Šodien 35 gadu vecumā, esmu to sapratis.
Pie šāda slēdziena mani noveda multene!
Pēdējo 24h laikā esmu noskatījies multeni "Vāģi" 6 reizes. Tagad skatos septīto. No redzētā esmu izdarījis dažus secinājumus, kā rezultātā sapratu, ka esmu palicis vecs un man labāk multenes neskatīties.
Ko es tādu tur ieraudzīju?
Tātad, multene "Vāģi" Rafika acīm.Mutenes sākumā ir sacensības. Ir Kings, kurš ir vinnējis vairākus gadus pēc kārtas, ir Čiks - mūžīgā otrā vieta un ir Makvīns, kurš ir jauniņais. Sacensību līderi pēdējās sacensības sākuši ar vienādu punktu skaitu 5013. Tā ir pirmā epizode multenē, kura jau auro - loģikas nav un nebūs, ko piesējies

Ja Čiks vienmēr ir otrais, tas nozīmē, ka vienāds punktu skaits viņiem nemaz nevar būt. Paspēlējos ar kalkulatoru un sapratu, ka problēma nav tajā, ka es vairs neprastu rēķināt galvā. Pārstāju par to domāt.
Tālāk. Maks ved Makvīnu uz Kaliforniju. Viņi izbrauc pa tumsu brauc, tad atkal brauc pa gaismu pa kaut kādiem laukiem un pēc tam uz vakaru Maks sāk žāvāties. Neko sev braucējs, ja sāk žāvāties tikai pēc pusotras sutkas un pilnīgs vāks, ka parakstās uz otro nakti. Rezultātu mēs jau zinām, bet tas arī ir neloģiski. Viņš tur uzbrauc uz tās rievotās malas un labu brīdi kratās, kamēr izkrata Makvīnu ārā. Šīs rievas ceļa malās tieši tam ir domātas - ja piemiedz un uz viņām uzbrauc, krata tā, ka uzreiz pamosties. Esmu pats uz viņām uzbraucis. Maks uz viņām guļ tieši tik ilgi, lai veiksmīgi tiktu vaļā no Makvīna. Tikai Makvīnu viņš mistiski izgāž nevis uz tām rievām, bet vidējā joslā. Makvīns jau, protams, arī no tās kratīšanās nepamostās un pat fakts, ka viņš izkrīt uz cita seguma, viņu kaut kā nespēj satraukt. Purnu arī neapdauza, krītot.
Nākamā epizode - Makvīns meklē savu furgonu. Nogriežas no šosejas un dzenas pakaļ kaut kādai fūrei. Es varu saprast, ka viņš ir tieši tik stulbs, lai nesaprastu, ka ceļš uz Kaliforniju ir lielā šoseja, pa kuru visi brauc, nevis mazs sānceliņš, kur iegriežas kaut kāda fūre, bet kā var nesaprast, ka šoseja ir tur, no kurienes nupat notinies, nevis jānogriežas vēl kaut kur?
Meklēdams šoseju viņš nonāk Radiatorijā. Tas, ka miests ir kaut kāds melnais caurums, ir vairāk, kā skaidrs. Tas pievelk visus. Tieši tur nolemj slēpties bijusī autosporta leģenda un depresijas nomocīta bagāta LA advokāte arī nonāk tieši tur. Tagad tas miests ņem un pievelk sev Makvīnu.
Makvīns ņem un saplosa tur ceļu, par ko tiek saukts pie atbildības. Tas būtu loģiski. Viņam tiek nodrošinātas likumiskās tiesības uz advokātu, bet ne vārda par tiesībām piezvanīt. Sākumā domāju, ka varbūt miestā, kurā ir 12 iedzīvotāju, telefona nemaz nav, bet nē - pie beigām izrādās, ka tomēr ir gan. Kur palika Makvīna tiesības uz zvanu?
Asfalta labošanas process arī tāds interesants - pa virsu sadragātajam asfaltam, nenoņemot to nost. Bet aiz viņa viss smuki gluds paliek.
Frāze "Doks visu var salabot, tāpēc jau viņš ir tiesnesis", liek domāt, ka scenārija autors ir meklējams kaut kur Latvijas varas gaiteņos.
Tālāk manu uzmanību piesaistīja Sallija. Porsche automašīnām aizmugurē ir tāds spoileris, kas paceļas pie liela ātruma, tas regulē gaisa plūsmu tā, lai mašīnu spiestu pie zemes. Sallijai viņš ir pacelts visu laiku.
Tad manu uzmanību piesaistīja Sallijas un Makvīna izbrauciens. Viņi tur brauc pa tādu līkumainu ceļu - lapas pa gaisu, peļķes smuki šļakst. Makvīns tajā miestā ir trešo dienu. Bet lietus taču šajās 3 dienās nav lijis!
Tā nu viņi aizbrauc līdz vecai viesnīcai. Sallija stāsta, kā bija kādreiz, kad šosejas nebija. Ir tāds kadrs ar karti, kur ir vecais ceļš un jaunais. Viņa saka, ka miestu apbrauc, lai ietaupītu 10 minūtes. Ja savelk kopā to ceļa gabalu, ko Makvīns nobrauca ar to, ko rāda uz kartes, tad kādā reaktīvā ātrumā ir jābrauc, lai to starpību nobrauktu 10 minūtēs?
Tālāk Makvīns ir sapratis, ka ir bijis baigais kretīns un, pēc tam, kad ir pabeidzis ceļu, nolemj tur pat uz vietas iepirkties. Varat man teikt, ka tas man ir kaut kāds profesionālais kretīnisms, bet... Viņš dodas pirkt jaunas riepas. Luidži pārlaimīgs, ka viņam beidzot pa ilgiem gadiem ir īsts pircējs. Eu, veci, no kādiem līdzekļiem tad Tu pārtiki visus šos gadus? Līdzīgi jautājumi par ienākumiem man ir attiecībā uz vēl dažiem miesta iemītniekiem.
Nākamais, kas krīt acīs - Radiatorijā viņš pārkrāsojās. Trasē atkal vecais krāsojums. Frāze "Neticu saviem lukturiem!" Atgādināšu, ka lukturu viņam nav, to vietā ir uzlīmes.
Kad Makvīns trasē brauc atpakaļģaitā, viņam nav spoguļu. Iepriekš tika minēts, ka tieši tie ir vajadzīgi, lai varētu tā braukt.
Ja var vienā multenē atrast tik daudz ko, kam piesieties, laikam, jāpārstāj skatīties