Autors Tēma: Lietotās mantas  (Lasīts 11255 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Lietotās mantas
« Atbilde #45 : 2016. gada 30. marts, 18:39:52 »
O, jā, šo es arī laukos manīju. Suņu barība dārga un tā.

Mednieki uz lauka pametuši gandrīz veselus bebrus, vairākus. Tikai kkādu dārgu dziedzeri izgriezuši un viss. Saku: ejam, savācam, sunim izbarosim, lai nav nekas jāpērk...
Ko?! Pēc kā tas izskatīsies! pabiras aiz citiem lasīt... Bļ, tā i sapuva tie bebri vai meža zvēri & putni aiznēsāja

Nez, vai Rīgā nav ko ņemt vai tomēr tā neiespringst par to, ko kāds varētu padomāt?...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #46 : 2016. gada 30. marts, 19:57:58 »
Nav bijusi vajadzība pirkt lietotu gultu, bet ja vajadzētu, pirktu. Aizspriedumu pret citām lietām nav - ja mani uzrunā un liekas vajadzīga lieta vai drēbe, tad ņemu ciet. Visāda veida lietoto precu veikalos - gan grāmatas der, gan kāds trauks, gan drēbes, gan apavi. Par pēdējiem runājot - tik labus teju nelietotus apavus par tādu cenu es nevaru atļauties nopirkt jaunus, pie tam, nav nemaz tik daudz pieejami, laikam jau gandrīz visi apavu pāri ir no Venda-1 bodēm, iztīru iekšpusi ar spirtu, nopucēju un laimīga staigāju, un draugi jautā, kur es tādus esmu dabūjusi. Visādas jaciņas, bītlenes - laikam no otrās rokas veikaliem, jo tie nopērkami labākas kvalitātes kā mūsu parastajos veikalos.

Manā prātā jaucas kopā gan mana materiālā ieinteresētība neizdot tik daudz naudas, bet labāk doties ceļojumā, gan tāda zaļgana domāšana.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #47 : 2016. gada 30. marts, 20:58:52 »
Piedodiet, pārlasīju pa diagonāli.

Un tomēr, kaut kā divkosīgi šķiet ...  Ja daudziem tādas pretenzijas pret lietoto preci, tad kāpēc:
a) Latvijā ir TIK daudz lietoto apģērbu veikalu? (neesmu citur tik daudz redzējusi, ja nu Ungārijā). Lietotu apģērbu veikali uz katra stūra - arī Vecrīgā (kur apšaubu lētu telpu īri, kas nozīmē, ka pērk steriem un vairāk). Esmu redzējusi arī rindas pie šādiem veikaliem.
b) lietotie apavi ir gandrīz tik pat daudz.
c) vēl aizvien ir komisijas veikali; "vintage" veikali u.t.t.
d) andeli mandeli gāž kājām gaisā ...

Es vienmēr esmu apbrīnojusi cilvēkus, kas lietoto preču veikalos atrod pērles un tādus cilvēkus zinu daudz - gan turīgus, gan mazāk turīgus.  Kas interesanti, lietotajai precei nereti kvalitāte ir labāka.

Ja par mani, tad es neiepērkos šādos veikalos, bet tā man kaut kāda psihotrauma ;) Visu skolas laiku ģērbos "humpalās" un zviedru ziedojumu pakās. Tagad laikam šķiet - nu bāc, tik daudz strādāju .... vai tiešām es nevaru atļauties kaut ko jaunu? Smieklīgi, ka reāli apzinos, ka pērkot jaunu Latvijā - pārmaksāju par kaut kādu lupatu daudzkārt un bieži pēc pirmās vai otrās mazgāšanas var izmest, vai lietot mājas uzkopšanas darbos.
Dažkārt tomēr domāju, ka vajadzētu paskatīties lietotu apģērbu piedāvājumu, bet  ... nav man tāda talanta (neko tur neredzu) ... varbūt zemapziņa ...

Man ir dziļa cieņa pret cilvēkiem, kuri spēj savu mājokli iekārtot no lietotām mēbelēm un kuri spēj sevi apģērbt kā končas (ar odziņu) un man tiešām patīk cilvēku aizraušanās ar "vintage" lietiņām.

