Autors Tēma: Žanna d'Arka  (Lasīts 1250 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Žanna d'Arka
« : 2016. gada 07. marts, 14:11:17 »
šķiet , tajā visaptverošajā teātra tēmā jau bija par to pieminēts, bet nolēmu atvērt savu tēmu.

Man bija Segliņa. Kvēlojošas acis un īsta cīņā saucēja. nē, ne jau pārāk kareivīga, bet tāda kā varētu būt tajos laikos, kad īsti jau sievietes tam nebija gatavas, bet , balsu vadīta, viņa centās visus vest sev līdzi. Jāpalasa kaut kur vēsturiskais fons - jo man īsti nav prātā, kā viņai tur vēsturiski viss notika, kurā brīdī viņu sagūstīja un tieši par ko sadedzināja.

Par izrādi.
Mūzika likās briesmīgi pārmudrīta. Kāds man bija pateicis, ka uzsvari visu laiku uz trešās zilbes. Un patiesi - nemitīgi kaut kādi ačgārni nelatviski uzsvari, paskaitīju, patiesi - trešā zilbe. Tāda sajūta, ka kāds mēģinātu izdziedāt stāstu, nevis dzeju, un visu laiku vienā ritmā, balsi modulējot uz augšu uz leju un zvaigznīTE, nejauTĀ, paskaTIES. Un tad ik pa laikam, lai neievilktu izrādi pārāk garu, sāk dziedāt visi reizē. jau Oņeginā šitas bija, tagad vēl jo biežāk.

Aktieri centās savus tēlus apdzīvot, lai nebūtu tikai atdejošana vai roku atvicināšana. Vismaz brīžiem kaut kādi mazi stāstiņi izveidojās, piem, kur galminieki (daži) centās , lai viņus ieliek karaļa krēslā.
Skrastiņš kā karalis man pārmaiņas pēc nelikās štampots un patika ( par spīti viņa parūkai, kurā viņš varētu spēlēt "Zdrasķ, ja vaša ķoķa iz Braziļiji". Eglija karalienes mātes lomā tik karaliska (jo drusku pēc Vilcānes izskatījās:)
Ķesteris nezinu, ko tēloja, it kā vēsturiski tas Žils esot bijis tas, kurš seko Žannai, bet mūsu lugā tas esot sadalīts 2 tēlos , viens Ķesteris, otrs Žans (Rešetins/Andžāns), bet izskatījās viņš, kā man Zebra atsūtīja bildi, toč toč kā Šreka karalītis. (Cik man bija grūti noturēties klusai, kad viņš uznāca uz skatuves...)

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies hm@

Re: Žanna d'Arka
« Atbilde #1 : 2016. gada 07. marts, 14:14:25 »
Rezumējums - izklaidēt sevi varēju, mūzika dārdoša un nepatika. Dīvainā kārtā radās vēlme redzēt otru Žannu, lai arī man ļoti patika Segliņas Žanna. Interesanti būtu redzēt, vai Ķuzule tiek galā? Jo Ķuzulei to štampu ir megadaudz un interesanti, vai viņa spēj no tiem atkratīties?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #2 : 2016. gada 07. marts, 14:27:17 »
Kādā no iepr. Kultūras dienām bija daudz par Žannas vēsturi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2016. gada 07. marts, 14:28:34 »
History ik pa laikam iet filma  -stāsts par Žannu. Sadedzināja viņu kā ķeceri, kas neatteicās no savas pārliecības, ka ar viņu ir runājis Dievs

Mūzika -Lācis?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2016. gada 07. marts, 14:32:51 »
jā, Lāča mūzika. Tipisks viņa rokraksts... Oņegina kopija.

