Autors Tēma: "Vecās" māmiņas  (Lasīts 20803 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: "Vecās" māmiņas
« Atbilde #45 : 2016. gada 25. janvāris, 17:16:13 »
Es gan gribētu, ja apstākļi būtu kā Holivudas zvaigznei.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #46 : 2016. gada 26. janvāris, 23:46:24 »
  kkur te minēja,ka padomju laikos "vecām"dzemdētājām nebija ārstu spiediena...tak tie bija 90.beigās,kad mani,35 gadīgu jau par vecdzemdētaju nodēvēja.

nesekoju autores storijam,kapēc,ko un kā. doma mana drīzāk ir tāda,ka mēs,savos 40 un 50 šodien esam kudī jauneklīgākas,kā tādos gados mūsu mammas bija. dzīve sadzīviski vieglāka. vienīgi-vai savējais veselības stāvoklis neietekmēs gaidāmā mazuļa veselību.

družkai kārtējais dēls ap 45. nu,ir problēmas. kāpēc,kas to zin. iepriekšējie-izaugusi,viss ok. maziņam-nopietni.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #47 : 2016. gada 27. janvāris, 07:46:55 »
dzīve sadzīviski vieglāka.

Nez, nez. Ja bija kaut kāds dzīvoklis kaut ar senčiem kopā, tad vispār bez problēmām - darbs garantēts, maksa par dzīvokli un komunālajiem mizerabla, pensija no 55, nekāda stresa par izdzīvošanu, salīdzinot ar šodienu, kad par jebko vari izlidot no dzīvesvietas bomžos. Ja vajadzēs, VID atradīs, par ko piesieties un izģērbs pēc pilnas programmas, nerunājot pat par kredītu upuriem.

dzīve sadzīviski vieglāka. vienīgi-vai savējais veselības stāvoklis neietekmēs gaidāmā mazuļa veselību.
družkai kārtējais dēls ap 45. nu,ir problēmas. kāpēc,kas to zin. iepriekšējie-izaugusi,viss ok. maziņam-nopietni.
Ja palasa Cāļa īpašo bērnu sadaļu, tur gados jaunas māmiņas ir milzīgā pārsvarā...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #48 : 2016. gada 27. janvāris, 10:11:52 »
Esmu pus gadu straadaajusi mazo beernu reanimaacijaa- tur nu pilniigi tapa skaidrs- statistika uz indiviidu neattiecas... Pat neatceros tur "vecu" maati redzeejusi, saprotu, ka vnk netraapiijaas... Bet Tiiiik daudz nelaimju un beedu jaunajaam- nav jauniiba panacea pret slimu beernu :(

Atslēdzies reno

« Atbilde #49 : 2016. gada 27. janvāris, 10:17:29 »
Nez, nez. Ja bija kaut kāds dzīvoklis kaut ar senčiem kopā, tad vispār bez problēmām - darbs garantēts, maksa par dzīvokli un komunālajiem mizerabla, pensija no 55, nekāda stresa par izdzīvošanu,

jā, tieši izdzīvošana, nekas vairāk -ja nebiji no partijas bonzām vai tirdzniecības aprindām

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #50 : 2016. gada 27. janvāris, 10:18:35 »
Piekrītu Inešukam. Strādāju specializētajā internātskolā. "Veco" māmiņu te nav vairāk kā parastajās skolās.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #51 : 2016. gada 27. janvāris, 10:45:42 »
jā, tieši izdzīvošana, nekas vairāk -ja nebiji no partijas bonzām vai tirdzniecības aprindām

Un tagad ir kaut kas vairāk? Ja neesi ministrs, ierēdnis, partijas vadonis vai cits kāds liekēdis. Ja gribi jebko vairāk par izdzīvošanu (piemēram, bērnu interešu izglitība), maksā ar asiņainu muti, kamēr tajā nīstajā iekārtā visādi pulciņi biezā slānī par brīvu bija katrā sīkmiestā, spēj tik izvēlēties. Tas pats ar medicīnu. Tagad pie normālas medicīnas tiek tikai bagātie, parastie - pie pigas. Tad parastajiem bija feldšeris katrā ciematā un poliklīnika poliklīnikas galā. Par partiju nerunāsim, elite vienmēr bijusi pie treknākas maizes.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #52 : 2016. gada 27. janvāris, 10:54:00 »
Nav TIK dramatiski... Man tanti no laukiem no insulta ljoooti labi apkopa un daargi aarsteeja... Bez blatiem UN kreisajaam naudaam...

