Autors Tēma: Kibermašīnītes  (Lasīts 3670 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Kibermašīnītes
« Atbilde #15 : 2016. gada 29. marts, 20:58:57 »
un tad paejam vēl tālāk: kāds hakeris tiešām paņem un VISIEM auto vienā reģionā uzliek visiem 100km/h nenoņemamu kruīzu...

NAV programmatūras bez kļūdām... sooooo gandrīz jebkam var atrast caurumu, ja pietiekami labi meklē... un ja nevar atrast, tad human errors vai trojas zirgs...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #16 : 2016. gada 29. marts, 22:59:29 »
.irsā to elektroniku.
Protams, komforta un drošības elektronika ir patīkama, bet, kā zināms - pārāk labi ar nav labi. Besī, ka elektronika grib diktēt manu braukšanu.
Gluži manas domas. Man patīk komforta fīčas - kā kondicionieris vai apsildāmie sēdekļi. Bet nepatīk, ka elektronika jaucas, kur tai neviens padomu nav prasījis, t.i. pašā braukšanā. Gribu, ka auto vadu ES, nevis šis jaucas ar savu nelūgto un bieži vien traucējošo "palīdzēšanu". Un nepatīk bezpalīdzības sajūta, ka no sava auto nupat neko vairs nesaprotu - ja noslāpušam padomju moskvičam varēju pati vainu atrast un dzīvību iedvest turpat uz ceļa, tad šodien man nav ne jausmas, kas vispār ir un kādu funkciju pilda visas tās sīkās pribambasu kastītes motoram apkārt. Turklāt - ok, es varu arī nejēgt, bet trakākais ir tas, ka bieži vien ar šīm elektronikas pārbāztajām mašīnām nekādā jēgā netiek arī servisu meistari, kā rezultātā, piemēram, nieka apsūbējuša kontaktiņa dēļ liek mainīt visu agregātu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2016. gada 30. marts, 07:49:20 »
Eh, kā gribas atrast miljonu, sameklēt jaunu otro Golfu, pieorganizēt sēdekļa apsildi, klimata kontroli un vēl šo to salona ērtībām, bet ar visu pārējo vajadzības gadījumā ar pierokas materiāliem galā tiek arī lauku miestā... Un vēl vienu tādu nolikt garāžā iekonservētu - mūža nogalei. Ar divām mašīnām manam mūžam pietiks ar uzviju. Varbūt pat viena izvilks.

Nu nav mašīnai jādomā manā vietā, nav. Ienīstu automātiskās kārbas. Protams, ja aste bluķī, braukšu - vajadzības gadījumā braukšu arī ar veļasmašīnu - bet fakts, ka, nenospiežot gāzi, vienkārši atlaižot bremzi, mašīna sāk rāpot uz priekšu, manī pamodina ataviskos instinktus sastrādāt to zirgu šašlikā. Automāts der tiem, kas negrib un nemāk braukt, tādu ir pietiekami [galu galā visiem nav par to jāinteresējas un ne visiem ir talants], bet pārējiem, lūdzu, ļaujiet braukt normāli.

Tracina, ka viss iet uz cilvēces debilizāciju un tizlpadarīšanu. Kruķi priekšā un spilvens pakaļā, aizmirstot par māku izdzīvot un pašsaglabāšanās instinktu [precīzāk, nevis aizmirstot, bet selekcionējot izdzīvotnespējīgas paaudzes]. Tehnikai ir jākalpo cilvēkam, nevis otrādi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #18 : 2016. gada 30. marts, 08:58:33 »
Ienīstu automātiskās kārbas. Protams, ja aste bluķī, braukšu - vajadzības gadījumā braukšu arī ar veļasmašīnu - bet fakts, ka, nenospiežot gāzi, vienkārši atlaižot bremzi, mašīna sāk rāpot uz priekšu, manī pamodina ataviskos instinktus sastrādāt to zirgu šašlikā. Automāts der tiem, kas negrib un nemāk braukt, tādu ir pietiekami [galu galā visiem nav par to jāinteresējas un ne visiem ir talants], bet pārējiem, lūdzu, ļaujiet braukt normāli.

