Autors Tēma: "Vecās" māmiņas  (Lasīts 20823 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Re: "Vecās" māmiņas
« Atbilde #90 : 2016. gada 30. janvāris, 18:44:56 »
Hmzzz..
Mums klasē bija meitene, kurai mamma bija vecāka par manām omēm.
Tā meitene bija tantīga vienmēr. Gan pēc izturēšanās, gan apģērba. Un ne jau tāpēc, ka trūktu naudas. Viņu tā mamma ģērba un vēlāk arī pati turpināja ieturēt "stilu"

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #91 : 2016. gada 30. janvāris, 18:48:46 »
Nu bet tas viss par ģērbšanos, ucināšanos utml. atkarīgs no katra cilvēka, ne no vecuma.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #92 : 2016. gada 30. janvāris, 18:54:53 »
Man pazīstama kāda sieviete, kura kopš bērnības kaunējās, ka viņai ir gados veci vecāki, viņa tos sauca par omi un opi, lai tikai citi bērni ko nepadomātu/neapceltu..
Varbūt tagad kauns izgaisis, bet aizvien vecākus viņa sauc par vecvecākiem.

Atslēdzies itta

« Atbilde #93 : 2016. gada 31. janvāris, 10:54:24 »
Man pazīstama kāda sieviete, kura kopš bērnības kaunējās, ka viņai ir gados veci vecāki, viņa tos sauca par omi un opi, lai tikai citi bērni ko nepadomātu/neapceltu..
Varbūt tagad kauns izgaisis, bet aizvien vecākus viņa sauc par vecvecākiem.

Zinat visai jocīga attieksme, jo es nebūt neesmu jaunu vecāku bērns, bet lai kaunētos par to??? Mana māmiņa varēja izgriest pogas visiem, ja būtu bijusi vajadzība :) tikai es biju tāds pārāk patstāvīgs bērns un savas problēmas risināju pati, ja vajadzēja arī ar kulaku pa aci varēju uzšaut... Viss pārējais bija lielā mērā atkarīgs no pašas, gan ģērbšanās gan viss pārējais, jāsaka gan, ka manai mammai joprojām nevar dot tik gadus cik viņai ir un viņa savos 77, joprojām vālē ar vellopēdu un izgriez pogas vienai otrai jaunai dāmai :D man to viņas enerģiju, kaut gan es jau tā pat pamanos viesuli uz līdzenas vietas uzveidot :D
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #94 : 2016. gada 31. janvāris, 12:27:42 »
Ā, tad skaidrs, no kurienes Ittai tas spridzeklis iekšā.

Atslēdzies tuk

Atb: "Vecās" māmiņas
« Atbilde #95 : 2025. gada 16. septembris, 12:17:36 »
Portālos lasu, ka Varis Vētra gaida kārtējo ģimenes pieaugumu. Vētram 70, sievai 50. Nezinu. Kkā aizdomājos, cik tas tā "godīgi" pret to bērnu tomēr... 20 gados, kad jāsāk patstāvīgā dzīve, divi 90 un 70 gadīgi vecāki... nu labi ja pie teicamas veselības...
man kkas tomēr nešķiet īsti "pareizi"  :?:  tas jau tomēr tāds mazbērnu, ne bērnu vecums... Katrs jau izdara savas izvēles un ne jau man ko nosodīt, bet tomēr...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #96 : 2025. gada 16. septembris, 13:29:38 »
Ja mēs zinātu, kur un kā dzīve mūs aizvedīs. A ja nu tā? Bet ja nu šitas?
Tā patiesi ir viņu izvēle.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #97 : 2025. gada 16. septembris, 13:41:17 »
To, vai tev nobruks veselība 25 vai 55 gados, tu izvēlēties nevari. Arī visādi veselīgā dzīvesveida adepti mēdz apkrist ar smagām un neārstējamām kaitēm. Līdz ar to bērna pilngadību var nesagaidīt gan divdesmitgadīgā, gan piecdesmitgadīgā dzemdētāja. 
Būtiskāk mūsdienās ir spēja to bērnu un sevi nodrošināt materiāli, kas dod iespēju gan atpūsties un sevi nenodzīt, gan risināt lielāko daļu problēmu. Turklāt ideālajā gadījumā – pasīvi, t.i., ienākumi nav atkarīgi no spējas strādāt, jo par to arī nevari būt drošs – šodien vari kalnus gāzt, rīt – karoti līdz mutei nepacelt.

A tas cik gados dzemdēt ir un paliek tikai ģimenes kompetencē, no malas trīt mēli IMHO ir zemiski, lai arī tipiski lielai, ja ne lielākajai daļai cilvēku. Īpaši tiem, kas paši šādai izvēlei/situācijai nav blakus stāvējuši.

Lai atceramies pastāstiņu "Tev priekšā stāv sieviete, kura ir stāvoklī un viņai jau ir 6 bērni. Trīs no tiem ir kurli, divi ir akli, bet viens ir garīgi atpalicis, bet pašai sievietei ir sifiliss. Vai Tu ieteiktu viņai veikt abortu?"
Ja tava atbilde ir "jā", tad apsveicu, tu tikko nogalināji Bēthovenu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #98 : 2025. gada 16. septembris, 13:51:45 »
es savos 60+ labāk izvēlo mazbērnus, nevis bērnus. Paucināji cik gribās un atdevi vecākiem... arī 20 gadus jaunāka sieva ir ņeaļo - domāšanas atšķirības... ta labāk draudzeni... :) 

Atslēdzies Trix

« Atbilde #99 : 2025. gada 16. septembris, 14:07:49 »
Nu, es arī tagad vēl kādu bērnu negribētu nekādā gadījumā, pietiek jau ar nedaaudzinātajiem pusaudžiem, vēlreiz savā vecumā tam visam iet cauri – ne ne. Bet tā esmu es. Kā būtu ja būtu citādi, nav zināms. Protams, daudz labprātāk es tagad priecātos par tagadējo bērnu vecuma mazbērniem, bet ir kā ir. Ne vienmēr cilvēkam ir izvēle starp labi un vēl labāk, reizēm ir starp slikti un vēl sliktāk.

Vētras sievai šis ir otrais bērniņš, pilnīgi saprotama vēlme, lai viņš nebūtu "vientuļš".
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #100 : 2025. gada 16. septembris, 14:16:52 »
Pati - nemūžam. Citi - kas man tur daļas?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #101 : 2025. gada 16. septembris, 14:42:06 »

Vētras sievai šis ir otrais bērniņš, pilnīgi saprotama vēlme, lai viņš nebūtu "vientuļš".

Vai Vētram jau nebija iepriekšējās laulībās bērni, pusbrāļi, pusmāsas?

Ēvaldam Valteram jau ar laikam ap 70 dēls piedzima un Jānim Pauļukam ar ap 70...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #102 : 2025. gada 16. septembris, 15:03:38 »
Tā ir cilvēku personīga darīšana, un nevienam no malas nav daļas, kad kurš laiž bērnus pasaulē  Man ir dziļi nepieņemama svešu degunu bāšana citu dzīvēs - kāpēc nav bērnu, kāpēc tik maz vai kāpēc tik daudz bērnu, kāpēc tik jauniem vai kāpēc tik veciem.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #103 : 2025. gada 16. septembris, 15:41:17 »
Oi, nu moralizētājas  :mrgr:  Kāda nu tur deguna bāšana, paši lepni stāsta portāliem. Loģiski, ka lasot rodas pārdomas, man kopumā ne visai patīk tā tendece, ka bērni dzimst arvien vēlāk...
Protams, ka katrs jau darīs kā grib.
Nesen radu bērns bija iebraucis ciemos, 40gadnieks, kuram bērni 34 gados sāka dzimt, tagad secina, ka tomēr vajadzēja tos bērnus sākt agrāk... :rofl:  Man gan šķiet, vīrietim 30+ ideāls vecums kad kļūt par tēvu...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #104 : 2025. gada 16. septembris, 15:51:19 »
Vecs ir vecs un nav ko vecajiem pašapliecinàties radot bèrnus.