Autors Tēma: Gribu mainīt dzīvokli  (Lasīts 4352 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Re: Gribu mainīt dzīvokli
« Atbilde #15 : 2016. gada 17. februāris, 09:55:24 »
Lasu jau kuro reizi un joprojām mani neatlaiž glupuma lēkme. Tas ir kā? Dzīvoklis būs Tavs privātīpašums? (Ja runa ir par pārējo dzīvokļu pārdošanu un pirkšanu, tad saprotu, ka tā.) Un par dzīvošanu savā privātīpašumā ir katru mēnesi 100/200 plus elektrība, internets utt.?

Vai Tev ir rezerves krāns, no kura neapsīkstošā straumītē var slaukt 200+ katru mēnesi? Piemēram, pusgadu, gadu? Ja ir, tad OK.
Ja ne, tad es [ar savu pieredzi] laikam neparakstītos. Visu, protams, paredzēt nevar, baidīties no katra nieka arī nav vērts, bet kaut kādai garantijai jābūt, ka Tev nedraud slimības/darba vai darbaspēju zaudēšanas gadījumā dzīvokļa zaudēšana par parādiem. Un 200+ mēnesī IR daudz, ja tas ir jāsameklē kaut kur, nevis mierīgi nepamanot jāatskaita no 1500+ algas.

Ja dzīvoklis ir īrēts, pofig - pēdējo mēnesi nomaksā un pārvācies uz vienistabas pagrabu bez ērtībām Maskačkā par 20 eiro mēnesī. Ar īpašumu bik sūnaināk, ja vien īrētgribētāji nestāv rindā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #16 : 2016. gada 17. februāris, 10:28:34 »
"Iecerētais dzīvoklis ir radu"
...es ar radiem, lai cik mīļiem, darījumos neiesaistītos.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #17 : 2016. gada 17. februāris, 10:52:48 »
Trix, nolaidies uz zemes :)
Jebkurai dzīvojamajai platībai ir apsaimniekošanas izdevumi un komunālie maksājumi. Pat ja dzīvo pirtiņā lauku apvidū, vajag atlikt naudiņu remontiem, kā arī benzīnam plāvējam. Tie ir apsaimniekošanas izdevumi. :)
Gājiens uz mežu pēc malkas vai uz avotiņu pēc ūdens un atejas bedres smelšana ir "komunālais maksājums".  Ja citi to dara Tavā vietā - ir drusku dārgāk, bet princips no tā nemainās :)

Dzīvot Rīgā dzīvoklī ar visām ērtībām ir dārgi, piekrītu. Bet ja cilvēkam briesmīgu stresu rada pasēdēšana korķī uz tilta, kad dārgās minūtes zūd, tad par 200eur neiet runa. :)

Pilnībā atbalstu Nomades viedokli, ka ar radiem darīšanās nevajag ielaisties. Visticamāk, ka neizdosies nekas, bet ja tomēr izdosies, tad paliksi par krāpnieci un mūžam būsi parādā.   

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #18 : 2016. gada 17. februāris, 12:36:54 »
Skaidrs, ka katrai dzīvojamajai platībai ir apsaimniekošanas izdevumi un komunālie. Bet 200+(bez īres) mēnesī priekš divistabnieka daudzdzīvokļu mājā man tomēr šķiet par sālītu. Protams, viss ir relatīvs un atkarīgs no maksātspējas un prioritātēm - ja ir tāda vēlme dzīvot centrā un iespējas par to maksāt, kāpēc gan ne.

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2016. gada 17. februāris, 12:55:38 »
rakstīja tak, ka 200 viss kopā + el

trix -ja cilvēkam ir laba alga, tad jau tas neizsīkstošais krāns ir. Ko vēl -uzkrājumus 100000 ?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #20 : 2016. gada 17. februāris, 14:16:30 »
reno - labā alga nāk un iet.  Šodien kantoris ir, rīt - jau reorganizējies. Šodien veselība ir, rīt - ne tikai pastrādāt nevari, bet neatšķir A no B.

Bet nu ja visi te ir mūžam jauni, mūžam veseli, mūžam bagāti un mūžam veiksmīgi - man nav žēl.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #21 : 2016. gada 17. februāris, 14:20:41 »
Trix- bet vai tas nav vēl viens iemesls , lai šodien dzīvotu tā, kā gribas un pie tam, nevis vienķarši kā gribas, bet kā tas reāli ir iespējams un rocība atļauj? Un galu galā tam jaunajam dzīvoklim vērtība diez vai tik dramatiski kritīsies, lai to nepārdotu un nenopirktu vietā mazu šķūnīti aiz trejdeviņiem sastrēgušiem tiltiem?

Atslēdzies surikāts

« Atbilde #22 : 2016. gada 17. februāris, 15:01:32 »
Ehh.. visiem jums ir taisnība.
Esmu tajā dzīvoklī praktiski iemīlējusies, bet nu tie rēķini, tie rēķini..
Ok, šodien atļauties it kā varētu. Bet kas būs rīt / pēc gada / pieciem ?
Bet pat atļaujoties, pusgadu maksāt 200 eur par savu dzīvokli ir vienkārši žēl !
Tai pašā laikā - ja nu pēkšņi ir absolūts ČP, tad laikam pašreizējo izīrēt būtu vieglāk - no tāda viedokļa, ka tam otram ar milzu rēķiniem nekādu baigo īres maksu jau neuzlikt.
Turklāt tas arguments par potenciālo mūža kašķi ar radiem man nemaz prātā nebija ienācis, bet gan jau ir arī tāds risks.

