Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 387488 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Milka

Re: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #2535 : 2019. gada 04. janvāris, 16:59:54 »
To ķiploku smaku jau gaisā var just, vai pat tikai pasmaržojot ēdienu. Kāda vēl ēšana!  :veee:

Atslēdzies vellata

« Atbilde #2536 : 2019. gada 04. janvāris, 17:12:26 »
svaigu es pagaidām neuzdrošinos, bet ceptam vai vārītam ir laba, interesanta garša :)
Par vārītu nezinu, bet lēni cepts (aļa drusku karamelizēts) man visnotaļ garšo :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2537 : 2019. gada 04. janvāris, 19:52:01 »
Ja ķiploku iemet karstā zupā, tad jau tas vairs nebūs pavisam svaigs, bet viegli apvārīts, un izteikta garša un smarža var nebūt jūtama. Dievīgi smaržo, kad ķiploku cep.  :nam:  Esmu arī ēdusi krāsnī ceptus ķiplokus (cep veselus, nesadalītus un nemizotus), garša nebija izteikti ķiplokaina, konsistence viegli miltaina.
Kafejnīcā mēdz būt salāti no svaiga puķkāposta, konservētas kukurūzas un mērces, kurā jūtams svaigs ķiploks. Ļoti garšīgi. :)

Šovakar vakariņās bija salāti no greipfrūta, sarkanās paprikas un saujiņas Indijas riekstu. Diemžēl mājās bija tikai paciņa ar grauzdētiem un sālītiem Indijas riekstiem, tā ka sāli vispirms noskaloju nost. 

Atslēdzies diddly

« Atbilde #2538 : 2019. gada 04. janvāris, 19:59:35 »
gaidu grillsezonu-vietējos ķiplokus,pārgriež horizontāli,salej ar olīveļļu,sāli,un grillē.
Lai cik daudz sagrillē,reti kad paliek,lai samaisītu ar sviestu maizītēm

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #2539 : 2019. gada 04. janvāris, 21:11:03 »
idejas vakariņām no FENHEĻA, dažādi zivju ēdieni
https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/ka-un-kapec-sadraudzeties-ar-eksotisko-fenheli-ieteikumi-un-14-garsigas-receptes.d?id=45626464

Man ļoti patīk fenhelis zivju ēdienos, jo īpaši sautējumā. Tā aromātu maģija ar sviestu un baltvīnu ir "fantastiš". Vienīgā problēma, ka Latvijā reti kad pamanu tiešām skaistu, svaigu fenheli.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #2540 : 2019. gada 04. janvāris, 21:15:48 »
gaidu grillsezonu-vietējos ķiplokus,pārgriež horizontāli,salej ar olīveļļu,sāli,un grillē.
Lai cik daudz sagrillē,reti kad paliek,lai samaisītu ar sviestu maizītēm

Oi, nerunā! Šitā ir bauda un pat grillsezona nav vajadzīga. Pārgriež uz pusēm nelobītus, netīrītus un tāpat uz pannas eļļā. Tādi karamelizēti, maigi un tiešām aromātiski! Eh, ja šogad ķiploku raža būtu tāda pati, kā pērn....

P.S.Balinātie ķīnieši neder nekam - ne veselībai, ne aromātam

Atslēdzies Broms

« Atbilde #2541 : 2019. gada 05. janvāris, 17:18:23 »
Bija doma vārīt zupu a la soļanka. Aizrāvos ar sastāvdaļu dažādību. Sanāca sēņu -dārzeņu zupa ar gaļu.
Improvizācija garšo labi :)

Atslēdzies vellata

« Atbilde #2542 : 2019. gada 07. janvāris, 09:06:44 »
Nedēļas nogalē pievērsos blendera lietojumam. Savulaik kaut kur sen biju satikusi kokteili no banāniem, persiku nektāra un saldā krējuma, nolēmu, ka jāpamģina saviest. Sametu uz čuju, sablenderēju, bij labs :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2543 : 2019. gada 07. janvāris, 09:14:56 »
A es a man...

uztaisījās līdaka saldā krējuma-siera mērcē. ("Zivju ēdienos" oriģinālā bija zandarts, bet kas man tādu dos :( )

līdakas filejas pavisam mazā ūdenī ar garšvielām (pipari, laurlapa, sāls) pavārīju 10 min, tad ietaisīju mērci - zivs buljons, saldais krējums, rīvēts siers, 2 olas dzeltenumi, sviests, karote miltu, tādā pašķidrā skābā krējuma konsistencē. saliku zivi kārtām ar mērci cepamtraukā un uz 30 min cepenē. Ar kartupeļu biezeni... :steak:  mmm...ēdu un vaidēju aiz laimes :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2544 : 2019. gada 07. janvāris, 09:25:57 »
Nedēļas nogalē pievērsos blendera lietojumam. Savulaik kaut kur sen biju satikusi kokteili no banāniem, persiku nektāra un saldā krējuma, nolēmu, ka jāpamģina saviest. Sametu uz čuju, sablenderēju, bij labs :)
Tas nebija kokteilis, tā bija daudzkaloriju gastronomiskā IZVIRTĪBA (manā izpratnē) :D

uztaisījās līdaka saldā krējuma-siera mērcē.
Recepte izklausās labi, bet kā ar asakām?

Atslēdzies vellata

« Atbilde #2545 : 2019. gada 07. janvāris, 09:31:17 »
Tas nebija kokteilis, tā bija daudzkaloriju gastronomiskā IZVIRTĪBA (manā izpratnē) :D
Barojoša masa. Es teiktu, ka "ēdienreizes aizstājējs" :P

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2546 : 2019. gada 07. janvāris, 09:33:01 »

Recepte izklausās labi, bet kā ar asakām?

tāpēc jau oriģinālā bija zandarts... :)

Patiesībā nebija TIK traki, ribu asakas nogriezu, palika tikai Y muguras asakas, bet ja zivi baigi nesmalcina, tad tās ir viegli atrodamas (paliela līdaka bija  :P).
Augstākā pilotāža būtu arī Y asakas izgriezt un tos gabalus kotletēm atstāt...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #2547 : 2019. gada 07. janvāris, 09:54:31 »
Aizvakar kārtīgs karijs ar rīsiem. Kā daddy, ēdu un jutos tik laimīga!  :blushing:

Vakar trusis, sautēts baltvīnā ar rozmarīnu un saldo krējumu beigās.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2548 : 2019. gada 07. janvāris, 16:58:02 »
Improvizācija par chili con carne -sacepināti sīpols, liels burkāns, baltā paprika, tad klāt maltā gaļa,visādas garšvielas -kumins, kanēlis, paprika, beigās kons. pupiņas. Slapjumam bija no liellopa kubiņa buljons, tādēļ bišķi pastiprs tas brūvējums iznāca

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #2549 : 2019. gada 07. janvāris, 17:23:34 »
Vārīti kartupeļi, sasautēta vista saldskābajā mērcē un biešu salāti. Vienkārši,bet labi.