Autors Tēma: kas ir manējais ????  (Lasīts 9669 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: kas ir manējais ????
« Atbilde #30 : 2016. gada 18. janvāris, 22:40:40 »
Tex, vienalga, iedomājies - par 21% tjipo vērtīgāka, jo ir kaut kāds tur vecis PVN, phē..

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #31 : 2016. gada 18. janvāris, 22:43:54 »
Vīrs - ja pielaulāts. Bet ja vnk dzīvo kopā? - dzīvesbiedrs? neredzu nekādu vainu arī otrpusim vai otrai pusei, izņemo to, ka tur jau specificējas dzimums un līdz ar to nodod arī paša rakstītāja, kas ne visur un ne katram ir vēlams

Ja pielaulāts, tad vīrs. Ja ne, tad vīrietis. A vislabāk - kā ārzemēs, figurē vienkārši partner, nu mums tas nav pieņemts.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #32 : 2016. gada 18. janvāris, 22:50:31 »
un par mīļumiem tieši tas pats stāsts...
mīļumojas visbiežāk  tie pāri,kas pēc tam ar blīkšķiem un skandāliem šķiras.utml..
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #33 : 2016. gada 18. janvāris, 22:50:40 »
Mellen, es nesapratu, kāpēc tev zvana, lai "manējais" uztaisa kafiju.. Un tad vēl izrādās, ka meitai. Ta vienkārši sajauca telefonus? Vai pie tevis tā meita un "viņējais"? Un kāpēc vispār jāzvana meitai, lai pateiktu par to "manējo", kāpēc viņam pa tiešo nezvana?

A citādi "manējais" mani neuztrauc. Ja nu vienīgi dīvaini liekas, ka šis tik no Ziemassvētkiem par tādu jau "manējo" tapis.

Atslēdzies tex

« Atbilde #34 : 2016. gada 18. janvāris, 23:03:19 »
Tajā “manējais“ skan kautkāds privātīpašnieciskums, kurš mijas ar necieņu.
Dzirdot rodas iespaids par bezgribas, viegli savācamu vīrišķi.
Arī tas, ka noteicēja šajās attiecībās ir dāma.
bet dāma tak tā stāstītāja :D

Atslēdzies tex

« Atbilde #35 : 2016. gada 18. janvāris, 23:04:43 »
Piekrītu, ka partner EN ir ekselents vārds.
Bet LV ir galotnes... un ar partneri vairāk saprot biznesa partneri kā privātās dzīves....

Un cita ekvivalenta EN partner LValodā nav.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #36 : 2016. gada 18. janvāris, 23:05:05 »
Veči arī mēdz teikt - manējā.

Atslēdzies tex

« Atbilde #37 : 2016. gada 18. janvāris, 23:07:15 »
Ja pielaulāts, tad vīrs. Ja ne, tad vīrietis. A vislabāk - kā ārzemēs, figurē vienkārši partner, nu mums tas nav pieņemts.
Nu paga "vīrietis sacirta malku" - galīgi nenozīmē, ka tas vīrietis ir arī dzīves un gultas biedrs... Vrb vnk strādnieks nolīgts... Tas nav tas. Aber, ja saka "mans vīrietis", tad jau tas pats manējais vien būs...
Un publiski tak vārdā arī nesauksi vai kur nu uzvārdā...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #38 : 2016. gada 18. janvāris, 23:10:06 »
Tex, nē, nav tikai biznesā. Es pie dzemdībām šito sapratu, ka labs variants. Vienmēr saka - your partner, nevienam neinteresē, vai laulāts, vai dzīvo tik kopā, vai vienas nakts sakars, un, lūk, rezultāts. Vienkārši partner. Un tur visas ar partneriem, negadījās sastapt vienu dzemdētāju. Taču zinu, ka tur tā nemaz neprecas, citai trīs bērni sadzimst, un tad tik taisa kāzas.

Atslēdzies tex

« Atbilde #39 : 2016. gada 18. janvāris, 23:11:28 »
Tas ir EN runājošā REiropā, bet es te par LV...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #40 : 2016. gada 18. janvāris, 23:58:37 »
Nu nezinu, man "otrpusis" šķiet visnotaļ labs jaunievedums kopdzīves partnera apzīmēšanai bez statusa atklāšanas. Turklāt ar humora piesitienu. Tādā virtuālā vidē kā forums - akurāt "čto doktor propisal".
Dzīvajā, ar draugiem/kolēģiem runājot, var vārdā saukt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2016. gada 19. janvāris, 01:37:17 »
Lieto jau LV to “kopdzīves partneris“ neprecētiem.
Senāk tādus sauca “piedzīvotājs“.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #42 : 2016. gada 19. janvāris, 06:55:53 »
Iedomājos čatu...
"vakar kopdzīves partneris saskaldīja steru malkas"
"a man partner (bez galotnes) uzcepa baiglabās pankūkas"

ejiet ieskrieties... tad lai lapāk vecais labais otrpusis to malku cērt vai buču dod, vai pankūkas cep... :D

p.s. dažreiz saku "pirmais vīrs", bet nu tikai ģimenes lokā, tie sapratīs. paši tādi.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #43 : 2016. gada 19. janvāris, 07:23:30 »
Kā te tauta jau būs ievērojusi, neesmu par valodas sterilitāti, jo īpaši - šeit, kur gribās brīvi patriekties.
Stipri oficiālais "vīrs" tāds arī ir - oficiāls. Nekad, pat šeit, nelietošu vārdu "vecis", "vecene" vīra vai sievas apzīmēšanai - pat brīvā atmosfērā man tas liekās vienkārši zaimojoši. Ja cilvēki dzīvo kopā ilgstoši, nu kaut kādai simpātijai vai cieņai pret otru jābūt.
Kas attiecas uz "partner" - vienīgais ar ko man saistās šis vārds ārpus biznesa tipa attiecībām - ar labu ķēdes zāģi...
Un visbeidzot - piedošanu par personiskumu - nekādi nespēju saprast, kā Broņa pie bērna tikusi?... bet nu labi, izbrīns palīdz vingrināt sejas muskuļus un tādēļ vien ir labi, ka kaut kas izbrīna un pārsteidz :)
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #44 : 2016. gada 19. janvāris, 08:24:49 »
Pirmkārt, man ir pilnīgi vienalga, kā kurš dēvē savu otro pusīti - par dzīvesdraugu, savu vīrieti, mīļvārdiņos, uzvārdā vai tēva vārdā.  :rofl:

Otrkārt, kāpēc kaimiņiene "savējo" meklēja pie Mellenes (vai viņas meitas)? Jums tur svingeru būšana vai kā?