Autors Tēma: Depresija - kopdzīves kaite?  (Lasīts 4405 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Betons

Re: Depresija - kopdzīves kaite?
« Atbilde #15 : 2016. gada 19. janvāris, 09:08:33 »
Betončik, depresijai ir dažādas gradācijas. Pilns ar depresniekiem, kas velkas uz darbu.

uzvaicā psihiatram nevis glupam ģ.ā.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #16 : 2016. gada 19. janvāris, 09:14:19 »
Par ko vaicāt?

Atslēdzies Betons

« Atbilde #17 : 2016. gada 19. janvāris, 09:23:32 »
Par ko vaicāt?
vai tas, kas ir Tev, ir depresija vai tikai VTO :)

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #18 : 2016. gada 19. janvāris, 14:06:19 »
Man liekas tā:
Cilvēks piedzimst teorētiski vesels un bez rūpēm un raizēm par savu ikdienu,par iztikšanu,par ģimenes stāvokli.Tāds tīrs un laimīgs!Bet arvien pieaugot viņš tiek ierobežots,apdalīts,apkrauts ar pienākumiem.Visupirms vecāki,pēcāk visļaunākais -skola,tad tālāk nāk jau pieaugušo dzīve-darbs,atbildība ,ģimenes attiecības un viss pārējais,t.sk. valdības politika.Nekas vairs nenāk viegli ,pats no sevis,nekas nenāk par velti.Nekas no tā,kas bija piedzimstot, bērnībā-vairs nav palicis.
Kas vājāk spēj pielāgoties pretdabiskajam-dzīvot apkrautam ar nepārtrauktām rūpēm-tas sirgst ar grūtsirdību un bezspēcību vai depresiju.Un pareizi vien depresijā esošie saka par ārstēšanu-ko gan tas dos?Var ar zālēm nomākt bezspēcības sajūtas,bet pati ļaunuma sakne-mūzīgā cīņa par eksistenci bez atslābšanas jau nekur nezudīs un no savas problēmas taču nav kam uzkraut.Vairs nevar kā bērnībā-savu bēdu uzliec mammai un pasaule atkal gaiša!Nekā.Nevar aizbēgt no sevis,no savas pagātnes ,no savām domām un fiziskām sajūtām.Zāles depresijai-tas ir tāpat kā izslāpušam iedot zāles,lai tas nejūt,ka ir izslāpis.Nevis  iedot ūdeni lai padzeras.Nevis iedot mieru un brīvību,ar kādu cilvēks bija piedzimis,kurai viņš bija radīts.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #19 : 2016. gada 19. janvāris, 14:11:39 »
Vsp jau nebuut ne visi taa nu prjam nepaartraukti "ciinaas" par existenci...

Un nez nu vai turpinaat dziivot ar taadu uzstaadiijumu ir taa konstruktiivaakaa izveele...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2016. gada 19. janvāris, 15:56:01 »
Nu, Ezme, ja būtu tik vienkārši - ar mieru un klusumu.
Smadzeņu bioķīmija tomēr pareizās sliedēs jaiedzen.
Vispār īpatnēji, ar štrunta klepu dur pie doka, bet kad “kompī“
problēma tad tēlo mocekli -ko nu viņi zina, ko nu man palīdzēs...
Nē, nu vispār jau ērta pozīcija ar manipulācijas pieskaņu.
Tās pašu uzstādītās neārstējamās diagnozes kaut kā izraisa smaidu.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #21 : 2016. gada 19. janvāris, 16:07:08 »
Tuk,nezinu par diagnozēm.
Bet liela daļa slimību nāk no galvas,tas gan.Ja cilvēks lielu daļu sava mūža dzīvo neapmierinātībā ar sevi un savām gribēšanām-un piedevām vēl no sevis neatkarīgu apstākļu dēļ-tad reiz izdeg par viscietākais metāls,kur nu vēl tāda trausla padarīšana kā nervu sistēma.
Nekādas zāles neārstē nelaimīgu ģimenes dzīvi,neapmierinātu mīlestību,apnikumu no nebeidzama darba,rūpes par tuvinieku nelaimēm ,nespēju nodrošināt pienācīgu dzīvesvietu,nespēju nodrošināt pienācīgus dzīves apstākļus,utt utt.Arstu diagnozes un zāles var notrulināt šādas izjūtas bet nevar tās novērst.Ārstu zāles nevar nodrošināt,lai cilvis saskata tikai gaišās dzīves puses.
Man bija dz''ivs piemērs-mana māte,kura pie visām slimībām(arī nervu!)apmeklēja vajadzīgos dakterus ar pulksteņa precizitāti ,un viņas pēdējie  sakarīgie vārdi pirms došanās aizsaulē-kam man tas viss bija vajadzīgs?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2016. gada 19. janvāris, 16:19:37 »
Tā viš‘i, katrs jau savu dzīvi veido pats.
Pats arī izdara izvēles un atbild par tām.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2016. gada 19. janvāris, 17:58:55 »
...
Bet liela daļa slimību nāk no galvas,tas gan.Ja cilvēks lielu daļu sava mūža dzīvo neapmierinātībā ar sevi un savām gribēšanām-un piedevām vēl no sevis neatkarīgu apstākļu dēļ-tad reiz izdeg par viscietākais metāls,kur nu vēl tāda trausla padarīšana kā nervu sistēma. ...
It kā jā, bet... Lai cik banāli tas arī neizklausītos, savu realitāti mēs ļoti lielā mērā radām paši, arī tos it kā no sevis neatkarīgos apstākļus. Ar savām domām, ar saviem vārdiem, ar savu attieksmi. Pat domas ir materiālas, kur nu vēl vārdi! Tas ir tas "pasūtījums", pēc kura vadoties tiek būvēta mūsu realitāte. Domājiet, ko runājat, un filtrējiet, ko domājat!

