var dabūt vismaz 5 brīvdienas vai nu pie atvaļinājuma vai tāpat.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #2 : 2016. gada 14. janvāris, 08:13:49 »
Jā esmu devusi.
Tagad gan nē
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies ragana

« Atbilde #3 : 2016. gada 14. janvāris, 08:41:53 »
Agrāk dzudz, bet tagad vairs nē.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2016. gada 14. janvāris, 09:00:02 »
Jaunībā esmu. Ar vecumu entuziasms izsīcis, īpaši, redzot apkārt valdošo pofigismu. Atvaļinājuma man nav tik un tā, oficiāli vai neoficiāli, tas burkāns nestrādā. Man visbanālākā grupa, misijas apziņa nemostas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nibe

« Atbilde #5 : 2016. gada 14. janvāris, 09:21:29 »
Regulāri nododu. Motivē labi izdarītā darbiņa sajūta un, protams, brīvdiena.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2016. gada 14. janvāris, 09:29:50 »
Agrāk jā, tagad vairs nē. Bet apsveru domu, ka varbūt atkal, bet neesmu pārliecināta par analīzēm, par to, ka tagad ņemtu mani pretī

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #7 : 2016. gada 14. janvāris, 09:31:24 »
Neesmu nekad. Nederu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2016. gada 14. janvāris, 09:44:13 »
Nodevu. Bet tagad vairs nē. Jo nekādi nevar pārliecināt kolēģus, ka viena otra dārgā analīze pacientam var aiztaupīt līdz pat 3 asins devām (uz vienu pacientu!). Un citus arī pārliecinu, lai veltīgi ar asinīm (savām) nešķiežas. Kad galīgi asiņu aptrūksies, tad sāks domāt. Bez tam, arī pacientam tas ir lielāks risks, ja situāciju nevis kontrolē, bet tik nedomājot lej.
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2016. gada 14. janvāris, 10:00:20 »
Nodevu. Bet tagad vairs nē. Jo nekādi nevar pārliecināt kolēģus, ka viena otra dārgā analīze pacientam var aiztaupīt līdz pat 3 asins devām (uz vienu pacientu!). Un citus arī pārliecinu, lai veltīgi ar asinīm (savām) nešķiežas. Kad galīgi asiņu aptrūksies, tad sāks domāt. Bez tam, arī pacientam tas ir lielāks risks, ja situāciju nevis kontrolē, bet tik nedomājot lej.

Mozhno s etogo mesta po podrobnej? Nu, kaadu piemeeru... vnk interese...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #10 : 2016. gada 14. janvāris, 10:13:11 »
Tā nu ir manas ģimenes izzudusī tradīcija,kopš mazotnes zināju,ka būšu asinsdonors :) .Mamma un paps tādi bija,krājām nozīmītes-asinspilieniņus,tad jau bija pa pakāpēm apbalvojumi,tad LPSRgoda donora medaļa un tad PSRSgoda donora balva.Maniem vecākiem tās bija.Es apstājos pie apmēram 30 reizēm,kad mani atteicās pieņemt,jo nevarēja vairs atrast vēnas.Vairs nav parādījušās :) . Mūsu pagastā bija ļoti attīstīta donoru kustība,vienmēr nodrošināts transports,reizi gadā lielā balle un ekskursija,protams,viss par velti,kā pateicība par labu darbu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2016. gada 14. janvāris, 10:27:51 »
Piemēri?
Cik no sēdošajiem uz aspirīna/klopidogrela noteikuši rezistenci? A pēc statikas un pētījumiem - līdz pat 50% klopidogrela lietotāju ir rezistence. Kad tādi iet operēties bez iepriekšējas sagatavošanās, -atkal pēc pētījumu datiem- izterē vidēji 1,5 devas virs nepieciešamā...
Kur taisa trombelastogrammas? Atkal - ja šo kontrolē operācijas laikā, devu patēriņš samazinās.
Ir vēl dažas analīzes, kuras maksā uj, cik dārgi! Nu takš tie 8-15 eur par analīzi ir kudī dārgāk, kā noslaukt papildus 2-3 donorus... Trombelastogramma vispār maksā kapeikas...
Visus sakost!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2016. gada 14. janvāris, 10:31:30 »
Jaaiet man atkaartot, kas bija trombelastogramma...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2016. gada 14. janvāris, 10:34:46 »
Esmu divreiz mēģinājusi, kad draugiem uz operācijām vajadzēja. Abas reizes mani izbrāķēja dēļ pārlieku smalkām vēnām. Vairāk i nemēģinu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #14 : 2016. gada 14. janvāris, 10:43:23 »
Paldies, Camma, bilo poznovateljno...