Autors Tēma: nākamās dienas mazais pārsteigums.  (Lasīts 1233 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

nākamās dienas mazais pārsteigums.
« : 2016. gada 14. februāris, 01:55:41 »
Nē , nu paklausāties tikai! Sēžu šodien pie datora, klabinu klaviatūru un fonā kaut kāda krievu TV programma. Pēkšņi ieklausos un man dolec! Kaut kāda reklāma no RŪ gala, saistīta ar to, ka mainījās kaut kāds likuma pants un tai sakarā visiem, kas nav krievu tautības (varbūt iebraucēji no bijušajās PSRS republikām, nepiefiksēju ātrumā) - visiem līdz kaut kādam datumam jānoliek eksāmens krievu valodas zināšanā!
Es biju uz pakaļas un joprojām tur esmu! Par ko vispār cepiens!!!!???? Mums te gandrīz puse no līdz-dzīvotājiem jau gadus 15 skandina, ka jūt, ka viņu pravas ir uščemlenas, ka te gandrīz genocīds tai sakarā, ka valsts kurā viņi dzīvo vēlās lai viņi zinātu šīs valsts valodu. Kremlis draud nepārtraukti un gatavs ar tankiem tai sakarā skriet aizsargāt savas valodas lietotājus... Kašmars kaut kāds!
Nezinu, kāds tur bija dots tas datums, kad RŪ visiem iebraucējiem jāzina krievu valoda, tas noteikti bija 2016 gads un pat domāju, ka pirmais pusgads, bet mēs te  padsmit gadus nezinām kā lai pieklājīgāk ieskaidro, lai neapvainotu šamo jūtas.
Goda vārds nevaru nomierināties...

Atslēdzies ineshuks

Re: nākamās dienas mazais pārsteigums.
« Atbilde #1 : 2016. gada 16. februāris, 06:25:26 »
Tak sen jau vinji grabeeja, ka driikst no Maskavas izsuutiit krieviski nerunaajoshos viesstraadniekus... Jau toreiz nosmeeju par vinju dubultstandartiem.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2016. gada 16. februāris, 08:47:24 »
Mums gan tas nekādi nelīdz

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2016. gada 16. februāris, 10:31:35 »
Ne, mums tas tikai laika jautājums. Nomainīsies paaudzes, aizies nebūtībā tie kam tik "grūti" bija iemācīties valodu. Jaunā paaudze nav tik agresīva un   prot pielāgoties. Sapratīs, ka šai valstī tālāk var tikt , daudz vairāk var panākt un vieglāk dzīvot lietojot valsts valodu. Viss būs labi. Mazā valsts teritorijā šādas lietas vieglāk risināmas. Kas attiecās uz RŪ , tad man liekas, ka viņa ir nolemta mūžīgam iekšējam kašķim. Pietiek tikai paskatīties, kādas  tautības dzīvo galvaspilsētā. Cik atceros diez vai krievu tur bija puse. Un pašā valstī ? Tur tak simtiem tautību un katrai savas valodas īpatnības. Kaut gan būtībā... man vienalga. Katrs dzīvo tā, kā to ir pelnījis.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #4 : 2016. gada 16. februāris, 10:37:27 »
A, jā vakar atkal dzirdēju to reklāmu. Kaut kāda Puškina vārdā sauktā mācību iestāde aicināja mācīties iebraucējus valodu. Nekādi termiņi netika piesaukti, vienkārši teica, ka esot spēkā likums, kad neviens iebraucējs nedabūs RŪ darba atļauju un tiesības uz dzīvošanu un pilsonību... ja nenoliks to valodas eksāmenu. Bet tas jau neko nemaina, jēga tā pati ;o)) Mums praktiski tādas pašas prasības attiecībā uz pilsonību.