Autors Tēma: Apspriedīsim datorspēles  (Lasīts 4463 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kverkagambo

Apspriedīsim datorspēles
« : 2016. gada 25. marts, 13:48:36 »
Es sākumā gribēju tikai pieminēt, ka martā notiek Latvijas spēļu izstrādes konkurss Beidz runāt, sāc darīt 5 (BRSD5).
Konkursā ļaudis taisa mazas spēlītes un cīnās par balvu (saites https://www.gamedev.lv un https://forums.gamedev.lv/viewforum.php?f=42).

Tomēr es paplašināšu tēmu - kādas spēles spēlē foruma apmeklētāji? Vai tā ir Dota 2, vai varbūt Hearthstone uz datora, pēdējais spēļu hīts uz konsoles, vai kāds laika kavēklis tālrunī?
Parunāsim par šo tēmu.

duudinja

• Viesi
Re: Apspriedīsim datorspēles
« Atbilde #1 : 2016. gada 25. marts, 15:35:26 »
Man domaat, ka foumaa pusaudzhu nav, kam vareetu intereseet taadi nieki.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #2 : 2016. gada 25. marts, 20:16:34 »
Mani favorīti kādreiz bija kvesti, bet nu šis žanrs šķiet atmiris. Reizēm paniekojos ar kādu escape games nieku, bet pārsvarā tie ir vienveidīgi un neinteresanti.
Candy crush, bet tikai datorā. Telefonā nespēlēju neko.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #3 : 2016. gada 25. marts, 21:13:35 »
Pirmkārt, prieks par to, ka arī Latvijā kaut kas notiek šajā jomā :) (par kvalitāti utt. nespriedīšu, nav mans lauciņš)

Par tēmu datorspēles un es ;) Kad tikko sāku iepazīt datorspēļu pasauli (tas bija tad, kad tiku pie sava pirmā datora - laikam 2002. gadā), pirmā spēle, ko biju gatava 24 h darbināt, bija Heroes of Might and Magic III, pēc tam IV un nedaudz V. Pēc tam jau mēģināts tika daudz kas, bet no tām, kas patika/patīk (aha, arī tagad reizi pa reizei kaut ko uzspēlēju) bija Zanzarah, Fable, Elder Scrolls (III un IV), Civilization (III un IV). Šobrīd ar PC spēlēm mana problēma ir "krutas" videokartes iztrūkums (un zema prioritāte tās finansēšanai). Tāpēc jaunākās spēles gribētu izmēģināt, bet nevaru. MMORPG nespēlēju (pamatā tās pašas problēmas dēļ - man ir svarīgs spēles vizuālais noformējums. Un tās spēles, kurās vizuālais ir manai acij tīkams, mans PC nevelk). Lai gan gadus 5-6 atpakaļ bija viena, kura man patika un ko spēlēju - Perfect World, manuprāt, saucās...
NU ja, konsoles nekad neesmu spēlējusi. Tiešām, ne reizi mūžā. Varbūt esmu ko zaudējusi? ;) No sīkspēlītēm šo to Facebook laiku pa laikam, telefonā neko.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #4 : 2016. gada 26. marts, 00:06:01 »
Pirmās spēles no bērnības, ko spēlēju, bija Prince of Persia un Packman. Otro, starp citu, spēlēju vēl tagad. Konsole man arī bija - tāda, kur bija olas jāķer. No tādas arī tagad neatteiktos, tikai nekur nav. Tad man parādījās Žilitons (Spēļu konsole taču!), tad topā bija tas pats, kas visiem - F1 gonkas un SuperMario. Nesen uz šo nostaļģija pavilka. ss.lv tirgo vienu segu, bet tas nav tas. Pēc tam sākas Quake, Doom un NFS  ēra. Un tetris :D Tad parādījās Colin McRae rally 2005 un no PS es vienu brīdi nebiju atraujams. :D Protams, tajā laikā top spēle telefonā bija Snake :D
No MMORPG spēlēm man patika Lineage II. Ir mēģināts arī WoW, bet neaizrāva. Pirms dažiem gadiem biju aizrāvies ar EvE, bet spēles kompānija pačibēja un kopā ar to arī mana interese par spēli.
Kas man ir tagad? Telefonā man ir Temple Run 2 un kaut kaut kāda spēle, kur jābīda klucīši, lai izdabūtu ārā sarkano klucīti, vēl nesen biju Angry Birds fans. Planšetē ir Pou - tas ir tāds kā tamaguchi (Oriģinālais aparāts man arī savā laikā bija, ja nu ir pieskaitāms pie tēmas). Man viņš jau sen ir apnicis, bet tik un tā baroju utt, kad nobļaujās. Nezinu, kāpēc neesmu novācis. Kompī man ir EuroTruck simulators, CMR2005, NFS Most Wanted helikoptera vadības simulators.
Netā esmu izcils sportists - esmu biljarda čempions vienā krievu saitā, vēl man ir superīga futbola komanda, kas spēlē pirmajā līgā, bet tas ir Baltkrievijā. Arī šahu spēlēju. Vēl es esmu ļoti veiksmīgs lauksaimnieks - draugiem.lv ir fermas tipa spēle :D Slaveno CandyCrush arī esmu pabakstījis, bet tas man galīgi neaizgāja.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #5 : 2016. gada 26. marts, 00:57:07 »
datorspēles??? :confused:
vai candy charsh skaitās??? un vel, bernam draogonus pakopju un pabaroju,kad pats par vinjiem aizmirsis parāk ilgi...
bernībā bija Mario..
usjo...man pietiek... :smiley-love038:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

