Autors Tēma: Kas jums šodien vakariņās?  (Lasīts 388091 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Kas jums šodien vakariņās?
« Atbilde #5370 : 2025. gada 12. decembris, 18:10:31 »
Katoļiem vai tik nav gavēnis līdz ZS...  :?:  tad jau gaļu nedrīkst  :thinking: 
Tās vecās salakas tak līdz rītam būs neēdamas...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5371 : 2025. gada 12. decembris, 18:35:10 »

Tad tādēļ tās zivju tonnas... :smej:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5372 : 2025. gada 12. decembris, 18:54:24 »
Tās vecās salakas tak līdz rītam būs neēdamas...

Nē, nav ziemsvētkos gavēņa, nu moš 24. kko vieglāku, lai 25. labāk garšo :) "tonnas" tāpēc, ka uz CT vesels gājiens... tad nu paņemu, lai ir. Maximā tikai lasi un Doradi var porkt. Un garneles

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5373 : 2025. gada 14. decembris, 08:10:54 »
Būs pupu zupa, ar kūpinātā ribiņām. Vismaz 2 dienām
Par "pupiņām" nenosauksi. No kaimiņa dabūju milzīgas, gan baltas, gan violeti raibās. Viņš audzē, lai tinās ap tādām 3-metrīgām kārtīm. Vasarā skaisti izskatās. Šogad bijusi baigā raža, tikai vēlu nogatavojās.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5374 : 2025. gada 14. decembris, 11:59:41 »
Tās lielās pupas ir tik gardas, mmm...  :yes:
Man garšo tāda klāra vistas zupa ar tām lielajām pupām. Labi ka atgādināji, būs jāizvāra.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5375 : 2025. gada 17. decembris, 14:14:18 »
Agdies, cik tā zupa bija laba. Klāt sabēru arī visas saldētavā uzglabātās žāvgaļas kamaras, man baigi garšo. Un es visu laiku surogātu no konserviem taisīju...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5376 : 2025. gada 18. decembris, 11:49:55 »
Rimčika atlaižu kakla karbonādi šoreiz nevis cepu, bet izsutināju. Klāt izklaidējos ar sarkanvīna mērci. Šķiet, ka būs baigi smalkās pusdienas.

Acu dēļ pašlaik  neko daudz lasīt vai ko citu smalki darīt nevaru, tad nu atliek virtuve

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #5377 : 2026. gada 11. janvāris, 17:21:18 »
Tik sen nebiju vārījusi skābu kāpostu zupu. Tā sakārojās, ka biju dikti vīlusies neieraugot savu kāpostu tanti mājražotāju tirdziņā. Veikala kāpostus negribējās, tāpēc vakar laimi lūkoju Ogres tirgū. Izrādās, ka tur monopols un cena attiecīga. Bet kad tad vēl vārīt kāpostu zupu, ja ne tik skaistā ziemā, kā šobrīd  :)
Žāvētas biezās ribas, putraimi, kartupeļi, kāposti un viena kūpināta cūkas auss - izcila kombinācija! Jo īpaši pēc ziemīgas pastaigas.

Kūpinātās ausis nekad nebiju nekam likusi klāt. Tās tiek nograuztas tāpat (es nē). Bet tur, kur mēs tās pērkam, pirms Vecgada pēkšņi mums jautāja - Kāpostiņus arī gatavosiet?
Tāds plāns īsti nebija, bet saimniece ieteica pamēģināt štovējot kāpostus pielikt plāni sagrieztu ausi. Janvārī pamēģinājām un bija ļoti labi. Pagājušā nedēļā, vārot soļanku arī pieliku klāt. Bija ļoti labi!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5378 : 2026. gada 11. janvāris, 17:25:51 »
Hēēēh.... man garšo cūkausis, bet citi mājas iemītnieki neatbalsta - ''tos eksotiskos orgānus vari lietot pati!'' Tā tiek augstprātīgi paziņots uz jebko, kas nav karbināde.
Visus sakost!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5379 : 2026. gada 11. janvāris, 19:14:25 »
Mēs gan esam sākuši skābēt paši, cik tur tā darba. Pa mazumiņam, 1 kāpostgalvu (1 kg kāposti,10 g sāls)ķimenes. Kad mazā bondzele iet uz beigām, norīkoju, lai saēvelē atkal.

Veikala kāpostos gan arī nekādu vainu neatrodu, no privātiem nepērku

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #5380 : 2026. gada 11. janvāris, 20:21:48 »
Mēs gan esam sākuši skābēt paši, cik tur tā darba. Pa mazumiņam, 1 kāpostgalvu (1 kg kāposti,10 g sāls)ķimenes. Kad mazā bondzele iet uz beigām, norīkoju, lai saēvelē atkal.

Veikala kāpostos gan arī nekādu vainu neatrodu, no privātiem nepērku

To var darīt un tā nav nekāda raķešu zinātne. Taču man dzīvoklī nav vietas. Ir darīts arī iekš 3 litru burkas. Kāpostu zupu vāru reizi gadā vai divos.
Ja sakārojas skābos kāpostus, tad pērku pie mājražotājiem. "Manai" kāpostu tantei ir 3 veidu kāposti un viņa vienmēr zina, kādus izvēlamies. Reizēm jau pa gabalu sauc - ir, ir vēl skābie palikuši :) Reizēm no laukiem atsūta "pusspainīti" un tad nu domā, kur to likt. Man gribas ēst tad, kad kārojas nevis tāpēc, ka ir un ja neapēdīs, būs jāizmet.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5381 : 2026. gada 11. janvāris, 21:23:04 »
Kādas 3litrenes, mazais plastmasas spainītis ledusskapī :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #5382 : 2026. gada 11. janvāris, 21:48:17 »
Katram savs. Man tiešām nav aktuāli un vietas nav arī liekam mazspainītim  :n+:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5383 : 2026. gada 12. janvāris, 09:36:17 »
vakar ēdu lielu gaļu.
Bija no svētkiem aizķēries saldēts cūkas stilbiņš. 2h vārīju, tad apsmērēju ar medus+sinepes+sojas mērce un 20 min cepenē...  :steak: 

baisi labs, vēl brokastīm palika

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #5384 : 2026. gada 18. februāris, 17:53:22 »
Atkal ceptas reņģes.
Nekad neesmu gatavojusi jūras asari. Tur kaut kādi knifi ir?