Autors Tēma: Kulināriskas šaizes  (Lasīts 3772 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Kulināriskas šaizes
« : 2016. gada 28. februāris, 22:18:13 »
Man būtu interesanti uzzināt, kādas kulināriskas nebūšanas ir gadījušās jums?

Man, piemēram, nupat nesen sanāca, ka biskvīta ruletes mīklu taisot, aizmirsu pielikt miltus. Cepot jau viss bija baigi smuki, viss pufīgs un lieliski apetītelīgs - kā izņēmu no cepenes, tā - puff- un viss sakrita. Galu galā, tur jau tikai olbaltums un dzeltenums. Izfederēju misenē.

Reiz sanāca tā, ka, šerpi verot vaļā cepeni, trāpīju iekš karstuma mutuļa, bet man brilles uz deguna tai brīdī. Rezultātā brilles aizsvīda, neko vairs neredzēju un izgāzu sacepumu uz grīdas. Rezultātā ciemiņi ēda atsildītas saldētas spicas. Smalki.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 28. februāris, 22:25:37 no Nomade »

Atslēdzies Pūka

Re: Kulināriskas šaizes
« Atbilde #1 : 2016. gada 28. februāris, 22:31:06 »
3 dārzeņu sautējumam - sīpoli, selerijas, burkāni aizmirsu pielikt burkānus un nesapratu, kāpēc garšo ne tā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2016. gada 28. februāris, 22:53:34 »
Reiz pļāpājot marinēju silķu rolmopšus.
Uzvārīju marinādi, un texta -vispirms jaatdzesē, karstu nevar liet, pavadībā uzlēju rolmopšiem.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #3 : 2016. gada 28. februāris, 23:04:56 »
Nesen pankuukas naacaas nahrenizeet- garshoja peec trauku mazgaajamaa... miiklai sho klaat toch neleeju... bljoda ar it kaa tika skalota peec mazgaashanas... bet pankuukas eedamas nebi :(

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #4 : 2016. gada 28. februāris, 23:18:25 »
Tinu vēl bildi atpakaļ: viesības, paredzēts grilēts VESELS lasis. A šis, makāns, gruntīgs, šo neņem nekāds grils, kā ir jēls, tā ir. Ciemiņi, neēduši, grauž zobbakstāmos...
Liku to makanu beigās cepenē. Nu tad jau bija gatavs gan :))
Bet kopš tā laika mana družka nāk ciemos ar savu salātburciņu - a, vdrug, mums atkal lasis uz grila  :rofl:

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #5 : 2016. gada 28. februāris, 23:19:48 »
tuk, kāpēc nevar karstu uz siļķi?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2016. gada 28. februāris, 23:28:29 »
Sanāk mīksta pļura ne siļķe...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2016. gada 28. februāris, 23:54:47 »
Oi, vēl atcerējos. Tas jau baigi sen...
Iejaucu mīklu pīragiem, bet raugs laikam vecs un šī maita nerūgst. Sazvanu Tukkungu, lai no darba braucot atved raugu.
Vakars jau vēls, nospriežam ceps rīt. Ieliekam bļodu ledusskapī .
No rīta atverot ledusskapi, mīkla ir visos plauktos un visos ēdienos...
Jaunais raugs bija iedarbinājis veco un process pošol...
Skats neaizmirstams.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2016. gada 29. februāris, 00:52:14 »
Tā kā iecienītā gurķu marinēšanas recepte iekļauj etiķa liešanu pa tiešo burkā, būtiskākais to neaizmirst izdarīt. Ir gadījies.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2016. gada 29. februāris, 08:08:24 »
Neko tādu, kas būtu galīgi sabojāts un neēdams, es neatceros, bet bija pāris kūku, kurām aizmirsu pielikt cukuru. Un vienreiz uztupināju uz plāCmaizes bezē kārtu bez cukura. Ēdēji brīnījās, kāpēc jāliek olbaltuma omlete pa virsu, bet tāpat apēda visu. :D

Atslēdzies taj

« Atbilde #10 : 2016. gada 29. februāris, 08:35:33 »
Jautri palasīt, ko jūs esat sarakstījuši. Pagaidām vissmieklīgāk liekas par mīklu ledusskapī.  :) Nu, forši, nu! Tāda dzīves pieredze!

Pati, jāteic, gatavoju maz. Tādu, ko lieku citiem priekšā. Un, kad jau apkārtējiem nav jāatrāda, tad jau visi iespējamie piedegumi vai sāls/cukuri ātri aizmirstas. Dzīves līdzgaitnieks gan gatavo brīnumgardi un veiksmīgi!

Atslēdzies itta

« Atbilde #11 : 2016. gada 29. februāris, 11:57:31 »
Jaa, biezaakais negadiijums ir sasaaliit atbilstosi savai saals izjuutai uz ko vienam par daudz otram par maz, bet nu kaa saciit jaasaka - visiem neizdabaat.. :)

Vienreiz pljaapaajot zemenes apbeeru nevis ar cukuru, bet ar saali, visjautraakais ir tas, ka aptveeru jau briidii, kat gaazu virsuu, ta pat bija par veelu ko glaabt, jo taa saals bija sasuukusies nenormaalaa aatrumaa, zemenes nonaaca misenee... Citaadi taadas ieveeriibas cieniigas saizes, kas nav ikdieniskji siikumu nudien negadaas...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2016. gada 29. februāris, 12:28:33 »
Reiz sensenos laikos, kad zāle bija zaļāka un es vēl kojās dzīvoju, uzlēju kafiju sev un savam mīļotajam puisim. Pārjautāju, vai cukuru šim piebērt, jā, lai pieberot karotīti. Pieberu, samaisu. Pļāpājam. Puisis iedzer malku, tā dīvaini palūr uz krūzīti... Iedzer otrreiz, uz mani paskatās. Tādu pilnīgi dīvainu ģīmi dod man - še, pagaršo, baigi jocīgā. Es blisinu acis, iekampju malku - toč jocīga. Pagaršoju savējo - arī jocīga.
Lēnām, nu ļooooti lēnām pierāpo atklāsme, ka burka ar cukuru un burka ar sāli - kā jau kojās - uz galda ir abas vienādas...
Vārīju nākamo porciju, bet atziņa, ka lielā koncentrācijā sāls vairs nav sāļš, tika piefiksēta.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #13 : 2016. gada 29. februāris, 12:43:03 »
Nesen pankuukas naacaas nahrenizeet- garshoja peec trauku mazgaajamaa... miiklai sho klaat toch neleeju... bljoda ar it kaa tika skalota peec mazgaashanas... bet pankuukas eedamas nebi :(
Ir gadījies Fairy uz pannas uzgāzt, labi, ka laikus attapos.

Atslēdzies itta

« Atbilde #14 : 2016. gada 29. februāris, 12:45:01 »
Ir gadījies Fairy uz pannas uzgāzt, labi, ka laikus attapos.

Reizeem pietiek tikai nomazgaat pannu ar so drankji, lai skjistu, ka viss garso, peec taa... fui un brrrrrr
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...