Autors Tēma: Valdība zog, bet godīgs pilsonis neko pret to nevar iesākt..  (Lasīts 5155 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

RaFix

• Viesi
Valsts iekārtā strādā tikai zagļi, vai ne? (Es neesmu apvainojies par pēdējo dienu diskusijām par valsts iekārtu. Esmu sapratis, ka izpratnes par to, kas un kāpēc notiek, nav nekādas.)

Pārcelsimies uz vienkāršāku, tautai draudzīgāku vidi - Centrāltirgus. Cik pārdevējiem jūs tur uzticaties, ka produkti ir svaigi? Cik no jums ir apšmaukti uz svaru?
Aiziesim uz lielveikalu. Cik no jums ir saskārušies ar nepareizi izdotu atlikumu? Ar čekā "iesistu" lieku preci? Ar nepareizu svaru kādam auglim?
Tagad kārta bankām, privātām bankām, kurās bieži vien mājaslapās komisijas ir viena summa, bankā paskaidro, ka jā, tā ir, bet ne jūsu gadījumā?
Tiem, kas paši ir uzņēmēji, atkarībā no darbības profila, būtu jāpamana, cik bieži pazūd dažādas lietas - sākot ar papīru ofisos un beidzot ar instrumentiem un materiāliem ražošanā.
Kāpēc es to visu pieminēju? Kāda tauta, tāda valdība. Zagļi ir visur. Tie, kas tagad izkrāpj lielas naudas, visi ir sākuši ar mazumiņu, viņi riskēja tieši tāpat, kā centrāltirgus zivju tante, kā lielveikala pārdevēja, kā ofisa darbinieks, kas aiznesa papīra iepakojumu.  Starpība ir tajā, cik gudri šo nozagto liek lietā, lai iegūtu vēl vairāk. Taču tas nemaina būtību - zaglis ir un paliek zaglis.

Var jau teikt, ka tantes tirgū un pārdevējas veikalā to dara, jo dzīves apstākļi slikti. Vai tad mūsu lielajiem zagļiem nav slikti dzīves apstākļi? Kā lai pa šitādiem ceļiem brauc ar tādām mašīnām, ko viņi par sazagto naudu varētu atļauties? Loģiski - jāsazog vēl īpašumam kaut kur Eiropas dienvidos. Katram sava labas dzīves latiņa un katram pašam sava sirdsapziņa - zagt vai nē. Tas attiecas gan uz pārdevēju, gan uz valsts vadību.

Cilvēki, kas pieņem jūsu iesniegumus dažādās valsts iestādēs, ir nozaguši ne vairāk, kā pildspalvu vai papīru. Ja pat to ir darījuši. Ja mēs izmetīsim no Saeimas, ministrijām, tiesām, dienestiem utt visus, kas tur ir tagad un aizstāsim ar tiem, kas tur nekad nav bijuši, nekas labāks nebūs. Arī tauta zog un krāpjās. Tas, ka nauda maitā cilvēkus, jau sen nav noslēpums. Ielieciet veikala vadītāju, kas ir šmaukusies ar pavadzīmēm (Jūs nezināt, ir vai nav) finanšu ministres amatā un pabrīnieties, kāpēc nekas nemainījās, ja jau visi ir nomainīti. Kāda tauta, tāda valdība.
Mūsu valdības un tautas galvenā atšķirība ir tā, ka valdībā nav muļķu. Nē, viens ir gan. Kaimiņš.

Mūsu valstī pilsoņi par savām tiesībām neinteresējas vairāk, kā par sociālo atbalstu. Citādi - ko tad es, es jau neko nevaru mainīt. Vari! Pilsoņi arī var iesniegt likumprojektus, grozīt likumus un pat tos atcelt.