;)

Atslēdzies dille

« Atbilde #48 : 2016. gada 30. marts, 21:00:20 »
Mīļā Mellene, es neko nepagriezu, es precīzi Tevi citēju :)  "Latviešu lepnība", "paldies Dievam citas valstis, te to atmāca, te tā nerīkojas" :)
Par āboliem. Kā Tev šķiet, nu kur apkārtējie cilvēki tos liks, kad pašiem dārzi pilni, iedauzītus un zemē gulējušus? Protams, kuriem ir augļu pagrabi, rūpīgi no koka ar rokām novākti , tie glabāsies līdz pavasarim, kad daudziem gribēsies svaigus vitamīnus.
Man šķiet, cilvēkiem vajag atdot labāko, vai vismaz censties padarīt to pievilcīgu, lai nebūtu sajūta, ka savāc otra pabiras.
Mums ir plašs dārzs, ļoti labi zinu, kā ir ar tiem āboliem :)
Lopi arī nevar bezjēgas daudzumā tos ābolus grauzt, pūšas vēders :)
Ne vienmēr otram derēs tas, kas tev vienkārši paliek pāri. Kad lauku kaimiņiene man atdeva pusmaisu pāraugušu, cietu un izkurtējušu gurķu, es īpaši laimīga nebiju :)
Par to slikto gaumi, Ķīnas štruntiņu pirkšanu utt. Ceru, Tu savai mammai esi parādījusi pasauli un regulāri izplāno un aizved nelielos ceļojumos un iepriecini ar ļoti labām un kvalitatīvām lietām. Tā arī tā gaume veidojas, kad iespēja redzēt, salīdzināt. 
Nedrošība, ka bagātie, skolotie, pilsētnieki utt.  ir itkā ar kaut ko pārāki vai vismaz lecīgāki, ir visās zemēs, visās tautās. Esat redzējuši parīziešu nicību pret saviem zemniekiem, maskaviešu nicību pret pārējo Krieviju utt. utt. ?
No šīs nedrošības daļai rodas vēlme parādīt, ka "mēs jau arī varam". Bet daudzi ir tik fantastiski tīri un patiesi, tik dziļi savos spriedumos, tik īsti, pamatīgi un lielpilsētu nesamaitāti.  Tad visas mūsu sagrābstītās gudrības nav ne sū vērtas. Un viņu esība tur, pavisam ne vieglos apstākļos  raisa cieņu un rada mieru un pastāvības sajūtu.

Atslēdzies dille

« Atbilde #49 : 2016. gada 30. marts, 21:38:59 »
P.S. Pārlasīju čatu. Melleni ļoti sadusmoja mans teksts, kaut  arī man šķita, neierakstīju šeit ko aizvainojošu. Ja tā bija - es atvainojos.
Mani Mellenes teksti nesadusmoja.
Normāla diskusija, rietumu pasaulē tai ļoti senas saknes, ikvienam tiesības uz savu viedokli.
Par "laikiem-nelaikiem" vispār nesatrauktos, jo ikvienu sarunu dalībnieku uzskatu par pietiekami spriestspējīgu un saprātīgu.
Reti kāda rakstīta doma cilvēku ietekmē tik dziļi, lai mainītu savu viedokli.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #50 : 2016. gada 30. marts, 21:40:34 »
Aha, tas ka pat Rīgas centrā ir tik daudz lietoto apģērbu veikalu man šķiet briesmīgi - vai nu tas liecina par iedzīvotāju reālo pirktspēju vai ko... Labi, daļa to veikalu arī tiek atvērti un pēc brīža aizvērt, bet vienalga tādu ir ļoti daudz. Man šķiet, ka reāli trūkst tādu vidējās klases veikalu, kuros var nopirkt labas kvalitātes lietas.

