Autors Tēma: krāpējpārdevēji  (Lasīts 5618 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies diddly

krāpējpārdevēji
« : 2016. gada 11. marts, 12:12:45 »
 Storijs,kuru variet ar saviem gadījumiem iz dzīves paturpināt.

I. Āgenskalna putnu gaļas stends,parasti rindas,pērkam tītargaļu. Majās konstatēju,ka šķiņķim,kas apm 4,60 eur/kg,piemests klāt simtgramīgs,sasmacis glumš broilera spārns,kas ap 1,90 eur/kg. Noškrobojos,ka nav ēdams,un atcerējos,ka gaļu lika ne no vitrīnas,bet kastes,kas viņai aiz muguras. Pārdevēja nesen paradījusies,visiem laipni novēl jauku dienu(kas tev daļas gar manu dienu!)

II.Vakar,turpat.Pērkam stilbiņus,un šķinķi,ātri saskaitu galvā,man patīk,lai smadzenes neierūs. Tā pati pārdevēja nosauc summu,precīzi +10 centi.  Manī pamostas tasinības cīnītāja,laipni palūdzu pārsvērt abus maisiņus. Pretī saņemu-ja? nav pareizi? es galvā sarēķināju!
Protams,uzliek uz svariem,parādās summas...caur zobiem atvainojās.

Cik kg sasmakušu spārnu jamā pa maiņu iztirgoja? un cik pieskaitīja?

ok,ok,katrs grib dzīvot,ēst,rēķinus maksāt,bet ja krāpjas nemākulīgi :fryingpan:

Atslēdzies itta

Re: krāpējpārdevēji
« Atbilde #1 : 2016. gada 11. marts, 12:20:22 »
Par so pasu, reiz centraaltirguu pirkaam sardeles uz atlaidi. Iesveera samaksaajaam, bet kaut kaa bija sajuuta, ka svars nedavelk, tad nu uzmetaam uz kontrolsvariem un devaamies atpakalj, ja buutu redzeets, kaa viena meetaaja svarus utt., lai nosleeptu savu mahineesanos, neko atvainojaas paarsveera un atdeva naudu, no taa laika saprotu, ka tirguu biezi vien skopais maksaa divtik... par to pasu apjomu...

Protams tas neizsleedz iespeeju, ka cilveeks patiesaam nejausji kljuudaas un izdod ne taa vai saskaita nepareizi - pasai ir gadiijies sarkt un baaleet, tamdeelj vairs galvaa summas nereekjinu...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2016. gada 11. marts, 12:24:22 »
Ogres Topā ir forša gaļa no kaut kādas saimniecības ar jocīgu nosaukumu, mēdz būt, ka speciāli braucu pakaļ saldētavas uzpildīšanas apjomiem.  Pie viena iepērku arī citu gaļu. Tā nu aizbraucot mājās konstatēju, ka man cūkas šķiņķis iesvērts tāpat kā liellopa šķiņķis,  kuru man pakoja iepriekšējo. Škrobe uz bik vairāk kā 6€. Bet nu pieņemu, ka vnk sverot manus apjomus un vērojot augošo rindu dāma sastresojās un aizmirsa cenu uz svariem nomainīt...
Vnk zināšu, ka nākamreiz jāpārbauda cenu uzlīme uzreiz pie vitrīnas.

Atslēdzies itta

« Atbilde #3 : 2016. gada 11. marts, 12:26:48 »
Ogres Topā ir forša gaļa no kaut kādas saimniecības ar jocīgu nosaukumu, mēdz būt, ka speciāli braucu pakaļ saldētavas uzpildīšanas apjomiem.  Pie viena iepērku arī citu gaļu. Tā nu aizbraucot mājās konstatēju, ka man cūkas šķiņķis iesvērts tāpat kā liellopa šķiņķis,  kuru man pakoja iepriekšējo. Škrobe uz bik vairāk kā 6€. Bet nu pieņemu, ka vnk sverot manus apjomus un vērojot augošo rindu dāma sastresojās un aizmirsa cenu uz svariem nomainīt...
Vnk zināšu, ka nākamreiz jāpārbauda cenu uzlīme uzreiz pie vitrīnas.

Nu man ir gadiijies arii otraadaak un maajaas konstateet, ka esmu krietni vien ieekonomeejusi...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2016. gada 11. marts, 15:48:46 »
Tā man reiz tapa dārgākā aukstā gaļa ever, stilbiņš bij iesvērts par karbonādes cenu. Matīsa tirgū.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #5 : 2016. gada 11. marts, 15:53:50 »
Mani var krāpt uz nebēdu, nekad neko neskaitu, nerēķinu. Zdaču nepārskaitu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2016. gada 11. marts, 17:27:17 »
vissmukākā ir tā monētas pieturēšana ar īkšķi -zdaču pircējam redzot skaitīja  savā saujā, kad pārber viņējā, 20 santīmi paslēpās zem īkšķa.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2016. gada 12. marts, 12:51:30 »
Tāpēc ciest nevaru iepirkties tirgos