Ja es tagad uzsāktu parakstu vākšanu pret aizliegumu tirgot alkoholu pēc 22:00 (Tas nozīmē nelegālā alkohola tirdzniecības apjomu samazinājumu, lielākus ienākumus no akcīzes un citus labumus), neviens pat nepajautātu, kāds no tā labums, bet parakstu skaitu es savāktu nevis likumā noteiktajos 12 mēnešos, bet gan max mēneša laikā. Ja uzsāktu to pašu par prostitūcijas legalizāciju (Mūsu valstī tā ir ierobežota, nevis aizliegta. Legalizācijas gadījumā tas nozīmētu gan iespēju sievietēm, kas nodarbojas ar šo, iegūt sev sociālās garantijas, gan IIN valsts kasē no viņu ienākumiem, kas vidēji ir 150-200€ dienā. Es nekļūdījos rakstot - vidējā Rīgas prostitūta pelna tieši šādu summu, gan vieglāk izkontrolējamu OVP, attiecīgi arī samazinot risku šādā ceļā saslimt viņu klientiem  un nodot to savām ģimenēm (Zinu, ka jūsu vīri jau nekad, nekad... ), gan iespējas no iegūtajiem līdzekļiem uzlabot daudzas lietas valstī), par šo es varētu skaidrot gadiem un nevienam nepielektu, ka tās prostitūtas taču nepazudīs. Nav objektīva skatījuma uz lietām. Tie bija tikai piemēri, šādus piemērus es varētu sarakstīt daudz.

Pilsoņu tiesības paredz:
1) iespēju iesniegt, mainīt vai atcelt likumus
2) grozīt Satversmi
3) atlaist valdību (Mūsu situācijā bezjēdzīgi)
un daudz citu lietu, no kurām reāli nav jēgas, kamēr neiemācīsimies operēt ar tām pirmajām 3. Tās var uzlabot medicīnas sistēmu, var dot ieguldījumu izglītībā, var nest lielākas sociālās garantijas, var palīdzēt uzņēmējiem, salabot ceļus, arī citas lietas - izbeigt nejēdzības un novirzīt resursus, kur tie nepieciešami.
Lai to izdarītu, ir nedaudz jāizkāpj no savas komforta zonas. Kādam ir jāsāk kaut kas darīt. Viens es jau izmēģināju - fiziski trūkst laika, jo vēl ir arī jāstrādā un 4-5h miega nevienam par sliktu nav nākušas. Ja atrastos 2-3 domubiedri - darītāji, pa visiem to varētu iekustināt.

Ar cieņu, Zaglis RaFix (Esmu profesionāls zaglis. Manā kompī ir kādi 5Gb pirātiskas mūzikas un dažas reizes dzīvē esmu nospēris puķes no mammas dobēm. Bez grēka neesmu.)

Atslēdzies Luīze

Re: Valdība zog, bet godīgs pilsonis neko pret to nevar iesākt..
« Atbilde #1 : 2016. gada 21. marts, 08:59:22 »
Atliek tikai izveidot savu partiju. :) Sāc jau laicīgi domāt skanīgu nosaukumu, jo par Zagļu partiju saprātīgs cilvēks nebalsos.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #2 : 2016. gada 21. marts, 10:04:12 »
Godīgo Zagļu Partija :)
Kampaņas laikā godīgi stāsta, ka, jā, lobēs un atbalstīs sev izdevīgos uzņēmumus, amatos saliks vēlamos cilvēkus, bet tas viss būs kontrolēts tā, ka maksimāli tiek ievērotas valsts intereses.
Ir sanācis aprunāties ar kādu savulaik populāru politiķi, kurš atzina, ka savas intereses bīda arī viņš, ka ar citu ēdās tikai publiski, bet patiesībā abiem ir kopīgs bizness, kas ar pareizām svirām nes labu peļņu utt.
Viņa skatījumā galvenā problēma esot apetīte, kā rezultātā valts iepirkumi notiek par  neadekvāti sakāpinātām cenām un ar minimālām kvalitātes garantijām.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #3 : 2016. gada 21. marts, 10:41:22 »
Ieteikumu par partiju es jau gaidīju. Tas norāda uz to, ka nav saprasts, par ko es runāju.

