Autors Tēma: Radio . Klausīšanās paradumi. Programmas  (Lasīts 4043 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Radio . Klausīšanās paradumi. Programmas
« : 2016. gada 01. februāris, 12:51:50 »
Kādreiz klausījos vairāk. No rīta , pirms iziešanas no mājas, fonā.  Ja mājās - tad priekšpusdienā. 1.programmu, SWH.  Virtuvē, kaut ko darot, gatavojot.
Divās frizētavās, kur gāju, vienmēr skanēja SKONTO.
Tagad....jā, kā tagad?
Ģimenes auto, kaut kur braucot - pārsvarā  1.programma un kaut kāda klasika braucot garos gabalus. Mājās? Laikam vairs neklausos regulāri...
Man vēl jautājums iz vēstures. Kādreiz paneļu mājās bija "retranslācija" (?), kaut kāds radio "kontakts". Man liekas tur arī pirmo programmu raidīja. Vai kaut kas tāds vēl ir? Tīri fiziski man kontakts saglabājies, tikai uztvērēja nav. Man liekas tas bija pat iekļauts komunālajos maksājumos. Vai tas bija domāts kaut kādai ārkārtas apziņošanai?

Atslēdzies reno

Re: Radio . Klausīšanās paradumi. Programmas
« Atbilde #1 : 2016. gada 01. februāris, 13:23:31 »
tikai un vienīgi Klasiku, mašīnā, ja kādreiz apnīk uzlieku disku. Bet parasti slinkums krāmēties, ja nepatīk kāds soprāns, vnk nogriežu uz to brīdi
Frizētavās parasti skan Skonto, bet smalkajā -diski, tāda gaumīga mūzika
Ja kafenē skan kaut kāds krievu radio, eju prom
Jā, bija translācija, pat vēl eksistēja vismaz nesen tāds utu kantorītis, jo  vadi reāli pa gaisu vēl šur tur ir.Darbavietā pirms gadiem 10 klausījos 1. programmu  -visu ko uzzināju:))

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #2 : 2016. gada 01. februāris, 13:31:59 »
agraak straadaajot kompii klausiijos LR2, kopsh seezju ligzdaa visbiezjaak fonaa ir mezja skanjas vai shalkonja :)
citaadi radio neklausos
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies tex

« Atbilde #3 : 2016. gada 01. februāris, 13:52:43 »
Auto gadiem SWH Rock. Kur neķer (antena norakstāma un sanāk stipri prom no Rīgas reizēm), tur interneta radio iphonā. Vai nu tas pats SWH Rock, vai Rock Antenne ...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2016. gada 01. februāris, 14:18:02 »
Man ir tā translācija joprojām. Ir kontakts, ir uztvērējs. Atstājām kā relikviju un kā signalizāciju, kad braucam prom. : )))
Bet tur raidīja radio3, klasisko mūziku, tagad kādu laiku neesmu slēgusi.
Jāmaksā nav, rēķinā nav.

Radio neklausos, nekur un nekādu, muldoņas nepatīk, mūziku lieku pati no youtubes.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2016. gada 01. februāris, 14:41:54 »
Mango, man "prispičilo". Ja es dabūtu aparātu (kādu?) un ieštepselētu man kaut ko raidītu? Lūdzu patestē tagad priekš manis!  Kā pa miglu atceros kādas radu mājas Latgalē - elektrības nebija, vakaros dedza petrolejas lampas , bet radio bija - tāds apaļš bundulis ar vienu pogu. Es kā bērns nesapratu, kā tā var būt , priekš radio taču vajag elektrību! 
Lūdzu patestē, man vienkārši kā sadzīves vēsturniecei interesanti!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #6 : 2016. gada 01. februāris, 14:53:13 »
Kontakts ir specifisks, tad latgalītē jāmeklē tieši tāds verķis, jebko jau neiespraudīsi.
Vakarā ieslēgšu, pārbaudīšu, kas un vai tur skan.
Manējais nav apaļš, vairāk 4kantīga kastīte, noapaļotiem stūriem, viena poga - skaļums.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #7 : 2016. gada 01. februāris, 19:00:28 »
Kāds vel radio no rītiem, ja jāsteidzas laikus iziet ārā. Darbā austiņās visbiežāk Klasika un atsevišķi LR1 raidījumi - Kultūras Rondo utml, bet darbadienās to nemaz nav tik daudz.Mājās arī vai nu LR1 vai Klasika, ja tiek radio slēgts.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2016. gada 01. februāris, 19:08:37 »
Kādreiz, Bēbē brokastu laikā klausījos SWH, bet kopš tur palika tikai Fredis, šis paradums ar laiku atmira un no rīta vairs neklausos neko. Mašīnā parasti tiek uzlikts kāds disks vai pēdējā laikā Radio Klasika. Darbā pēdējā laikā Spotify, taču reklāmu tur kļūst arvien vairāk un datoru arī bremzē.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 01. februāris, 19:14:00 no Mangusts »
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Profesore

