Autors Tēma: Mana bērnība ir galā!  (Lasīts 2840 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

RaFix

• Viesi
Mana bērnība ir galā!
« : 2016. gada 25. marts, 17:46:45 »
Šodien 35 gadu vecumā, esmu to sapratis.
Pie šāda slēdziena mani noveda multene! :D
Pēdējo 24h laikā esmu noskatījies multeni "Vāģi" 6 reizes. Tagad skatos septīto. No redzētā esmu izdarījis dažus secinājumus, kā rezultātā sapratu, ka esmu palicis vecs un man labāk multenes neskatīties. :D
Ko es tādu tur ieraudzīju?
Tātad, multene "Vāģi" Rafika acīm.
Mutenes sākumā ir sacensības. Ir Kings, kurš ir vinnējis vairākus gadus pēc kārtas, ir Čiks - mūžīgā otrā vieta un ir Makvīns, kurš ir jauniņais. Sacensību līderi pēdējās sacensības sākuši ar vienādu punktu skaitu 5013. Tā ir pirmā epizode multenē, kura jau auro - loģikas nav un nebūs, ko piesējies :D Ja Čiks vienmēr ir otrais, tas nozīmē, ka vienāds punktu skaits viņiem nemaz nevar būt. Paspēlējos ar kalkulatoru un sapratu, ka problēma nav tajā, ka es vairs neprastu rēķināt galvā. Pārstāju par to domāt.
Tālāk. Maks ved Makvīnu uz Kaliforniju. Viņi izbrauc pa tumsu brauc, tad atkal brauc pa gaismu pa kaut kādiem laukiem un pēc tam uz vakaru Maks sāk žāvāties. Neko sev braucējs, ja sāk žāvāties tikai pēc pusotras sutkas un pilnīgs vāks, ka parakstās uz otro nakti. Rezultātu mēs jau zinām, bet tas arī ir neloģiski. Viņš tur uzbrauc uz tās rievotās malas un labu brīdi kratās, kamēr izkrata Makvīnu ārā. Šīs rievas ceļa malās tieši tam ir domātas - ja piemiedz un uz viņām uzbrauc, krata tā, ka uzreiz pamosties. Esmu pats uz viņām uzbraucis. Maks uz viņām guļ tieši tik ilgi, lai veiksmīgi tiktu vaļā no Makvīna. Tikai Makvīnu viņš mistiski izgāž nevis uz tām rievām, bet vidējā joslā. Makvīns jau, protams, arī no tās kratīšanās nepamostās un pat fakts, ka viņš izkrīt uz cita seguma, viņu kaut kā nespēj satraukt. Purnu arī neapdauza, krītot.
Nākamā epizode - Makvīns meklē savu furgonu. Nogriežas no šosejas un dzenas pakaļ kaut kādai fūrei. Es varu saprast, ka viņš ir tieši tik stulbs, lai nesaprastu, ka ceļš uz Kaliforniju ir lielā šoseja, pa kuru visi brauc, nevis mazs sānceliņš, kur iegriežas kaut kāda fūre, bet kā var nesaprast, ka šoseja ir tur, no kurienes nupat notinies, nevis jānogriežas vēl kaut kur?
Meklēdams šoseju viņš nonāk Radiatorijā. Tas, ka miests ir kaut kāds melnais caurums, ir vairāk, kā skaidrs. Tas pievelk visus. Tieši tur nolemj slēpties bijusī autosporta leģenda un depresijas nomocīta bagāta LA advokāte arī nonāk tieši tur. Tagad tas miests ņem un pievelk sev Makvīnu.
Makvīns ņem un saplosa tur ceļu, par ko tiek saukts pie atbildības. Tas būtu loģiski. Viņam tiek nodrošinātas likumiskās tiesības uz advokātu, bet ne vārda par tiesībām piezvanīt. Sākumā domāju, ka varbūt miestā, kurā ir 12 iedzīvotāju, telefona nemaz nav, bet nē - pie beigām izrādās, ka tomēr ir gan. Kur palika Makvīna tiesības uz zvanu?
Asfalta labošanas process arī tāds interesants - pa virsu sadragātajam asfaltam, nenoņemot to nost. Bet aiz viņa viss smuki gluds paliek.
Frāze "Doks visu var salabot, tāpēc jau viņš ir tiesnesis", liek domāt, ka scenārija autors ir meklējams kaut kur Latvijas varas gaiteņos.
Tālāk manu uzmanību piesaistīja Sallija. Porsche automašīnām aizmugurē ir tāds spoileris, kas paceļas pie liela ātruma, tas regulē gaisa plūsmu tā, lai mašīnu spiestu pie zemes. Sallijai viņš ir pacelts visu laiku.
Tad manu uzmanību piesaistīja Sallijas un Makvīna izbrauciens. Viņi tur brauc pa tādu līkumainu ceļu - lapas pa gaisu, peļķes smuki šļakst. Makvīns tajā miestā ir trešo dienu. Bet lietus taču šajās 3 dienās nav lijis!
Tā nu viņi aizbrauc līdz vecai viesnīcai. Sallija stāsta, kā bija kādreiz, kad šosejas nebija. Ir tāds kadrs ar karti, kur ir vecais ceļš un jaunais. Viņa saka, ka miestu apbrauc, lai ietaupītu 10 minūtes. Ja savelk kopā to ceļa gabalu, ko Makvīns nobrauca ar to, ko rāda uz kartes, tad kādā reaktīvā ātrumā ir jābrauc, lai to starpību nobrauktu 10 minūtēs?
Tālāk Makvīns ir sapratis, ka ir bijis baigais kretīns un, pēc tam, kad ir pabeidzis ceļu, nolemj tur pat uz vietas iepirkties. Varat man teikt, ka tas man ir kaut kāds profesionālais kretīnisms, bet... Viņš dodas pirkt jaunas riepas. Luidži pārlaimīgs, ka viņam beidzot pa ilgiem gadiem ir īsts pircējs. Eu, veci, no kādiem līdzekļiem tad Tu pārtiki visus šos gadus? Līdzīgi jautājumi par ienākumiem man ir attiecībā uz vēl dažiem miesta iemītniekiem.
Nākamais, kas krīt acīs - Radiatorijā viņš pārkrāsojās. Trasē atkal vecais krāsojums. Frāze "Neticu saviem lukturiem!" Atgādināšu, ka lukturu viņam nav, to vietā ir uzlīmes.
Kad Makvīns trasē brauc atpakaļģaitā, viņam nav spoguļu. Iepriekš tika minēts, ka tieši tie ir vajadzīgi, lai varētu tā braukt.

