Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 388924 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #4920 : 2024. gada 11. jūlijs, 18:51:00 »
Es tā tautiski - izlietoju uzkrājušos žāvgaļas gabaliņus, kas kaut kā nebija apēsti. Sacepu ar sīpolu, beigās uzlēju saldo krējumu -arī aizkavējušos, bet mērcei labu. Kopā ar miežu biezputru baigi labi apēdās

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4921 : 2024. gada 11. jūlijs, 19:23:33 »
Kā tu gatavo to mangoldu? man viens mistiskā kārtā izaudzis blakus gurķiem

Kārtīgi nomazgāju lapas ar visiem kātiem. Kātus nogriežu. Kātus cep/ sautē ar ķiplokiem un vēlāk pievieno sagrieztas lapas. Pievieno sāli un ja vēlēšanās - arī etiķi / balzamiko, rīsu etiķi vai citronu sulu/.

Principā var gatavot tāpat, kā spinātus. 100 un viena variācija. Šodien redzēju recepti, kur mangolds izmantots, lai pagatavotu tīteni, likās izmēģināšanas vērts!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4922 : 2024. gada 11. jūlijs, 19:32:55 »
Reāli mangoldu var izmantot visur, kur būtu likusi spinātus (zupas, sautējumi, sacepumi utt.) Tikai kātiņi gatavojas ilgāk, tāpēc ar tiem sāk.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4923 : 2024. gada 15. jūlijs, 20:02:23 »
Vairākas dienas atpakaļ Daiquiri pieminēja bukstiņputru. Tā putra man ik pa laikam "galvā uzpeldēja" :D

Un tā kā virtuvē iesāku neplānotu mazo remontu (zinu, ka vēl ilgi šo nožēlošu), kas nozīmē arī plauktu revidēšanu, tad atradās iesākta rupjo miežu putraimu paka no Zutiņiem.
Nebija divu domu, ka būs putra. Šoreiz nedaudz citādāka - bez atsevišķas mērces un bez sīpoliem. Ar cauraudzīti, oregano un parmezāna sieru.
Tiem kam ir vēlme, klāt skābēts gurķis. Iemazsaālītie gurķīši bija "pazuduši" ledusskapī un tagad atradās pavisam citā kvalitātē.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4924 : 2024. gada 16. jūlijs, 19:03:01 »
Man turpinās mēģinājumi remontēt virtuvi. Tas nozīmē, ka būtu forši atbrīvot plauktus.

Šķita, ka vakardienas bukstiņputra būs vismaz divām dienām un iemērktās dārza pupiņas tiks izmantotas dažādos salātos. Ha!

No rīta tiek konstatēts žēlīgs skats, jo izrādās, ka putraimu putra pa nakti mēdz sarauties  :?: Pat nemeklēšu vainīgos -iespējams, ka tā ir karstuma blakne (kaut kas saraujās, kaut kas izplešās).
Sākot vārīt pupiņas, kāds žēli noteica - a pupiņu sautējums?

"Chilli con carne" - čillī ar gaļu vai citos vārdos maltās gaļas un pupiņu sautējums.
Ēd kā grib - ar rīsiem, kartupeļiem, tortiljās, ar čipsiem vai vienkārši tāpat. Man bija palikušas tortilju "maliņas" no pagājušās nedēļas brokastīm ( nopirku lielākas, kā mana panna un nācās nodarboties ar rokdarbiem). Man ir grūti izmest ēdienu, tāpēc maliņas bija palikušas un tika sīki sagrieztas, sabērtas pupiņsautējumā. Garšoja labi!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4925 : 2024. gada 17. jūlijs, 15:45:42 »
Turpinās kabaču/cukini tūre visādos veidos...  :rofl:

Atslēdzies reno

« Atbilde #4926 : 2024. gada 17. jūlijs, 16:13:25 »
pierīvēšu rītdienas kotletēm

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4927 : 2024. gada 18. jūlijs, 08:49:44 »
Man kabaču (dimantu) nav,
Bet jūra vēl zila ir lai...

c:100.debija

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4928 : 2024. gada 27. jūlijs, 17:03:40 »
Nopirku 3 dažādu krāsu sviesta pupiņas. Biju jau aizmirsusi, ka gatavojot, viena no šīm krāsām pazudīs :D

Sviesta pupiņas tomātos un grilēta makrele.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4929 : 2024. gada 27. jūlijs, 17:25:20 »
Zupa ar gailenēm -vistas buljons, kausētais siers, šādi tādi dārzeņi, šleifīšmakaroni (jo kartupeļi bija izbeigušies)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4930 : 2024. gada 28. jūlijs, 12:02:37 »
Ieliku olā marinēties baklažānus, būs pusdienām/vakariņām.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4931 : 2024. gada 28. jūlijs, 16:29:46 »
tuk, vai varētu, lūdzu, izsmeļošāk?  :thinking:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4932 : 2024. gada 28. jūlijs, 17:08:36 »
Ko tieši, par to olu? Man garšo baklažāni, bet nepatīk tā baisā eļļas uzsūkšana, tad nu piesūcinu ar olu.
Nomizo, sagriež vidēja izmēra (apmēram 1x2 cm) gabaliņos, sakuļ olu vai divas, skatoties cik daudz tie frukti, uz 4iem sprīdi gariem divas vidēja izmēra olas. Sakuļ un es mēdzu piekult pavisam nedaudz , kādu tējksroti eļļas, ja cepšu bez. Ja ar, tad nevajag. Tad saber tos fruktus olās un tad apmaisa pa brīdim, var likt kaut pa nakti ledskapī, un ik pa laikam apmaisīt, kamēr tā ola sasūcas tajā švammē. Parasti jau pāris stundās vai pat ātrāk sasūcas.
Tad tos gabaliņus apcep, bet lai nav izšķīduši bet mīksti. Es šoreiz uz pannas bez vāka apmaisot, bet var arī cepenē.
Kad puslīdz gatavi, sāla, piparo, pievieno garšvielas, piespiež ķiploku, dilles utt, ko vēlas uzliek vāku lai iegūst garšu.
Var arī viegli apcept vispirms padaudz sīpolus un tiem pievienot tos baklažānus, ar ķiploku un dillēm un krējumu garšos kā beku mērce.
Es apceptiem pievienoju viegli grauzdētus valriekstus, apceptu papriku, balzamiko, pārkaisīju ar parmezānu. Gardi gan silti, gan atdzisuši, gan kā piedeva, gan kā patstāvīgs ēdiens.
Var arī tos ceptos gabaliņus viegli iemarinēt ar etiķi vai citrona sulu.
Diezgan murgaini laikam sarakstīju, bet man patīk tas, ka nav eļļaini, ar stingru garoziņu un vidū mīksti.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 28. jūlijs, 17:20:48 no tuk »

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #4933 : 2024. gada 28. jūlijs, 17:13:07 »
Šovakar mūsmājās no rīta salasītās sēnes ar grūbām  :steak:

Ideju aizņēmos no šīm divām receptēm, pēc tam brīvi improvizēju:
https://www.krustnaglina.lv/gatavot/grubu-risotto-ar-senem-un-zalajiem-zirnisiem un https://www.garsigalatvija.lv/grubas-ar-senem/

Atslēdzies reno

« Atbilde #4934 : 2024. gada 28. jūlijs, 23:27:05 »
Par marinēšanu olā interesanti.
Es parasti sagriežu šķēlēs, apkaisu ar sāli un nolieku zem sloga, vislabākais atcerēties to izdarīt iepriekšējā vakarā. Var turpat vai pusglāzi sulas noliet. Tad nerauj eļļu.