Autors Tēma: Antiradars  (Lasīts 3604 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Antiradars
« : 2016. gada 30. marts, 16:18:03 »
Vienu maksas foto esmu jau šogas saņēmusi, un ir aizdoma, ka šajās dienās būšu uzrāvusies uz vēl vienu, turklāt krietni dārgāku, jo pilsētā. ZB. Sāku apdomāt, ka antiradars varētu atmaksāties pat finansiāli, nemaz nerunājot par psiholoģisko komfortu. Bet nekad nav bijis, un sajēgas par šiem verķiem itin nekādas... Vai kādam ir pieredze un kādi ieteikumi, ko ņemt vērā? Skatījos, ka cenu diapazons šiem diezgan liels, tātad arī parametri... Gribētos tādu, kas ar visu vadu netup redzamā vietā uz paneļa un attiecīgi visu laiku jārausta uz/no, bet kaut kur iebūvēts/nomaskēts.

Atslēdzies Luīze

Re: Antiradars
« Atbilde #1 : 2016. gada 30. marts, 16:30:19 »
Varbūt mēģini ievērot CSN? Gan jau ilgtermiņā atmaksāsies... :D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #2 : 2016. gada 30. marts, 16:41:55 »
Man  ir diezgan vecs. Kkāda 10. gada varētu būt. Zinu, ka toreiz latos maksāja ap 300. http://www.geospars.lv/lv_radardetector_whistler_pro68xri.php  sērīja laikam šī, bet vecāks izlaidums.
Poliču radarus ņem apt. 2 līdz pat 4 km līdzenākos reljefos.
Policijas autiņiem radari ieslēgti patstāvīgi un radara signāla leņķis ir diezgan liels, tādējādi radara signāls uztverams tālu, kad tiek kontrolēts cits TL. Bet daži poliči ir gudrāki un netur radaru patstāvīgi ieslēgtu, bet vēro automašīnas, kuras brauc ātrāk par plūsmu, arī "uz aci" nosaka ātrumu. Un tikai tad ieslēdz radaru. Ja tad met pa mēmiem, tad var radara radīumu diezgan smuki dabūt lejā. Radara darbības princips ir tāds, ka šis sūta signālu kustīga objekta virzienā, saņem atpakaļ un sūta vēlreiz.kaut kādas reizes cik tur milisekundēs. Ar attāluma starpību nosaka kustības ātrumu. Ja Tu tajā brīdī strauji bremzē, tad radars nespēj aprēķināt ātrumu, jo dati nesakrīt. Ja negatīvais pāātrinājums kļūst mazāks, tad ātrumu nofiksē. Ja pie 160 pie pirmā pīkstiena met pa ķīļiem, tad radarā var dabūt 115 rādījumu./nu es tā sapnī redzēju :D /

Ar fotoradariem sarežģītāk.
Tiem stars ir ļoti slīps un līdz ar to tas tālu nesniedzas, antiradaram šo grūtāk uzķert.
Bet arī esmu saņ... dzirdējis stāstus par  foto, ar fiksēto ātrumu 68/ārpus apdz. vietas/ pie atļautajiem 50, kaut ātrums pirms tam ap 90.
Fotogrāfijā redzams uz priekšu sasvēries auto ar spožiem bremžu uguņiem.. :D

Atmaksājies sen un ar uzviju /viss notiek sapnī :) /

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2016. gada 30. marts, 16:42:05 »
Varbūt mēģini ievērot CSN? Gan jau ilgtermiņā atmaksāsies... :D
Davai nevajag šito demagoģiju, ja?
Ja visi brauktu tik saprātīgi kā es (jā, jā, bez liekulīgas kautrības!), avārija uz ceļa būtu ārkārtas notikums, par ko rakstīt avīzēs. CSN un kustības drošība ir tikai ļoti attāli korelējošas lietas.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #4 : 2016. gada 30. marts, 16:48:41 »
Joprojām ļoti izplatīta CP prakse ir kontrolēt ātrumu vietās, kur ceļa remonts ir beidzies, bet zīmes nav novāktas/hmz, varbūt vienošanās? :)/

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2016. gada 30. marts, 16:57:21 »
Antiradari fotoradarus laikam neņem, jo fotoradars ar lāzeri nevis radioviļņiem strādā

Es fotoradaru ziedu laikos, kad man, uzbraucot uz salu tilta, nodevīgi iešāva mugurā un nepakautrējās par 62km/h rēķinu atsūtīt, es tad sāku lietot waze.
Diezgan normāla aplikācija, mak ne  tikai policiju/radarus parādīt, bet arī ļauj sastrēgumus apbraukt.   

Galvenais - smaidiet! lai smuki foto! :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2016. gada 30. marts, 17:00:19 »
Joprojām ļoti izplatīta CP prakse ir kontrolēt ātrumu vietās, kur ceļa remonts ir beidzies, bet zīmes nav novāktas/hmz, varbūt vienošanās? :)/

zīmes tiek atstātas apzināti, lai notīrās eļlainā asfalta kārtiņa, kā arī lai ceļš dabū vienmērīgi nosēsties 

RaFix

• Viesi
« Atbilde #7 : 2016. gada 30. marts, 17:01:54 »
Joprojām ļoti izplatīta CP prakse ir kontrolēt ātrumu vietās, kur ceļa remonts ir beidzies, bet zīmes nav novāktas/hmz, varbūt vienošanās? :) /
Tās zīmes, galvenokārt, ir cita biznesa dēļ, bet loģiski, ka CP nelaiž garām izdevību no tā paņemt arī sev.
Zīmes, parasti, atstāj līdz remonta termiņa, nevis faktiskajām beigām. Kamēr tās tur stāv, skaitās, ka remonts vēl nav galā, attiecīgi ceļu būves firmām tāmē lielāki cipari - par itkā darbiniekiem izmaksātajām algām par to periodu, lai gan faktiski tie cilvēki uz tā ceļa nav rādījušies reizēm pat mēnešiem, jo viss ātri pabeigts.

Antiradars fotoradaru neņem. Man pašam ir daži jauki foto :D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #8 : 2016. gada 30. marts, 17:02:34 »
Ak jā..
Ir antiradari un radardetektori.
Antiradars saņem signālu, to parveido un tad sūta atpakaļ radaram, tādējādi padarot neiespējamu jebkādu kontroli. Šitie ir ar likumu aizliegti.
Radardetektors tikai fiksē radaru un brīdina, ka notiek ātruma kontrole, bet nekādi neietekmē radara rādījumu. Šitos pārvadāt drīkst, bet lietot nē. Tātad, ja Tev radardetektors stāv uz paneļa, bet pievienots nav, tātad Tu to tikai pārvadā. Izrauj no piepītēja un pieprasi 2 lieciniekus, kur redzēja, ka Tu to arī lietoji :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2016. gada 30. marts, 17:06:39 »
Ak jā..
Ir antiradari un radardetektori.
Tāāks... Jau interesanti. Tātad tas, ko esmu uzdomājusi, saucas radardetektors.  :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2016. gada 30. marts, 17:07:47 »
Vēl labs profilakses līdzeklis ir kruīzkontrole - pēc GPS uzlieku apdzīvotās vietās 57 vai 77 attiecīgi, vai 100 uz šosejas un mierīgi braucu un iesmaidu par "skrējējiem", kuri nesās kā traki, bet ieraugot aizdomīgu mašīnu ceļmalā, nomet ātrumu līdz 80... varbūt viņiem visiem spidometri nestrādā...  :taunt:   

Atslēdzies Broms

« Atbilde #11 : 2016. gada 30. marts, 17:08:07 »
Neatceros kantora nosaukumu, bet šie vienu brīdi tirgoja tieši antiradarus, kuri reģistrēti kā navigācijas ierīces. Iebūvēti. Katrā autiņa stūrī pa iebūvētai antenai, kuras, protams, ir navigācijai, bet papildus rada traucējumus radariem.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #12 : 2016. gada 30. marts, 17:13:49 »
Izrauj no piepītēja un pieprasi 2 lieciniekus, kur redzēja, ka Tu to arī lietoji :D
Ja mašīnā ir videoreģistrators, tam jāizslēdz salona skaņas ieraksts, citādi viņiem ir tiesības pieprasīt, lai parādi pēdējās minūtes ierakstu un tur tas piīkstulis nodod. Ja salona skaņas nav - lai skatās kaut loop versijā :D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #13 : 2016. gada 30. marts, 17:26:21 »
Nūuuu...
Toč viņiem ir tiesības bez jebkādām papildus atļaujām rakāties manā videoreģistratorā, telefonā un planšetē?! Vnk apstādina un pieprasa jebkura datu nesēja info?!

RaFix

• Viesi
« Atbilde #14 : 2016. gada 30. marts, 17:46:38 »
Nūuuu...
Toč viņiem ir tiesības bez jebkādām papildus atļaujām rakāties manā videoreģistratorā, telefonā un planšetē?! Vnk apstādina un pieprasa jebkura datu nesēja info?!
Viņiem ir tiesības pieprasīt videoreģistratoru, ja ir aizdomas, ka esi to verķi nevis tikai pārvadājis, bet arī lietojis. Powerā par šo nesen bija jezga.