Uz brīdi pieņemsim, ka es nodibinu "Rafika godīgo zagļu partiju" (Priekš šāda piemēra nosaukums ir lielisks.) Lai finansētu partijas reklāmas kampaņu, es pārvācos pie mātes, pārdodu dzīvokli, mašīnu un mamma, un vēl daži radi, imitējot partijas atbalstītājus, ziedo kaut kādu naudu priekšvēlēšanu kampaņai. Tik tālu viss ir labi un mans ģīmis braukā pa pilsētu, salīmēts uz pakaļas autobusiem, solot tautai, ka tūlīt es visu tur izmēzīšu. Tanī brīdī es kļūstu par meli, jo tas nav iespējams.
Pirmkārt, lai kaut ko izmēztu, vajag, lai manā partijā būtu gana liels skaits cilvēku, kam es uzticos, ka viņi nezags un neļaus to darīt citiem. Tam ciparam ir jābūt tādam, kas aizpilda visu saeimas sastāvu. Nepazīstu tik daudz cilvēku, par kuriem būtu 100% pārliecināts, ka tā būs.
Otrkārt, pat ja iebraucam galīgā utopijā un man atrodas nepieciešamais godīgo cilvēku skaits, man vēl ir jāsavāc 96% vēlētāju balsu. Tas nepieciešams tādēļ, lai neviena cita partija nebūtu pārkāpusi 5% barjeru un man ar viņiem nebūtu jāstrādā. Ja nāksies veidot valdību, kurā paliek kāda no esošajām partijām, nevis tikai tie mani 100% godīgie, projekts ir norakstāms, paši saprotat, kāpēc. Zagļi paliek un, tiklīdz viņiem ir kaut viens ministra krēsls, tā es atkal esmu melis, jo to, ko viņš tur savā ministrijā dara, es 100% izkontrolēt nevaru.
Tāpēc partijas dibināšana ir utopiska muļķa sapnis. Vai arī der tiem, kas no situācijas grib izsist sev labumu.

Es runāju par pilnīgi ko citu. Šobrīd pilsonim, nedibinot partiju, ir iespēja CVK iesniegt savu likumprojektu, tā grozījumu vai projektu likuma atcelšanai. Process, kādā tas ir darāms, nav neizdarāms, taču tas ir maksimāli sarežģīts, lai vairumam tautas nemaz nerastos vēlme to darīt.
Esmu mēģinājis to procesu iziet, tieši ar likumprojektu, kas paredz šo noteikumu vienkāršošanu. Saskāros ar divām problēmām - fizisku laika trūkumu un tautas pilnīgu neticību tam, ka šāds likuma grozījums kaut ko dos. Es uzskatu, ka dotu gan, jo, ja šis process taptu vienkāršots, tad lielāka daļa iedzīvotāju to izmantotu.
Piemēram, es zinu, ka mūsu valstī likumi ir pilnīgi nedraudzīgi lauksaimniekiem. Šī procesa vienkāršošana nozīmētu to, ka viņi varētu tur iesniegt sevi interesējošos likumus vai atcelt tos, kas padara saimniekošanu par murgu. Tas pats uzņēmējiem - viņiem ir savas problēmas, kuras šādi varētu risināt.

Šeit es redzu tieši to pašu, ar ko esmu sastapies iepriekš. Vieglu roku uzraksta, ka tas viss ir muļķības un sarkastiskus ieteikumus dibināt partiju. Ka tikai pašiem nebūtu jādara pilnīgi nekas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2016. gada 21. marts, 11:14:56 »
Ok. :)
Cik vispār cilvēku izlasa likumus no sākuma līdz beigām? Tas pirmkārt.
Otrkārt, cik no tiem, kas izlasījuši, saprot, ko ir izlasījuši?
Treškārt, vai nav vienkāršāk nevis pārliecināt vienaldzīgo un nesaprotošo tautu, bet sameklēt kādu, kas varētu lobēt Tavus piedāvātos grozījumus?

RaFix

• Viesi
« Atbilde #5 : 2016. gada 21. marts, 12:19:03 »
Ok. :)
Cik vispār cilvēku izlasa likumus no sākuma līdz beigām? Tas pirmkārt.
Otrkārt, cik no tiem, kas izlasījuši, saprot, ko ir izlasījuši?
Treškārt, vai nav vienkāršāk nevis pārliecināt vienaldzīgo un nesaprotošo tautu, bet sameklēt kādu, kas varētu lobēt Tavus piedāvātos grozījumus?
Pirmkārt - kāpēc tieši mūsu valstī ir tāda koncentrācija ar zombijiem, kam nekas neinteresē? Kamēr nepagrūd zem deguna, ka tāds likums ir, paši nepainteresēsies, nepameklēs.
Otrkārt - likumi ir sarakstīti diezgan viegli lasāmā un viegli uztveramā valodā (Izņēmums ir CSN, tur ļoti daudzi putrojas). Palasoties pa dažādiem forumiem, esmu konstatējis, ka cilvēki ļoti labi saprot tos likumus, kas viņiem noder savstarpējiem kašķiem. Piemēram Krimināllikuma XV nodaļas 156. un 157. pants - to, nez kāpēc, katrs pusaudzis zina, nesaktoties uz to, ka šis likums nekur tā dikti netiek apspriests. Civillikuma daļas, kas nes materiālu labumu, zina visi. Visi saprot, jautājumu nav.
Treškārt - neko nesaprotošā tauta ir jāizglīto. Man nav tādu personīgo interešu, dēļ kurām gribētu mainīt likumus. Toties tā ķengāšanās pa netu, ka nabaga tauta jau neko nevar, sen ir izbesījusi. Kad jāprasa pabalsti, salīdzinot mūsu valsti ar ārzemēm, visi korītī dzied vienu dziesmu. Kad jāsalīdzina sevi ar ārzemniekiem, tad nē, tauta jau mums gudra un laba, tik tā valdība.
Viedoklis visiem vienāds "Gribi atbalstu, ej meklēt viņu citur." - lasīt "Man patīk gaudot, ko piesējies ar kaut kādu tur sistēmas mainīšanu!"