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2016. gada 12. marts, 13:27:28 »
Man šī ir bērnības trauma. Nebiju nemaz tik maza vairs, kādi gadi 12, bet, kad tirgus tante par 2 rub. burkānu buntīti no piečuka, izdeva rubli, nevis trīs, stāvēju apjukusi, bet viņa vēl smaidīdama pavaicāja - vai gribot, lai tos burkānus kur ietin. Labākā atbilde būtu bijusi - jā, tajos atlikušajos divos rubļos, bet es siltumnīcas bērns, stāvēju un klusēju. Tik šķebīga sajūta, un kaut kā bija pārliecība, ka nebija nejauši, neko nesajauca, novērtēja, ka var un viss...

Diemžēl ar svaigo gaļu ir tā, ka tirgū parasti tā ir labāka. Katrā ziņā Rimi, kur šķiet poļi vien nopērkami, vairos pirkt. Sky parasti ir O.K. Lielveikala pluss, ka tur mierīgi varu nopirkt kaut šķēli karbonādes, kamēr tirgū ir sajūta, ka gaida - pirkšu vismaz kilo.
Matīsa tirgū iemēģināju vienu pārdevēju, kuru ieteica, kā labu kaut kādos recepšu rakstos (kā ieiet no āra, tā pie letes pa kreisi), bet mana pieredze ir dažāda - gadās, ka ir labi, bet pēdējoreiz uz Jaungadu tik treknu krūtiņu iešķieba... :fryingpan: māk ar tik veikli parādīt, apgrozīt, bet es tik skrienoša, tik skrienoša, ar darbu sarakstu... Droši vien ar pastāvīgajiem kundēm viņa tā neizrīkojas, bet neko labu par viņu (un tirgu kā tādu) tas neliecina.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2016. gada 12. marts, 14:13:33 »
Ne gluži par krāpšanos, bet par pārdevēju tēmēto aci. Veikaliņš, kur regulāri pērku gaļu. maltā 3.60. Pārdevēja redz, ka man rokā 5ītis, tātad neko citu šodien  neņems. Sver - var vairāk? - nu, lai ir, rezultāts 4.80.
Gaļai ne vainas, bet princips.

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2016. gada 12. marts, 14:46:42 »
Ne gluži par krāpšanos, bet par pārdevēju tēmēto aci. Veikaliņš, kur regulāri pērku gaļu. maltā 3.60. Pārdevēja redz, ka man rokā 5ītis, tātad neko citu šodien  neņems. Sver - var vairāk? - nu, lai ir, rezultāts 4.80.
Gaļai ne vainas, bet princips.

lūk, šādos gadījumos tīšām teiktu, ka nē, nevar vairāk :P Lai kasa nu ārā no maisiņa lieko. Turklāt par 1/3 - tas ir nekaunīgi... Ja man vajag, piemēram 300g, tad kur es to 4. porciju liktu? Ēstu vļe 1 dienu, kamēr galīgi zb?

Un jā, laikam nedrīkst atklāt nodomus... pēc naudas sniegties tikai, kad prece jau nosvērta ;)

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #11 : 2016. gada 12. marts, 14:48:14 »
Nu, es zināju, ka patērēsim, pofig, ka vairāk. Bet piefiksēju kā bezkaunību.

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2016. gada 12. marts, 14:54:02 »
Nu ja. Ja esi nekaunīgs, tad es arī varu - nē, biju doma'jusi varbūt mazliet, bet ne jau par 1/3, lūdzu izņemiet tomēr to lieko virs prasītā svara (viņai jau nav jāzina, ka ģimene spētu patērēt) :P

Vai: ek, nu labi... tā kā viss piečuks jau gaļā, tad snikeri šodien neēdīšu...

Otrreiz vairs neatkārtos ;)

Bet pievienojos, tieši tās nepieciešamības pēc komunikācijas dēļ un neērtībām ar parkingu un stulbām lokācijām un darba laikiem, tirgos praktiski neiepērkos.

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2016. gada 12. marts, 22:41:32 »
Vai jums vispār kādreiz ir gadījies,
 *  ka iemēra mazāk, nekā prasa
 *  mārrutki nav šorīt rīvēti
 *  gurķi kā no dobes
utt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2016. gada 12. marts, 22:56:17 »
Vai nu man vienmēr ir pārdabiski veicies, vai esmu ar aklumu sista un nemanu, ka mani krāpj, bet nav man kaut kādu sliktu atmiņu par tirgu, nu nav. Kas nepatīk, ir iepirkšanās neērtība - gari gabali jānostaigā, visu rokās stiepjot, stāvvieta tālu un tā pati maksas(^%*&%&) - bet citādi es noteikti būtu par tirgu - augļu/dārzeņu, gaļas un zivju izvēle un kvalitāte nesalīdzināmi labāka.