Taadas operaacijas kaa Veejonim arii bomzhiem taisa... (ot tas gan gandriiz velti, jo ab pus gadu peec tam vinji taapat nelietos)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #53 : 2016. gada 27. janvāris, 20:38:24 »
Un tagad ir kaut kas vairāk? Ja neesi ministrs, ierēdnis, partijas vadonis vai cits kāds liekēdis. Ja gribi jebko vairāk par izdzīvošanu (piemēram, bērnu interešu izglitība), maksā ar asiņainu muti, kamēr tajā nīstajā iekārtā visādi pulciņi biezā slānī par brīvu bija katrā sīkmiestā, spēj tik izvēlēties. Tas pats ar medicīnu. Tagad pie normālas medicīnas tiek tikai bagātie, parastie - pie pigas. Tad parastajiem bija feldšeris katrā ciematā un poliklīnika poliklīnikas galā. Par partiju nerunāsim, elite vienmēr bijusi pie treknākas maizes.

Kāpēc Tu par interešu izglītību maksā? Iespējams vēlies mūzikas skolu (kas laikam visur ir maksas) vai dzīvo interesantā pašvaldībā.
Rīga, kas cita starpā nebūt nav bagāta pašvaldība - drīzāk otrādi -  piedāvā ļoti daudz bezmaksas iespēju. Spēj tik izvēlēties - dejas (tautas, modernās un citas),  gleznošana, kori un ansambļi, aušana, keramika, kokapstrāde un koka rotaļlietu izgatavošana, dažādu veidu sports (dambrete, badmintons un daudzi citi) ...  spēj vien izvēlēties.
Skatos, ka arī Sigulda piedāvā labas iespējas - http://www.sigulda.lv/public/lat/izglitiba/interesu_izglitiba/interesu_pulcini/

Lai nu par ko, bet par interešu izglītību Latvijā nevaram gausties ...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #54 : 2016. gada 27. janvāris, 21:38:26 »
bācien, piedod, bet lasīju linku un īsti nesapratu, smieties vai kā. Tas viss ir SKOLĒNIEM!!!!!!! Un tādus četr- un piecgadīgus tur NEŅEM, pat, ja man pietiktu zāģu skaidu mēģināt četrgadnieku iemuhļīt 11. klašu korī vai metālapstrādes pulciņā.
Bērnudārzniekiem es varu vai nu samierināties ar to, ko piedāvā plika bērnudārza programma, maksājot tikai par ēdināšanu (vairāk nekā 100 eur par abiem), vai piemaksāt par papildu nodarbībām pēcpusdienās. Par velti te nekā nav. Uz Rīgu, atvaino, nebraukāšu. Benzīns no koka netek.

Un arī linkā ir vismaz vieni salti meli, jo pazīstu vienu nodarbību vadītāju, kas tur atzīmēts "par velti". Nav viņam nekas par velti! Tas ir, nodarbības varbūt skaitās, bet materiāli ui, kā maksā.

Lai nu ko, bet bezmaksas interešu izglītību bērnudārzniekiem manā miestā atrast nevar - un vēl tādu, kur man nav jābrauc speciāli vadāt bērnus (benzīns...) un sēdēt, gaidot nodarbību beigas (mans laiks arī nav par velti). Tā ka - par velti uzbrauci.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #55 : 2016. gada 27. janvāris, 22:09:53 »
bācien, piedod, bet lasīju linku un īsti nesapratu, smieties vai kā. Tas viss ir SKOLĒNIEM!!!!!!! Un tādus četr- un piecgadīgus tur NEŅEM, pat, ja man pietiktu zāģu skaidu mēģināt četrgadnieku iemuhļīt 11. klašu korī vai metālapstrādes pulciņā.
Bērnudārzniekiem es varu vai nu samierināties ar to, ko piedāvā plika bērnudārza programma, maksājot tikai par ēdināšanu (vairāk nekā 100 eur par abiem), vai piemaksāt par papildu nodarbībām pēcpusdienās. Par velti te nekā nav. Uz Rīgu, atvaino, nebraukāšu. Benzīns no koka netek.

Un arī linkā ir vismaz vieni salti meli, jo pazīstu vienu nodarbību vadītāju, kas tur atzīmēts "par velti". Nav viņam nekas par velti! Tas ir, nodarbības varbūt skaitās, bet materiāli ui, kā maksā.

Lai nu ko, bet bezmaksas interešu izglītību bērnudārzniekiem manā miestā atrast nevar - un vēl tādu, kur man nav jābrauc speciāli vadāt bērnus (benzīns...) un sēdēt, gaidot nodarbību beigas (mans laiks arī nav par velti). Tā ka - par velti uzbrauci.

Tajā iepriekšējā komentā nebija minēts par bērndārznieku. Līdz ar to pieņēmu vispārpieņemtās normas - 1.klase līdz 25 gadi.