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2016. gada 21. marts, 12:33:09 »
Man patīk gaudot, ko piesējies ar kaut kādu tur sistēmas mainīšanu!

:rofl: :rofl:
p.s   es Tev visumā piekrītu... bet cilvēks ir sasodīti slinks..un dzīve īsa :) nu, nevar paspēt. teorētiski ar to,ko tu iesaki būtu jānodarbojas jaunajai paaudzei,tiem kam gribās kko panākt un kas vēl var cerēt uz pozitvām pārmaiņām savā dzīves laikā.
negribas jau sevi ierindot pie vecajiem...bet teikšu kā ir,man dukas nav nekādām cīņām...pat ne likumu lasīšanai..
bet es negaudoju... es izvēlējos citu ceļu(oky  var uzskatīt par bēgšanu)

bet, tu vari palīdzēt degunu pagriezt pareizajā virzienā tiem kas grib,tiem kas jautā... tas arii daudz ...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2016. gada 21. marts, 13:19:14 »
Karot un kaut ko pierādīt netaisos. Ir tā, kā saka Mellene, ka cilvēks parastais ir slinks un dzīve ir īsa. :)
No gaudošanas neredzu jēgu.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #8 : 2016. gada 21. marts, 13:35:31 »
teorētiski ar to,ko tu iesaki būtu jānodarbojas jaunajai paaudzei,tiem kam gribās kko panākt un kas vēl var cerēt uz pozitvām pārmaiņām savā dzīves laikā.
Teorētiski Tev ir taisnība. Praktiski šis ne mūžam nestrādās.
Būsim reāli - cik vecāku no tās vecuma kategorijas, ko Tu nupat aizsūtīji pensijā, ir izaudzinājuši patriotus? Jauniešus, kas savā zemē un savā valstī cīnīsies par kārtību un labāku dzīvi?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2016. gada 21. marts, 16:36:54 »
Rafik, nekad neesmu sacījusi, ka Tu esi zaglis. Un, pat ja esi, tad ne jau darba sakarā.  Jo kas Tev dos. Tik augstă laktā  jau nesědi, lai varětu to nesodīts atļauties. Runa (vismaz  no manas  puses) bija par pašu principu "daru ko liek un par ko vairāk maksā"", jo nauda nesmird. Tătad par morāli ětisko pusi, nevis tiesisko.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #10 : 2016. gada 21. marts, 17:01:40 »
Rafik, nekad neesmu sacījusi, ka Tu esi zaglis. Un, pat ja esi, tad ne jau darba sakarā.  Jo kas Tev dos. Tik augstă laktā  jau nesědi, lai varětu to nesodīts atļauties. Runa (vismaz  no manas  puses) bija par pašu principu "daru ko liek un par ko vairāk maksā"", jo nauda nesmird. Tătad par morāli ětisko pusi, nevis tiesisko.
Es nekur neesmu teicis, ka Tu mani nosauci par zagli. Ar šādu apgalvojumu izcēlās viena cita dāma.
Jā, es daru, ko man liek. Neko vairāk arī nedaru, nav manās pilnvarās, tāpēc man arī piemaksas nelīdzētu. Tavuprāt, ir neētiski darīt savu darbu, jo kaut kur šajā organizācijā ir cilvēki, kas uzvedās amorāli? Jā, šeit man par to pašu darbu maksā vairāk, kā maksātu citur un savu darbu es izdaru. Ne vairāk, ne mazāk. Ārzemēs ar manām zināšanām var pelnīt vairāk. Vai cienijamāk būtu aizbēgt? (Domāju, ka atbildi jau tāpat zinu.)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2016. gada 21. marts, 17:47:39 »
Joprojăm nesaproti. Nevis dażi cilvěki organizācijă uzvedas amorāli, bet amorāla ir pati organizācija. Sistĕma ir amorăla.

