Varbūt nevajag vispārināt, ne? Kā zināms, VISI nekad nav vienādi. Un nav tāda "vidējā latvieša", ir dažādi latvieši, tieši tāpat kā visi ķīnieši nav vienādi. Tiesa, no visiem latviešiem, diemžēl, liela daļa ir "profenes līmeņa vidējais latvietis", no kuriem arī rodas kārkluangl..., pardon, kārkluvācieši, kam ir šis nupat piesauktais mūžīgais kauns "ko par mani padomās" - jā, jā tas pats "latvieša" kauns par saviem senčiem un savu izcelsmi - tik sakāpinātā pakāpē, ka jāno...ķēza viss, kas saistās ar Latviju, lai tikai izrādītos smalkāki un cēlāki, āāāārzemnieki tak.
Mērnieku laiki nekur tālu nav aizgājuši.
Latvieši izsenis savus senčus un tēvu zemi turējuši godā.
Gaišākie prāti, kas aizbraukuši strādāt savā profesijā labos darbos, starp citu, forumos neķēzās, kādas latvieši niecības, bet tieši tas zivju fabriku un sēņu kontingents, kas jau Latvijā pirka jaunu mašīnu izrādīšanai, bet grauza garozas....
___
Es laikam citā Latvijā dzīvoju.

Ļaudis mierīgi iepērk vajadzīgo lietotu. Atdod viens otram, ja kādam kaut kas noder. Humpalu apģērbs vispār ir ideāls sīčiem. Kāda jēga izmest 10 eiro par biksēm, ja var nopirkt par 1-2 eiro pāris reižu uzvilktas? Vai pat par dažiem centiem, ja, piemēram, poga iztrūkusi. To jauno apģērbu tāpat ir laikojuši visādi.

Bieži nostaigāju gar lielo apģērbu plauktiem - labs audums veikalā tik maz nemaksā, nopērku lielbikses vai milzu plašķi un uzšuju sīčiem vai sev.
Traukus nepērku - nevajag. Grāmatas ir pirktas, bet reti trāpās kaut kas interesants. Grāmatu glābšanas gēns sāk atmirt, visu, kas no papīra, mājās nestiepju.
Lietotu gultu ņemtu, bet no zināmiem cilvēkiem [kas atzīti par tīrīgiem un nesmirdošiem

]. Uz aklo - ne.
Bet principā viss, kas ir iz- un nomazgājams, ir lietojams, kamēr kalpo. Lai tā patērētāju sabiedrība patērējas paši, es šajā akcijā nepiedalos

Strādāt vairāk, lai nopirktu dārgu štruntu, kas pēc mēneša saplīsīs? Pie joda...