Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 385556 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #4320 : 2022. gada 09. decembris, 08:36:29 »
Padomijā daudzi produkti šķita garšīgi (garšīgāki nekā šodien) vnk tāpēc, ka nebija citas izvēles un bija jāpriecājās, ja to pašu dabūja!!
Tie paši cīsiņi bija viena veida, atšķīrās tikai pagatavošanas veids - vārīti, cepti, ar strāvu uzsildīti (darbā) :)  tagad ir 101 veidz cīsiņu ar 5-95% gaļas, spēj tik izvēlēties...

Tuk jau no bērnības izlaista - garneles, olīvas... es reiz jaunībā olīvu pagaršoju (domāju, ka vīnoga) - ĀAAA, man gadus 10 bija trauma :) 

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4321 : 2022. gada 09. decembris, 09:48:23 »
Un vispār bērnībā zāle zaļāka bija  :mrgr:  Tajā padomijā produkti arī dažādi bija (t.i., ja vispār bija dabūjami) - gan kvalitatīva desa, gan "suņaprieks". Tagad tāpat. Vienkārši nevajag pirkt šodienas suņaprieku ar 5% gaļas un gaidīt, ka tas garšos kā padomijas doktordesa.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4322 : 2022. gada 09. decembris, 10:12:38 »
Nu, pat padomiju nevajag. Kopš Staburadze pārdevās, un tortēs bāž lētāko "augu putukrējumu", nevar noliegt, ka "padomju garša" no reāla putukrējuma bija objektīvi labāka par to putoto eļlu un mērkaķa taukiem, kas tagad ir tortēs. Un tā ar daudz ko.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #4323 : 2022. gada 09. decembris, 12:51:07 »
Man liekas, arī īsti lazdu rieksti bija, nevis tās pupiņas, ko sauc par zemesriekstiem. Tikai dabūt tās tortes gan nevarēja, tādēļ jau par to garšu tāda nostaļģija.

Man bērnības garšas atmiņā ir pārtikas paka no Amerikas, kad padomijā bija īsta bada ziema. Tas bija kaut kas neaptverams, goda vārds, es vēl tagad atceros to smaržu desai, šķiņķim un Šveices šokolādei. Tik baltu un smalku cukuru mēs nebijām redzējuši un tādus miltus arī nē.
Nākošā paciņa bija baigs aplauziens. Komunisti saprata, ka nedrīkst rādīt, kā ēd  imperiālisti. Lielās pakas vietā bija pretīga finiera kaštele no Maskavas. Kaut kādi konservi un... melnie ikri.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4324 : 2022. gada 09. decembris, 19:37:47 »
Ak, paciņas. Jā, visas šoķenenes bija salauzītas mazmazos gabaliņos, končas saspaidītas, visi skaistie ietinamie papīri pārplēsti, lentes brutāli pāgrieztas... bet vienalga bija prieks ka atnāca. Šis tas arī neatnāca, bija izņemts  :?:  Vācijas radu sūtītās Burdas nāca bez piegriežņu lapām, laikam ko uzšujot padcilvēks samaitāsies.  :mrgr:  Tā ka nomainīts pret rašas tušonku, tā gan ne reizi, mums neko vietā nelika. :D

Sāļie biezpiena plāceņi ar zaļumu jogurtu šovakar. Un mandarīni.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4325 : 2022. gada 09. decembris, 22:17:30 »
Skābeņu zupa un rosols no vakardienas krāsnī cepto kartupeļu atlikumiem.

Rīt - copy-paste. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4326 : 2022. gada 10. decembris, 08:04:37 »
Frī kartupeļi, paprikas salāti un asinsdesiņas. Nē, Amālij, nav garšīgas tās o-ō.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #4327 : 2022. gada 10. decembris, 08:11:50 »
Spārk, man ļoti gribējās ēst, rūgtos miltus nejutu. Varbūt mani tā garšviela uzrunāja? Un izmērs? Ne jau uz pannas es tās gatavināju  :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #4328 : 2022. gada 10. decembris, 10:42:47 »
Izcepšu kartupeļus ar visādiem speķīšiem, salāti, biezpiens.Jānopērk loki un kaut kas saldajam

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4329 : 2022. gada 10. decembris, 17:54:04 »
Mājās vīrusu skartie, tad nu kārtīgs dārzeņu buljons. Tam tika pievienoti burkāni, kartupeļi, selerijas sakne, ielaistas frikadeles, kausētais siers un adžika.

Garšīgi un sātīgi! Cerams, ka izsvēpēs to zarazu!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4330 : 2022. gada 10. decembris, 18:17:40 »
Zarazai ģeld skābu kāpostu zupa. Uz kauliņiem vārīta, no pašu skābētiem kāpostiem. Ar kaudzi C vitamīna un lielu devu kalcija (zupā, protams).
A vakariņās - deva hondroitīnsulfāta ar C vitamīnu - gaļļļerts un skābi kāposti gandrīz vienādās daļās ar lociņiem. Ja smirdēt, tad brangi un visiem vienādi! Meloju, daži pieķēra vēr gorloģoru (blenderēti ķiploki/tomāti).
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #4331 : 2022. gada 10. decembris, 18:19:06 »
vakariņās siermaizes -gan uz baltās, gan saldskābmaizes, upeņu balzāms ar upeņu sulu, tas arī labi der zarazām.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4332 : 2022. gada 12. decembris, 08:52:10 »
Zarazai ģeld skābu kāpostu zupa. Uz kauliņiem vārīta, no pašu skābētiem kāpostiem. Ar kaudzi C vitamīna un lielu devu kalcija (zupā, protams).
A vakariņās - deva hondroitīnsulfāta ar C vitamīnu - gaļļļerts un skābi kāposti gandrīz vienādās daļās ar lociņiem. Ja smirdēt, tad brangi un visiem vienādi! Meloju, daži pieķēra vēr gorloģoru (blenderēti ķiploki/tomāti).

Cammai ritīgi medicīniskas vakariņas :D  es vēl balzāmu ieteiktu sākumā (lai zobu mikrobus noindē) un beigās (svaigākai elpai)...

mums bija aļņa+cūkas kotletes ar dažiem kartupelīšiem un štovētiem dimdiņkāpostiem. Plūmju kompots (mirabele) un piparkūkas... ā, un sīkajiem cepti pelmeņi  :steak:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4333 : 2022. gada 13. decembris, 10:53:54 »
mums bija aļņa+cūkas kotletes ar dažiem kartupelīšiem un štovētiem dimdiņkāpostiem. Plūmju kompots (mirabele) un piparkūkas... ā, un sīkajiem cepti pelmeņi  :steak:

:alt: Vai katoļiem tagad nav gavēnis?  :scratch:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4334 : 2022. gada 13. decembris, 12:50:57 »
Kokletes un melno rutku/burkānu salāti. Piegrauzt ciabatu.
Naksniņās mazsālīc lasis ar sīpoliem vai hondroitīnsulfāts ar mārrutku peroksidāzi un tā pati ciabata. Visu noskalo ar mello tēju+citronu+ingveru.
Visus sakost!