Autors Tēma: Koučings darbā  (Lasīts 5416 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Koučings darbā
« : 2014. gada 14. oktobris, 16:48:05 »
Sanāca man mainīt nodaļu. Jaunais boss ir visnotaļ foršs, man patīk. Komanda tiek vadīta un uzturēta formā izmantojot koučinga metodes, kas ir visnotaļ labi, un noteikti ar rezultātiem. Ir gan grupu sesija ko sauc par nodaļas sapulcēm, gan ikmēneša individuālās pārrunas, jo vārdu koučings jau neviens skaļi neizrunā :) Tik tālu viss būtu skaidrs, jauki un lieliski, ja nebūtu bet.

Kā, lai es piespiežu sevi koučēšanai kvalitatīvi padoties? Tiklīdz mani sāk urķēt, smadzene ieslēdz autopilotu, skatiens aizplūst, dzirdu, bet kaut ko muldu bezjēgā. Jēgas nekādas. Vienreiz sanāca mēģināt individuālās sesijas, pēc otrās mēs ar kouču nolēmēm netērēt viena otras laiku un draudzīgi šķīrāmies. Arī par citām metodēm - tiklīdz jūtu, ka sāk čakarēt, ieslēdzas pilnīga bremze. Pēc tam jūtos izpumpēta, nikna, un trūkties dabū pat sistēma, kas sūta notifikācijas par visādiem štruntiem.

Tātad, ko darīt, kā padoties un pakļauties?

Atslēdzies Zazū

Re: Koučings darbā
« Atbilde #1 : 2014. gada 14. oktobris, 16:50:48 »
Nepadoties un nepakļauties. Turpināt ieslēgt dulburi  :phone:
Ja zini, ka labi strādā tāpat, tad atslābt un nomierināties, ļauties, izlikties par beigtu un turpināt darīt kā dari :)  :smile:
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2014. gada 14. oktobris, 16:52:57 »
Pasaki vienu- Tev (tieši Tev) darbam tas (koučings) reāli palīdz, dod Tev kaut ko kā darbiniecei, kā komandas biedram, kā personībai?
Atkarībā no atbildes tad mēģini iesaistīties vai izvairīties (nu, tipa pasīvā pretošanās). Varbūt Tev to nemaz nevajag?

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #3 : 2014. gada 14. oktobris, 16:54:27 »
Tieš tā tieš tā!
Nu iedomā - darbā no rīta visiem dala kafiju, a Tu bez kafijas no mājas iziet nevari - uzreiz ģībeklis klāt. A, ja iedzeri darbā arī, tad nāk sirdsklauves!
Nu tak atteiksies no tās darba kafejas, ka vai skaļi kliegsi!
Te tas pats  :coffee:
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #4 : 2014. gada 14. oktobris, 16:55:03 »
emm... eee... a kas tas ir par zvēru?

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #5 : 2014. gada 14. oktobris, 16:55:08 »
Itin tā. Neļaut sevi čakarēt, bet arī neiebilst krasi. Miglot.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2014. gada 14. oktobris, 16:58:27 »
 Cik nopratu, tas ir obligaati?

Es personiski taadu kouchingu saaktu saistiit ar mobingu :D

Ja nav pretenziju pret manis paveikto darbu, neuzskatu, ka kaadam buutu tiesiibas pa mani raknjaaties.

Protams, protams, kapitaalisms..pelnja...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2014. gada 14. oktobris, 17:05:56 »
Es tur saskatu vairākas problēmas- ne visiem obligāti vajag kaut ko vienu, šai gadījumā koučingu. Otrkārt, kā tur ar profesionālo līmeni, vai nav tā, ka kādi 8 h speckursi pabeigti un nu ir koučs, NLP speciālists un kas tik vēl ne.
Man ir instinktīva nepatika pret visādiem Team building pasākumiem, a ļa kolektīva sporta spēlēm un tml, un ar savu prasmi izvairīties no visa, kas man nepatīk, es tiešām varu lepoties :)
Toties lietas, kur es redzu jēgu, es labprāt daru bez aicinājuma un ar entuziasmu.
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 14. oktobris, 17:10:46 no Spārka »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2014. gada 14. oktobris, 17:13:52 »
vai kāds man var izstāstīt, kā tas koučings izpaužas? :wtf:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2014. gada 14. oktobris, 17:16:48 »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2014. gada 14. oktobris, 17:18:49 »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #11 : 2014. gada 14. oktobris, 17:19:35 »
Emiilij, pakjeeru Tev pirmo no Googles

http://www.icf.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=62&Itemid=72&lang=lv

oi nu tur kautkāds bla bla... a izpaužas tas kā... ? "sekmē" bļin.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2014. gada 14. oktobris, 17:28:05 »
Uzdod jautaajumus, rokaas, analizee, uzstaada meerkjus, motivee, paarbauda, sekmee :D

« Atbilde #13 : 2014. gada 14. oktobris, 17:59:08 »
Par šitādām izdarībām es varu izteikties tikai necenzētā leksikā. Besī viss tas modernais bulšits. Bija man viena tāda darba vieta, kur viss notika pēc gudrām grāmatām -- tīmbildings, psiholoģiskie testi, ikgadējais novērtējums. Un es, protams, biju sajūsmā, kad šādā ikgadējā novērtējumā par manām komunikācijas spējām bija jāizsakās tipam no augstās vadības, ar kuru es tieši 2x gada laikā biju runājusi pa telefonu par darba lietām, un kurš ieteica man būt atvērtākai komunikācijā vai kaut kā tā -- nezinu, ko viņš gribēja -- lai es tā pēkšņi ar viņu parunāju par savām ģimenes lietām vai hobijiem?!  :banhead:  Ne velti es izvēlējos profesiju, kur nav aktīvi jākomunicē ar daudziem svešiem cilvēkiem.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #14 : 2014. gada 14. oktobris, 18:12:32 »
Dažus koučus pazīstu, nācās tipa sadarboties. Es viņus labprāt piežmiegtu un viņi mani arī ne acu galā neieredz. Prieks, ka pelnīju es a tērējās viņi, nu kāmēr atģidās.  :rocking: