Autors Tēma: Nauda, alga, naudas daudzums  (Lasīts 12738 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Afrora

Re: Nauda, alga, naudas daudzums
« Atbilde #15 : 2014. gada 16. oktobris, 11:56:47 »
nu sviests
ja ienākumi vienai personai ir apmēram 600€ (tam tēvam), nu nevar būt, ka uz bērnu tērē PUSI!!!
pamodelējot 2 vecāki, katrs saņem pa 400, sanāk 800€ vai tiešām uz bērnu tiek tērēti 300€ mēnesī??

manuprāt māte grib uzlabot savu dzīves līmeni un izmanto bērnu
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #16 : 2014. gada 16. oktobris, 12:01:42 »
Man izskatās tāpat...
Bet, sabiedrībā ir iesakņojies, ka tēvs ir kretīns un punkts... :(
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #17 : 2014. gada 16. oktobris, 12:13:27 »
vai tiešām tiesa 100% būs mātes pusē, ja tēvs iesniegtu pretprasību, lai bērna dzīvesvietu nosaka pie viņa??
ja tēvs var pierādīt, ka pie viņa bērns būs labāk nodrošināts
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #18 : 2014. gada 16. oktobris, 12:13:57 »
bet ja atmetam formulu "ja - tad..."?

uz bērnu tiek tērēts ne tikai 'zābaciņiem" un ēdienam, bet arī dzīves apstākļiem, ne tā?

nu protams - ja nav ko, tad netiek tērēts...

bet reāli - man 1 bērns - students pirmkursnieks, patiešām izmaksāja 300 eur mēnesī. Jo nav tā laime dzīvot Rīgā un nodrošināt viņam tikai tramvaju un ēdienu (turklāt no kopējā galda) un apģērbu... protams protams - pirmklasnieks izmaksā mazāk...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #19 : 2014. gada 16. oktobris, 12:17:32 »
pag, ja bērns ar māti dzīvo īres dzīvoklī pa 150€/mēn.
tad mamma labi saprot, ka pieprasot 300€, viņai "zābaciņiem un ēdienam" tērēs tikpat, bet varēs aiziet uz labāku dzīvokli.
piemērs tikai

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #20 : 2014. gada 16. oktobris, 12:18:10 »
vai tiešām tiesa 100% būs mātes pusē, ja tēvs iesniegtu pretprasību, lai bērna dzīvesvietu nosaka pie viņa??
ja tēvs var pierādīt, ka pie viņa bērns būs labāk nodrošināts

Tā esot atbildējuši vairāki juristi...
Īstenībā ļoti bēdīgi, jo viņš dikti to bērnu grib un mīl un lolo

Emīlij, ja nav, tad taču nav, ko dot... Arī ģimenes iekšienē, kāpēc lai pēkšņi parādītos, ko dot, kad ģimene izjūk...

Turklāt, ka māte pasakot, ka mazākā platībā kā trīsistabu dzīvoklis nedzīvos, utt...

Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #21 : 2014. gada 16. oktobris, 12:28:44 »
nu, ja " pasaka"... tad jātiesājas un cik nu piespriedīs tik būs. ja nespēj vienoties. padomjlaikos vai nebij 1/3...?

kā tur bij - žadnostj frajera sgubila...? :)

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #22 : 2014. gada 16. oktobris, 12:32:35 »
nē nu nevar būt, ja ja tēvs vēlas un var nodrošināt labākus apstākļus kā māte, tad nevar noteikt to dzīvesvietu pie tēva!
viņam vēl vajadzētu interesēties pie citiem juristiem.

ja es būtu tēvs, es tiesātos
nevar cilvēkam ar 600€ algu, paņemt pusi ... no kā tad dzīvos tā jaunā ģimene??

izskatās, ka variants mātei lekt augstāk par savu d***u

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #23 : 2014. gada 16. oktobris, 13:05:47 »
tad mamma labi saprot, ka pieprasot 300€, viņai "zābaciņiem un ēdienam" tērēs tikpat, bet varēs aiziet uz labāku dzīvokli.
piemērs tikai