Ja var vienā multenē atrast tik daudz ko, kam piesieties, laikam, jāpārstāj skatīties :D

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Mana bērnība ir galā!
« Atbilde #1 : 2016. gada 25. marts, 18:28:53 »
 :facepalm:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #2 : 2016. gada 25. marts, 18:33:07 »
Tev ir 35? :rat:

Ja Tu šitā ķidā multus, tad Tev vajadzētu skatīties Saplēsto krūzi un pievienoties mūsu dāmām, kas smalki analizē un kritiski izvērtē katru filmas ainiņu.

Par konkrēto nezinu, Vāģus nekad neesmu redzējusi.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2016. gada 25. marts, 19:09:11 »
LAbi. Atguvos no šoka. Multenes, holivudas filmas uc ražojumi, kas paredzēti plašam patēriņam nepretendē uz "vēsturisko patiesību" un loģiku. Kur Tu vispār esi redzējis runājošas mašīnas? Kas caur salmiņu sūc bendžu caur radiatora restes vietu, kas kalpo kā mute?

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #4 : 2016. gada 25. marts, 21:20:03 »
 :rofl: Nu gan analīze... Es savos 35 gan vēl tik tālu neesmu nodzīvojusies, lai multeni analizētu. Interesanti, ko Tu varētu pateikt par Minjoniem...?

Nu, bet par analīzi - par vienu faktu es varētu argumentēt - nezinu, kā pie viņiem tur (kur? Radiatorijā??) , bet tepat LV, manu vecāku mazmiestā katru vasaru ir periodi, kad pilsētas viena puse sausuma ziņā tuvojas tuksneša stāvoklim, bet otrā uzlīst katru otro dienu. Varbūt arī viņiem tur tāpat?

RaFix

• Viesi
« Atbilde #5 : 2016. gada 25. marts, 22:13:10 »
:rofl: Nu gan analīze... Es savos 35 gan vēl tik tālu neesmu nodzīvojusies, lai multeni analizētu. Interesanti, ko Tu varētu pateikt par Minjoniem...?

Nu, bet par analīzi - par vienu faktu es varētu argumentēt - nezinu, kā pie viņiem tur (kur? Radiatorijā??) , bet tepat LV, manu vecāku mazmiestā katru vasaru ir periodi, kad pilsētas viena puse sausuma ziņā tuvojas tuksneša stāvoklim, bet otrā uzlīst katru otro dienu. Varbūt arī viņiem tur tāpat?
Labi, par peļķi tā varbūt ir.
Par Minjoniem es šobrīd nezinu neko vairāk, kā to, ka viņi ir dzelteni ar zilām biksēm. Būs jāpaskatās :D

Tev ir 35? :rat:

Ja Tu šitā ķidā multus, tad Tev vajadzētu skatīties Saplēsto krūzi un pievienoties mūsu dāmām, kas smalki analizē un kritiski izvērtē katru filmas ainiņu.