Atslēdzies dille

« Atbilde #51 : 2016. gada 30. marts, 22:00:02 »
labas kvalitātes lietas kļuvušas par problēmu visā pasaulē.
Savā ziņā loģiski patērētāju sabiedrībai. Jebkas - drēbes, sadzīves priekšmeti utt. nevar būt ilgmūžīgi, jo visu laiku kas jāpārdod un , ja esošais nelūzīs un neplīsīs, varēs viegli salabot, kas gan pirks jaunu, jaunu un jaunu?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #52 : 2016. gada 30. marts, 22:08:32 »
oky dille- te ir tā vieta,kad es parasti izstājos un diskusiju neturpinu... jo vienk runājam katrs savā levelī ...
vienīgi piebildīšu..ka, ja es būtu tiem āboliem pielikusi blakus kastīti ziedojumam..tad mani māte no mājas izliktu,lai viņu nepkaunotu...
JO... vaitad mēs tādi nabagi,ka āboli par kapeikam jāpārdod  :faint: (tie āboli ir tiKAi piemērs)
bet akvai man tā patīk manā šausmīgajā mitnesvalstī,kur visos mazajos ciematiņos saimnieki noliek ceļagalā gan kabačus,gan sīpolus,gan puķustādiņus...un es ar milzīgu prieku metu ziedojumkastitē naudiņu,jo zinu,ka šis prodults ir no sava dārza,svaigs un ka mans poundiņš ieripos kāda kabatā kā atalgojums par to,ka viņš padalijās ar mani ...
par LV turpinot...tikai nevajag,ka tur visiem pašiem viss pieaug... puspagasts no atlikušajiem ļautiniem tup uz algu minimuma, mazajām pensijam utml..tad nu savārīt zapti no tiem sveši liekajiem āboliem gan buutu liels trakums... :faint:
bet,satraukumam nav vietas ..lielakā daļa tieši tā arii dara, samet kompostkaudzē ....
p.s atvainojos Nomadei,ka kkadā jēgā esmu nobrucinajusi tēmu no tēmas... :blushing:
p.p.s un atvainojos tiem,kas mani pārprata, nav manī diplomātu gēna...nemaz...

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #53 : 2016. gada 30. marts, 22:23:46 »
sasodīc... :rofl: :rofl: :rofl: nutak nevaru izstaties ...
redz tagad Dille saka teikumu :
labas kvalitātes lietas kļuvušas par problēmu visā pasaulē.
Savā ziņā loģiski patērētāju sabiedrībai. Jebkas - drēbes, sadzīves priekšmeti utt. nevar būt ilgmūžīgi, jo visu laiku kas jāpārdod un , ja esošais nelūzīs un neplīsīs, varēs viegli salabot, kas gan pirks jaunu, jaunu un jaunu?

kuru patiesībā vajadzēja lasīt starp mana pirmā komentara rindam..nevis izcelt to,kas bija vien fona ieskicēšanai.
tātad paturpinu savu domu,kura bija nozudusi tulkojumā...
tapēc tāda mellene iet pa tirdziņu un izvēlas lietu ,kura JAU ir izturējusi laika un kvalitates pārbaudi... :rofl: tāpēc ļautiņi nemet laukā savas lietas bet dod iespēju tās lietot atkal kadam citam..utt..aij nugan pazuudu .. :coffee:

IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #54 : 2016. gada 30. marts, 23:21:08 »
Cik laba saruna iznākusi! Es esmu no humpalu pērļu meklētājiem (un arī atradējiem), un šodien Siguldā tāaadu veikaliņu atradu -pilnu ar krūzēm šķīvjiem un glāzēm!
 Ja kas -gandrīz pretīm stacijai, 2. stāvā Labās lietas laikam

Atslēdzies itta

« Atbilde #55 : 2016. gada 30. marts, 23:56:36 »
Man ir taa, ja ieeju veikalaa un man kas ljoti iekriit sirdii un patiik peerku un nav aizspriedumu, ka lietota. Peedeejaa laikaa nespeeju ieiet parspiileeti daargajos apavu humpalniekos, kur cenas ir liidzveertiigss jauniem apaviem netaa uz akcijaam. Peerku humpalaas un arii jaunas lietas. Jebkuraa gadiijumaa arii jaunaam lietaam ir sava energjija, kas naak lidzi no razosanas briiza...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies reno

« Atbilde #56 : 2016. gada 31. marts, 00:34:58 »
pareizi -mazas ķīniešu meitenes asaras  :cry: uz tava telefona
tad labāk sirsnībā ziedotais  :big_hug: vai vnk godīgi maisos saliktais

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #57 : 2016. gada 31. marts, 00:35:24 »
Siguldā draudzene ir dažus interesantus humpalniekus ierādījusi. Vienā nopērkamas visādas šķiet prezentlietas (kā kādreiz Rīgā 100 idejās Tchibo utml.) - virtuves piederumi, visādas uzpariktes utt. Lieta, ko nenopirku dēļ izmēra, bet nedaudz nožēloju - sarullējams silikona tepiķītis pužļu likšanai. :D Reti vairs lieku, bet varbūt būtu noderējis.