« Atbilde #6 : 2016. gada 26. marts, 09:53:32 »
Mana pati pirmā datorspēle bija Colors, kaut kas līdzīgs tetrim, tikai ar krāsām  - varēju aizsēdēties darbā līdz vēlam vakaram tajos laikos, kad par datoriem lielākā daļa iedzīvotāju bija knapi dzirdējuši :) ap to pašu laiku parādījās arī tas bumbiņu dauzītājs, eh izkrita no prāta nosaukums - atlecoša bumbiņa, ko vada ar tādu kā paliktni ekrāna apakšā, lai sadauzītu  - ē, kaut kādas šūniņas ekrāna augšpusē  :faint:     
Modernākos laikos ir iziets arī streļalku un NFS periods, tagad niekojos ar pāris King.com spēlītēm, candy crush ieskaitot, ja gribu kādu brīdi ne par ko nedomāt  :smoker:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies itta

« Atbilde #7 : 2016. gada 26. marts, 10:28:04 »
Pirmā spēle. Tagad neatminos bija olu ķeršanas konsole vai datorā lidmašīnu šaušana, ja pareizi atminos tas bija 1986. gads, kad mums skolā bija pirmie datori ar zaļajiem ekrāniem un klaviatūrām ar papīra virsmu... mūsu matemātikas skolotājs, mācīja arī informātiku nu un tad mazie knauķi šad un tad tika paspēlēties pie datoriem.

Pa vidu bija šādi tādi nieki, bet jau studiju gados aizrāvos ar stratēģijām - Heroes, Age of empires utt., nedaudz arī spēlēju tīklā (neatminos vairs nosaukumus) un biju pat savas līgas nodibinājusi, tik sapratu, ka tas ir nelietderīgs laika zaglis un tā nu reizēm paspēlēju kādu spēli draugos (Zole, fermveidīgie utt.), bet arī bez liela entuziasma. Telefonā uz doto brīdi netiek spēlēts nekas, jo pietiekami laiku notērēt var ar citiem laikazagļiem...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #8 : 2016. gada 26. marts, 10:50:53 »
Ai, es tāds pasīvs spēlētājs. Katru dienu salieku vienu Spider Solitaire, Sudoku, Wow Connect un kaut kādu "Japāņu" laukumiņu( tur iekrāso kvadrātus pēc malā atzīmētiem cipariem un veido zīmējumus), Kādreiz draugos fermu veidoju, kamēr doleca, ka tm viss laiks aiziet. Būtībā, īpaša iekāriena nekad nav bijis, vienkārši niekojos, lai smadzenes iekustināt. Reiz ļoti patika viena spēle, neatceros kā sauca, kaut kas ar Ēģipti saistīts. No apakšējās līnijas šauj pa kvadrāta laukuma teritoriju, tur kaut kādas kastes un ja trāpi pareizajā, tā uzsprāgst un tad lejā ripo visādi dārgumi, "spējas un dzīvības" un nauda, tā jāsavāc, un vienlaikus jānoķer sava bumbiņa ar kuru var turpināt šaut. Kad esi visu laukumu esi iztīrījis, tad nākošais etaps, ja esi savu šaujamo nenoķēris,  tad finišs. ja viss OK - nākamais etaps. Ja Baigi krāsaina un skaista spēle. Dažreiz žēl, ka nodzēsu, vairs neatceros no kurienes ielādēju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2016. gada 26. marts, 11:44:51 »
Esmu spēlējusi Ēģiptes pilsētu būvēšanu, kaut kur tas disks ir. Pietiekami sarežģīta, pat tik, ka beigās pieriebjas, kad tā pilsēta atkal sāk grūt
Tagad palieku kādu spider solitair 3. līmeni -izdodas apm. 2%, majong, vai lines -tīrāko laika kavēkli, krustenes būtu derīgākas smadzenēm
Kādreiz bija tāda "burtii" latviski, vārdi jāsaliek, patika, bet tā ir pazudusi ar galiem.

