Autors Tēma: Gribu padlaika čuguna vannas kājas.  (Lasīts 4751 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Trix

Gribu padlaika čuguna vannas kājas.
« : 2016. gada 19. februāris, 18:55:27 »
Nu ja nu pēkšņi kādam aiz loga pie miskastes ir iznesta vecā čugunniece [padlaiku kantainā]... Vai pašam aiz malkas grēdas mētājas.
Pašu vannu es izvilku no kūtspakaļas un atjaunoju emalju, bet kājas ir laika gaitā izzudušas - viena palikusi. Kaut otra būtu bijusi, tad priekšā uzlikt pa smuko, bet aizmugurē pieinstalēt kaut ko no pierokas materiāliem...

Mēģināšu vēl līdz utenim aiziet, bet nu ilūzijas neloloju.  :cry:

Kājas bildi tagad neielikšu - tā pati viena kaut kur slēpjas -, bet visas tolaik bija vienādas.

Lai interesantāk, pielikumā vanna.
Pirmās 2 bildes - iestiepta no dārza un nomazgāta.
3. - noslīpēta un izmazgāta,
4. - emaljēta.

Labs skats bija, kad puse bija nogruntēta balta, bet otra puse oriģinālā puspelēkā, žēl, ka nenobildēju, bet baidījos, ka laika nepietiks, tā mērce ātri jāpervē.
Vēl apakša jānokrāso, bet to nedēļas nogalē ceru izveikt.

[attachment deleted by admin]
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

Re: Gribu padlaika čuguna vannas kājas.
« Atbilde #1 : 2016. gada 19. februāris, 19:10:52 »
sorry, manai exvannai demontāžnieki kājas nahrenizēja... :(

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2016. gada 19. februāris, 19:41:28 »
Wēēēēēēēēēēēē...

Bet nu labi - es jau arī varēju iespringt agrāk, bet ne īpaši ticēju jēdzīgam rezultātam. Kāda jēga medīt kājas, ja pati vanna nebūs lietojama. :D
Taču izrādījās, ka tas darbojas...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2016. gada 19. februāris, 20:38:39 »
 Ou! kā jauna! Trixi, Tu esi meistars! Nezināju, ka pats arī var šo izveikt.
Ar ko gruntēji?, un to emalju var nopirkt?
Man mātei tāda vanna, apakšā emalja nodilusi, biju atradusi firmu kas atjauno,
bet “zinātāji“ atrunāja, ka ilgi neturēsies.Gribētos atjaunot.
Lieku kājiņu diemžēl nav.

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2016. gada 20. februāris, 11:04:17 »
16 eiras komplekts, pirkts Depo. Sk. bildi. Viss komplektā - smilšpapīrs (visam, protams, nepietiekams), cimdiņš, bondzele ar grunti, pudelīte ar grunts cietinātāju, bondzele ar emalju, pudelīte ar emaljas cietinātāju, kociņi sajaukšanai, divi rullīši.

Noslīpē vannu, lai ir abrazīva (vajag rupju smilšpapīru), izmazgā, lai nav putekļu, izžāvē. Sajauc grunti ar cietinātāju, ņem ar rullīti un izrullē visu vannu. Jārullē ātri, pēc max 45 min. sāk cietēt. Pēc diennakts pāriet gruntij ar smilšpapīru (te pietiek ar to, kas komplektā), izslauka, lai nav putekļu, sajauc emalju ar emaljas cietinātāju un izrullē ar emalju. Putekļu noturība pēc dienas, pēc nedēļas var likt pilnu ķīmisko slodzi (t.i. lietot vannu). Principā vienkārši, ja rokas nav abas kreisās un visi pirksti īkšķi.

Vannai 1,50 pietiek. Vannai 1,70 pietiks, ja neklausīs viņu padomam "ielej emalju vannā un izsmērē pa malām" - ļoti grūti notrāpīt daudzumus, emalja ir bieza. Tad var sanākt, ka vienā galā par daudz, otram pietrūkst, diži tālu pa vannu neaizšķūrēsi to masu.
Teorētiski var notekas bleķi aplīmēt un pindzelēt ar visu noteku, bet es šaubos, ka tad tas ilgi turēsies, jo būs iespēja ūdenim pasūkties zem emaljas - labāk noņemt visus pričendāļus.

Gan grunts slānim, gan emaljai ir kaut kādi sīki graudiņi - gruntij noslīpējās, emaljai - nezinu, kā būs, kad sāks lietot. (Manējā vēl stāv un gaida gatavu grīdu.) Iespējams, porolona rullītis met grubuli. Ārēju putekļu toč tur nebija un rokas man tomēr sākas no pleciem, nevis no ... :D
Nākamajai vannai mēģinātu gruntēt ar otu.

Emalja, kamēr svaiga, no rokām mazgājas ar ūdeni. Briesmīgi nesmird arī.

Bet pie izvēles veca kūtspakaļas čugunene plus 16 eiro vai 60 eiro par skārda vannu (kas vēl jāsiltina, citādi dibens salst) - viennozīmīgi bija vērts pamēģināt.

