Autors Tēma: LMT Straumes tiešraides  (Lasīts 7591 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: LMT Straumes tiešraides
« Atbilde #45 : 2016. gada 22. janvāris, 11:22:24 »

Savukārt tie, kas degradējas, pilnīgi piekrītu samtenei, diez vai paši pirks biļetes un ies uz teātri...
Meitenes, vai tiešām Jūs domājat, ka degradētās personas ir tikai dzērāji, narkomāni, bomzīši vai noziedznieki (kas protams neiet uz teātri)??? ;) Sabiedrība kopumā pakāpeniski degradējas -sākot ar vērtību sistēmu degradēšanos, ģimeņu institūcijas pakāpenisku izzušanu (šonedēļ noskaidrojās, ka tikai 56% bērnu pēdējā desmitgadē LV dzimuši reģistrētā laulībā!), masveidā izjūk arī tās ģimenes, kuras pastāvēja, sabiedrības polarizācija pēc materiālā statusa,  uc.  Tā nav sabiedrības degradācija ??  Pat pieaugušiem reizēm pazūd robeža izvērtēt, kas ir labi vai slikti (vnk nav laika!), bet kur nu vēl pusaudžiem un jauniešiem?? Viņi kā sūklīši uzsūc visu -gan labo, gan slikto, tad lai viņiem vismaz no teātru skatuvēm vairāk tiek labais, nevis zaņķis, dzeršana un m-cības. Par to es runāju. Viss, mans ir runājis, pietiks. :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #46 : 2016. gada 22. janvāris, 11:59:55 »
  Pat pieaugušiem reizēm pazūd robeža izvērtēt, kas ir labi vai slikti (vnk nav laika!), bet kur nu vēl pusaudžiem un jauniešiem??

Par šo aspektu es tieši teicu - literatūras stunda, literārā darba analīze. Tas ir laiks, kad izvērtēt, padomāt, parunāt. Jo sākotnējais jautājums jau bija - nevis kāpēc iestudēt zaņķības un mau.ības, bet - "kāpēc ir skolēniem atlaides?"

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #47 : 2016. gada 22. janvāris, 12:31:40 »

Jo sākotnējais jautājums jau bija - nevis kāpēc iestudēt zaņķības un mau.ības, bet - "kāpēc ir skolēniem atlaides?"

JA ??? Kur tas bija manis formulēts kā jautājums ????
Es teicu:  "pamanīju, ka skolēniem un studentiem uz to  gndr. vnm  ir 50 proc.atlaides, tātad viņi ir lielākā izrādes auditorija".
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 24. janvāris, 10:02:01 no Spārka »

Atslēdzies hm@

« Atbilde #48 : 2016. gada 22. janvāris, 12:48:54 »
Es teicu:  "pamanīju, ka skolēniem un studentiem uz to  gndr. vnm  ir 50 proc.atlaides, tātad viņi ir lielākā izrādes auditorija".

Piedod, man likās, ka tevi interesē, kāpēc skolēni un studenti ir piešķirtas atlaides, ko arī mēģināju paskaidrot (nepieminot pat faktu par mazturīgumu). Izrādās, tu vienkārši no fakta "skolēniem un studentiem ir 50% atlaide" esi izdarījusi aplamu secinājumu "viņi ir lielākā auditorija".    Nē, tas neizriet viens no otra. Ne vienmēr atlaides dod tiem, kas sastāda lielāko auditorijas daļu:)  Viņi vienkārši ir tā daļa no mērķauditorijas, kurus vajag ieinteresēt atnākt.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 24. janvāris, 10:03:08 no Spārka »

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #49 : 2016. gada 22. janvāris, 13:10:39 »
Piedodu. :)  Manis pēc - lai kaut vai uz visām teātru izrādēm jauniešiem ir atlaides, bet svarīgākais ir saturs.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #50 : 2016. gada 22. janvāris, 13:31:52 »
Izrādi neredzēju. Bet, visu te lasot un noskatoties arī interviju pirms izrādes TV, saprotu tikai vienu, ka tas nav Jaunsudrabiņš.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #51 : 2016. gada 22. janvāris, 13:40:58 »
Piedodu. :)  Manis pēc - lai kaut vai uz visām teātru izrādēm jauniešiem ir atlaides, bet svarīgākais ir saturs.

taisni brīnums, tu pamanīji manu "piedod", bet nepamanīji, ka es tev aizrādu par aplama secinājuma izdarīšanu. Biju domājusi, ka tu par to uzsprāgsi:) Ja gadījumā nepamanīji, tad iekopēšu otrreiz "no fakta "skolēniem un studentiem ir 50% atlaide" esi izdarījusi aplamu secinājumu "viņi ir lielākā auditorija".    Nē, tas neizriet viens no otra".  Man ļoti gribētos, lai tas tā būtu, bet diemžēl jaunieši neveido lielāko daļu auditorijas..

