Autors Tēma: Asins donori  (Lasīts 7063 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Asins donori
« Atbilde #60 : 2016. gada 18. janvāris, 21:57:03 »
Kvadra - man dienā (!) ir 4-5 nepareizi e-pasti, kurus paši vājnieki AR SAVU ROKU ierakstījuši veidlapās... un tad zvanās - nevaru saņemt, nevaru atvērt, pārsūtiet vēl uz šitādu un mēģina visādus krievu uzvārdu modificējumus ar 4 vai ch "č" vietā.... Vakaros administratoru nākas uz buldurjāņiem atdzirdīt....
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #61 : 2016. gada 18. janvāris, 22:06:36 »
Gluži kā viena mana paziņa - kad viņai vajag naudu aizņemties, lai mani dabūtu rokā, sazvanīs pat manu kaimiņieni, bet pēc tam pēc gada plikšķina acis - a kāpēc TU MAN nepiezvanīji, es jau būtu varējusi atdot...

Nu, ja viss, kas donora interesēs, ir tik mega sarežģīti, tad nevajag sūdzēties, ka donoru trūkst.
Sistema ņipeļ -(tuda dui, ottuda -*ui, ja kāds nezina) nav diez ko dzīvotspējīga.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #62 : 2016. gada 18. janvāris, 22:12:33 »
Mums iedod tel.nr.,pa kuru interesēties,vai nav kas atklāts.

Atslēdzies tex

« Atbilde #63 : 2016. gada 18. janvāris, 22:27:12 »
Mums iedod tel.nr.,pa kuru interesēties,vai nav kas atklāts.
Ha, ha un kāda garantija, ka nepiezvanīs un nepainteresēsies, piemēram, sievietei māte vai māsa vai kaut vīra piegulētāja? Kā pa telefonu pārbaudīs, ka persona ir tā, par ko uzdodas? Nav jau telefonbanka. Paprasīs PK vai adresi? Bet to tak visi radi un puse darba kolektīva zina...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #64 : 2016. gada 19. janvāris, 08:43:32 »
Kvadrai normāli priekšlikumi starp citu. Ja nu kāds nevar iedot strādājošu e-pastu info saņemšanai, tad tā jau ir viņa nevis donoru centra problēma. Man arī visi analīžu rezultāti tiek sūtīti uz e-pastu. Gan poliklīnikai ērti, gan man.

Un kas no tā, ka kāds no ģimenes uzzinās, ka asinsaina saslimšanu uzrāda?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #65 : 2016. gada 19. janvāris, 09:38:44 »
Nu parkstās pilsonis, ka par saviem rezultātiem intersēsies. Un? Cilvēkam, kurš asins pārliešanas rezultātā ticis pie veselības problēmām, tas neko nemaina.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #66 : 2016. gada 19. janvāris, 09:44:07 »
Brom - VISAS asinis pārbauda uz visām zināmajām un par bīstamam atzītām infekcijām, kā arī uz dažiem bioķīmijas parametriem - nu, lai zīdainim neiebaulē alkaša zuppīti...
Ar asinīm zarazu noķert šobrīd ir ļoooti grūti.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #67 : 2016. gada 19. janvāris, 09:57:09 »
Tā gluži nav. Dažu zarazu konstatēšanas laiks, tas pats hiv, c hepatīts...
Pirms operācijām jāparakstās, ka ja kas, šos vari arī dabūt un ar to rēķinies.

Atslēdzies tex

« Atbilde #68 : 2016. gada 19. janvāris, 10:03:29 »
Un kas no tā, ka kāds no ģimenes uzzinās, ka asinsaina saslimšanu uzrāda?
Konfidencialitāte. Tiesības pašam izlemt, kam teikt un kam nē. Un, jā, nav man daudz tuvu radinieku, bet tie nu būtu pēdējie, kas uzzinātu - AIZ "partner" un draugiem noteikti...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #69 : 2016. gada 19. janvāris, 10:26:22 »
Un kad apnjemsies, bet nepaintereseesies, buus taads pats shums kaa toreiz ar to c hepatiitu...

Taa kaa donaaju vinjiem toch pofig...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #70 : 2016. gada 19. janvāris, 11:37:33 »
Nu bet kā tad jūs to "paša interesēšanos" iedomājaties? Katrs donors pēc katras asins nodošanas lai zvana un "interesējas"?  Ašpadsmito, piecdesmito, simto reizi? Tur jau atsevišķu "informatora" štata vienību vajadzētu, kas ar to vien nodarbojas. Vai donoru centrs par tādu raskladu būtu priecīgs?

Otrkārt, loģiski, ka tas, kurš nodod asinis, sevišķi jau atkārtoti un regulāri, uzskata sevi par veselu un nu nekādi nenojauš, ka ir slims ar hepatītu. Ja 100reiz ar analīzēm viss bijis kārtībā, kāds pamats domāt, ka 101-ajā tajās kaut kas slikts atrasts? Tāpēc arī "neinteresējas".
Domāju, ka C hepatīta atrašana donora asinīs nav gluži ikdienas parādība vairākkārt dienā, tad nu tādos atsevišķos gadījumos tomēr varētu tik daudz papūlēties, ka darīt donoram zināmu, izmantojot viņa atstātos kontaktus. To ne tikai loģika (lai vairs nenāk!) un ārsta ētika prasītu, bet pat elementārā cilvēcība. Ko, ne? Naivums manā vecumā?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #71 : 2016. gada 19. janvāris, 11:51:19 »
Pa telefonu vsp likums liedz sniegt jebkaadu infu par veseliibu...

St c, arii tai epasta buushanai vajadzeetu atsevishkju shtata vieniibu...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #72 : 2016. gada 19. janvāris, 11:59:21 »
Pa telefonu vsp likums liedz sniegt jebkaadu infu par veseliibu...

St c, arii tai epasta buushanai vajadzeetu atsevishkju shtata vieniibu...
&%%^$^%....
Un kā tad cilvēkam būtu "jāinteresējas"? Personiski jāierodas?
100+1 atruna.
A pateikt pa telefonu a la "Viss kārtībā" vai (tajā hepatīta gadījumā) "Ir infa, ko jums būtu jāzin par jūsu analīzēm! Aizsūtīt uz e-pastu vai atbrauksiet pie mums?" arī būs likuma pārkāpums?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #73 : 2016. gada 19. janvāris, 12:02:05 »
Taa nav atruna, tas ir likums ;) kursh it biezhi netiek ieveerots senu tradiiciju peec...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #74 : 2016. gada 19. janvāris, 12:06:25 »
A pateikt pa telefonu a la "Viss kārtībā" vai (tajā hepatīta gadījumā) "Ir infa, ko jums būtu jāzin par jūsu analīzēm! Aizsūtīt uz e-pastu vai atbrauksiet pie mums?" arī būs likuma pārkāpums?
Apnika man runāt ar sienu. :banhead:
Dies' lai pasarga no jums, "likumpaklausīgajiem" "mediķiem"...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 19. janvāris, 12:15:18 no kvadra »