Man gan automāts patīk :yes: 
īsti nesaprotu, kas Tavā izpratnē ir "normāla" braukšana? nemitīgā dračīšana pilsētā  1-2-N, 1-N, 1-2-3-N? :) Nopērc moci, varēsi dračīt abos virzienos 1-2-3-2-N  :D ...garajos gabalos principālu atšķirību starp kārbām neredzu :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #19 : 2016. gada 30. marts, 10:43:32 »
Jā, piekrītu, ka ne"dračīšana" pilsētas sastrēgumos ir automāta priekšrocība, bet, manuprāt, tā arī ir vienīgā priekšrocība, kas neatsver visus pārējos mīnusus. Un, tā kā pārsvarā braukāju pa Pierīgu un pilsētas sastrēgumos mīcīties neesmu spiesta, tad arī šī priekšrocība zaudē nozīmi. Ceru, ka manam mūžam vēl pietiks  manuāļu. Bet mēs jau reiz kaut kur par kārbām runājām, nav jēgas atkārtoties.
Es ļoti piekrītu Trix par to, ka aizvien vairāk pašdomājošie un muļķudrošie auto formē sev arī atbilstoši tizlus braucējus, kas bez navigācijas apmaldīsies trijās priedēs un bez parkošanās sensoriem nespēs auto novietot.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #20 : 2016. gada 30. marts, 11:31:44 »
Reiz apledojušā līkumā, kad vienas puses rati uz ledus, otri uz smiltīm, auto pakaļa sadomāja, ka būtu prikolīgi mēģināt apdzīt priekšu.
Es nepiekritu šai idejai - zemākā robā un gāzi grīdā. Pat no tuvojošās priedes izvairījos. Gandrīz. Skramba bamperī neskaitās.
Ar automātu un pretbuksēšanu hren es savāktos :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2016. gada 30. marts, 11:42:45 »
Jā, ar manuāli ir vairāk iespēju izmanevrēt, "savākties", vairāk iespēju izbraukt pa neceļiem. Kamēr automāts kā dārga fotokamera ar vienu opciju "automātiskais režīms", bez iespējas spēlēties ar uzstādījumiem.  :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #22 : 2016. gada 30. marts, 12:49:22 »
nav TIK traki, ir jau arī automāti ar podziņu "sport", bet arī tā nav panaceja, jo ne tikai izraus ar zemāku pārnesumu, bet pats auto pieplaks tuvāk zemei, kas neceļos nu galīgi nav vēlams...

un jā, nav bijusi iespēja braukt ar automātu pa kalniem. Es te nedomāju LV, bet alpus, piemēram. ar manuāli, kad uz leju bremzes sāk kaukt un svilt, vnk zemāks pārnesums un bremzē arī ar kārbu... kā reaģētu automāts, no idea? Ja automāta raušana uz priekšu un pats slīpums uz leju būtu jānotur tām kaucošajām un svilstošajām bremzēm, nu nez... no otras puses, alpu ceļiem gar malām nafig noripojuši automāti kaudzēm nemētājas, tātad kkā tas ir atrisināts?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #23 : 2016. gada 30. marts, 12:55:19 »
Aha, padod automātu, kad vajag izšūpot no slidenas bedres mašīnu - gribēšu redzēt. :D  Un kā tur bija ar nepielecoša automāta ievilkšanu?
Visi nedzīvo uz parketa, pie zelta podiem un dīlera servisa priekšā un pakaļā. :D

Nu, ja vienīgā funkcija ir braukalēt pāri Rīgas tiltiem sastrēgumstundās, tad, protams, citas vajadzības. :D  Man savos 25 gados pie stūres ir nācies visādās vietās pabūt, tajā skaitā dubļos, sniegos un bezceļos, kad no tā verķa tiek izspiesta pēdējā susla tādā veidā, ko ražotājs pat sapņos nav paredzējis.
Protams, protams, skat sadaļu "blīve starp stūri un sēdekli". Ir arī tādas "blīves", kam vajadzētu max. pogu "start", pogu "stop" un pogu "zvans servisam".

alpus, piemēram. ar manuāli, kad uz leju bremzes sāk kaukt un svilt, vnk zemāks pārnesums un bremzē arī ar kārbu... kā reaģētu automāts, no idea?
Smird, svilst un stājies malā. Pieredze Amerikā ar automātu un bremzējamceļu lejup. Un tur nebraucu es, bet zajadlijs automātmīlis.
Viņiem tur ik pēc kāda gabala ceļa malā ir nobraucamās bremzējambedres, ar oļiem piebērtas aklās zarnas, kur ielikties, ja bremzes noklājušās.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 30. marts, 13:01:15 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

« Atbilde #24 : 2016. gada 30. marts, 13:30:27 »
Nu manam šrotvāgenam sāka kaukt un svilt tikko sākās nobrauciens. Uz augšu viss bija ok. Tiku zemāk ar manuālo kārbu bremzējot un drusku piepalīdzot ar bremzēm pirms līkumiem. Bet tikai uz bremzēm nu nez... tad Grossglockner hochalpenstrasse ik pa 100m servisu vajadzētu (ar milzīgiem bremžu detaļu krājumiem)... un tas vēl tāds samērā maigs un lēzens alpu ceļš skaitās...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2016. gada 30. marts, 16:06:12 »
jā, nu ko lai jums pasaka? :) 
prātīgāk būtu paklusēt, bet dzirdot blēņas "ne-automātu" "priekšrocības" auto ievilkšanā, iestigšanā utt. varu tikai ieteikt pirkt auto ar apsildāmu pakaļējo stiklu - lai stumjot rokas nesaltu :) :) 

savulaik mašīnām nāca komplektā arī kurbulis un 90tajos veči par "inomarkām" spļaudījās - kas tā par mašīnu, kuru nevar ar kurbuli palaist :)

Normāls automāts "māk" gan ar motoru bremzēt (rokas režīmā), gan sadalīt slodzi starp riteņiem, lai nebuksētu dubļos/ziemā, gan iemest zemākā robā...   bet gaumes lieta :)