Un kādu dzīvokli var noīrēt par 150€+komunālie? Vai bērnam nevajag labākus sadzīves apstākļus? Savu istabu? Man tas šķiet tikai normāli, ka bērnam un vecākiem katram ir sava guļamistaba un tad ir kopējā dzīvojamā. Un ne jau tāpēc, ka es būtu tā pieradusi kopš mazotnes. Nē, tieši tāpēc, ka man bija a) caurstaigājamā istaba, b) dzīvojām vienistabniekā. mega mazā, kur bija istaba, virtuve, mini koridorītis, malkas apkure, un wc kāpņu telpā kopā ar kaimiņiem. Es negribētu, ka manam bērnam ir jādzīvo līdzīgos apstākļos.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #24 : 2014. gada 16. oktobris, 13:15:56 »
Bet ko jurists saka, cik no puiša va piedzīt alimentos? Tiešām pusi? Vai varbūt caur tiesu laižot māte tomēr paliek zaudētājos? Nu puisim, protams, arī droši vien izdevumi lielāki dēļ tiesas, bet kopumā varbūt finansiāli izdevīgāk. Protams, ja sieviete tiešām  :wtf: viņa var censties sabojāt bērna attiecības ar tēvu, kas diemžēl arī sastopams
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #25 : 2014. gada 16. oktobris, 13:31:12 »
piemērs tikai

Un kādu dzīvokli var noīrēt par 150€+komunālie? Vai bērnam nevajag labākus sadzīves apstākļus? Savu istabu? Man tas šķiet tikai normāli, ka bērnam un vecākiem katram ir sava guļamistaba un tad ir kopējā dzīvojamā. Un ne jau tāpēc, ka es būtu tā pieradusi kopš mazotnes. Nē, tieši tāpēc, ka man bija a) caurstaigājamā istaba, b) dzīvojām vienistabniekā. mega mazā, kur bija istaba, virtuve, mini koridorītis, malkas apkure, un wc kāpņu telpā kopā ar kaimiņiem. Es negribētu, ka manam bērnam ir jādzīvo līdzīgos apstākļos.
es tak nez kādu var!!! tas bij piemērs
par katram savu guļamistabu. jā normāli, bet atņemt tēvam pusi algas tāpēc vien, ka tev vajag vēl 1 istabu klāt, arī nav īsti godigi.
tipa es nevaru dzīvot villā, bet tā kā pie manis ir tavs bērns, tad lūdzu nodrošini savam bērnam dzīvi villā!

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #26 : 2014. gada 16. oktobris, 13:32:08 »
vispār mātei vienai ar bērnu pietiek 2istabu dzīvoklis.
3istabas tā jau ir ekstra

Atslēdzies Es456

« Atbilde #27 : 2014. gada 16. oktobris, 14:36:32 »
Pie tiem faktiem, kas te pavīdēja, ka ir cita ģimene, kurā arī varētu būt vai būs bērni, neticu, ka tiesa piespriedīs 50% no ienākumiem bērna uzturēšanai. Jo tīri teorētiski, var rasties vēl arī trešā ģimene un arī ar bērniem. Un ja divām iepriekšējām pa 50%, ko tad darīs.
Viena lieta, ko māte grib, cita, ko var. Vajadzēja bērnu gādāt, no oligarha, tad varētu cerēt arī uz savrupmāju jūras krastā.
Juristu atbildes šķiet atkarīgas no iespējamā honorāra. Viņi redz vairākus gājienus uz priekšu.

Un par šīs tēmas jautājumu - tie, kas pensionējas tagad saņem apmēram 40% no savas, ar nodokļiem apliekamās algas. Tā nolika mūsu valsts. Un par šiem 40% jāspēj sevi uzturēt, apmaksāt dzīvokli, paēst, būt laimīgam, apceļot Eiropu. Minimālās algas saņēmējiem tie ir EUR 130, ja nemaldos

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #28 : 2014. gada 16. oktobris, 16:48:40 »
Vo, vo un shis tik vicos valjaa, viena gjimene, otra gjimene.. A ko ta tur maksaat, man tak veel naakoshie beerni buus jaauztur.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #29 : 2014. gada 16. oktobris, 18:12:21 »
Tajā konkrētajā gadījumā ir piecgadnieks. Un puisis vadā uz dārzu, pērk visu ko (gan ko prasa, gan dāvanas) utt, summa tiešām šķiet neadekvāta... Bet mamzele ir maz ietekmējama, jo mātei visas tiesības prasīt visu ko esot...

TO MAMZELI PUISIS VAR ATSTĀT AR PUSGARU DEGUNU, JEB AR AP 50/60 EURO, LAI STEIDZAMI SKRIEN PIE JURISTA. JA NAV- UZKLIEDZ MAN KAUT KUR ŠEIT.