Pamēģināšu atrast tādu Kultūras dienu, paldies!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #5 : 2016. gada 08. marts, 14:13:14 »
Arī redzēju. Oņeginam pēc manām domām, mūzika šajā izrādē pat tuvumā nestāvēja un arī neatgādināja pirmo. Pabāla. Pati izrāde drīzāk spilgta, musdienīga, ir interesanti momenti,bet emocionāli neievilka.  Tāpēc rezumējums: remdeni.  Arī mans izrādes lielākais pluss likās Segliņa, bet Ķuzuli neiešu skatīties, jo izrāde nav tā vērta, lai to skatītos otrreiz. Bet vienu reizi var. Ak jā, nošokēja, ka izrādes beigās neiznāca uz paklanīšanos galv.vīriešu lomas tēlotājs Rešetins - laikam puisim bija īpaši kkur jāsteidzas. ;)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2016. gada 08. marts, 14:44:55 »
par nepaklanīšanos piekrītu tādā aspektā, ka mums katram gribās, lai atnāk visi , kas bijuši uz skatuves un varam pateikt paldies visiem, bet no otras puses - katram var gadīties, ka nenormāli jāsteidzas...  Tikai precizēšu, ka Žans nav galvenā vīriešu loma. Galvenais skaitās karalis Šarls. Žanna kā galvenā sieviešu loma, bet Šarls kā vīriešu.
p.s. varbūt tas arī ir izrādes vājums, ka nav viennozīmīgas galvenās vīriešu lomas:) ka Žannai nav spēcīga pretpola, vienalga, ļaunā vai labā.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #7 : 2016. gada 08. marts, 14:51:26 »
Zini, kad  otrā plāna lomas tēlotājs neiznāk paklanīties, mani tas kkā neaizķer. Bet šajā gad.tas likās baigais mīnuss, neatk.no tā, vai viņš skaitījās pašas galvenās vai otrās galv.lomas tēlotājs. Arī Segliņa, starp citu, izskatījās nedaudz apjukusi, maybe pat nebija pabrīdināta, ka Rešetins neiznāks.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #8 : 2016. gada 08. marts, 15:05:18 »
Es jau teicu, ka piekrītu - mūs katru aizskar, ja uz aplausiem neiznāk mūsu iecienītais aktieris.

Tu biji iecentrējusi uzmanību uz Žanu. Es nemaz. Šķiet, es par viņu aizmirsu jau tajā brīdī, kad Grūbe izskrēja un paziņoja, ka viņš ir nošauts. Ar kaunu tagad atzīstu, ka tā patiesi laikam arī bija:):)  vismaz es neatceros Rešetinu kopš tā brīža redzējusi. Var jau būt, ka viņs bija uz klanīšanos. Vai arī nebija... nē, vienalga:) Tie, uz ko es biju visu izrādes laiku skatījusies, tie bija - Grūbe, Subatnieks, Andžāns....

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #9 : 2016. gada 09. marts, 19:06:52 »
Subi pamanīju, Grūbi tāpat, bet nē, - uz viņiem īpaši neskatījos. Uz Andžānu gan. ;) Jāatzīst, ka man bija žēl, ka manā sastāvā viņš nebija vienā no galv.lomām, bet Rešetins, kaut pēdējam arī nav ne vainas.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #10 : 2016. gada 10. marts, 09:14:51 »
Jā, ja tu spētu saņemties un aiziet otrreiz ..  es nezinu, vai es saņemšos, bet gribētos - tieši šī iemesla dēļ - lai redzētu otru sastāvu.

Pie uzslavām es vēl atcerējos - manā izrādē nabaga Eglijai bija lauzta roka. Bet viņai to izdevās karaliski nomaskēt. Kostīmnieks bija izveidojis ģipša notinumu no viena auduma, iekāršanas lenti no otra, pati viņa patiesi karaliski vienu roku turēja mierā, otru nepiespiesti viicināja, domāju - tālāk sēdošie varēja arī pat nepamanīt, ka karalienei nav labi.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #11 : 2016. gada 10. marts, 10:35:01 »
Jā, Eglijai tā roka bija tāda pati kā Tevis aprakstītā, bet ar visu to lomas izpildījums bija tiešām karalisks.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #12 : 2016. gada 10. marts, 10:46:56 »
kurā datumā tu biji? Jo mēs prasījām meitenei, kas bija 5.martā, viņa teica, ka nebijusi lauzta roka. Es domāju - vienkārši nepamanīja. Jo tu taču biji pirms 5.03.? Un es biju 6.03.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #13 : 2016. gada 10. marts, 12:55:55 »
Tad viņa nepamanīja. JO es biju svētdien, 6.martā un bija gan! Roka bija iekārta tāda paša auduma kā kleita,  turētājā, vrb varēja padomāt, ka nav lauzta, jo ģipsi jau nemanīja.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #14 : 2016. gada 10. marts, 13:46:18 »
ja arī tu biji svētdien, tad mēs nevaram izdarīt secinājumus par sestdienu. Vai nu nepamanīja, vai arī - ja patiesi trauma notikusi starp abām izrādēm , tad nu vispār cepuri nost, ja Ērika varēja tik labi nodziedāt!!