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #52 : 2016. gada 22. janvāris, 14:20:10 »
Tev gadījumā nevelk šodien uiz kašķi ??? Tad kad es biju uz to izrādi, kādi 70 proc.bija tieši jaunieši, tāpat kā pag.sestdien NT Indrānos, kurus skatījos 2.reizi.   UN (!) JA pat jaunieši nebūtu Aijas izrādes lielākā skatītāju daļa un tajā sēdētu kaut vai tikai viens jauns cilvēks, tad arī tas ir tikpat svarīgi, ko viņš redz un kā uztver.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #53 : 2016. gada 22. janvāris, 14:21:51 »
Vai tad tu nezini, ka šodien ir pilnmēness?

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #54 : 2016. gada 22. janvāris, 14:29:33 »
Pēc Tevis spriežot, jā.
Turklāt es runāju par kvalitatīvajiem faktoriem (saturu), bet Tu par kvantitatīvajiem (cik tieši daudz skatītāju -jauniešu), nu nevar sanākt nekāds dialogs, ja viens runā par sirdsapziņu, otrs par krekliem (pārfrazējot to teicienu)
Viss, es jau noguru no Tevis šodien, piedod, ja vari.  ;)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #55 : 2016. gada 22. janvāris, 14:42:34 »
Turklāt es runāju par kvalitatīvajiem faktoriem (saturu), bet Tu par kvantitatīvajiem

Par saturu es nerunāju tā viena lielā iemesla dēļ, ka vienīgais, ko būtu varējusi ierakstīt jau pašā sākumā - tavi pārmetumi par saturu, par to, ka izrāde ne tāda un jauniešiem nebūtu jārāda nekādas tādas šausmīgas maucīgas lietas, ka jārāda vienīgi laimīga mīlestība un komjauniešu morāles kodeksi- tas viss izklausās pēc senilas moralizēšanas. Un tad, kad es tev pārmestu moralizēšanu un paštaisnumu, sāktos kašķis, un tam es nejūtos gatava pat pilnmēnesī. :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #56 : 2016. gada 22. janvāris, 14:47:10 »
 - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Atslēdzies samtene

« Atbilde #57 : 2016. gada 22. janvāris, 15:08:56 »
 Ai, nu negribēju jau es vairs neko te piebilst, ja reiz diskusijai tika pielikts trekns punkts, un tomēr, hm@ izprovocēja :), nevaru paturēt savu mēli aiz klaviatūras.

Vispār jau man patīk padiskutēt par izrādēm, it sevišķi, ja viedokļi par redzēto atšķiras. Reizēm tās ir tik iedvesmojoši interesantas sarunas, un, ko tur liegties, reizēm tās arī paplašina manu redzesloku. Tiesa, tās mēdz notikt īstajā realitātē, sarunu forumā neprotu diskutēt :blushing: .

Mani uzmācīgi sāk vajāt doma, ka esam skatījušās dažādas izrādes, un laikam arī dzīvojam dažādās pasaulēs (tagad saprotu, pilnmēness :)).

Kas izrādes saturam par vainu? Ne velti izrādes nosaukums ir Aija pēc Jaunsudrabiņa. R.Vaivars latviešu klasiķa Jaunsudrabiņa radītos tēlus ielicis mūsdienās, koncentrējoties uz galveno attiecību līniju, paspilgtinot to, attiecīgi mūsdienu izpratnei (attiecīgi sabiedrības degradācijas pakāpei, ja gribat).

Vai tomēr netiek pārvērtēta vienas izrādes "graujošā" ietekme uz jauno paaudzi un sabiedrības degradācijas procesiem kopumā? Cik jauki būtu, ja varētu jauniešus aizsūtīt uz vienu didaktiski pamācošu, pareizajām vērtībām orientētu izrādi, salikt pareizos akcentus un norādīt – lūk tā darīt ir pareizi! Pat nemēģinot viņus stimulēt skatīties, domāt, vērtēt un analizēt....

Atslēdzies hm@

« Atbilde #58 : 2016. gada 22. janvāris, 15:24:00 »
un, paredzot argumentu , ka netiek runāts tikai par vienas izrādes graujošo ietekmi , bet gan par kopēju repertuāra tendenci, tad - arī tas ir tikai domāšanu un analizēšanu veicinošs faktors. Ja būs tikai speciālas jauniešu izrādes pēc Baltās grāmatas un tamlīdzīgi ( es , protams, pārspīlēju), ja uz citām viņi netiks ielaisti, varu iedomāties, ko teiks jauniešu domājošā daļa, kas skatīsies tikai ārzemju filmas un teātrus, bet par pašmāju teātriem viebs degunus, jo tur audzinās tos, kas 20 gadu vecumā būs jāiepazīstina ar pretējo dzimumu , izmantojot nupat izveidoto Pirmslaulības Mācību bukletu! :)

p.s. un es jau tagad atvainojos, ja nu gadījumā šajā tēmā atdzīvosies diskusija ( uz ko es ļoti ceru), ka vīkendā te neieskatīšos.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #59 : 2016. gada 22. janvāris, 16:08:37 »
Narcise, necepies. Vērtības ieaudzina ģimenē. Nekāda "Aija" tās nespēs samaitāt, ja ģimenē ar vērtību sistēmu viss kārtībā. Un otrādi - kam nav to vērtību, tam Aija arī neko tur vairs nepadarīs.