Būtu smalki, ka es ar zināšanām par cepumiem madeleinām varētu paslepoties Francijas kulinārās kultūraszināšanas sakarā. Vai Marsela Prusta sakarā. Re ko viņš raksta, kad bija pārsalis un mamma lika viņam iedzert liepziedu tēju un iedevu klāt keksiņus:
...dienas drūmuma un rītdienas skumīgo izredžu nomākts pacēlu pie mutes karotīti tējas līdz ar atmielkšķētu keksa gabaliņu. Taču mirklī, kad kēksa drupatiņas kopā ar tējas malku pieskārās auksslējām, nodrebēju, juzdams , ka manī norisinās kas ārkārtējs. Mani pārņēma svētlaimīgs prieks,prieks pats par sevi, bez kāda iemesla.
Bet nē. Es mūsdienu meitene , madeleinas ieraudzīju filmā "Kurjers" ar Džeisonu Stethemu, kur viena no viņa čiksām gribēja viņu iepriecināt, paspēlēt uz sentimentu un izcepa pēc pavārgrāmatas viņam cepumiņus brokastīs.
Tad nu bruņojusies ar visu iepriekšpieminēto, mēģināju slaveno cepumu replicēt. Keksis kā keksis. Bet kopā ar 3 stāstiem un liepziedu tēju pavisam neslikts cepums.
3 olas
100 g cukurs
2 ēd.karotes nostrīķētas brūnais cukurs
130 g kausēts padzesēts sviests
Citronu miza no 1/2 liela citrona
Milti 110-120 grami
sāls 1/2 tējkarote
cepam pulveris 1 tējkarote
Vaniļas ekstrakts 1-2 piles ,( originālā rožūdens 1 ēdamkarote (kas tas par zvēru?)
Olas sakuļ ar cukuru gogelmogelī, piemaisa visus sausos produktus un beigās sviestu. Ieliek uz stundu ledusskapī un sagatavo formiņas - izsmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. 190 grādi 11-12-13minūtes. Formiņas speciālās - 12 cepumi bedrītes integrētas plātē.
[attachment deleted by admin]