« Atbilde #9 : 2016. gada 01. februāris, 19:13:16 »
Es atcerējos, ka pusaudžu gados naktīs klausījos "Naktsāķi" pa LR2, tā bija mīļākā pārraide  :rofl:  Tagad patīk, ja, braucot auto, varu klausīties ziņas vai politiski analītiskos raidījumus. Šim mērķim labs ir LR1. Šad tad Nabā vēl var ko atrast.
SKONTO klausos tad, ja uznāk dziļa vēlme pēc retro mūzikas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2016. gada 01. februāris, 19:15:46 »
Skonto un taml. man nepatīk, kad sākas tās "perekļičkas" -visādi zvani uz studiju

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #11 : 2016. gada 01. februāris, 20:52:26 »
Radiotranslācija laikam ir beigusies kā pasākums. 2014.g vasarā SIA Rīgas Radiotranslācija ir likvidēta licence. Ne tik sen! Atceros kā gadus 7 (?) atpakaļ gribējām kolēģim dz.d. nosūtīt telegrammu. Bija pastam vēl tāds pasākums!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #12 : 2016. gada 01. februāris, 21:04:04 »
Svētdienu pusdienas taisot,parasti klausos 1.radio Lielisko piecinieku.Parasti ir vai nu Kurzemes radio,vai star FM. Jā,kādreiz,kad bija BB brokastis,tās arī.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #13 : 2016. gada 01. februāris, 21:40:21 »
Radioaparāta mājās kā tāda nav . Klausos tikai un vienīgi mašīnā. Kādreiz klausījos SWH Bē Bē brokastis ... Tad bija Skonto laiki un tad Star FM ... jāsaka, ka nu jau mēnešiem sāk kaitināt Sipenieces runas veids ... Regulāri novēloti ierodas darbā (jā, jā, tiešajā ēterā to nenoslēpt), sāk runu un nezina kā pabeigt ... Mūžīgie  - ēēē ..... mmmmm .... aaaa...  Kaut ko internetā paķer, nepārdomā un sāk runāt, bet nezina kā pabeigt .... Dažkārt ir sajūta, ka runā neizēdusi muti ... :( Tāda necieņa pret klausītāju ....  Kas interesanti - ja runā to, par ko tiešām iedegas, tad runa ir lieliska, kā vēlas aizpildīt ēteru, tā čau ... Kad izsaka domas par politisko eliti un Vienotību, tad neaizķeras neviens vārds, kas nozīmē, ja vien grib sasniegt dzirdīgas ausis, tad prot runāt ...
Ja pārī nebūtu Romanovskis, tad būtu vispār neklausāmi ...
Pēdējā laikā dikti uzkrīt viņas "dižāšanās" ar personīgo pazīšanos ar visiem ... Svētdien Vili jau satiku, vakar satiku šo un to .... tas mans draugs; tā kā viņu personīgi pazīstu .... u.t.t.
Viss jau ir kārtībā, bet tās taču nav pļāpas pie kafijas tases .... Sipeniece man vienmēr ļoti patikusi, bet laikam šajā raidījumā viņa ir par ilgu ....

Kāpēc es klausos? Tāpēc, ka maizi pelnu ar "muti" un tā ir lieliska paraugstunda - tā runāt ar cilvēkiem ne vien nevajag, bet nedrīkst ...  Man tāds ik rīta apmācības seanss ;)

Mājupceļā - Autopilots. Reiters fantastiska radio balss :)
Cita radio nav :)

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #14 : 2016. gada 01. februāris, 21:50:45 »
Izraušu citātus, sasmējos
Tāpēc, ka maizi pelnu ar "muti"
Mājupceļā - Autopilots.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/