Jā, esmu "baigā", bet uzskatu - mīļie vecāki, ļaujiet bērnam baudīt bērnību un neiesaistiet viņu "nezinkur" pirms laika. Kāpēc bērnu dārza vecumā būtu vajadzīga kāda īpaša papildus/ interešu izglītība??? Ļaujiet bērniem izdzīvot bērnību bez papildus pienākumiem.
Iespējams tas ir (un loģiski) iemesls, kāpēc valsts negarantē bezmaksas interešu izglītību pirmsskolai.

Un lūdzu, lūdzu ... nelaidiet skolā 6gadniekus, lai cik talantīgi jums viņi šķistu, jo īpaši puišus.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2016. gada 27. janvāris, 22:32:14 »
Pievienojos Baacienam. Tā pad.laiku glorificēšana... tik nevajag!
Pus dzīvi rindās! un laiks = nauda. Nebija bernudārzniekiem īpašu nodarbību.
Ja kas, man mātei ar pirmo bērnu nestrādāt drīkstēja vien pus gadu
un darbdienas bija arī sestdienas.
Tā ka sorry, cik ātri viss aizmirstas...
Un sīcim nekas nav labāks kā radoša darbošanās KOPĀ AR VECĀKIEM.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #57 : 2016. gada 28. janvāris, 00:35:53 »
Atradām mežā zem papardes bērniņu,
Pārnesām mājās, audzinājām.
——————————–
Kaut nu, kaut nu izaugtu Lāčplēsis!
Kaut viņu vieglums nesaēstu!
Kaut nu mēs paši tās lāča ausis
Viņam vēl maziņam nenoplēstu.

Ārija Elksne

Bērnam informācija ir jādod tad, kad viņam smadzenes ir vaļā, un kamēr viņš grib un prasa, nevis pēc laimīgās zināšanu neapēnotās bērnības ar asarām un puņķiem jāpiedabū septiņgadīgs bērns pie lasīšanas un mācīšanās. Zināšanas par pienākumu uzskata izčakarētie pieaugušie. Nesamaitātie bērni jebko uzskata par rotaļu, kamēr pieaugušie viņus nepārliecina, ka mācīties - tas ir briesmīgi. Dziedāšanu, dejošanu, valodas, fiziku un matemātiku. Staigā pakaļ un prasa vēl.

Ja gribat marginālos piemērus - gandrīz visi, kas kaut ko ir sasnieguši, ir sākuši 3-4 gadu vecumā. Un nevis pēc 7. Trīs pirmie, kas ienāca prātā - Pauls, Nadals, Vanesa Meja. Protams, izņemot Šlesera šofera dēlu.

tuk, ja tu man maksāsi algu, es radoši darbošos kopā ar bērniem ne tikai vakaros un brīvdienās. Kamēr man tā alga kaut kad ir jānopelna, tavi teksti ir plika demagoģija. Turklāt ne visās jomās es esmu tik izcila, lai brīvi manipulētu ar zināšanām un to pielietojumu. Tam ir profesionāļi.
No šīs tēmas atklanos. Jaunu tēmu drīkst neatvasināt - neuzturēšu, man nevienam nav jātaisnojas.

Piedod, Nomade, par offtopic.
Lai gan - arī tas ir topic. Kamēr jaunie vecāki brīnās, kas no bērniem izaug, jo audzināti kā sanāk - audzinājusi sabiedrība, kamēr paši studijās, klubā vai jaunu attiecību meklējumos -, vecie vecāki bērnus audzina, kā paši vēlas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #58 : 2016. gada 28. janvāris, 04:39:46 »
Diez vai mans teksts ir “demagoģija“. Vēsturiski bija 6 darbadienas nedēļā.
Ja patīk, var jau īdēt par “skaistajiem“ pad.laikiem un kompartijas apstaroto saulaino bērnību.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #59 : 2016. gada 28. janvāris, 06:18:39 »
vecās māmiņs bieži vien šķiet pārāk gudras. vai "gudras". nevaru saprast, kuru apzīmējumu lietot.... mīlēs to bērnu vairàk ar pràtu, ne sirdi... bērnam vajag to, šito, pareiza attīstība ir tāda un šitāda... pārīti tādu pazīstu - bērnam vijoles nodarbība sun zirgu manēža un kas tik vēl ne... klausoties par "pareizu attīstību, vecāku atbildību" un tamlīdz., aš kauns paliek, kāda bezatbildīga dura biju, kad bērni bij mazi... jābrīnās laikam, ka par idiotiem nav izauguši, laikam jau aiz tīrās nejaušības.