Man ir diezgan vecs. Kkāda 10. gada varētu būt. Zinu, ka toreiz latos maksāja ap 300.
http://www.geospars.lv/lv_radardetector_whistler_pro68xri.php sērīja laikam šī, bet vecāks izlaidums.
Poliču radarus ņem apt. 2 līdz pat 4 km līdzenākos reljefos.
Policijas autiņiem radari ieslēgti patstāvīgi un radara signāla leņķis ir diezgan liels, tādējādi radara signāls uztverams tālu, kad tiek kontrolēts cits TL. Bet daži poliči ir gudrāki un netur radaru patstāvīgi ieslēgtu, bet vēro automašīnas, kuras brauc ātrāk par plūsmu, arī "uz aci" nosaka ātrumu. Un tikai tad ieslēdz radaru. Ja tad met pa mēmiem, tad var radara radīumu diezgan smuki dabūt lejā. Radara darbības princips ir tāds, ka šis sūta signālu kustīga objekta virzienā, saņem atpakaļ un sūta vēlreiz.kaut kādas reizes cik tur milisekundēs. Ar attāluma starpību nosaka kustības ātrumu. Ja Tu tajā brīdī strauji bremzē, tad radars nespēj aprēķināt ātrumu, jo dati nesakrīt. Ja negatīvais pāātrinājums kļūst mazāks, tad ātrumu nofiksē. Ja pie 160 pie pirmā pīkstiena met pa ķīļiem, tad radarā var dabūt 115 rādījumu./nu es tā sapnī redzēju

/
Ar fotoradariem sarežģītāk.
Tiem stars ir ļoti slīps un līdz ar to tas tālu nesniedzas, antiradaram šo grūtāk uzķert.
Bet arī esmu saņ... dzirdējis stāstus par foto, ar fiksēto ātrumu 68/ārpus apdz. vietas/ pie atļautajiem 50, kaut ātrums pirms tam ap 90.
Fotogrāfijā redzams uz priekšu sasvēries auto ar spožiem bremžu uguņiem..
Atmaksājies sen un ar uzviju /viss notiek sapnī

/