Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 386495 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #4155 : 2022. gada 16. oktobris, 16:57:48 »
Kamēr vakar braukāju apkārt, sekojot sīkai instruktāžai, vīrs izvārīja cūku mēles -tik cītīgi, ka gandrīz vai pārvārītas.
Šodien apcepu vakar lasītās bekas, tad lēju virsū buljonu no mēļu katliņa un pasutināju, un beigās bija sēņu zupa ar bekām, kartupeļiem, burkāniem, seleriju, mēles gabaliņiem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4156 : 2022. gada 29. oktobris, 11:47:29 »
Rīt tādas kā viesību pusdienas, izdomāju vieglo variantu -pildītas pankūkas un buljons, saldajā cepti āboli ar saldējumu
Pildījumi būs divi -plaušas, sirds, vistas gaļa un pikants biezpiens ar ķiplokiem

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4157 : 2022. gada 29. oktobris, 15:11:51 »
Es pankūkas pildītu tikai ar sirdi, bet baigā ņemšanās - izmērcēt, novārīt, samalt, sacept ar sīpoliem, sapildīt pankūkas, apcept un 5 min. laikā visu aprīt :mrgr: Toties garšīgi...  :nam:

Atslēdzies reno

« Atbilde #4158 : 2022. gada 29. oktobris, 15:50:46 »
Kāpēc mērcēt? Man broileru sirdis

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4159 : 2022. gada 29. oktobris, 16:33:13 »
Man mācīja, ka liellopu sirdis jāmērcē. Broileriem gan jau viss vienkāršāk :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #4160 : 2022. gada 29. oktobris, 17:58:18 »
Kas notiek, ja dzīvi nodzīvo bez tā. Bez plaušu vārīšanas. Citēju Bobi un piekrītu :D Kā var izdomāt ko tādu ēst vai sirdis vai nieres vai smadzenes vai kuņģus utt  :fp: To es  :)
Nezinu, kam būtu jānotiek, lai es vārītu plaušas..piedodiet  :veee:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4161 : 2022. gada 29. oktobris, 18:37:36 »
Kommorgenfīderi ar plaušu pildījumu jau klasika. Bērnības garša. Kad tika tiem vārītas plaušas, uzēdām arī vienkārši tiko vārītu plaušu gabaliņus pamērcējot sālī. :)
Laukos jau pilnīgi loģiski izmantot to loloto lopu visu, sākot no astes un beidzot ar kviecienu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #4162 : 2022. gada 29. oktobris, 18:48:53 »
Laukos bērnībā nedzīvoju, bet arī omes laukos nekad neesmu ēduši neko tādu. Varbūt tas skaitās smalks ēdiens...vai tieši otrādi. Vai varbūt jūs esat ļoti vecākās paaudzes  :?:
Plaušas gabaliņi sālī :rat: :scratch:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4163 : 2022. gada 29. oktobris, 19:09:03 »
Es gan neesmu laukos dzīvojusi, bet vecāki gan. Bērnībā arī ēdām skābenes ar sāli. Vecome uzbēra uz plaukstas sāli, tupējām pie skābeņu cera un ēdām. :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4164 : 2022. gada 29. oktobris, 19:24:47 »
Kā var izdomāt ko tādu ēst vai sirdis vai nieres vai smadzenes vai kuņģus utt  :fp:

Atcerējos vecu anekdoti.
Kafejnīcā.
- Man, lūdzu, mēli žalejā.
-Kā??? Tu ēdīsi to, kas kādam jau bijis mutē? Šausmas!!!
- Man gan, lūdzu, olas ar majonēzi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4165 : 2022. gada 29. oktobris, 19:59:18 »
man Nāras un vēl dažu tekstus lasot, tā pati prātā ienāca :mrgr:

Ēst vardes, gliemežus un kaut kādus moluskus gan ir baigi smalki :taunt:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4166 : 2022. gada 29. oktobris, 20:09:19 »
Plaušas neesmu ēdusi. Bet aknas taču ēdu un garšo. Tās jau no tās pašas grupas. Pieļauju, ja nezinātu, apēstu pankūkas ar plaušu sirds pildījumu gardu muti. Man netīk vizualizācija. Bet, no otras puses, aknas jau arī.
Paipalas nevaru. To olas arī nē.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4167 : 2022. gada 02. novembris, 20:39:49 »
Šodien ļoti rudenīgs - dregns un lietains. Darbā apkure drīzāk nav, nekā ir .... tad nu sagribējās kaut ko sātīgu.

Golonka (cūkas stilbs / čingulis) - vispirms labi izvārīts, tad "noglazēts" (medus, sinepes, sojas mērce un sinepju sēklas) un cepeškrāsnī cepts. Klāt salāti (avokādo, tomāts, gurķis, sīpols), lai nav riktīgi smagais variants ar kāpostiem vai kartupeļiem.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4168 : 2022. gada 03. novembris, 08:10:43 »
Šodien ļoti rudenīgs - dregns un lietains. Darbā apkure drīzāk nav, nekā ir .... tad nu sagribējās kaut ko sātīgu.

Golonka (cūkas stilbs / čingulis) - vispirms labi izvārīts, tad "noglazēts" (medus, sinepes, sojas mērce un sinepju sēklas) un cepeškrāsnī cepts. Klāt salāti (avokādo, tomāts, gurķis, sīpols), lai nav riktīgi smagais variants ar kāpostiem vai kartupeļiem.

:yes:  ja tādu divatā noveic vakariņās, tad brokastis negribās :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4169 : 2022. gada 03. novembris, 16:02:40 »
A es ķirbi iemarinēju! Tāāāds ziemsvētku aromāts! mmmmm....
Visus sakost!