Atradām mežā zem papardes bērniņu,
Pārnesām mājās, audzinājām.
——————————–
Kaut nu, kaut nu izaugtu Lāčplēsis!
Kaut viņu vieglums nesaēstu!
Kaut nu mēs paši tās lāča ausis
Viņam vēl maziņam nenoplēstu.
Ārija Elksne
Bērnam informācija ir jādod tad, kad viņam smadzenes ir vaļā, un kamēr viņš grib un prasa, nevis pēc laimīgās zināšanu neapēnotās bērnības ar asarām un puņķiem jāpiedabū septiņgadīgs bērns pie lasīšanas un mācīšanās. Zināšanas par pienākumu uzskata izčakarētie pieaugušie. Nesamaitātie bērni jebko uzskata par rotaļu, kamēr pieaugušie viņus nepārliecina, ka mācīties - tas ir briesmīgi. Dziedāšanu, dejošanu, valodas, fiziku un matemātiku. Staigā pakaļ un prasa vēl.
Ja gribat marginālos piemērus - gandrīz visi, kas kaut ko ir sasnieguši, ir sākuši 3-4 gadu vecumā. Un nevis pēc 7. Trīs pirmie, kas ienāca prātā - Pauls, Nadals, Vanesa Meja. Protams, izņemot Šlesera šofera dēlu.
tuk, ja tu man maksāsi algu, es radoši darbošos kopā ar bērniem ne tikai vakaros un brīvdienās. Kamēr man tā alga kaut kad ir jānopelna, tavi teksti ir plika demagoģija. Turklāt ne visās jomās es esmu tik izcila, lai brīvi manipulētu ar zināšanām un to pielietojumu. Tam ir profesionāļi.
No šīs tēmas atklanos. Jaunu tēmu drīkst neatvasināt - neuzturēšu, man nevienam nav jātaisnojas.
Piedod, Nomade, par offtopic.
Lai gan - arī tas ir topic. Kamēr jaunie vecāki brīnās, kas no bērniem izaug, jo audzināti kā sanāk - audzinājusi sabiedrība, kamēr paši studijās, klubā vai jaunu attiecību meklējumos -, vecie vecāki bērnus audzina, kā paši vēlas.