Autors Tēma: Distanču slēpes  (Lasīts 7987 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Distanču slēpes
« : 2016. gada 23. janvāris, 17:35:30 »
Neesmu slēpojusi kopš 3. vai 4.klases.

Cik liela jēga ieguldīt finanses distanču slēpēs? Labāk šad tad paņemt nomā vai tomēr nopirkt savas (lai iemesls sevi biežāk izkustināt)?

Kas jāņem vērā, ja tomēr slēpes pērk?

P.S. Dzīvesvieta ārpus Rīgas, būtu kur slēpot (sniega gadījumā).

Atslēdzies Betons

Re: Distanču slēpes
« Atbilde #1 : 2016. gada 23. janvāris, 17:40:39 »
bācien - paskaties prognozi, - ziema var arī aprauties.
Slēpes jāpērk ziemas beigās (kpāar zābakiem, nūjām). Ja neslēpo slidsoli (mežā diez vai varēs) noteikti ir vērts ņemt slēpes ar zobiņu pēdas daļā - nesitīs atpakaļ tik ļoti. Slēpes jāņem kādi 5-7 cm garākas kā pati (distancenes). Mežam labāk mazliet platāks modelis, nevis uberšaurās sporta slēpes. Nujas līdz padusei. Zābaki un stiprinājumi jāpērk vienas sistēmas (ir vairākas).
Universālo šķidro vasku paņem un aidā. Nekāds kosmoss tas nav. Sākumā būs grūti, vairāk enerģijas aizies, lai nostāvētu uz voetas, par kustību uz priekšu nemaz nerunājot, bet ar laiku viss mainīsies.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2016. gada 23. janvāris, 17:43:16 »
Varbūt sākumā paslēpot un saprast, vai gribēsies slēpot tik ļoti un bieži, lai pirktu savas slēpes.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #3 : 2016. gada 23. janvāris, 17:44:49 »
Aizbrauc rīt uz Biķerniekiem un pamēģini, tur noma arī ir

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2016. gada 23. janvāris, 17:50:07 »
bācien - paskaties prognozi, - ziema var arī aprauties.
Slēpes jāpērk ziemas beigās (kpāar zābakiem, nūjām). Ja neslēpo slidsoli (mežā diez vai varēs) noteikti ir vērts ņemt slēpes ar zobiņu pēdas daļā - nesitīs atpakaļ tik ļoti. Slēpes jāņem kādi 5-7 cm garākas kā pati (distancenes). Mežam labāk mazliet platāks modelis, nevis uberšaurās sporta slēpes. Nujas līdz padusei. Zābaki un stiprinājumi jāpērk vienas sistēmas (ir vairākas).
Universālo šķidro vasku paņem un aidā. Nekāds kosmoss tas nav. Sākumā būs grūti, vairāk enerģijas aizies, lai nostāvētu uz voetas, par kustību uz priekšu nemaz nerunājot, bet ar laiku viss mainīsies.

Paldies!!!!

Atslēdzies Betons

« Atbilde #5 : 2016. gada 23. janvāris, 22:42:21 »
Bācien, sore, slēpēm jābūt 15 - 20 cm garākām par pašu.
Es nez kāpēc biju iedomājies, ka manas slēpes ir īsākas, aizgāju apskatījos, toč +15..

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #6 : 2016. gada 24. janvāris, 22:31:03 »
Ko velk mugurā, kad slēpo ar distancenēm? Man ir slēpošanas bikses , bet platiem galiem, pāri zābakiem  un pufaiks arī tāds pamatīgs.

Starp citu tas pats jautājums par kalnu slēpošanas apģērbu - man kādus 3 gadus bija pārtraukums. Kādi tagad jaki, bikši?

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #7 : 2016. gada 24. janvāris, 22:38:49 »
Man liekas ka slēpo tagad kombinezonos.
Vēl ir redzēti veikalā jakas + bikses uz lencēm. Jakas incanti ka ar daudz kabatiņām uz rāvējslēdžiem un biksēm gali arī ar rāvējslēdzi lai platākus dabūtu.
Varbūt ka tas pats der arī distancēm??
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Betons

« Atbilde #8 : 2016. gada 25. janvāris, 08:38:43 »
Pūka, tās pufaikbikses atstāj kalnu slēpošanai, kur uz pacēlāja var nosalt. Distancei un kalnu slēpošanai (tūristu līmenī) ir pilnīgi atšķirīgs apģērbs
Nu, uzstieptie kombinezoni būs tīri sportistiem.

Cilvēks parastais var vilkt:

Kājās:
vai nu termobikses+windstoper bikses, vai to vietā uzstieptās "tights" ziemas bikses (retas un dārgas)
Augšā - termoveļa, vidusslānis, windstopper
Galvā - uzstiepta cepurīte, kas nekūļājās.

Un - nekādi vatņiki un bubļičkas :D

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2016. gada 25. janvāris, 09:39:46 »
Vot, ja nesaģērbsies kā Betons te raksta, d..sā būs tā distanču slēpošana...  :rat:

Atslēdzies Betons

« Atbilde #10 : 2016. gada 25. janvāris, 09:44:43 »
Variācijas ir iespējamas, bet galvenais nesatuntuļoties

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2016. gada 25. janvāris, 09:56:42 »
Darunājāties. Ūdensslēpēm nevaig nūjas, -tas priecē. Bet traktorelis un suņi ir par lēnu. Labi, ies redeles ribiņu cepšanai izkrāmēs..
Visus sakost!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #12 : 2016. gada 25. janvāris, 13:44:12 »
Zinot savus tempus u.c.apstākļus es uz distancenēm tikai nākošgad droši vien nobriedīšu. Bet tagad vismaz zināšu , ko veikalā paprasīt. Aiziešu pie puiša pārdēvēja un mētāšu gudro - parādiet te man tās windstopper jakas, lūdzu!

Vienā kompānijā viens puika uz distanču slēpošanu vilka tādas spīdīgas, ar neona krāsām izrakstītas zeķbikses kājās, tie būs tie tights?  Man bija nēērti iet klāt un taustīt cik biezas vai plānas... ;)

Dzirdu un paklausu Beton, nekādas bubļečkas! ;)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #13 : 2016. gada 26. janvāris, 09:11:42 »
Darunājāties. Ūdensslēpēm nevaig nūjas, -tas priecē. Bet traktorelis un suņi ir par lēnu. Labi, ies redeles ribiņu cepšanai izkrāmēs..

Es pašā sākumā ieteicu pačekot laika prognozi :)

Zinot savus tempus u.c.apstākļus es uz distancenēm tikai nākošgad droši vien nobriedīšu. Bet tagad vismaz zināšu , ko veikalā paprasīt. Aiziešu pie puiša pārdēvēja un mētāšu gudro - parādiet te man tās windstopper jakas, lūdzu!

Vienā kompānijā viens puika uz distanču slēpošanu vilka tādas spīdīgas, ar neona krāsām izrakstītas zeķbikses kājās, tie būs tie tights?  Man bija nēērti iet klāt un taustīt cik biezas vai plānas... ;)

Dzirdu un paklausu Beton, nekādas bubļečkas! ;)

Tights ir vnk uzstieptas bikses, bet tām ir dažādi materiāli. Ziemas apstākļos ar vasaras plānajām nebūs labi. Krāsas var būt dažādas, bet ja redzēji baigi raibās, tas varēja būt sporta kombiņš tikpat labi. Man nav ziemas uzstiepto bikšu, izlīdzos ar termoveļu un windstopper biksēm, ko var lietot arī vasarā (bez termoveļas, protams) citām aktivitātēm.

Tagad, kad šķīdonis, pēc nedēļasām būs īstais laiks pa lēto slēpes pirkt. Un zābakus. Buru sports, Fans, Gandrs, gan jau vēl kaut kur, neesmu interesējies.

A lupatas, ja negribi zaudēt visu naudu pie badīgajiem LV tirgotājiem, vislabāk optom kopā ar domubiedriem pasūtīt Sportsdirect.com. Šipings līdz 15 eur, bet cenas zemākas par zāli. Bet mēdz būt problēmas ar izmēru atbilstību.

P.S. - atbilstoši saģērbjoties pašai lielāks prieks no tā ko dari.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2016. gada 31. janvāris, 12:43:37 »
Ja tā turpināsies, kalnu īpašniekiem būs bankrots...
Kuur ziema? Gribu slēpot, nevis riteņot, ehhh...