Es nemuldu tukšu - esmu par to pārliecinājusies uz savas ādas. Esmu ilgus gadus aizvadījusi, patiesi nevēloties dzīvot, un paudu to gan domās, gan vārdos... Kas mani pilnīgi likumsakarīgi arī uz tā sliekšņa nolika...
Tiku ārā bez ārstu palīdzības (godīgi sakot, nezinu, vai tur kādi medikamenti ko spētu līdzēt, ja nu vienīgi notrulināt), bet viegli tas nebija. Kaut kāds grūdiens, satricinājums ir vajadzīgs, kas liktu kā pārdzimt, palikt par citu cilvēku... Man tādu augšas uzrīkoja. Ja kaut kā ir žēl, tad to gadu, kurus kā tumsā noeksistēju, nevis dzīvoju. Bet laikam jau man šī mācība bija vajadzīga.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2016. gada 19. janvāris, 18:39:41 »
Kādēļ jums šķiet, ka antidepresanti notrulina?
Mums draugos kundze, kura jau jūt, kad brūnie tuvojas (rudeņos,pavasaros)
un laicīgi sāk lietot zāles un brūnie paiet garām.
Pilnīgi sakarīgs cilvis. Kāpēc mocīties, ja serotomīns neizstrādājas?
Un arī tuvinieki no tā visa necieš.
Jā,depresija, jā,hroniska.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #25 : 2016. gada 19. janvāris, 20:24:28 »
Kopsh kura laika pasha nelaimiigaas gjimenes dziives uc un nav pasha izveele, bet gan neietekmeejami aareejie apstaaklji???

Atslēdzies tex

« Atbilde #26 : 2016. gada 20. janvāris, 01:40:16 »
Kopsh kura laika pasha nelaimiigaas gjimenes dziives uc un nav pasha izveele, bet gan neietekmeejami aareejie apstaaklji???
kopš tā laika, kad kāds iezuarējis, kā vajag

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #27 : 2016. gada 20. janvāris, 08:31:13 »
Ai,ko nu te spriedīsim par + vai -.Tikai zinu to,ka laikam neviens bērns  nepiedzimst slims ar depresiju,tā kā tā ir dzīves laikā sarūpēto negāciju iegūta slimība.Dvēseles slimība.
Var jau būt,ka ir tādi veiksminieki,kas var savu ģimenes dzīvi  un tuviniekus koriģēt,mainīt jebkuraus apstākļus un iet pāri jebkam ar platu pēdu un kam visa pasaule pie kājas,kā sacīt.Tur patiešām dvēsele svin mūžīgus svētkus .

Atslēdzies Betons

« Atbilde #28 : 2016. gada 20. janvāris, 08:38:32 »
Izmainīt apstākļus nereti nozīmē viena veida problēmu vietā iegūt citādas. Ja cilvēkam sāk likties, ka ģimene viņu nomāc, viņš jau var skriet prom, protams, bet tad viņu var nomākt tas, ka bērni paliek augt nepilnā ģimenē utt... Veicot kardinālas izmaiņas apstākļos, vienmēr būs blakusefekti. Tādēļ labāk ir mainīt domāšanu, tad varbūt izdodas esošajiem apstākļiem piešķirt jēgu, nevis skriet nezināmā virzienā pēc iedomātas laimes. Bet faktiski jau tas ir par to pašu, ko Ezme sacīja.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #29 : 2016. gada 20. janvāris, 09:39:44 »

Aha, īpaši tu kaut ko vari ietekmēt, kad tevi izvaro vai piekauj uz ielas.
Es visu atceros, Ričard...