Sorry, vairăk tagad neturpināšu, mani pārāk apgrůtina rakstīśana telefonă. Ja vĕl bűs aktuāli, tad pieslĕgšos vakară no datora.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2016. gada 21. marts, 19:53:55 »
Redzu. kuru likumu vajag grozīt, lai medicīnas pakalpojums nemaksātu 500 Eur, bet 35 Eur. Taču darbības niša ir ļoti šaura un tikko pabāzīšu galvu virs ūdens, tā mani nograuzīs ar visām parpalām. Jā, baidos, jo pensijā vēl ilgi netaisos. Nezinu, kā lai izdabū to valdībai cauri. Nu nav katram pašam jāskrien likumus labot, jābūt citam veidam, kādai "uzticamības personai"...
Visus sakost!

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #13 : 2016. gada 21. marts, 20:18:04 »
Vēl ne tik senā pagātnē būtu teicis - labi rūkts. Tagad skatos nedaudz citādi - kas ir tas, kas liek domāt, ka lielākajai daļai esošā kārtība ir/šķiet slikta? No vienas puses jautājums retorisks, no otras - pavisam praktiskas dabas.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #14 : 2016. gada 21. marts, 21:41:09 »
Joprojăm nesaproti. Nevis dażi cilvěki organizācijă uzvedas amorāli, bet amorāla ir pati organizācija. Sistĕma ir amorăla.
Cilvēki. Tie ir cilvēki. Ja mēs tagad visus izmetīsim ārā un vietās saliksim pilnīgi citus, situācija uzlabosies uz neilgu mirkli - kamēr jaunā maiņa apostīs gaisu. Tas ir tieši tā iemesla pēc - zagļu mums ir daudz un tie, kas tādi ir, zog to, ko var nozagt. Izmetot ārā visus no esošās sistēmas un uz dullo saliekot citus, būs tieši tas pats - zags, ko nu kurš var nozagt. Kāpēc to nedarīt, ja neviens neko nevar pierādīt? Kāpēc nevar pierādīt? Tāpēc, ka tik pat amorālajai un kuslajai tautai nav nekādas intereses darīt ko vairāk, par savas neapmierinātības izpaušanu netā.

Redzu. kuru likumu vajag grozīt, lai medicīnas pakalpojums nemaksātu 500 Eur, bet 35 Eur. Taču darbības niša ir ļoti šaura un tikko pabāzīšu galvu virs ūdens, tā mani nograuzīs ar visām parpalām. Jā, baidos, jo pensijā vēl ilgi netaisos. Nezinu, kā lai izdabū to valdībai cauri. Nu nav katram pašam jāskrien likumus labot, jābūt citam veidam, kādai "uzticamības personai"...
Jā, ir tas jādara katram pašam, citādi tiek uzskatīts, ka ar pieņemto likumu esi apmierināta. Esmu pētījis šos jautājumus citās ES valstīs, vairumā valstu kārtība ir tieši tāda pati, tajā skaitā tajās turīgajās valstīs, uz kurieni latviešiem labpatīkas mukt.
Var jau saprast, ka Tev bail kaut ko teikt, mūsu valstī nav tik plašas iespējas izvēlēties darbavietu. Jāsāk patiesībā būtu ar uzņēmējiem - jāuzlabo apstākļi viņiem (Zinu, ka visur citur arī bardaks, un veselība daudziem cilvēkiem nevar pagaidīt), tas dotu jaunas darbavietas, kā rezultātā cilvēkiem būtu mazāk jābaidās zaudēt esošās. Ja būtu vieglāk dabūt darbu citā vietā, cilvēki mazāk bail runāt par nejēdzībām esošajā.
Vēl ne tik senā pagātnē būtu teicis - labi rūkts. Tagad skatos nedaudz citādi - kas ir tas, kas liek domāt, ka lielākajai daļai esošā kārtība ir/šķiet slikta? No vienas puses jautājums retorisks, no otras - pavisam praktiskas dabas.
Man pašam sāk likties, ka visa tā bļaustīšanās par neapmierinātību ir kaut kāds uzspēlēts teātris.  Piedāvā versiju, ko darīt, piedāvā pats palīdzēt un darīt kopā, bet...  :sad_smiley: