Autors Tēma: Egoisms  (Lasīts 1836 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Egoisms
« : 2016. gada 30. marts, 00:04:42 »
Pozitīva vai negatīva īpašība cilvēkā?

Atslēdzies kvadra

Re: Egoisms
« Atbilde #1 : 2016. gada 30. marts, 00:42:01 »
IMHO, viss no mēra atkarīgs. Zelta vidusceļš ir labi, abi grāvji par skādi.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #2 : 2016. gada 30. marts, 03:03:06 »
Gan labi, gan slikti.
Egoisms karjerā - vairāk labi, nekā slikti. Egoisms ģimenē - uzsvars uz slikti.
Es meitai kopš mazotnes esmu apzināti mēģinājis ieaudzināt kkādu egoismu kā pretstatu sievas Terēzes sindromam/ok, spilgtināšanas pārspīlējums/. Sieva teica, ka manas metodes esot pārāk skarbas. Varbūt. Laikam jā..
Vienā brīdī pat sāku uztraukties, jo  likās, ka mana metode ir ņēmusi vienvirziena virsroku un ir sanācis pārākajā pakāpē egoistisks cilvēks, kuram pilnīgi pie kājas visi apkārtējie. Pofig radniecības pakāpe.
 Par laimi vēlāk viss izlīdzinājās lieliskā egoisma un līdzjūtības simbiozē.
Šobrīd ir atlicis veselīgais egoisms, kas nepieļauj savu interešu ignorēšanu un galējās situācijās modina briesmīgu nezvēru, kurš svilina līdz pamatiem. Un vienlaicīgi ir gatva cīnīties,ja kāds no savējiem sauc palīgā.
Prieks, ka tik ļoti nedala savējos un "ne" savējos, kā to daru es. Esmu mēģinājis laboties, analizējis, lasījis, uzklausījis... Mainīt principu "kas nav ar mani, ir pret mani" ir izdevies tikai piegludināt. īlenu maisā nenoslēpsi...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #3 : 2016. gada 30. marts, 09:40:24 »
Sevī - pozitīva, citos - negatīva.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #4 : 2016. gada 30. marts, 10:26:18 »
Domāju,ka egoisms nav ne labs,ne slikts.Katram mums piemīt šī īpašība lielākā vai mazākā mērā un bez tā cilvēkam būtu grūti izdzīvot.Tādu pozitīvu vai negatīvu nokrāsu egoismama  piešķir tas,vai mans egoisms traucē un aizskar citus apkārtējos,jeb tas normāli iekļaujas cilvēka sabiedriskā dzīvē,nedarot postu apkārtējiem.
Kā sacīt egosms normas robežās ir vajadzīgs ...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #5 : 2016. gada 30. marts, 10:51:09 »
Mango pateica visprecīzāk.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #6 : 2016. gada 30. marts, 11:12:38 »
Sevī - pozitīva, citos - negatīva.
Lūk, egoisma paraugs - es drīkstu, citi nē :D

Atslēdzies dille

« Atbilde #7 : 2016. gada 30. marts, 14:08:56 »
veselīgais egoisms, kas nepieļauj savu interešu ignorēšanu
Tas šķiet labi :)
 Nepatīk sievietes-kladzinātājas - es jau visu citiem, es jau priekš sevis vienmēr pažēlošu, tēlo baigās cietējas un gaida, lai citi būtu sajūsmā.
Ir daļa ar ļoti pofigistisku attieksmi, viss tikai sev, tas arī tā ne visai. Vienlaikus tas ļoti apzog cilvēku, ja spēj sagādāt prieku tikai sev, priecāties tikai par sevi un saviem panākumiem. Pārāk plakani.

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #8 : 2016. gada 31. marts, 02:04:41 »
Esmu amorāla egoiste, kura atdos visu tiem dažiem cilvēkiem, kuri man ir dārgi. Parējie cilvēki man, ja godīgi, maz intersē. Tāds kā fona troksnis :) Ja es nebūtu apjēgusi, ka egoisms nav nemaz tik slikts, ka pirmkārt jāparūpējas par sevi (un pilnīgi vienalga, ko citi domā) diez vai būtu starp dzīvajiem. Tas tā - mans gadījums.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #9 : 2016. gada 02. aprīlis, 18:45:36 »
Nu labi, vai "ego" ir saistība ar "ego-ismu"?

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #10 : 2016. gada 03. aprīlis, 20:17:00 »
Kāpēc  radies tāds jautājums?

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #11 : 2016. gada 04. aprīlis, 21:43:24 »
Vien saka: Ir labi rūpēties par savu ego!
Otrs: Tad jau tu esi egoists.

Nu tā... noklausīta saruna.