Atslēdzies kverkagambo

« Atbilde #10 : 2016. gada 26. marts, 21:42:21 »
Mani favorīti kādreiz bija kvesti, bet nu šis žanrs šķiet atmiris.
Kvesta žanru ir grūti nodefinēt. Tomēr atbilstošas spēles iznāk - piemēram, drīz iznāks Thimbleweed Park, ko veido The Secret of Monkey Island izstrādātājs.
Pēdējos gados parasti cilvēki, fani, piedalās dažādu projektu finansiālā atbalstā - atdzimst daudzi žanri, kurus iepriekš bija atstājuši novārtā oficiālie izdevēji.

Šobrīd ar PC spēlēm mana problēma ir "krutas" videokartes iztrūkums
Es saprotu, kā tas ir - man pašam bija vienkodola procesors pat ne gadu atpakaļ. Kad Team Fortress 2 sāka biežāk lūzt, nekā strādāt, bija jāmaina aparatūra, citādi jutos kā akmens laikmetā.

Atslēdzies kverkagambo

« Atbilde #11 : 2016. gada 26. marts, 21:47:23 »

Tad man parādījās Žilitons (Spēļu konsole taču!), tad topā bija tas pats, kas visiem - F1 gonkas un SuperMario.
Spēlīti ar olu ķeršanu gan jau var atrast kaut kur internetā - tikai ne fiziskā veidā, bet emulatorā.
Žilitons man arī bija, tomēr nekad tas nebija nozīmīga daļa no manas dzīves. Man kādu laiku atpakaļ pat nācās īsti piedomāt - vai es jebkad esmu spēlējis uz konsoles? Ak jā - Žilitons...

vai candy charsh skaitās??? un vel, bernam draogonus pakopju un pabaroju,kad pats par vinjiem aizmirsis parāk ilgi...
Candy Crush skaitās! Bet bērniem vajag iemācīt atbildību - lai paši baro mājdzīvniekus. :D

Atslēdzies kverkagambo

« Atbilde #12 : 2016. gada 26. marts, 21:55:52 »

ap to pašu laiku parādījās arī tas bumbiņu dauzītājs
Vispār jau šī spēle tika radīta 1972. gadā un saucās Breakout. Protams, pēc tam tika radīti neskaitāmi tās kloni.

ja pareizi atminos tas bija 1986. gads, kad mums skolā bija pirmie datori ar zaļajiem ekrāniem un klaviatūrām ar papīra virsmu...
Kurā skolā tad tas bija? Mūsu skolā tikai deviņdesmitajos zviedri uzdāvināja datorklasi - un tā izskatījās pēc muzeja.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #13 : 2016. gada 26. marts, 22:01:09 »
Candy Crush skaitās! Bet bērniem vajag iemācīt atbildību - lai paši baro mājdzīvniekus. :D
Nu, ja tas skaitās, tad es niekojos ar visādām tāda tipa spēlēm :) planšetē kaut kur trīc sen nebarots un nemīlēts pou. Bet nekādas nopietnākas nekad mani nav aizrāvušas. Bij viens laiks ar kaut kādiem lv biljardiem un golfiem,  joprojām šad tad mahjong pieķeros, vienkāršākiem sudoku.

Atslēdzies kverkagambo

« Atbilde #14 : 2016. gada 26. marts, 22:14:11 »
Starp citu, kāpēc šī tēma par izklaidi ir pārvietota sadaļā, kur cilvēki runā par telefonu labošanu un flīzēšanu?