Par konkrēto nezinu, Vāģus nekad neesmu redzējusi.
Kas tā par Saplēsto krūzi, par ko tā ir un kur to skatās?  :thinking:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2016. gada 25. marts, 22:19:33 »
LTV 1 seriāls sestdienās. Domāju, ka LTV arhīvā var rast ieskatu

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2016. gada 25. marts, 22:46:39 »
Bet Saplēstās krūzes apspriešana ir sadaļā par literatūru, mākslu utt.
Multeni Vāģi it kā esmu redzējusi, bet analīzē nevaru piedalīties, jo piespiedu multeņu apmeklējumos atslēdzu smadzeni un, izejot no kino, pat nevarētu pateikt, kas tur bija.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2016. gada 26. marts, 10:18:57 »
Tā tak ir multene, loģiku tur var nemeklēt. Jo kā tad daudzie multeņu varoņu spēj palikt dzīvi un bez nevienas skrambiņas pēc tam, kad tiek sisti ar āmuru, izskrien cauri mūra sienai, uzsprāgst, nokrīt no klints utt.  :talking:

Atslēdzies itta

« Atbilde #9 : 2016. gada 26. marts, 11:38:13 »
Tā tak ir multene, loģiku tur var nemeklēt. Jo kā tad daudzie multeņu varoņu spēj palikt dzīvi un bez nevienas skrambiņas pēc tam, kad tiek sisti ar āmuru, izskrien cauri mūra sienai, uzsprāgst, nokrīt no klints utt.  :talking:

Reizeem arii filmaas nav veerts mekleet logjiku, kur nu stresot par multfilmaam...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2016. gada 26. marts, 13:38:25 »
Ou tauta, ku visi pamācoši.
Ja pareizi domu uzķēru, tad ir tas pats, kas man ar Pepiju Garzeķi - bērnībā ļoti pārdzīvoju, ka visi citi bērni bija izlasījuši, bet es nekādi to grāmatu nevarēju dabūt. Tad vienā reizē dabūju un sajūsmināta izlasīju. Kaut kad pāris mēnešus atpakaļ uzlīdu uz bēniņiem, atradu un mēģināju izlasīt - hēēēēh... To murgojumu... Un kā es par to varēju jūsmot?
Un vēl. Nāca atskārsme, ka cilvēks piedzīvo vairākus "'bērnības"' uzplūdus attiecībā uz grāmatām - paša bērnībā un tad ar katru bērnu paaudzi - paša bērniem, tad mazbērniem, tad jau pavisam vecuma marasmā/bērnībā iekrīt :rofl: . Protams, ir ekzemplāri, kuri no bērnības nemaz nelien ārā...
Visus sakost!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #11 : 2016. gada 26. marts, 14:08:18 »
Nu labi, tad sākam tagad - kāpēc tukls vīriņš dzīvo uz jumta un viņam piemontēts propellers? (Karlsons)
Kāpēc Dakteris Aikāsāp spēj sarunāties ar dzīvniekiem un nav vēl iesēdināts Tvaika ielā?
Kāpēc lauvēns un bruņurupucis dzied vienā valodā un tik labi saprotas?
Kā divi žurkulēni cīnās pret vienu kaķi un kaķim nevienu reizi nav ienācis prātā pārmācīt muļkos grauzējus?
Nemaz nerunājot par krokodilu, kurš spēlē akordeonu un nenosakāmas izcelsmes Čeburašku. Kā ar vilku, kurš dzenas pakaļ zaķim un abi ietērpjas te jūrnieku, te sniegbaltītes tērpos un abi labi dzied un spēlē ģitāru ....
Kā ar zaķu ģimeni, kuri iet pērties uz pirti? Un mušām, kas bēru ceremonijā izvada savu aizgājēju?

Un tā te varētu turpināt 100 gadus ... Kas būs, ja bērniem neļausim uzburt iedomu pasauli (kuru kā zinām, uzbur paši pieaugušie)? Tad nebūs ne Nils Holgersons, ne Emīls un Pepija .. Nebūtu Aladina burvju lampas un mazās raganiņas ....

Ai, ai, ai, kāda būtu bijusi mana bērnība, ja tā visa nebūtu ...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #12 : 2016. gada 26. marts, 18:48:31 »
Rafik, kad tev būs bērni, tu vienkārši traks paliksi, ja šitā iedziļināsies multenēs. Mans bērns šito skatās, bet es nemaz nezināju, kas tur viss ir, ja tu nebūtu tagad saturu atstāstījis. Mani neinteresē, nekad nav interesējušas multenes, veca kopš dzimšanas.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #13 : 2016. gada 26. marts, 21:10:09 »
jāsaka tā..tu esi dikti pacietīgs..jeb piekasīgs  :confused: fvz...?
es, ja jūtu,ka man skatoties filmu(dajebkuru) gribas piesieties tad visdrīzāk japriecajas,ja vispār davilkšu līdz galam... vairākas reizes skatiities, tas jau buutu trakums...
bet vispār... man izskatās,ka tu esi gan bērns, liels bērns  :* tikai bērni vāģus var skatīties 6x :)  :rofl:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #14 : 2016. gada 26. marts, 21:13:09 »
Gribēju pajautāt, kurā skatīšanās reizē piefiksēji neloģismus? Vai tad jau pirmajā? :)