Vēl humpalās mēdzu pirkt grāmatas (pēdējā pirkumā Grišama viens no svaigākajiem romāniem cietajos vākos par 1,5 eiro) un diskus (piemēram, Daily mail pielikumos atrodamie filmu un seriālu DVD).

Apģērbu kādreiz reizēm pirku, bet ne pēdējā laikā - nav īsti pacietības rakties visam cauri, bet spējas izrakt kādu pērli ātri laikam nepiemīt.

Bet ar to, ko Mellene dēvē par lepnību ir daudz sarežģītāk - ne tikai "man to nevajag, jo varu atļauties ko labāku", bet arī "nu kā es uzmākšos citiem ar to, kas man pašam nav vajadzīgs, neērti taču". Abos gadījumos pamatdoma - "ka tik kāds ko nepadomā". Teiktu, ka tās ir kauna dažādas izpausmes. Un kauns latviešiem dzīts pa visiem galiem visos laikos, tāpēc vajadzīgs laiks un paaudzes, lai no tā tiktu vaļā.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #58 : 2016. gada 31. marts, 01:01:21 »
Mangust- tev taisnība  :blushing: ,ja es būtu savu domu pasniegusi ar atslēgvārdu-kauns...varbūt,ar mazāk burtiem būtu pieticis :o :rofl:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Trix

« Atbilde #59 : 2016. gada 31. marts, 08:09:33 »
Varbūt nevajag vispārināt, ne? Kā zināms, VISI nekad nav vienādi. Un nav tāda "vidējā latvieša", ir dažādi latvieši, tieši tāpat kā visi ķīnieši nav vienādi. Tiesa, no visiem latviešiem, diemžēl, liela daļa ir "profenes līmeņa vidējais latvietis", no kuriem arī rodas kārkluangl..., pardon, kārkluvācieši, kam ir šis nupat piesauktais mūžīgais kauns "ko par mani padomās" - jā, jā tas pats "latvieša" kauns par saviem senčiem un savu izcelsmi - tik sakāpinātā pakāpē, ka jāno...ķēza viss, kas saistās ar Latviju, lai tikai izrādītos smalkāki un cēlāki, āāāārzemnieki tak.
Mērnieku laiki nekur tālu nav aizgājuši.

Latvieši izsenis savus senčus un tēvu zemi turējuši godā.

Gaišākie prāti, kas aizbraukuši strādāt savā profesijā labos darbos, starp citu, forumos neķēzās, kādas latvieši niecības, bet tieši tas zivju fabriku un sēņu kontingents, kas jau Latvijā pirka jaunu mašīnu izrādīšanai, bet grauza garozas....

___

Es laikam citā Latvijā dzīvoju. :D Ļaudis mierīgi iepērk vajadzīgo lietotu. Atdod viens otram, ja kādam kaut kas noder. Humpalu apģērbs vispār ir ideāls sīčiem. Kāda jēga izmest 10 eiro par biksēm, ja var nopirkt par 1-2 eiro pāris reižu uzvilktas? Vai pat par dažiem centiem, ja, piemēram, poga iztrūkusi. To jauno apģērbu tāpat ir laikojuši visādi. :D  Bieži nostaigāju gar lielo apģērbu plauktiem - labs audums veikalā tik maz nemaksā, nopērku lielbikses vai milzu plašķi un uzšuju sīčiem vai sev.
Traukus nepērku - nevajag. Grāmatas ir pirktas, bet reti trāpās kaut kas interesants. Grāmatu glābšanas gēns sāk atmirt, visu, kas no papīra, mājās nestiepju.
Lietotu gultu ņemtu, bet no zināmiem cilvēkiem [kas atzīti par tīrīgiem un nesmirdošiem :D ]. Uz aklo - ne.

Bet principā viss, kas ir iz- un nomazgājams, ir lietojams, kamēr kalpo. Lai tā patērētāju sabiedrība patērējas paši, es šajā akcijā nepiedalos :D Strādāt vairāk, lai nopirktu dārgu štruntu, kas pēc mēneša saplīsīs? Pie joda...
Es visu atceros, Ričard...