[attachment deleted by admin]
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 20. februāris, 11:10:56 no Trix »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2016. gada 20. februāris, 11:40:13 »
Iedvesmojoši, būs jāsaņemas.
Porolona rullītis vispār rada sīku faktūru.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2016. gada 20. februāris, 12:07:17 »
Nu moins! Tas tik darbiņš - jātur īkšķus lai turētos. Ar tām vannas ķepām... pašreiz daudzi maina pret jaunām vannām, vai demontē lai ieliktu duškabīni. Es pagājušajā vasarā savu atdevu lauku radiem. Kājas vienkārši noskrūvējamas. Varbūt ir jēga aizbraukt uz metāllūžņu savākšanas punktiem un par pāris eiro palūgt noskrūvēt? vai arī atstāt šiem savu telefona numuru lai piezvana, kad kāda vanna parādīsies un ka tu esi gatavs pircējs kājām. Tūlīt būs vasara un sāksies remonti dzīvokļos, noteikti kāds šiem atvedīs. Tas ir minūtes darbiņš noskrūvēt, tas metāla svaram nebūs liels zaudējums un lieks eiro šamiem noderēs. Paskaties internetā kur tuvākais bleķu nodošanas punkts un lai veicās ;o) Var protams, arī tirgus utenēs paskatīties, bet diez vai ...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #7 : 2016. gada 20. februāris, 20:46:52 »
Trixi - tu esi malacis! Noteikti ieraksti , kādas sajūtas, kad  sāksi lietot. Būtu es to zinājusi pirms savas vannasistabas remonta! Meistars centās mani pierunāt uz visādiem akrila sūdiem, tomēr es ietiepīgi paliku pie sava un nomainīju veco čuguna vannu ar jaunu čuguna vannu!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2016. gada 20. februāris, 22:52:15 »
Bet kā ar rūsas apstrādi pirms gruntēšanas? Kaut kur tak vecai vannai atradīsies kāds rūsas pleķis. Pietiek noberzt, cik sanāk, ar smilšpapīru, un grunti pa virsu, jebšu ar kaut kādu rūsas pārveidotāju arī vēlams apstrādāt?

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2016. gada 21. februāris, 09:29:49 »
Porolona rullītis vispār rada sīku faktūru.
Zinu, bet tas ir mazākais ļaunums no 2 iespējamiem - spalvainais rullītis met pūku.
Tāpēc domāju, ka būtu jāpamēģina ar otiņu - svtras mani mazāk tracinātu (smāķis biezs, svītras mazliet paliks).

Bet kā ar rūsas apstrādi pirms gruntēšanas? Kaut kur tak vecai vannai atradīsies kāds rūsas pleķis. Pietiek noberzt, cik sanāk, ar smilšpapīru, un grunti pa virsu, jebšu ar kaut kādu rūsas pārveidotāju arī vēlams apstrādāt?
Par šito 100% nezinu. Cik sapratu, tā grunts (kas gan izskatās tāpat kā emalja. :D) ir ar kaut kādu piedevu, tāpat kā Hammerit krāsas. Ja būtu pie rokas rūsas pārveidotājs, iespējams par ļaunu nenāktu.
Bija vēl teikts, ka izsistās bedrītes vajag špaktelēt (protams, ar viņu speciālo špakteli. :D). Ņemot vērā vērā ņemamo, nopucēju un nopervēju - ja izlīdīs rūsa, paziņošu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2016. gada 21. februāris, 10:22:39 »
Vien domāju, ja ar otu vai rullīti un tad tempā ar “trešo“ roku un gumijas rullīti pāri?,
varbūt sanāktu bez svītrām vai graudiem.
Bet nu “pēc kaujas“ jau visi gudri.

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2016. gada 21. februāris, 12:13:12 »
Nedomā taisīt biznesu? Mans rads toč 50nieku noliktu, ja no apmēram tādas kā 3. Bildē dabūtu tādu kā 4.

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2016. gada 21. februāris, 13:06:42 »
Nedomā taisīt biznesu? Mans rads toč 50nieku noliktu, ja no apmēram tādas kā 3. Bildē dabūtu tādu kā 4.
Parēķinām transporta izmaksas līdz Rīgai un atpakaļ... :D Viena diena slīpēt, mazgāt, žāvēt. Labi, vakarā var nogruntēt. Es gan gruntēju otrā dienā, kad putekļi no gaisa ir izsēdušies. Otra diena - emaljēt (max 2 stundas ar slīpēšanu un tīrīšanu). Un vēl jautājums, kurš visus pričendāļus pēc nedēļas kabinās pie vannas. Parēķinām 3x 100 km -16+ eur par materiāliem... Bizness tikvien, cik labi padarīta darba apziņa. :D
Vienīgais variants - vākt vecas vannas pie sevis, atkačāt un lai gribētāji teš pakaļ. A staipīt čugunenes - vīrs pēkšņi atceras, ka pusgadsimts klauvē pa šūnām. :D

Vien domāju, ja ar otu vai rullīti un tad tempā ar “trešo“ roku un gumijas rullīti pāri?,
varbūt sanāktu bez svītrām vai graudiem.
Baidos, ka tie graudiņi ir iekš emaljas, jo tūlīt pēc krāsošanas virsma ir ar vilnīti [kas man nešķiet nekas drausmīgs), bet lielos vilcienos gluda. Pēc nožūšanas ir parādījušās mikropumpas. Tad eksperimenti jātaisa ar vienu paku, pēc tam jāpērk otra reālajai vannai.

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2016. gada 21. februāris, 13:16:36 »
būs jāapskatās pie kaimiņiem -man nez kāpēc tāda vannas vīzija stāv acu priekšā. Bet vai viņi gribēs kājas atdot?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2016. gada 21. februāris, 13:20:34 »
Kā liecina restaurējamās lauku mājas restaurējamās vannas apskate, tieši kājas laika zobam padodas pirmās. Pagaidām neesam izlēmuši, pirkt jaunu vai esošo pacelt uz kāda postamenta, apmūrēt un apflīzēt, vai arī kaut kur kājas sameklēt. Pagaidām šķiet drīzāk otrais. Ja uzodīšu trešo variantu, došu ziņu.