Bet man ir piegriezies dzīvot aiz aizkariem un bez saules !!
Izīrēt šo (kādam vampīram) un pašai noīrēt citu, kas patīk labāk ?
Ieķīlāt šo, un pirkt citu, šo izīrējot ?
Visprātīgāk jau laikam būtu šo pārdot un nopirkt citu ? Bet tad tam citam ir jāatbilsti visiem 8 punktiem, + ar gāzes apkuri, un kur tādu lai atrod ? Un pat ja atrod, tad kā to īstenot ? Jo nu negaidīs tas pārdevējs, kamēr es pusgadu meklēšu pircēju savam.
Pārdot šo, noīrēt kaut ko mazu un lētu, un meklēt to ideālo ? Cik ilgi ? Pārdošu šo, un kamēr meklēšu ko vietā, cenas tā pieaugs, ka nekas prātīgs tur nesanāks ?
Un jā, ir man putni attiecībā uz sastrēgumiem. It kā jau saprotu, ka tās ir papildus tikai nieka 15-20 minūtes, bet nu tracina viņi mani ! Kaut gan, ja dzīvoklis ārpus centra būtu ļoti ļoti foršs, gan jau ka iemācītos samierināties.

« Atbilde #23 : 2016. gada 17. februāris, 15:11:01 »
Pilnībā atbalstu Nomades viedokli, ka ar radiem darīšanās nevajag ielaisties. Visticamāk, ka neizdosies nekas, bet ja tomēr izdosies, tad paliksi par krāpnieci un mūžam būsi parādā.   

Šito atziņu vajag akmenī iecirst vai vismaz māla plāksnītēs ieskrīpāt kā Hamurapi likumus un atstāt nākamajām paaudzēm :)
Par vampīriem runājot, es zinu dzīvokli, kurā tādi kādreiz dzīvoja. Es katru dienu uz un no darba braucu garām vienai ēkai, kur vienam dzīvoklim vienmēr logiem biezi tumši aizkari priekšā. Pat karstā vasarā logs atvērts, bet aizkari priekšā. Tie vampīri tur pāris gadus nodzīvoja, bet tad laikam pārvācās, jo vienā brīdī pamanīju, ka logam priekšā plīvo vairs tikai balti caurspīdīgi aizkariņi.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies tex

« Atbilde #24 : 2016. gada 17. februāris, 15:20:03 »
legāli jau ieķīlātu bankai nemaz nedrīkst izīrēt vai kā citādi apgrūtināt :D visi gan tā tomēr dara :D

Citādi tiešām pērc jaunu, to arī ieķīlā, pārdod esošo mierīgā garā un lielu daļu hipo uzreiz nosedz...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2016. gada 17. februāris, 15:48:35 »
ko var īdēt 200eur par SAVU dzīvokli... nu loģiski, ka par SAVĀ dzīvoklī saņemtiem SAVIEM pakalpojumiem :)

ja jau radi, tad paņem rēķinu un paskaties no kā tie cipari saskrien! Varbūt tur kāds jaunietis padsmit kubus siltā ūdens aiztecina (kā man), kā tur liftu/miskasti/elektrību kāpnēs rēķina - uz deklarētajām galviņām, vai kvadrātmetriem utt. Paprognozē.

Tie rēķini var pa 30% uz vienu/otru pusi mainīties atkarībā no dzīvesveida!   

Atslēdzies tex

« Atbilde #26 : 2016. gada 17. februāris, 17:12:59 »
200 ir daudz par 50m jebkurā gadījumā. Ja slikts apsaimniekotājs slikti rēķina, tad ar tādu tikt galā visvienkāršāk ir - nesapīties...

Jā, vai tur nav milzīga zemes noma, ja tuvu centram?
Vai kāds 20m3 ūdeni nenolaiž kkur , jāpapēta. Ja uz pusi var noīsināt, tad ok.

Atslēdzies itta

« Atbilde #27 : 2016. gada 17. februāris, 17:33:42 »
Nu jebkuraa gadiijumaa ir visu pamatiigi jaaizpeeta un jaapaluuko liidz kaadai summai var optimizeet konkreetaas izmaksas, ja nu kas atgadaas, lai nav taa, ka vienaa briidii ir ciksss, jo 200 EUR, ja vienai pasai nav mazs cipars, ja divataa, tad veel taa... es biju ar mieru taadu maksaat par iires dziivokli viss kopaa nu varbuut 250 EUR, jo lielaaks cipars jebkuraa briidii var paarveersties par nepanesamu slogu...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2016. gada 17. februāris, 20:59:29 »
Surikāt, nu piepildi vēlmi...

Man viena draudzene precējās ar padsmit gadus jaunāku vīrieti.
Visi, es to skaitā neko labu neparedzejām. Pati arī situāciju skatīja reāli-bet vismaz
dažus gadus būšu laimīga. Divi sīkie, nu jau palieli, vēl joprojām kopā.

Morāle-vai vispār zinām, kas būs rīt? 

Atslēdzies ragana

« Atbilde #29 : 2016. gada 18. februāris, 08:57:26 »
Es ziemā ap 300 maksāju katru mēnesi, i neko, aplam nevaidu. Toties plašums un ērtības. Tas to atsver.